Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Πάφο

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το πρωί δύο χειριστές ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. Το ελικόπτερο παρουσίασε ανωμαλίες εν πτήσει και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Πάφο.

To ελικόπτερο τύπου Γκαζέλ, απογειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου ακολουθώντας τη διαδρομή που ακολουθούν συνήθως όλα τα ελικόπτερα όταν βρίσκονται σε εκπαιδευτική πτήση δηλαδή τον εναέριο χώρο στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας -Νατάς…

Κανείς από τους δύο χειριστές δεν έπαθε τίποτε και αποβιβάστηκαν του ελικοπτέρου χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ειδοποιήθηκε αμέσως η διοίκηση της αεροπορίας και στην σκηνή έσπευσαν υποδιοικητής της δύναμης διοικητής της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου καθώς επίσης και κλιμάκιο του τεχνικού ελέγχου.

Το «Gazelle» με την βοήθεια γερανοφόρου οχήματος φορτώθηκεσε πλατφόρμα της Εθνικής Φρουράς και μεταφέρθηκε στην βάση Ανδρέας Παπανδρέου όπου θα γίνουν όλοι οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι.

Τα ατυχήματα στην Εθνική Φρουρά

Το σημερινό περιστατικό, ευτυχώς χωρίς θύματα, είναι το πέμπτο τα τελευταία χρόνια στο οποίο πτητικό μέσο της Εθνικής Φρουράς παρουσιάζει ανωμαλίες εν πτήσει.

Πέρυσι τον Αύγουστο, ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τύπου Μ-35, Ρωσικής κατασκευής χτύπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια και υπέστη ελαφρές ζημιές, χωρίς όμως να τραυματισθεί κανένας από τους επιβαίνοντες.

Το ελικόπτερο, με ρωσικό πλήρωμα, εκτελούσε δοκιμαστική πτήση σε μία περιοχή 15 χιλιόμετρα βορείως της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο.

Τον Ιούλιο του 2006, δύο χειριστές έχασαν τη ζωή τους, από πτώση ελικοπτέρου στην Πάφο.

Το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τύπου Mi35, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση με δύο χειριστές, κατέπεσε και συνετρίβη σε χωράφι δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού, στο ύψος του σκυβαλότοπου της Αγίας Μαρινούδας.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2005 συνετρίβη στο Κολόσσι το εκπαιδευτικό πολεμικό αεροπλάνο PC9, όπου και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν.

Τελευταίο και τραγικότερο συμβάν αυτό της 10ης Ιουλίου του 2002 όπου και πάλι ελικόπτερο που μετέφερε τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ευάγγελο Φλωράκη, και τέσσερεις άλλους αξιωματικούς, κατέπεσε στα Κούκλια σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες .
.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: