Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παραίτηση υποναυάρχου με αιχμές


«ΝΑΥΜΑΧΙΑ» ΧΘΕΣ στο Πολεμικό Ναυτικό με αφορμή την παραίτηση του υποναυάρχου Αντώνη Παπαϊωάννου, διευθυντή του Κλάδου Πόρων του ΓΕΕΘΑ, του προσωπάρχη, ουσιαστικά, του ελληνικού Πενταγώνου.

Η παραίτηση του υποναυάρχου Παπαϊωάννου προκάλεσε αρχικά αμηχανία στο υπουργείο Αμυνας αφενός μεν γιατί είναι η τρίτη σ΄ αυτόν τον βαθμό το τελευταίο 4μηνο, αφετέρου δε γιατί στη γεμάτη αιχμές και υπονοούμενα επιστολή παραίτησής του δεν γινόταν επίκληση κανενός συγκεκριμένου περιστατικού. Αντιθέτως, υπήρχαν γενικές αναφορές σε μια αόριστη μεταβολή του «αξιακού κώδικα» του Πολεμικού Ναυτικού, τη μη πραγματοποίηση θεσμικών αλλαγών όσον αφορά τις μεταθέσεις με αξιοκρατικά κριτήρια και τη λειτουργία του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου με τρόπο που, όπως υποστηρίζει, καθιστούσαν τη συμμετοχή του «ακούσια και τυπική».

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε επιστολή που, σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε στο ΓΕΕΘΑ ως απάντηση στην αναφορά του υποναυάρχου απαντά ένα προς ένα τα σημεία αιχμής. Οτι δηλαδή προχωρά το σχέδιο νόμου με τις θεσμικές αλλαγές όσον αφορά την αξιοκρατική εξέλιξη των αξιωματικών και θεσπίζονται διαφανείς διαδικασίες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, ότι επιλύονται χρόνια προβλήματα (π.χ. υποβρύχια). Οσον αφορά δε τη λειτουργία του Ανώτατου Αμυντικού Συμβουλίου του ΓΕΝ/ ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι σ΄ αυτό ο κ. Παπαϊωάννου συμμετείχε και στις 13 συνεδριάσεις του χωρίς να αντιταχθεί στις αποφάσεις ή να εκφράσει, «έστω αμυδρώς», αντιρρήσεις.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: