Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώνεται βήμα το βήμα το φονικό πλαίσιο

Εγκρίθηκε χτες από τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας και πλέον οδεύει προς τη Σύνοδο της λυκοσυμμαχίας το Νοέμβρη στη Λισαβόνα



Πραγματοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες, κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας του ΝΑΤΟ το τελευταίο βήμα πριν από την υιοθέτηση «της νέας στρατηγικής αντίληψης της συμμαχίας», η οποία θα επικυρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής στη Λισαβόνα.

Στην κοινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας του ΝΑΤΟ, μετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος. Σε κοινή τους ανακοίνωση υποστήριξαν ότι στην παρούσα φάση της διαδικασίας, «τα σχέδια των κειμένων που βρίσκονται υπό επεξεργασία για να υπογραφούν από τους αρχηγούς των κρατών μελών της συμμαχίας στη Σύνοδο Κορυφής, ανταποκρίνονται στις επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας».

Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με τα μπούνια την αναβάθμιση του δολοφονικού ρόλου του ΝΑΤΟ σε παγκόσμιο επίπεδο και διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι της λείας για την ντόπια αστική τάξη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της λυκοσυμμαχίας συζήτησαν το νέο στρατηγικό δόγμα, τη νέα δομή δυνάμεων, το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασφάλειας, τη μεταρρύθμιση των οργανισμών της συμμαχίας, τις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, τις διαδικασίες εξοικονόμησης πόρων και όλα τα συναφή θέματα που θα οριστικοποιηθούν στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Η στρατηγική του ΝΑΤΟ στον 21ο αιώνα αποβλέπει στην εδραίωση του παγκόσμιου επεμβατικού του ρόλου και δίνει έμφαση στην προληπτική επέμβαση για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενης απειλής, γεγονός που στοχοποιεί κατευθείαν τους λαούς και τα κινήματά τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης.

Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ προετοιμάζει ανάλογα τη στρατιωτική του μηχανή, εντάσσοντας στη λίστα με τις απειλές τις κλιματικές αλλαγές, τις ενεργειακές κρίσεις, τις ανθρωπιστικές καταστροφές, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, το ζήτημα της μετανάστευσης. Ηδη, από τις 17 Μάη 2010, το προσχέδιο του νέου στρατηγικού δόγματος δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δωδεκαμελή ομάδα ειδικών, με επικεφαλής την Αμερικανίδα πρώην υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος, «τα 10 επόμενα χρόνια, το ΝΑΤΟ θα έχει τέσσερις μεγάλες στρατιωτικές και αλληλοεξαρτώμενες αποστολές»:

1. Υπεράσπιση των χωρών - μελών έναντι οποιασδήποτε απειλής - επίθεσης.

2. Εκστρατευτικές δυνατότητες για στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν της ζώνης της συμμαχίας, όπως στο Αφγανιστάν.

3. Συνεργασία με άλλους εταίρους εκτός ΝΑΤΟ, για να αντιμετωπίζονται οι νέες απειλές (κυβερνοεπιθέσεις, πειρατεία, διάδοση των βαλλιστικών και πυρηνικών όπλων, κίνδυνος να υπάρξει έλλειψη ενέργειας).

4. Χορήγηση βοήθειας για το σχηματισμό της αστυνομίας και του στρατού στις χώρες που ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο (Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσοβο), ώστε «η Βορειοατλαντική Συμμαχία να συμβάλει στη διεθνή ασφάλεια».

Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της κάθε χώρας, που μπορεί ν' αξιοποιηθεί για τη σταθεροποίηση καθεστώτων που κινδυνεύουν από τη μαζική λαϊκή πολιτική πάλη.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η μαζική λαϊκή πολιτική πάλη, στις συνθήκες του σήμερα, είναι από χέρι χαμένη και το ξέρετε…ως μέρος της κοινοβουλευτικής μας εξουσίας(με το ένα πόδι μέσα βέβαια, αλλά για καλά μέσα …) Η λαϊκή μάζα μετράει πολλά θύματα στους αγώνες της, με «μπροστάρη» την όποια «αριστερά»…χωρίς ουσιώδες αντίκρισμα..
Το «γήπεδο» που διαλέξατε, ως αριστερά, για μαζικό λαϊκό αγώνα…ήταν του αντίπαλου βέβαια (αστικοβιομηχανικό κράτος), που μπορούσε να «αλωνίζει» με τις ανάλογης(μαζικής) δομής και χρήσης καλογυμνασμένες δυνάμεις του (…πλούσια η εμπειρία), σε συνθήκες που τον ευνοούσαν,… στη βάση της μαζικότητας !!!
Οι ευθύνες σας μεγάλες λοιπόν και γίνονται μεγαλύτερες όταν συνεχίζετε να καλείτε το λαό σε αγώνα χαμένο εκ των προτέρων, που σίγουρα ευνοεί τον αντίπαλο…στις «χρονικές επιδιώξεις» του, στον αγώνα «επιβράδυνσης» που λυσσασμένα διεξάγει…Συνεννοηθήκαμε φαντάζομαι Το σωστό γήπεδο,… δυστυχώς για σας, το διάλεξαν άλλοι…χωρίς εσάς, όπως και τη μέθοδο του αγώνα, δηλαδή ο ίδιος ο λαός, χωρίς όμως τις θεσμοποιημένες «ηγεσίες» του, που προφανώς κατάλαβε ότι δεν του χρειάζονται ! Τους γύρισε λοιπόν τη πλάτη…και αυθόρμητα, αλλά σωστά πληροφορημένος και με τη πλούσια εμπειρία του, διάλεξε για γήπεδο του δικού του απομαζικοποιημένου αγώνα…αυτό που έστρωνε η νέα τεχνολογία για τις ανάγκες των «αφεντικών» του(πολυεθνικών οργανισμών, κρατών κτλ), ενόψει της νέας εποχής της πληροφορίας ! Η μέθοδος του νέου αγώνα έχει σαν βάση την εξατομικευμένη και απομαζικοποιημένη συμμετοχή ευθύνης στη διαμόρφωση των θέσεων που επιλέγει, στη προοπτική συνδιαμόρφωσης της έννοιας του νέου ΠΟΛΙΤΗ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ του
Οι bloggers λοιπόν σας περιμένουν και εσάς…χωρίς κομματικές «τσίμπλες»και τα συναφή, εάν θέλετε και μπορείτε !
Στράτος Νικο-λάου