Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ποιός θα μας ενημερώσει από το ΓΕΝ ;

Σχόλιο για την ανάρτηση "Ύποπτη ή ατυχής ανάρτηση του ΓΕΝ";

Αγαπητό EPIRUS-ELLAS (το άρθρο αναδημοσιεύθηκε στο συγκεκριμένο ιστολόγιο)
Διάβασα την ανάρτησή σου σχετικά με τον αρχηγό του ΓΕΝ και επίτρεψέ μου να σου πω ότι το πρόβλημα εκτός του ότι είναι σοβαρό, έχει να κάνει με την προσπάθεια απαξίωσης της χώρας (μέρος τις και οι ΕΔ) από το 1974 αλλά με προσπάθεια συγκάλυψης των τεκταινομένων αρχικά, ασύστολα δε και χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα από το 1981 και μετά.
Προέρχομαι δυστυχώς (γι αυτό το δυστυχώς σίγουρα θα με δικαιολογήσετε) από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είμαι αυτήν την στιγμή, μαζί με τους συν Έλληνες, έρμαιο, με όλη την σημασία της λέξεως, μιας χωρίς αρχές και ιδανικά σοσιαλιστικής πολιτείας που σκοπό έχει βάλει να πραγματοποιήσει αυτό που στον Ρωσικό και τους λοιπούς λαούς του αλήστου μνήμης υπαρκτού σοσιαλισμού στοίχισε ποταμούς αίματος και ξόδεμα ανθρώπινης ζωής και πνεύματος για το "επίτευγμα"(;) που, εβδομήντα χρόνια μετά την "οχταβριανή επανάσταση" αποδείχθηκε ένα παραμύθι κατάλληλο για ανηλίκους καθώς και ενηλίκους "ανηλίκους τω πνεύματι". Μια φούσκα δηλαδή και ένα πείραμα σήμερα για τις ΗΠΑ και την PAX AMERIKANA στην οποία δυστυχώς πίστεψα σαν Εύελπις και μικρόβαθμος αξιωματικός, με σκοπό την πλήρη εξαθλίωση του Έλληνα και την υπαγωγή του σε μια κατάσταση δουλείας είτε του ΔΝΤ, είτε του οποιουδήποτε παγκόσμιου προστάτη. Σε μια κατάσταση δηλαδή που ο Έλληνας δεν δέχθηκε ούτε και κατά την μακραίωνη υποδούλωσή του στους Τούρκους.
Τα στελέχη του στρατού και των τριών κλάδων, προέρχονται κατά βάση από τις παραγωγικές σχολές (αξιωματικών και υπαξιωματικών) όπου το πρώτο που μαθαίνουν είναι η πίστη και υποταγή στην πατρίδα και υποταγή στους ανωτέρους τους οι οποίοι δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκφάνσεις αυτής της πατρίδας σε ότι αφορά την εκτέλεση των υποχρεώσεών τους. Κάποιοι από μας πολέμησαν το 1940 έως και το 1949 (ο θεός να τους δίνει χρόνια και δύναμη) και κάποιοι μπήκαν στις τάξεις του στρατού λίγο πριν αλλά και μετά την μεταπολίτευση υπό αντίξοες συνθήκες και μια και μιλάμε για το σήμερα θα σας απασχολήσω με την πρόσφατη ιστορία.
