Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ - ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ (ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ)

ΕΝΩ ''ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ'' ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟ ΥΕΘΑ ΜΕ ''ΜΕΤΡΑ'' ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΔ, ΜΗΠΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ: ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΧΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΚΥΡΙΩΣ (ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ) ΣΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ. ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ (ΠΧ ΕΠΧΙΑΣ) ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ 3-24ΩΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΕΩΣ 5 ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝ. ΥΠΑΞΚΟΥΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΥΝ 5 ΤΟ ΜΗΝΑ! ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 2 ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ), ΦΟΡΤΩΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΔΕΙΞΗ ΙΧΥΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ (ΜΠΟΡΩ ΜΕΧΡΙ 5 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΤΕ 4..........!
ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ 24ΩΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΕ 36ΩΡΟ (4 8ΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ) ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ 40ΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ ΕΣΤΩ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΙ ΔΚΤΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΜΕ ΦΥΛΑΚΙΑ)ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΟΧΙ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΑ.........ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΓΩΜΕΝΕΣ ΕΔ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και στο ναυτικό που θεωρητικά μπορείς να πάρεις ''συνολικά' τις δικαιούμενες αργίες και για τις καθημερινές, κάνουν ότι μπορούν για να στο αποκρύψουν. Κοροϊδία των μεγάλων (...των γέρων).

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην τα πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε.Αυτά τα μέτρα είναι για μερικές τουριστικές μονάδες και από εκεί και πέρα για τα μάτια του κόσμου. Και όχι βέβαια των στρατιωτικών αλλά των πολιτών που νιώθουν και ζήλεια από πάνω που παίρνουμε τόσα "δωράκια". Αν και μπορούμε να πούμε ότι δουλεύει και αλλιώς. Στα μάτια ενός "μικρού" δείχνει ότι η καλή μας ηγεσία μας νοιάζεται αλλά οι κακοί διοικητές μας στερούν τα δικαιώματα.Άντε να του εξηγήσεις ότι αυτλα τα μέτρα είναι ανεφάρμοστα και λόγω λειψανδρείας και πολύς φαντασίας των επιτελείων και όχι λόγω της παράλογης χαιρεκακίας των διοικητών....

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Δημόσιος υπάληλος ή δεν είμαι?
Αφού με απογράψανε σαν Δημόσιο υπάληλο Διέπομαι πλέον από τον ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΗΛΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Αυτό μπορεί να σημαίνει 8ωρη απασχοληση, και πληρωμή υπερωριών πέραν του 8ώρου.
Αναφορά για πληρωμη δεδουλευμένων η κατάργηση υπηρεσιών.
Ετσι θέλουν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε.
Τυχαίο????