Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εθνοφύλακες Έβρου

Δουλειά ενός πατριώτη η υπηρέτηση της πατρίδος και των ιδανικών της

Ποιοί Είμαστε
Aυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε απο ανθρώπους που έχουν Εθνική συνείδηση, ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος και διακατέχονται από αγνά αισθήματα Πατριωτισμού.
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες των εθνοφυλάκων των ακριτικών περιοχών, κυρίως του Έβρου, και η ανάδειξη της σημαντικότητας αυτού του θεσμού.
Πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του. Συνήθως παρερμηνεύουμε αυτή την έννοια με κακή σημασία. Αρκετές φορές παίρνει την έννοια του σοβινιστή, αυτού δηλαδή που νοιώθει πως κάθε τι διαφορετικό και ξένο προς την πατρίδα του είναι κατώτερο. Ποια είναι η δουλειά ενός πατριώτη; Η υπηρέτηση της πατρίδος και των ιδανικών της, που συμπίπτουν με τα ιδανικά του, με κάθε κόστος, και χωρίς επιβάρυνση προς αυτήν. Πατριώτης είναι αυτός που θα κάνει ανακύκλωση, που θα εξοικονομήσει ρεύμα, αυτός που θα βοηθήσει τον συνάνθρωπο και τον τουρίστα, μέχρι και αυτός που θα παρανομήσει για να υποκλέψει ξένες πληροφορίες για την κυβέρνηση της χώρας του, αυτός που την κρίσιμη στιγμή θα σηκώσει το όπλο και θα υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη. Γενικώς, είναι αυτός που σε κάθε στιγμή θα βοηθήσει την πατρίδα του όπου και αν βρίσκεται, με όποιον τρόπο μπορεί, στον βαθμό που του επιτρέπει ο ελεύθερος ή ο εργάσιμος χρόνος του.
ethnofilakesevrou.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατά κύριο όμως λόγο, πατριώτης είναι αυτός που ταυτίζεται με το λαό της πατρίδος του και τα συμφέροντά του και μόνον !!!!
Συνήθως όλα αυτά τα εύηχα "πατριωτικά",...ξέρεις εσύ, είναι για τη παραπλάνησή του, σκόπιμη ή μη,...γιαυτό που του επιφυλάσσει κάθε φορά η "πατριωτική" του εξουσία! Εκείνος όμως, με χαραγμένη άγρια στη πέτσα του την ιστορία του,... με τα ποικίλα "πατριωτικά" "φτιασίδια" που έβαλαν επάνω του, για να κρύψουν το άγριο χάραγμα της και να τον "μερέψουν"...,απλά περιμένει στη γωνία, για να μιλήσει, όπως ξέρει αυτός τελευταίος !
Συνδρομή μας και καθήκον,άξια γι' αυτόν, ως πραγματικών πατριωτών, η συνεχής, ακριβής και ουσιώδης ενημέρωσή του για τις αλήθειες του και μόνο ! Από κει και πέρα οι αποφάσεις δικές του !!!
Τα "καπέλα" ήλθε νομίζω ο καιρός να μπουν στις ντουλάπες της εξουσίας, ως είδη μουσείου !!!

Ανώνυμος είπε...

Άφεισε τον ΠΑΤΡΙΩΤΗ στην ησυχία του, άλλως τε τούτη την χρονική περίοδο, είναι απασχολημένος και έτοιμος να αποδώσει στην πράξη το "όψει με περί Φιλίππους". Μην κατατρίβεσαι λοιπόν άδικα, με όσα δεν σε ωφελούν σε κάτι (ο εθνοφύλακας).