Βέβαια και παλαιότερα οι αξιωματικοί ήταν χωρισμένοι σε Βενιζελικούς και Βασιλικούς ή "δημοκρατικούς" και "δεξιούς" αλλά με την μεταπολίτευση τόσο οι νεοσσοί όσο και τα μεγαλύτερα στελέχη αντιμετώπισαν, συλλήβδην, την κατηγορία του "σταγονιδίου" και αναγκάσθηκαν να αμυνθούν εκτός λίγων άξιων και υπερήφανων που διάλεξαν τον δρόμο της παραίτησης. Ο μόνος τρόπος άμυνας πλέον ήταν να εκδηλωθούν υπέρ πολιτικών σχηματισμών ή ακόμη και να ενταχθούν σ' αυτούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πλέον φανατικοί "Παπαδοπουλικοί" και "Ιωαννιδικοί" εντάχθησαν ή υποστήριξαν φανατικά το ΠΑΣΟΚ από αντίδραση(;) στην συμπεριφορά του Καραμανλή προς τους πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου (δικαιολογίες , απλά εκεί βρήκαν την ιδεολογία που τους ταίριαζε). Τέλος πάντων, έγιναν αυτά που έγιναν, έφυγε μεγάλος αριθμός άξιων και ικανών αξιωματικών τότε, για να έλθει η κορύφωση το 1981-85 που το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πογκρόμ διώχνοντας στα καλύτερα και μορφωμένα στελέχη αφήνοντας εμάς τους υπόλοιπους χωρίς δασκάλους και παραδείγματα (πάντα ο ανώτερος πρέπει να είναι δάσκαλος και παράδειγμα για τους υφισταμένους του). Και δεν φθάνει αυτό. Επανέφερε στο στράτευμα σαν αντιστασιακούς, ανθρώπους που είχαν εκδιωχθεί για αρχαιοκαπηλία, για κλοπή, για μοιχεία και οι άνθρωποι αυτοί έγιναν το παράδειγμα ημών των υπολοίπων υπό δύο έννοιες. Έλα μωρέ και τι έγινε; Αύριο θα αλλάξει η κατάσταση , θα αποκατασταθώ (η πρώτη) και. Έλα μωρέ και τι έγινε; Αν εγώ (ο προϊστάμενος) τον κυνηγήσω τώρα και αλλάξουν τα πράγματα τι θα κάνω εγώ; (η δεύτερη). Θέλεις κύριε να αποκαταστήσεις κάποιον; Δώστου τους βαθμούς, δώστου τους μισθούς ή καλύτερα συντάξεις αλλά μην του δίνεις διοίκηση.
Έτσι φθάσαμε στο σημείο να γίνουμε όλοι ένας αχταρμάς , και η κοινωνία; Η κοινωνία με το αλάνθαστο ένστικτό της μας ισοπέδωσε όλους. Εκτός από καραβανάδες (αυτό από παλιά) μας φωνάζει όλους περιπαιχτικά στρατηγούς. Στρατηγός ο στρατηγός, αλλά στρατηγός και ο ταγματάρχης, ο λοχαγός και ο υπολοχαγός. Ο λαός έχει μνήμη και δεν μπορεί να ξεχάσει ότι αρχίσαμε από το 1982 το Πάσχα να βάφουμε τα αυγά αντί για κόκκινα, πράσινα! Ότι κάθε πρωτοχρονιά το νόμισμα της βασιλόπιτας σε Λέσχες και Μονάδες, έπρεπε να πέφτει στον Ανδρέα (ούτε ο Παπαδόπουλος δεν ήταν τόσο τυχερός). Ότι για να πετύχουμε μια καλή μετάθεση έπρεπε να πουλήσουμε τον εγωισμό μας στο κόμμα. Ότι δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα την γελοία πράξη του Τσοβόλα να μας αποσυνδέσει μισθολογικά από τους δικαστικούς. Ότι δεν είπαμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό όταν, με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντενκτάς το 1983, ο Ανδρέας θέλησε να κάνει το παλληκάρι και να στείλει δύο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στην Κύπρο από την πόλη της Ξάνθης βγήκαν πέντε (5) όλα κι όλα άρματα και άλλα τόσα από την Κομοτηνή λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και γελούσαν Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Ότι ο ανώτερος εκτελούσε τις "επιθυμίες" του κατώτερου που ήταν μέλος κλαδικής. Και που φθάσαμε;
