Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Άποψη για το "Ντροπή!Δεν παρέλασε ο Στρατός στην Καβάλα γιατί έβρεχε

Φαντάζεσαι να έκανε το ίδιο και ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος την 28η Οκτ 1940;

Αγαπητό army alert,
Το αν θα παρελάσει ένα τμήμα σε μία πόλη δεν είναι θέμα του στρατιωτικού διοικητή της περιοχής, αλλά του Νομάρχη (της πολιτικής ηγεσίας δηλαδή). Γιατί κάθε φορά πρέπει να τα βάζουμε με τους στρατιωτικούς; Γιατί πρέπει αυτοί να είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και οι φέροντες πραγματικά την ευθύνη να μην εμφανίζονται καθόλου;
Τώρα αν ο Στρατηγός έπρεπε να υπακούσει ή όχι την εντολή, νομίζω ότι πάει αλλού το θέμα. Εκτιμώ ότι η κοινή λογική λέει ότι σε μία δημοκρατική χώρα, ο Στρατός εκτελεί τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας εκτός και αν έχουμε περίπτωση προδοσίας. Στην προκειμένη περίπτωση εκτιμώ ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Με σεβασμό.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑIΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ !!!!ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΛΕΜΕ !!!!ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΚΡΗ!!!! ΜΗ ΒΡΑΧΤΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το 1982 ή 83 στην Αλεξανδρούπολη, μόλις άρχισε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, άρχισε να ρίχνει καρεκλοπόδαρα. Η παρέλαση έγινε κανονικά και όλοι μας γίναμε μούσκεμα. Είχαν βραχεί μέχρι και τα σώβρακά μας !!! Και τι έγινε... ζάχαρη ήμασταν ? Πήγαμε στο Στρατόπεδο, στεγνώσαμε τα ρούχα και όλα καλά.
Την άλλη μέρα ο Διοικητής μας μας συνεχάρη για την ψυχική μας δύναμη και για το άψογο περπάτημα και μας είχε πει το εξής που το θυμάμε ακόμα: "Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πολεμούσαν υπό σκιάν βελών και εμείς θα φοβούμασταν τη βροχή ?"

όσο για το θέμα της Καβάλας συμφωνώ ότι δεν ήταν θέμα του Δκτού αλλά αυτού που εκπροσωπούσε την πολιτική ηγεσία. Καλό θα ήταν να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο δυστυχώς έγινε και στα Χανιά! Κι ας είχε ήλιο με δόντια, κι ας είχε προαναγγείλει η παρουσιάστρια-σχολιάστρια της παρελάσεως (σε ζωντανή σύνδεση με τοπικό τηλεοπτικό κανάλι) την έλευση των στρατιωτικών τμημάτων! Ο αρχηγός της παρελάσεως (κάποιος υψηλόβαθμος στρατιωτικός) με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του την "διέψευσε", λέγοντας ότι "λόγω βροχής" δεν παρελαύνει ο στρατός!!! Άκουσον, άκουσον!!!

Κώστας, Χανιά

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Κωστα απο Χανια γιατι δεν λες την αληθεια;Μηπως πριν παρελασει ο Στρατος εισεβαλαν Στο δρομο μερικες εκατονταδες μαθητες,φοιτητες και αλλοι ετεροκλητοι απεκλησαν τη διελευση των στρκων τμηματων,και ακολουθησε συμπλοκη με την Αστυνομια; Τι ηθελες να πει η εκφωνητρια;Τρεξτε να σωθητε γιατι χανομαστε;Ορθα επραξαν οσοι ειχαν την ευθυνη της παρελασης.

Ανώνυμος είπε...

Γύρω στους 100 μαθητές λυκείων των Χανίων αντί να παρελάσουν με τα καλά τους ρούχα, προτίμησαν να περάσουν υπό μορφή πορείας τη διαδρομή της παρέλασης για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα της παιδείας.
Άλλωστε επί δύο εβδομάδες πριν την παρέλαση όλα τα λύκεια τελούσαν υπό κατάληψη και δεν είχε γίνει καμία πρόβα παρελάσεως και όλο αυτό ήταν ήδη γνωστό στους Χανιώτες.

Ποιος χανόταν, ποιος κινδύνευσε και ποιος έπρεπε να τρέξει να σωθεί?
Καμία συμπλοκή δεν θα είχε γίνει αν η αστυνομία δεν έκλεινε το δρόμο στους μαθητές οξύνοντας τα πνεύματα ώστε να προλάβουν να φυγαδευτούν οι επίσημοι!

Θα έπρεπε να μείνουν στη θέση τους και να καμαρώσουν τα παιδιά που με αυτό τον τρόπο απλά ήθελαν να προβάλουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους με ειρηνικό τρόπο και να αφήσουν να ολοκληρωθεί η παρέλαση με τη διέλευση των στρατιωτικών τμημάτων.

Αντί αυτού οι υπεύθυνοι προσέβαλαν τη νοημοσύνη όλων των παρευρισκόμενων που μια ηλιόλουστη μέρα τους πρόβαλαν τη δικαιολογία βροχής.
Όπως επίσης προσέβαλαν και τις Ένοπλες Δυνάμεις που στην ιστορική επέτειο του ΟΧΙ δεν τους επέτρεψαν να παρελάσουν, ενώ στην ουσία είναι δική τους εορτή αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίστηκαν την πατρίδα μας την 28η Οκτωβρίου 1940.

http://www.youtube.com/watch?v=j0SgOsA3jTc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=86S8lByRRj8

Δείτε τα βίντεο, διαβάστε τα σχόλια και κρίνετε μόνοι σας.