Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

«Διοικώ μια διεφθαρμένη χώρα», δηλώνει παντού ό πρωθυπουργός μας.
«Μαζί τα φάγαμε», σιγοντάρει ο αντιπρόεδρος

Και για να επιβεβαιώσει ότι και ο ίδιος κατέχει επάξια μεγάλο μερίδιο στη διαφθορά, δεν έχει την εντιμότητα και το θάρρος, να αναλάβει την ευθύνη των λόγων του.
«Μαζί τα φάγαμε», σιγοντάρει ο αντιπρόεδρος, συμβάλλοντας στην κυβερνητική καμπάνια, ενοχοποίησης του λαού.
Είναι κοινό μυστικό. Η διαφθορά έχει διαβρώσει όλους τους χώρους της ζωής μας . Δημόσιους και ιδιωτικούς. Την βλέπουμε παντού: Στις δημόσιες υπηρεσίες στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, στα νοσοκομεία, την πολεοδομία, τα υπουργεία, την αγορά, τη δικαιοσύνη, την εκκλησία.
Είμαστε λοιπόν ένας διεφθαρμένος λαός, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί μας;
Κυκλοφορεί η διαφθορά στο DNA των ελλήνων και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά;
Αποφασίσαμε όλοι σιωπηρά ότι η ηθική, η τιμιότητα, η νομιμότητα, είναι περιττό βάρος, για την οικογενειακή και εθνική μας ευημερία και φροντίσαμε να απαλλαγούμε από αυτά μία και καλή;
Τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει.
Ο άνθρωπος δεν είναι εκ φύσεως καλός ή κακός.
Είναι απλά ένα σύνολο δυνατοτήτων που αναπτύσσονται ή συρρικνώνονται ανάλογα με το κοινωνικό περιβάλλον.
Στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς, που το χρήμα αναγορεύεται σε υπέρτατη αξία, γίνεται το αδιαμφισβήτητο σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης, είναι επόμενο να χρησιμοποιούνται και αθέμιτα μέσα για την απόκτησή του.
Ιδιαίτερα όταν τα κοινωνικά πρότυπα προβάλλουν έναν τρόπο ζωής που σε προτρέπει να «έχεις» αντί να «είσαι».
Όταν αποσυνδέονται οι σκοποί από τα μέσα, η ανομία είναι φυσικό επακόλουθο.
Τότε: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Ιδίως τα βρώμικα.
Η διαφθορά έχει αναχθεί σε λειτουργικό στοιχείο για τη διατήρηση του εκμεταλλευτικού πολιτικού μοντέλου.
Το πολιτικό μας σύστημα είναι άκρως διεφθαρμένο και λειτουργεί σαν μηχανισμός παραγωγής διαφθοράς, που δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο από την επίδραση του.
Σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που στην υπηρεσία ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, συνεχίζουν να εμπαίζουν την κοινωνία μας.
Αμετανόητοι και αδιάντροποι, εξακολουθούν να δημαγωγούν, να κρύβουν την αλήθεια από το λαό, να συναλλάσσονται με κεφάλαιο και κερδοσκόπους, να μεθοδεύουν με νέους φόρους την παραπέρα συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων, να διαπραγματεύονται κυριαρχικά δικαιώματα…
Με αφορμή την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, εξ αιτίας τους, αυτοί … αλληλοκατηγορούνται, για κακοδιαχείριση και καταλήστευση του εθνικού πλούτου. Προσάπτουν εκατέρωθεν κατηγορίες για χρηματισμό, ανεπάρκεια, ανικανότητα, σκάνδαλα, διαπλοκή.
Η αυτονόμηση της πολιτικής εξουσίας από την κοινωνία που είναι ο εντολέας της, η θεσμοποιημένη ατιμωρησία των πολιτικών, το κομματικό κράτος, υλοποιούν το θερμοκήπιο της διαφθοράς.
«Είπαμε να κάνει κάποιο δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια (δραχμές)».
Είχε πει παλιότερα, ένας άλλος πρωθυπουργός της χώρας (που συμβαίνει να είναι πατέρας του σημερινού), για τους δημόσιους λειτουργούς, καθορίζοντας ταρίφα στην διαφθορά και δίνοντας έτσι το σύνθημα για την πολιτική και ηθική εξαχρείωση.
Παρ’ όλα αυτά η κοινωνία μας διαθέτει ακόμη ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Η πλειονότητα του λαού αντιδρά απέναντι στη δομική σήψη και μας καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιτία του κακού:
Δεν ήταν κομματόσκυλα, κουκουλοφόροι, αναρχικοί, εξτρεμιστές, αλήτες, αυτοί που προσπαθούσαν λυσσασμένα να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο στις 5 Μαΐου.
Ήταν υπάλληλοι, μισθωτοί, εργάτες, οικογενειάρχες, φορολογούμενοι πολίτες, αυτής της χώρας.
Ήταν αγανακτισμένοι έλληνες που αγωνίζονταν να ξεφύγουν από την πολιτική ομηρία, την απάτη, την αναξιοκρατία, το θανατηφόρο εναγκαλισμό της πολιτικής διαφθοράς.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είστε πληκτικά προβλέψιμος...Το κόμμα που ταλαιπωρεί το "συνειδησιακό" σας "ιστό", είναι προφανώς το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όταν βρίσκεται στην εξουσία,...Στρέφετε λοιπόν με τα "επιχειρήματά"σας τους ανάλογης συνείδησης αναγνώστες σας, στη δεξιά κατεύθυνση...σωτηρίας, που δεν το λέτε μεν, αλλά το δείχνετε !
Το κακό είναι ότι μπλέκετε στις βαρετά κοινότυπες διαπιστώσεις σας το ΛΑΟ,... που τόσο "θλίβεστε" και "πονάτε" για την άδικη ταλαιπωρία του...από τους κακούς ΠΑΣΟΚους και το ΔΝΤ που αυτοί οι "πουλημένοι" έφεραν και άλλα φαιδρά....
Λοιπόν, "εθνικόφρονες πατριώτες", το ΛΑΟ καταρχήν αφήστε τον ήσυχο,...για να μη γελιοποιείστε άλλο ! Τώρα αν έχετε "κότσια" και φερέγγυα γνώση-πληροφόρηση, βάλτε την "εικόνα" της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, στη μικρότερη δυνατή κλίμακα(από χάρτες ξέρετε)...επάνω στην οικονομική πραγματικότητα που την διέπει, προεκτείνετέ την,... αν μπορείτε, στο ανάλογο για τη περίσταση ιστορικό της "βάθος", που μπορείτε, για να δείτε..."στερεοσκοπικά" αποκαλυπτικά, αν αντέχετε, το φοβερό θέαμα: Την ΑΘΛΙΑ (οικονομοπολιτική) πραγματικότητα που βιώνει καρτερικά, χρόνια τώρα, αυτός ο λαός, για να ντραπείτε... Το πολιτικό σύστημα της "αντιπροσωπευτικής" μας "δημοκρατίας" που τον δυναστεύει,εδώ και 170 περίπου χρόνια, αιχμάλωτο σαν ποντίκι στο θεσμικό του "φάσμα", από την άκρα δεξιά(χούντα) μέχρι την άκρα αριστερά(ΚΚΕ), έχει τις πολύτιμες στρατιωτικές εγγυήσεις και υπηρεσίες σας,...ως "δημοκρατικών" ενστόλων "πολιτών", με μόνη έννοια σας, τη "προκοπή" του(δηλ. τη πλούσια παραγωγή του)...σε συνθήκες κοινωνικής "γαλήνης" (μιας και άλλοι-"αντιπρόσωποι"- πρέπει να σκέφτονται και να αποφασίζουν γι'αυτόν), για το καλό της πατρίδας(σας),... την ευήμερία του(που δεν έρχεται ποτέ)και κυρίως την ησυχία και απόλαυση...των πλούσιων(απ' τη παραγωγή του)"γευμάτων" των αφεντικών του !
Το μόνο καλό λοιπόν που έχετε να του προσφέρετε...αφού τον αγαπάτε, είναι να του επιτρέψετε να σκέπτεται ελεύθερα, έξω απ' τα εθνοπατριωτικά φαιδρά στερεότυπα σας, με τα οποία τον συντηρείτε(νομίζετε), χρόνια τώρα, στη θεσμική "φυλακή" του ! Κάποια στιγμή, να είστε σίγουροι, θα "δραπετεύσει", με μόνο σκοπό του να αυτοπροσδιοριστεί και αυτοπραγματωθεί, όπως επιτέλους του αξίζει, ως συλλογική ελεύθερη οντότητα, που η ανθρώπινη φύση όρισε, μακρυά από "στάνες", "τσοπαναρέους"... με τα "σκυλιά" τους και "τσέλιγκες"...
Στράτος Νικο-λάου

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ Στράτο Νικο-λάου
ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΤΑΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ) ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΑΟΥ (ΟΧΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΥ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΝΑ: "αυτοπροσδιοριστεί και αυτοπραγματωθεί, όπως επιτέλους του αξίζει, ως συλλογική ελεύθερη οντότητα που η ανθρώπινη φύση όρισε, μακρυά από "στάνες", "τσοπαναρέους"... με τα "σκυλιά" τους και "τσέλιγκες"".
ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΤΟΙO ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ: ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ "θεσμικό του "φάσμα", από την άκρα δεξιά(χούντα) μέχρι την άκρα αριστερά(ΚΚΕ)" ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.
ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ (ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ)ΝΑ ΑΝAΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ O ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

''Σήμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που στην υπηρεσία ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων οδήγησαν τη χώρα στην πτώχευση, συνεχίζουν να εμπαίζουν την κοινωνία μας.''
Στράτο αυτό το ξέχασες να το διαβάσεις στο άρθρο ή δεν σε ενδιαφέρει να το σχολιάσεις;
Καλά το πήγαινες αλλά δεν κρατήθηκες και θέλεις τον λαό κατ'αποκλειστικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Διεφθαρμένος είναι αυτός που το λέει ανα την υφήλιο, και ηγείται της χώρας με το ψέμα που σέρβιρε πως λεφτά υπάρχουν για να ανέβει στην εξουσία... Αυτό δεν είναι διαφθορά??? να ψέυδεσαι στο λαό που ζητάς την ψήφο του??? Όσο για τον αντιπρόεδρο του ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄, θέλω να του απαντήσω πως αυτός διόρισε την κόρη του στο Δημόσιο, αυτός προωθεί την γυναίκα του να γίνει Δήμαρχος.. τι μαζί τα φάγαμε??? Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον προδότη των Ιμίων και του Οτσαλάν??? σχετικά τώρα με προγενέστερους σχολιαστές που αλληλοκατηγορούνται για προώθηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ στο άρθρο, ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!! υπάρχουν ακόμα υγιείς στο πνεύμα ΄΅Ελληνες που ασχολούνται με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ??? Ημαρτον!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 14 Οκτ. 12.51, επειδή αντιλαμβάνομαι τόσο το γνωστικό...όσο και το ψυχολογικό σου προβλημα, ξεκίνησε απ' την Αθήνα του Κλεισθένη και φτάσε μέχρι τις αυτοδιοικούμενες πόλεις της Β.Ευρώπης, με την έναρξη της Αναγέννησης(αν σου λέει κάτι αυτό)Στη συνέχεια, πιάσε λίγο Καστοριάδη για αρχή,...μπας και ξεμπλοκάρεις και αν και πάλι τίποτε,....τότε η περίπτωση σου είναι δύσκολη έως ανίατη...
΄Οσο για τον υποκριτικό "σεβασμό" σου στη διαφορετικότητα, στη βάση ότι το πολιτικό φάσμα "παγίδευσης"του Ελληνικού λαού,...είναι επιλογή της πλειοψηφίας του, κοίταξε λίγο γύρω σου... και μετά τον εαυτό σου στο καθρέπτη ! Σε μια "παγίδα",θα έπρεπε να ξέρεις, το όποιο θύμα της, προσαρμόζεται, κατ'ανάγκη, για την επιβίωση του και μόνο...στα δεδομένα της...δηλ. σ'αυτό που υποκριτικά και χυδαία εσύ ονομάζεις επιλογή του(Ειμαι βέβαιος, αν αύριο ακούγαμε στο ραδιόφωνο τα εμβατήρία κάποιας εθνοσωτηρίου....θα το ερμήνευες απροσχημάτιστα, ως επιλογή του Ελληνικού λαού, όπως και τότε οι της συνομοταξίας σου)
Τέλος σου υπενθυμίζω ότι η αναφορά μου στο λαό προκλήθηκε απ' την υποκριτική και χυδαία επίκλησή του, στη κύρια ανάρτηση και θα μουν ο τελευταίος που θα τολμούσε να μονοπωλήσει αναφορές στο λαό, στον όποιο λαό !
Όσο για τη συνακόλουθη με τα γραφόμενά μου, κατανόηση από μέρους σου, της ερμηνείας των εννοιών
ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ και ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ, επίτρεψέ μου να εκτιμήσω απ' τα γραφόμενά σου ότι έχεις άγνοια, αν όχι πρώτη επαφή με τις λέξεις...Κάτι πάντως είναι κι' αυτό για τη περίπτωσή σου...
Στράτος Νικο-λάου,