Φθάσαμε στα Ίμια με έναν αρχηγό (επανελθόντα και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ), να μην ξέρει την πολιτική της κυβέρνησης και πώς να αντιδράσει, έναν υπουργό άμυνας να κρύβεται, έναν υπουργό εξωτερικών να ζητά δελτίο καιρού (θα φυσήξει άραγε να πάρει την σημαία;) και έναν πρωθυπουργό να τα 'χει κάνει πάνω του και να ευχαριστεί τον θεό (Αμερικάνο). Η συνέχεια είναι απλή. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν άξιο συνάδελφο και αν και είμαι πολλά, πάρα πολλά χρόνια συνταξιούχος (έφυγα με 25ετή υπηρεσία) η κατηφόρα συνεχίζεται. Δεν έχουν εκλείψει τα φωτεινά μυαλά και οι μορφωμένοι αξιωματικοί και στους τρεις κλάδους (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία) αλλά η γενική γνώμη είναι ότι δυστυχώς δεν προωθούνται ποτέ οι άξιοι. Πάντα θα βρίσκεται ένας ΥΕΘΑ ή ΥΦΕΘΑ που θα προστατεύει κάποιον. Βλέπετε, μετεωρολόγους υπουργούς δεν έχει μόνον το ΥΠΕΞ. Πάντα κάποιος YΕΘΑ ή ΥΦΕΘΑ θα μετατρέπει την πτέρυγά του σε άντρο Μανιατών ή Κρητικών και θα κάνει στρατηγούς τα εξαδέλφια του. Και αυτοί, οι ελέω εξαδέλφου, στρατηγοί θα διορίζονται μετά πρόεδροι στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και θα αποδέχονται και θα συνυπογράφουν αποφάσεις της πολιτικής εξουσίας με βάση τις οποίες θα λαμβάνουν συντάξεις και μερίσματα τα αποβράσματα του κομμουνιστικού στρατού χωρίς να έχουν συνεισφέρει στο ταμείο ούτε μία δεκάρα. Και θα ξεπουλούν την περιουσία του Ταμείου για να παιχθεί στο Χρηματιστήριο το παιχνίδι του ελαχιστότατου των ελαχίστων Σημίτη και θα ρίχνουν τα βάρη στους αστυνομικούς για τα χάλια του Ταμείου.
Μην σας φαίνεται λοιπόν παράξενο υπό τις παρούσες συνθήκες που ο Γιωργάκης προσπαθεί να μειώσει ακόμη περισσότερο την πρωθυπουργική ιδιότητα, που ένας υποναύαρχος μεταθέτει αξιωματικούς του όχι επειδή έχουν άποψη για τα εθνικά θέματα αλλά για το ότι έχουν το θάρρος να το διακηρύσσουν . Προσωπικά πιστεύω ότι αυτόν τον υποναύαρχο θα τον δούμε και αρχηγό. Το ΓΕΝ(;) θα έχει την ατυχία, το ΓΕΕΘΑ(;) δεν ξέρω. Η Ελλάδα πάντως σίγουρα θα είναι άτυχη. Με τον Γιωργάκη πρωθυπουργό όλα να τα περιμένουμε.
Κάποτε λέγαμε για την ανικανότητα των Τούρκων στα της θάλασσας "Μάλτα γιοκ". Φοβάμαι ότι με τους σημερινούς δικούς μας θα πούμε "Σάμος, Λήμνος, Ρόδος ...... γιοκ".
Όσο για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΓΕΝ, ξέρετε υπάρχει η Διεύθυνση Ιστορίας του Στρατού και αυτή είναι υπεύθυνη για τα συγκεκριμένα θέματα. Κάποιον στρατηγό ή ναύαρχο ή πτέραρχο θα έχει επικεφαλής. Λέτε να είναι σαν τους στρατηγούς της πλάκας που προανέφερα; Λέτε να υπάρξει παραίτηση; Δεν το βλέπω.
Ευχαριστώ Οδυσσεύς

ΥΓ. Ελπίζω να αναρτηθεί όπως ελπίζω να μην το κατεβάσει κάποιος χάκερ όπως έκανε με το "Είμαστε οι Γιαννιώτες θύματα μιας ιδιότυπης ντόπιας BILDERBERG".

Δεν υπάρχουν σχόλια: