Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΩ...


Διαβάζω στα ειδησεογραφικά blogs:
Φώφη Γεννηματά: «Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς της πριγκίπησας»
«Έπιασε δουλειά» η Φώφη Γεννηματά

Η Άννα Διαμαντοπούλου, υποδεχόμενη τη νέα υπουργό, εξέφρασε την ιδιαίτερα χαρά και ικανοποίησή της για τη συνεργασία που θα έχει μαζί της. Χαρακτήρισε την κ. Γεννηματά «διακεκριμένη πολιτικό και καλή φίλη»

Με τα μικρά τους ονόματα απευθύνθηκε στους αξιωματικούς και τους αρχηγούς των σωμάτων ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έκανε λόγο για 11 πετυχημένους μήνες που σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του στενού συνεργάτη και φίλου του, Γιάννη Βασιλάκη.

Υποψήφιος με τη Ν Δημοκρατία στον Δήμο Γλυφάδας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο Β. Μειμαράκης στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή μετά την παραίτηση του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. "Ο Μειμαράκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για το κόμμα", έλεγε στενός συνεργάτης του Προέδρου.

Δεν είναι να ξερνάει κανείς; Τελικά μόνον αυτούς φαίνεται να απασχολούσε ο πολύφερνος ανασχηματισμός. Μην μείνει κανένας απέξω. Μην μειωθεί κανένας. Μη χάσουν τα οφίτσια. Φάνηκε καθαρά ότι η κυβέρνηση «δεν έχει πάγκο». Και εάν επέστρεφε και ο Λαλιώτης, τότε τα πράγματα θα ήταν πραγματικά τραγικά. Διαβάζω στη συνέχεια τα βιογραφικά: μια σειρά για τη φοίτηση σε κάποιο ΑΕΙ και στη συνέχεια 50 σειρές κομματική δράση – μήπως είναι κάτι σαν το μεταπτυχιακό ή όποιος δεν έχει μεταπτυχιακό το εξισώνει μ΄αυτό; Για εργασιακό ιστορικό ούτε κατά διάνοια (με ελαχιστότατες εξαιρέσεις – και αυτό βραχύβιο λόγω μεταπτυχιακού). Και από την κυβέρνηση στην αντιπολίτευση. Και εδώ η γνωστή ανακύκλωση στο μεγαλείο της. Ολοι να βολευτούμαι με τη σειρά μας. Σκοτωμός για τη θεσούλα, εμπλοκές, διαπλοκές, συμμαχίες, εκβιασμοί, απειλές, ανεξαρτητοποιήσεις και άλλα φαιδρά (επιεικώς).

Και επειδή ο εμετός είναι αντανακλαστικό φαινόμενο, τώρα που νοιώθω καλύτερα κάνω την ερώτηση: Γιατί δεν δημοσιεύουν έναν κατάλογο με τα επιτεύγματα όλων εκείνων που ως επιτυχημένοι αναβαθμίστηκαν ή ανέλαβαν νέα πόστα στην νέα κυβέρνηση. Να δούμε κι εμείς μήπως όντως οι άνθρωποι επιτέλεσαν έργο και τους κακοχαρακτηρίζουμε εκ συνηθείας!

Οι ΕΔ βοούν, βαθειά πληγωμένες! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Οι πολίτες αρχίζουν να αισθάνονται στο πετσί τους τη νέα πραγματικότητα, οι μάντρες που πουλάνε ξύλα για το τζάκι θα κάνουν χρυσές δουλειές τον χειμώνα! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Οι ασθενείς γεμίζουν ράντζα και διαδρόμους νοσοκομείων, οι εταιρείες ιατρικού εξοπλοσμού εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο, τα νησιά δεν έχουν γιατρούς! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Οι Τούρκοι κάνουν βόλτες σε αέρα και θάλασσα, ενώ στη Θράκη μας έχουν χεσμένους. Γερμανός οικονομολόγος μιλάει για εμφύλιο πόλεμο και Αγγλος αναφέρει για πραξικόπημα μέσα στο επόμενο δίμηνο! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Στα ΑΕΙ μπήκαν φοιτητές δίνοντας λευκή κόλλα, οι περισσότεροι φοιτητές στο πτυχίο σκέπτονται σοβαρά να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, τα σχολεία ξεκινούν χωρίς δασκάλους! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Τα νησιά υποφέρουν από τα δρομολόγια των πλοίων, η πρώτη ναυτιλία του κόσμου υποφέρει, οι υποθαλάσσιες έρευνες για πετρέλαιο μάλλον θα αποτελέσουν ανάμνηση για άλλα 50 χρόνια! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Οι λαθρομετανάστες μπαίνουν όποτε θέλουν, απ’ όπου θέλουν, γεμίζουν τους δρόμους, συστήνουν συμμορίες και επιτίθενται στους πολίτες, αφοδεύουν πάνω σε μνημεία χιλιάδων ετών στο κέντρο της πόλης, πουλούν ανενόχλητοι τις πραμάτειες τους έξω από το ΥΠΕΘΑ! Επιτυχημένοι? Δεν νομίζω!

Ας δημοσιευτεί λοιπόν αυτός ο απολογιστικός κατάλογος να δούμε κι εμείς πόσο πολύ δούλεψαν αυτούς τους 11 μήνες (και κυρίως συγκριτικά με τη δύσμοιρη νέα υπουργό που μη γνωρίζοντας τα πολιτικά τερτίπια νόμισε ότι μπορεί να έχει άποψη στη φάρμακ των ζώων κατά Οργουελ). Τι προτάσεις έκαναν, που νομοθέτησαν, τι δρομολόγησαν, τι κατάφεραν για να δικαιούνται να συνεχίζουν να είναι στην κυβέρνηση. Να δημοσιοποιηθούν επίσης πόσες προτάσεις και με ποιό περιεχόμενο υπέβαλλαν οι 300 βουλευτές και σε ποιές επιτροπές και με ποιό αντικείμενο συμμετείχαν που να δικαιολογεί την παρουσία τους ως εκπροσώπων των Ελλήνων. Το Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος κοινωνικής συναναστροφής. Είναι χώρος αντιπαράθεσης και άμιλλας (εντάξει αυτό το γράφω για να χαλαρώσουμε λίγο μετά τον εμετό).

Τελικά ενδιαφέρεται κανείς για τον πολίτη? Δεν δέχομαι το ΟΧΙ που επίσης αντανακλαστικά αναφωνήσατε. Εχετε άλλη απάντηση, γιατί μου έρχεται και δεύτερο κύμα εμετού... - ΥΓ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΤΟΣΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΩ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ SWOBIZ)ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟ ΦΤΥΣΩ: ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΛΕΞΑΝ ΤΟ ΕΓΚΩΜΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΧΤΕΣ Η ΤΟΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΥΣ Η ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ; ΕΧΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΟ DVD. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