Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ενώπιον δικαστηρίου ο τέως ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης

Εισέβαλε σε πεδίο βολής κατά τη διάρκεια άσκησης και συνελήφθη.

Αποφασισμένος για όλα ο τέως ευρωβουλευτής, Μάριος Ματσάκης, εισέβαλε το βράδυ της Δευτέρας στην απαγορευμένη περιοχή του πεδίου βολής Καλού Χωριού Λάρνακας κατά τη διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία του στη διενέργεια των ασκήσεων με πυρομαχικά που προκαλούν πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο κ. Ματσάκης συνελήφθη από την Αστυνομία και αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Ο 56χρονος τέως ευρωβουλευτής συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα που αφορά την παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, ο κ. Ματσάκης εισήλθε γύρω στις τρείς το απόγευμα εντός του πεδίου βολής Καλού Χωριού κατά τη διάρκεια που πραγματοποιείτο άσκηση της Εθνικής Φρουράς.

«Αφού αρχικά αφαίρεσε στόχους με τους οποίος πραγματοποιούνται βολές και προκάλεσε κακόβουλες ζημιές παρέμεινε μέχρι τις 9 εντός του πεδίου βολής του Καλού Χωριού, διακόπτοντας έτσι άσκηση της Εθνικής Φρουράς», είπε και σημείωσε ότι την Τρίτη το πρωί, αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, αφού ο φάκελος της υπόθεσης τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τις αναγκαίες ενέργειες.

Σε δηλώσεις του ο πρώην ευρωβουλευτής είπε ότι "έκαναν έκρηξη πυρομαχικών και είχαν τους απλούς στρατιώτες εκεί να σβήνουν τα πυρομαχικά και άκουσον άκουσον είπαν ότι τους πυροβόλησα εγώ". Ανέφερε επίσης, ότι "εβαλαν τους εθνοφρουρούς να σβήνουν τις φωτιές ενώ πυροβολούσαν οι σφαίρες οι άπαικτες". "Μέσα στα νόμιμα πλαίσια πάντοτε ειρηνικά", πρόσθεσε, "θέτοντας ίσως τη ζωή μου σε κίνδυνο θα μπαίνω σε πεδία βολής και θα σταματούν οι ασκήσεις και ότι θέλει ας κάνει ο Υπουργός Άμυνας".
/www.kathimerini.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια: