Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ένας ένστολος δημόσιος υπάλληλος ρωτά!

"Δημόσιοι υπάλληλοι" δε δεχθήκατε, κύριοι αρχηγοί, να λέγεστε για να μην χάσετε τους θώκους σας;
Απαντήστε στην αναφορά του στελέχους και αναμείνατε στο ακουστικό σας!!!

Με αφορμή το άρθρο 24ωρες υπηρεσίες στο ΣΞ σας στέλνω κι εγώ μια αναφορά παραπόνων στελέχους που αφορά το εργατικό δίκαιο των στελεχών και τους κανόνες υγιεινής βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 88/1999 "Ελάχιστες προδιαγραφές για την οργάνωση του χρόνου εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 93/104/ΕΚ."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφερον!!!περιμενουμε την συνεχεια γιατι προβλεπεται πολυ γέλειο!!!

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά παραπόνων που δημοσιεύτηκε έχει κατατεθεί στη μονάδα του από το στέλεχος και αναμένει απάντηση ή έχει γραφεί για να δούμε τι δεν εφαρμόζεται?

Ανώνυμος είπε...

«Σχετικά» δεν βλέπω που να βασίζεται η αναφορά παραπόνων .....,
και επίσης προτείνω να γράφουν πλέον και το «ένστολοι ΠΟΛΙΤΕΣ», όπως ο πολιτικός προιστάμενος αποκαλεί -σαφώς χλευαστικά- ο Μπεγλίτης.

Εφόσον διέλυσαν το στράτευμα, ας το λουστούν.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ (ΒΛΕΠΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΦΕΘΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΦΑΞΙΜΟ.....) ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ (ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ - ΟΡΚΟ - ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ - ΣΤΑΣΗ -ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΛΠ) ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

5:57 οι πολιτικοί, όπως έριξαν την ευθύνη για την οικονομική χρεωκοπία στον λαό,
έτσι και σε μελλοντική εθνική χρεοκωπία θα την ρίξουν στους στρατιωτικούς(όπως έκανε ο Πάγκαλος στα Ίμια),
ας τα έχουμε υπόψη διότι πλέον οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι πολιτικοί ως λαμόγια θα προσπαθήοσυν και πάλι να την γλυτώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή αναφορά.Υποθέτω το 4ο συνημμένο θα είναι η νομοθεσία ώστε η αναφορά να είναι πλήρη και να μην μπορούν να αμφισβητήσουν τα γραφόμενα.
Τι θα απαντήσουν στην αναφορά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία,αυτό που έχει όμως σημασία είναι η συνέχεια της αναφοράς σε ανώτερο κλιμάκιο και να ζητηθεί να πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης και νυχτερινά όπως κάνουν στα σώματα ασφάλειας.
Περαν των ανωτέρω η αναφορά αυτή είναι ουσιώδης στοιχείο σε περίπτωση που η υγεία του αναφερόμενου κλονιστεί και θελήσει η οικογένεια του να επικαλεστεί τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας του σε κάποια ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διαμάχη!
Νομίζω ότι όλοι οι ένστολοι πολίτες θα έπρεπε να ενεργούν παρομοίως σε ανάλογες περιπτώσεις ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το ενιαίο μισθολόγιο για να ενημερωθεί ο κόσμος για της συνθήκες εργασίας του ένστολου πολίτη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω για τους άλλους αλλά τί έχει να πει ο ανεκδιήγητος Α/ΓΕΑ;
Αφού την ΠΑ διοικούν οι Πριόνας και Σωτηρίου. Ο ίδιος είναι "αυτιστικός" κατά τον αγριόχοιρο.
Καλά μιλάμε μετά τις αποστρατείες τους σε λίγο, σ' αυτόν και τον άλλο "αρχιαυτιστικό" Γιάγκο, η σφαλιάρα θα πέφτει σύννεφο έτσι και τολμήσουν να εμφανιστούν σε συγκεντρώσεις αποστράτων.

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Τελικά φαίνεται ότι ο Επιλοχίας έχει μεγαλύτερα @ρχίδια από πολλούς...!!! Το λυπηρό όμως είναι ότι τα έχει μεγαλύτερα από τους 4 αρχηγούς και σίγουρα πιο μεγάλα από πολλούς ανώτατους.

Σπ@ρτι@της είπε...

Μπράβο και πάλι μπράβο στον συνάδελφο.Ταυτίζομαι με το σχόλιο του Ανώνυμου 30 Οκτωβρίου 2010 10:10μμ.Συμπληρώνοντας να πω ότι όχι μόνο από πολλούς,4 αρχηγούς ή ανωτάτους,από όλους εμάς τους "εν ενεργεία".Δυστυχώς για μας,είναι ο μόνος που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομά τους,Ευτυχώς από την άλλη που βρέθηκε έστω και Ένας να αντισταθεί και να μας αφυπνήσει.
ΕΥΓΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη μου είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια.
Ότι αφορά 24 ώρες υπηρεσίες –απαλλαγές –άξιοι λόχου –εβδομάδας-μονάδας κτλ κτλ κτλ ,κατάλοιπα ενός στρατού του ΄50 .

Καμία πολιτική ηγεσία ούτε τα ξέρει και ούτε θα τα μάθει ποτέ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην έγραψε την αναφορά ο σεβαστός υπαξιωματικός! Δεν το συζητάω ότι έχει απόλυτο δίκιο, αλλά επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω και να κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Σε ανάλογα προβλήματα που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια της θητείας (σαν αξιωματικός) μου είδα ένα κράτος ξεθεμελιωμένο, η ελάχιστη νομιμότητα (τι είναι αυτό; -τρώγεται;) και το Σύνταγμα (τι είναι αυτό; -τρώγεται;) να μην τηρείται. Τα σεβαστά; Δικαστήρια να εκδίδουν (έχει σημασία η λέξη) αποφάσεις σωστές αλλά και άδικες (εννοείται κατόπιν πιέσεων), οι περίφημοι αυτοί δήθεν προοδευτικοί δικηγόροι, που βρίσκονται για τους δεκάδες συναδέλφους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και όταν απευθυνόμαστε σ αυτούς μας γδέρνουν οικονομικά και με αμφίβολά αποτελέσματα στο τέλος. !!(σε πρόσφατη επίσκεψη μου σε αντίστοιχο δικηγόρο, μου ζήτησε, για κάθε τέτοια (πρωτόδικη) εκδίκαση ποσό υπερβάλλον του μισθού μου). Συνάδελφοι αφυπνισθείτε μην πιστεύεται άκριτα ότι διαβάζετε!!Το παιχνίδι είναι στημένο δυστυχώς!!
Α.Σ

Ανώνυμος είπε...

Στο άρθρο 3 του Π.Δ. 88/1999 λέει:
"3. Οι διατάξεις του παρόντος διατάγματος εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα κατά την έννοια του άρθρου 1 (παράγραφος 3) του π.δ. 17/1996 "Μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία σε συμμόρφωση με τις οδηγίες 89/391/ΕΟΚ και 91/383/ΕΟΚ" (11 Α), με την επιφύλαξη του άρθρου 14 του παρόντος διατάγματος.

Επίσης εφαρμόζονται και στο ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με εξαίρεση ορισμένες δραστηριότητες του προσωπικού αυτού που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες.

Στην περίπτωση αυτή:

α) για το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στα πλαίσια των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας

β) για το ένστολο προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 1568/1985 (Αρ. 9 του ν. 3144/2003, ΦΕΚ 111 Α/8.5.2003).
οπότε πισστεύω ότι θα δυστυχώς θα πατήσουν εκεί για να απαντήσουν...
βέβαια το ερώτημα είναι ποια είναι η σχετική νομοθεσία και τι προβλέπει για εμάς??? εκτός από το "σκάσε και κολύμπααααααααααα μουλάρι!!!!!!!!!!!!!!!!"

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε φιλε μου καλα εκανες και πιστευω πως μαζι με σενα εχουνε-με και αλλοι αυτην την λογικη να τα γραψουν στο χαρτι αυτα που συμβαινουν στις δουλειες μας,με την μονη διαφορα πως λιγοι εως ελαχιστοι λειτουργουν σαν και εσενα!μηπως μπορει να με βοηθησει καποιος να μου πει την προβλέπετε για τους τεχνιτες διοτι με πεταξανε μετα απο 2χρονια δουλειας εξω απο την Δ/Σεως στην δουλεια που ειμαι τωρα μετα απο 15χρονια στην υπηρεσια μου?

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορα του συναδελφου δειχνει για ακομα μια φορα πως ΜΟΝΟ οι Υπαξκοι εχουν τα @ρχιδι@ να μιλησουν!!!Οι Αξιωματικαρες μια ζωη μουγκα,ρουφιανια και βολεμα!!

Ανώνυμος είπε...

Προς το φίλο του σχολίου 31 Οκτωβρίου 2010 5:52 μ.μ.

Θα ήθελα να σου πω να μην είσαι και πολύ σίγουρος καθόσον :

1) στις παραιτήσεις - που τελικά ίσως είναι , ή μάλλον ήταν και η μόνη δυνατότητα αντίδρασης, οι αιθμοί των αξιωματικών (εκ ΣΣΕ) είναι μεγαλύτεροι απ τους υπαξ.

2) Προσωπικά έχω δεί με τα μάτια μου πολλές σχετικές αναφορές Αξκών για παρόμοια θέματα τουλάχιστον προ 15ετίας και βάλε

ΤΕΛΟΣ το θέμα δεν είναι ποιός και τι και πότε, το πρόβλημα αφορά όλα τα στελέχη είτε αξκους είτε υπαξκους και όλοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι για αυτά που έρχονται!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο στοίχημα θες ότι ο 5:52 δεν είναι καν στρατιωτικός. Κανένας χαφιε-ρουφιάνος είναι που θέλει να σπείρει ζιζάνια, και αντί να είμαστε ενωμένοι που καταπατάνε ΟΛΩΝ ΜΑΣ τα δικαιώματα, να μαλώνουμε για το ποιος την έχει μεγαλύτερη. Ρούφα το αυγουλάκι σου κομπλεξάρα και τράβα στην τρύπα σου μην σε πετύχουμε πουθενά και δεις την star πλευρά της ζωής(που λέει και το κανάλι).....

Γιατί και αν ήσουν @ρχιδ@ρ@ς υπαξ(που κατ'εμέ είναι Αρχιδ@ρ@δες και γούστο τους και μπραβο τους) που είναι η αναφορά σου-κόντρα στους αξκους?? Άρα και πάλι ρούφα το αυγουλάκι σου δειλέ και ας μην προσπαθείς να κλέψεις την αίγλη αυτών που έχουν τα "προσόντα" να παραπονεθούν για να μας πείσεις ότι δεν είσαι ο τίποτας. Άσε τα μεγάλα παιδιά ανεξαρτήτως βαθμού να βράσουν μέχρι να ξεσπάσουν και εσύ τράβα παίξε με τα κουβαδάκια σου.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟ. ΠΑΡΤΕ ΩΣ ΒΑΣΗ (ΚΑΜΒΑΣ) ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ. ΕΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΣΩΡΗΔΟΝ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ 24 ΩΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΟΛΙΓΟΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑ ΩΡΑ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ 8ΩΡΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟ Ή ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ;;;

Ανώνυμος είπε...

κύριοι αναρωτηθείται ο πανμέγιστος Γράψς αποφάσισε τη διπλοσκοπιά, μήπως είναι ώρα να καταργηθεί: να μειωθούν οι υπηρεσίες; εκτός και αν η ηγεσία θεωρεί ότι είμαστε εν εκστρατεία ακόμα από το 1940....είναι αδιανόητο ΕΠΟΠ να είναι διπλοσκοπιά, αν δεν αντιμετωπισθεί το θέμα τότε θα συμφωνήσω με τον Πάγκαλο....

Ανώνυμος είπε...

Αν υπηρετεί μακριά το παληκάρι το'σωσε αλλιώς προβλέπω ξενιτεμό εντελώς τυχαία......

Ανώνυμος είπε...

poly kalh h anafora toy filoy mas
asxeta an thn egrace aytos h kapoios dikigoros gia logariasmo toy.
alla ua elega etsi opos to diabasa ,oti den mas leei ti zhtaei anoixta.
ekanes mia anafora. oraia .pes mas tvra ti zhtas na kanoyme.

ayta kaloproereta.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι με την αναφορα του ειναι προφανες οτι ζηταει να μην δουλευει πανω απο 48 ωρες την εβδομαδα και το αποδηκνυει οτι δουλευει πολυ περισσοτερες με συννημενα 4 φυλλα ελεγχου υπηρεσιων που φαινεται οτι εκτελει 5-6 υπηρεσιες μηνιαιως με 31 ωρες συνεχης απασχολησης.
Κατ'εμενα καλα εκανε και δεν ζηταει τιποτα και ουτε δινει λυση.ΛΥΣΕΙΣ δινουν οι ανωτεροι.Αντε βγαλτε ακρη τωρα κυριοι Στρατηγοι που καταπατατε τοσα χρονια τα δικαιωματα ολου του ενστολου προσωπικου...

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ.ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕς ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ.ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟς ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΚΤΛ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ...