Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η παράδοση στο ΠΝ. Διαχωρισμός σε ''Πατρίκιους και Πληβείους'' πριν την Κατάταξη.

Με απόλυτη ευθύνη της ηγεσίας, ακόμη μία ατυχής ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΠΝ. Πρίν την κατάταξη τους στο ΠΝ οι σπουδαστές των σχολών του ΠΝ διαχωρίστηκαν από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σε αυτούς για τους οποίους έγινε επίσημη ανακοίνωση του Εκπροσώπου τύπου του ΓΕΝ και σε στους άλλους που πρέπει να ψάχνουν τα ψιλά γράμματα των αναρτήσεων της αρχικής σελίδας ανάμεσα στις προσφορές του Προμηθευτικού Οργανισμού Ναυτικού και στα οικόπεδα του Οικοδομικού Προγράμματος.

Η αριστοκρατική νοοτροπία των Αξιωματικών στο ΠΝ που ξεχωρίζει από το υπόλοιπο στράτευμα επέβαλε τον διαχωρισμό σε παιδιά και ''αποπαίδια'' των σπουδαστών της ΣΝΔ και της ΣΜΥΝ πριν ακόμη καταταχθούν στο ΠΝ. Ένα λάθος ή μία παράληψη που στην εποχή μας δεν έχει απήχηση ούτε στις τάξεις των νέων αξιωματικών. Η καθεστωτική πρακτική των ηγητόρων στο ΓΕΝ εκθέτει κάθε φορά και περισσότερο στην ηγεσία του ΥΕΘΑ την προβληματική λειτουργία του επιτελείου.
Ενώ η ανάρτηση για την κατάταξη στην ΣΝΔ έχει λάβει την δέουσα θέση στην σελίδα του ΠΝ με σχετική ανακοίνωση τύπου του αρμοδίου εκπροσώπου, η κατάταξη των ''παρακατιανών'' δοκίμων υπαξιωματικών δεν έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης. Δεν ανακοινώθηκε τίποτε από το γραφείου τύπου του ΓΕΝ παρά μόνο αναρτήθηκε σε μη εμφανή θέση στην πρώτη σελίδα στο λεγόμενο loop menu που ένας μέσος χειριστής του διαδικτύου δεν θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει.
Συνεχίζοντας τις ατυχείς αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του το ΓΕΝ, απομονώνεται από το κοινωνικό πρόσωπο που είχε δομηθεί κατά την παρελθούσα χρονική περίοδο έταιρων αρχηγευόντων που χρησιμοποιώντας τις δημόσιες σχέσεις έγιναν πασίγνωστοι αναζητώντας τώρα μία θέση στους 300 ή μια εξέσουσα θέση σε ναυτιλιακές κυρίως εταιρείες. Από τον προηγούμενο καταιγισμό των αναρτήσεων και ανακοινώσεων η σελίδα του ναυτικού έφτασε σε σημείο να μην προσφέρει καμία σημαντική ενημέρωση και οι ειδήσεις του ΠΝ να ''παίζουν'' σε άλλου είδους ιστότοπους.
Η κατάσταση αυτή άρχισε με την νέα ηγεσία που επικοινωνιακά δεν δύναται να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας επόχης μιας και προέρχεται από διαδικασίες που ενδεχομένως να προκαλούσαν την χλεύη του κοινού αλλά και των στελεχών τόσο με τις αποφάσεις τους αλλά και με το ιδιαίτερο παρουσιαστικό τους. Η διαχείριση του τμήματος διαδικτύου του ΓΕΝ έχει περάσει σε στάδιο αγραναύπαυσης αλλά κατά αυτόν τον τρόπο να μας επιτραπεί ο προβληματισμός για τα διατιθέμενα κονδύλια που στερείται ο ελληνικός λαός για να μην πληροφορείται στο τέλος όπως θα έπρεπε από τα εντεταλμένα όργανα του και θεσμούς της δημοκρατίας όπως η Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες υποτίθεται ότι τον υπηρετούν.
Παρακαλούμε με θέρμη τους αρμοδίους της ιστοσελίδας του ΠΝ εάν δεν υφίσταται δυνατότητα και θέληση για την ενημέρωση του κοινού και των στελεχών να την κλείσουν και να δώσουν τα χρήματα στο προσωπικό του ΠΝ ώστε να ενημερώνεται μόνο του από πηγές πληροφόρησης της επιλογής τους. Οι άνδρες και οι γυναίκες του ΠΝ είναι σύγχρονοι νέοι της εποχής μας και δεν τους συγκινούν απόψεις μιας άλλης εποχής που περιέχουν βασιλείς, σκλάβους, αφεντικά και εργάτες. Είναι όλοι άξιοι του σεβασμού όλων μας για την δουλειά τους από κάθε σημείο της κλίμακας της ιεραρχίας και εάν βρίσκονται.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ελεος πια τοσα χρόνια με το κομπλεξ σας!!!Ολα,όλος ο κόσμος γυρίζει και υπάρχει για να μειώνουμε τους υπαξιωματικους του ΠΝ κοινώς τους υπολογάρες!Μπορείτε επιτέλους να το πάρετε απόφαση οτι υπάρχουν σχολές όπως η ΣΝΔ ή η ΣΣΑΣ που μπαίνουν μαθητές του 19 και του 18 και επιλέγουν να κάνουν καριέρα ως αξιωματικοί?Οτι με τις ιδιες μονάδες θα μπορούσαν να μπούν στο Πολυτεχνείο?Οτι η ΣΜΥΝ παίρνει όχι χειρότερα παιδιά αλλά χειρότερους μαθητές που ούτως η άλλως δεν θα πέρναγαν σε καμιά σχολή της προκοπής?Μόλις το συνηδητοποιήσετε όλα θα ειναι πολύ καλύτερα.Και οι υπαξιωματικοι ας χρησιμοποιήσουν τον χρόνο τους να κάνουν περαιτέρω σπουδές και γλώσσες αντι να γκρινιάζουν συνεχώς οτι τους υποτιμούνε!Ο σεβασμός κερδίζεται ,δεν χαρίζεται...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον ανωτέρω σχολιαστή, για τη διαφορά των σχολών, για την διαφορά στα μόρια, στο ότι η ΣΝΔ είναι Α.Ε.Ι, ενώ η ΣΜΥΝ είναι σε επίπεδο Τ.Ε.Ι. Έχει δίκιο... εκείνο που δεν καταλαβαίνω όμως είναι ο διαχωρισμός του Π.Ν. στην ανάρτηση. Ούτε ο ανωτέρω σχολιαστής μπορεί να το εξηγήσει και αναλλώνεται σε διαφορά σχολών και μορίων και επιπέδου μαθητών.. Τι σχέση έχει αυτό με την διαφοροποίηση της ανάρτησης των επιτυχόντων.. Έπρεπε να υπάρχει και ο σχετικός πίνακας επιτυχόντων ΣΜΥΝ κάτω από την ΣΝΔ. Τώρα αν ο ανωτέρω σχολιαστής είναι κι Αξιωματικός του Ναυτικού και συμφωνεί με αυτό το διαχωρισμό, και το φέρνει δικαίως για τον ίδιο, ότι είναι χειρότεροι μαθητές, μάλλον στην ΣΝΔ θα πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν διοίκηση προσωπικού και να κατανοήσουν ότι την ανωτερότητά σου την δείχνεις με τις πράξεις σου και την συμπεριφορά σου κι όχι με την μύτη σου στα ύψη και τον σνομπισμό σου.. Αυτά τα λέω επειδή ο λόγος που αντιπαραθέτει στο άρθρο δεν έχει καμμια σχέση με τα μόρια και τους καλύτερους μαθητές..

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗ ΣΧΟΛΗ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΑΝΑΝ...
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ, ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΑ. ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ...
ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΚΟΙ Π.Υ.....

Ανώνυμος είπε...

Κλα δεν ντρεπεστε εσεις της ΣΜΥΝ να σχολιαζετε την Ναυτικων Δοκιμων;
Η Ναυτικων Δοκιμων βρεσεις εχει βγαλει ηρωες οπως ο "ηρωας"Ναυαρχος Λυμπερης!!(ξερετε,Ιμια κ.λ.π)!!!

Dionisis είπε...

Αναφέρομαι στο σχόλιο του 9 ΣΕΠ 2010 3:37 M.M

α. Όσον αφορά το "υπολογάρες".... είναι έτσι ακριβώς όπως το λές.. και με αρχ#$$@ μάλιστα..... γιατί διαχειρίζονται, χειρίζονται, συντηρουν και επισκευάζουν υλικό αξίας δις ευρώ.... και εσύ ο αξιωματικός του τραβάς και μια ΕΔΕ καραμπινάτη εάν χάσει ένα (1) κατσαβίδι απο την απογραφή του (που να σημειωθει τον κυνηγάει μια ζωή)....ενώ εσυ εάν κοψεις καμμιά πλώρη σε καμμία παραβολή ή ρίξεις κανένα τράκο εν πλώ (παλίες ιστορίες... μάλλον εισαι πολύ νέος) προάγεσαι μέχρι και το βαθμό του Ναυάρχου.

β. Κάποια στιγμή όταν θα είσαι κυβερνήτης.... εάν είσαι τώρα, ακόμα καλύτερα κάνε ένα πείραμα.... σε κάποιο ταξίδι πρίν το "προετοιμασία απάρσεως" κατέβασε απο το πλοίο τους βασικούς υπολόγους και τους αμέσως αρχαιότερους (δηλαδή δύο απο κάθε επιστασία).... και εάν λύσεις και απομακρυνθείς έστω και 100 μέτρα απο τον προβλήτα να μου σφυρίξεις τρεις....

και για να τελειώνω συνάδελφε..... κάποια στιγμή πρέπει να μάθετε και εσείς ότι καρίερα αξιωματικού κάνετε χάρη σε αυτούς τους "υπολογάρες" γιατί αυτοί ήταν, είναι και θα είναι η ραχοκοκκαλιά του Π.Ν

αυτά ...χωρίς καμμία διάθεση να μειώσω την προσφορά και το έργο των αξιωματικών

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί στην ΣΝΔ ένα από τα μαθήματα είναι και το πως να φέρονται στους υπαξιωματικούς τους ,ένα βιβλιαράκι ενώ πρώην ναύαρχου του Χατζή , όποτε αφήστε τα παραμυθία , βέβαια δεν είναι όλοι ίδιοι , υπάρχουν αξιωματικοί που είναι αστερία αλλά δυστυχώς για το ναυτικό φεύγουν νωρίς από σιχαμάρα για το σύστημα , αφού το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ανύπαρκτη αξιοκρατία .