Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑΛΛΑΣΙΟΥ ΣΚΕΛΟΥΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ

Άλλαξαν τα επιχειρησιακά σχέδια του Παρμενίωνα εξαιτίας της δραστηριότητας του CANDARLI που κινήθηκε στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο!

Η υποχωρητικότητα της νέας διακυβέρνησης χάνεται στην άβυσσο του Αιγαίου.

Μόλις αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνται από την τουρκική μονάδα άλλαξαν άρδην το τακτικό παίγνιο της διακλαδικής άσκησης μην τυχόν και ενοχληθούν οι στρατηγοί και ναυάρχοι της Άγκυρας που είχαν στείλει το εν λόγω πλοίο για να υποκλέπτει τα ελληνικά.

Η πράξεις αυτές του προδίδουν τις προθέσεις του Υπουργείου Άμυνας όσο και του Υπουργείου Εξωτερικών για το μέλλον του Αιγαίου και των πατρώων εδαφών. Για την εξωτερική πολιτική δεν αμφιβάλλαμε με τον κύριο Δρούτσα αλλά για τον πιο ευφυή άνδρα της ελληνικής κυβερνήσεως λυπούμαστε πραγματικά. Οι λοιποί αποικούντες στα παραπάνω υπουργεία αγνοούνται επιδεικτικά λόγω μικρού ειδικού βάρους.
Το CANDARLI περίμενε τα ελληνικά πλοία στο κεντρικό Αιγαίο από τις 4 Οκτ παρά το γεγονός ότι η κύρια δύναμη απέπλευσε στις 5 Οκτ. Κατευόδωσε τέλος τα πλοία και αποχώρησε την 8 Οκτ μετά τον κατάπλου τους στο ΝΣ την 7 Οκτ.

Κινούνταν προκλητικά ανάμεσα στις ομάδες των ελληνικών πλοίων γεγονός που ανάγκασε τον ΑΣ να τροποποιήσει τα επιχειρησιακά σχέδια. Όλα αυτά συνεπάγονται μία μεγάλη ήττα για έναν ναύαρχο που εξαναγκάζεται σε αναδιάταξη των δυνάμεων του για πολιτικούς λόγους σε μια καθαρά αντεθνική και αντιμιλιταριστική προτροπή της κυβέρνησης με την παγκοσμιοποιημένη νοοτροπία.

Αυτή η παρωδία ασκήσεως που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε τις παλαιές ασκήσεις που αναστατώνονταν ολόκληρη η Ελλάδα, με τις ελλείψεις που παρουσιάζουν οι ΕΔ τα τελευταία χρόνια, ήταν μια κακοστημένη κωμωδία που προκάλεσε των γέλωτα όλων των πληρωμάτων με το κατάντημα των φυσικών τους ηγετών. Ο συνδυασμός του πνεύματος οικονομίας με την πρόθεση προβολής του ΥΕΘΑ ως τον απομηχανής θεό που πραγματοποιεί των Παρμενίωνα που δεν γινόταν πριν, υποδηλώνει τον παραλογισμό της στρατηγικής της πολιτικής ηγεσίας για τις ΕΔ και τον ρόλο και την προσφορά τους.
Αν κάθε φορά που βγαίνουμε στο Αιγαίο τρώμε σφαλιάρες (όπως λέει και ο λαός) τότε μήπως πρέπει να αναθεωρηθούν οι προγραμματικές σας δηλώσεις στην βουλή καθώς και ο ετήσιος απολογισμός του ΥΕΘΑ; Πότε θα αρχίσει η πραγματική ενημέρωση του ελληνικού λαού για τα πεπραγμένα των Τούρκων στο Αιγαίο μέσω της νέας πρακτικής της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ;

Επιτέλους κύριε ΥΕΘΑ θα επισκεφθείτε και μια ΦΓ στις ασκήσεις που παρακολουθείτε όπως παραδοσιακά γίνονταν; Μαθαίνουμε ότι προτιμάτε τις ΤΠΚ λόγω κομματικών κινήτρων. Έγινε γνωστό πως από την ΔΤΣ προέρχονται σημαντικά στελέχη του κομματικού συστήματος του υπουργείου σας. Κάτι μας λέει ότι η επόμενη επίσκεψη, καθόλου τυχαία θα είναι στην ΔΕΝ. Τυχαίο; Κρίμα που η Υδρογραφική Υπηρεσία είναι πολύ κοντά σας για να διοργανωθεί ακόμη μια ανούσια φαμφάρα της ιδίας ομαδούλας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα, army καλά τα γραφεις. Ισως να μας πονανε και εγω δεν μου αρεσε οταν εβλεπαν την δημοσιότητα τέτοια δημοσιεύματα. Τώρα καταλαβαίνω οτι μόνο να βοηθησουν προς το καλύτερο μπορουν παρά να εκθέσουν. Αν δεν τους ξεμπροστιασεις θα κανουν χειρότερα. Λιγο περισότερο και λίγο λιγότερο σε καποια σημεία , ετσι συμβαίνει. Καλό βράδυ και καλή συνεχεια σε όλους.