Ανώνυμος είπε...

Ω, συγνώμη, ξέχασα ν' απαντήσω στο σχόλιο των 12.53. Θεωρείς προφανώς τη παράγραφο αυτή, ως το επιχείρημα "που σπάει κόκκαλα"... και απέφυγα να τη σχολιάσω, δηλ. το αυταπόδεικτο, για τα όποια κόμματα εξουσίας, σήμερα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αύριο ποιός ξέρει...Τι να πω...
Το ουσιώδες είναι αυτό που προσπάθησε να ψελλίσει ο των 12.51(...συνεννοημένοι είστε;), περί του μείζονος της λαικής συναίνεσης, υπονοώντας προφανώς ότι το μείζον του Ελληνικού λαού, σήμερα, αποδέχεται τη πραγματικότητα που εσένα σε εξοργίζει και κατά τα άλλα ζει ευτυχισμένος στη θεσμική του "παγίδα"... που ο ίδιος(αν είναι ποτέ δυνατόν) επέλεξε !
Τώρα για τον 12.51 έχω να προσθέσω ότι αν θεωρεί τη παραπομπή μου... ως εκτός πραγματικότητας,με το "δύσκολο" Καστοριάδη, ας πιάσει τον ευχάριστο και εύληπτο Τόφλερ, το αμερικανό συγγραφέα και μελλοντολόγο,... σύμβουλο του Πενταγώνου(των ΗΠΑ), ξεκινώντας απ' το ΤΡΙΤΟ ΚΥΜΑ και φθάνοντας στο ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ και του εγγυώμαι ότι θα καταλάβει πλήρως τα περί θεσμικής "παγίδας"....της βιομηχανικής μας εποχής και ίσως ίσως, συνειδητοποιήσει... τη κατάστασή του και ξεκινήσει, μελετώντας τώρα, το δύσκολο δρόμο του δικού του αυτοπροσδιορισμού για τη δικαίωση, πρώτα απ' όλα της δικής του ύπαρξης(αυτοπραγμάτωση)! Ποτέ δεν είναι αργά !!!
Με συμπάθεια και κατανόηση
Στράτος Νικο-λάου

Ανώνυμος είπε...

Απουσιάζουν τέτοια σχόλια με καλή χρήση της γλώσσας. Ας ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι αυτό το επίπεδο χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς για να απολαμβάνουμε ένα σοβαρό διάλογο έστω και μεταξύ ανωνύμων.