Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

1η ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων οργανώνει συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό αθλητικό σωματείο, που ενώνει όλους τους αποφοίτους της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού (άνω των 1.000 μελών πανελληνίως) και από το 1992 ενεργοποιείται κατά κύριο λόγο σε ζητήματα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς (έρευνα και διάσωση, βοήθεια σε φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική προστασία , υποβρύχιοι καθαρισμοί κλπ) και συμμετοχής σε αθλητικά δρώμενα σχετικά με το αντικείμενό μας.
Στις 9 Οκτωβρίου 2010 θα διενεργήσει μία συμβολική νυκτερινή Μαραθώνια Λαμπαδηδρομία (ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ) από την Αθήνα (Καλλιμάρμαρο) στο Μαραθώνα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της Μαραθώνιας διαδρομής. Η συγκέντρωση των αθλητών θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο από 17.00 έως 18.30’ και η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 19.00’ .
Η Λαμπαδηδρομία οργανώνεται προκειμένου να οι Βατραχάνθρωποι και οι φίλοι τους να τιμήσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα και τον πρώτο Μαραθώνιο δρόμο , που έτρεξε ένοπλος ο οπλίτης Φειδιππίδης ή κατ' άλλους ο Ευκλής, για να φέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους πολίτες. Το «ΑΓΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ», θα διανύσει τη διαδρομή ως ομάδα , φέροντας , κατά το περιεχόμενο της ανακοίνωσής τους, ως συμβολικό οπλισμό δάδες, σωματική ρώμη , ψυχικό σθένος και πνευματική αρετή και θα αποτελέσει τη δική τους συμβολή για να φωτίσουν τη νύχτα , που σκεπάζει την Ελλάδα και τον Κόσμο, με ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΥΡΦΟΡΟ ΒΕΛΟΣ, που διασχίζοντας τα ιερά χώματα της ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΗΣ, θα αναπέμψει ΥΜΝΟ στις λησμονημένες πατρικές μας αρετές: Αρετή, Σοφία, Αγάπη, Ενότητα, Φιλία, Αγώνα, Πατρίδα, Χρέος, Θυσία, Ελευθερία, Προσφορά, Αλληλεγγύη.

Πληροφορίες:
1. Διενέργεια στις 9 Οκτωβρίου 2010: Έναρξη :19.00 – Λήξη: Περίπου 24.00.
2. Έναρξη: Παναθηναϊκό στάδιο (Καλλιμάρμαρο) – Τερματισμός: Δήμος Μαραθώνα (Στάδιο).
3. Διαδρομή : Παναθηναϊκό Στάδιο – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Σοφίας, Λ. Μεσογείων, Λ. Μαραθώνος.
4. Συμμετέχοντες: Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς θα τρέξουν σε άγημα, όλοι μαζί, με σταθερό κατά το δυνατόν ρυθμό , γύρω στα 8-9 χλμ/ώρα, σε δύο ή τρεις στίχους, αναλόγως της προσέλευσης.
5. Οι δρομείς, πρέπει να προσέλθουν στον τόπο έναρξης τουλάχιστον δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της Λαμπαδηδρομίας.
6. Θα εξασφαλιστούν περιορισμένοι δαυλοί , οι δρομείς δε που θα τους φέρουν θα εναλλάσσονται κάθε χιλιόμετρο, ώστε όλοι να μεταφέρουν τη φλόγα σε κάποιο τμήμα της διαδρομής. Όποιος μπορεί να φέρει δικό του δαυλό, μπορεί να το πράξει και να εναλλάσσει αυτό με τα άτομα της σειράς του.
7. Οι δρομείς θα φέρουν αριθμούς, για το οπίσθιο μέρος της φανέλας , που θα χορηγηθούν από την οργανωτική επιτροπή, κατά την εγγραφή.
Προτιμώμενη ενδυμασία: Μαύρο σορτσάκι ή φόρμα και χακί μπλουζάκι. Οι δρομείς σωματείων θα ήταν καλό να φέρουν μπλουζάκι του σωματείου τους.
8. Στη διαδρομή θα γίνουν περιορισμένες στάσεις σε κόμβους των δήμων, που θα διατρέξουμε: 1η: Στην έναρξη, Παναθηναϊκό στάδιο, Δήμος Αθηναίων. 2η : Λ. Μεσογείων , έμπροσθεν Πενταγώνου, Δήμος Παπάγου. 3η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν αγάλματος Περικλή, Δήμος Χολαργού. 4η : Λ. Μεσογείων, έμπροσθεν πλατείας Αγ. Παρασκευής, Δήμος Αγ. Παρασκευής. 5η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Γέρακα, Δήμος Γέρακα. 6η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν ΙΝ Κοιμήσεως Θεοτόκου, Δήμος Παλλήνης. 7η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας και ΙΝ Αγ. Χριστοφόρου, Κοινότητα Πικερμίου. 8η : Λ. Μαραθώνος, στη διασταύρωση Ραφήνας, Δήμος Ραφήνας. 9η : Λ. Μαραθώνος, έμπροσθεν πλατείας Ν. Μάκρης, Δήμος Ν. Μάκρης. 10η : Στο τέρμα, στάδιο Μαραθώνα, Δήμος Μαραθώνα.
9. Στη διαδρομή και στους κόμβους θα παρέχονται νερά και ενεργειακά ποτά. Κάθε συμμετέχων θα πρέπει να μεριμνήσει να φέρει μαζί του πρόσθετα υγρά και ενεργειακές τροφές, ανάλογα με τις ανάγκες του.
10. Στον τερματισμό θα παραδοθούν σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς , που έτρεξαν όλη τη διαδρομή, αναμνηστικά και βεβαίωση συμμετοχής . Για την επάνοδο όσων επιθυμούν στην Αθήνα, θα υπάρξει λεωφορείο , που θα αναχωρήσει μετά το πέρας της τελετής λήξης του αγώνα.
Για τους φίλους, που θα μας περιμένουν στο Στάδιο Μαραθώνα, ο Δήμος Μαραθώνα θα διαθέσει το Μουσείο του, με προβολές , ξεναγό και σπάνια εκθέματα των Μαραθωνίων και Μαραθωνοδρόμων και ελεύθερη είσοδο. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψετε μέσα στην αθλητική μας παράδοση διαδίδοντας έτσι ακόμη περισσότερο το πνεύμα του Μαραθώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Συλλόγου στο :
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=103160886404489&index=1 ή τηλεφωνείστε στα γραφεία του Συνδέσμου στο 2104287838 ή στον υπεύθυνο οργάνωσης κ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ στο 6973022722.

Όσοι εμπνέονται από το μήνυμα του ΑΓΗΜΑΤΟΣ καλούνται με χαρά να ενωθούν μαζί με τους ΟΥΚ, για να μεγαλώσουν τη δύναμη του Ελληνικού φωτός !
210 4287838 και με τον υπεύθυνο οργάνωσης κ. Κυριάκο Κόκκινο στο τηλ. 6973022722.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα θερμότερα των συγχαρητηρίων μου απο βάθους καρδιάς.
Δυστυχώς δεν δύναμαι να ακολουθήσω. Πνευματικά είμαι μαζί σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ένας περαστικός.....)