Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΡΕΩΝ

Η αδιαφορία που έχει επιδείξει κυρίως η στρατιωτική ηγεσία για το θεσμό των Στρατιωτικών Ιερέων είναι πρωτοφανής!!!

Μπορεί στο πρόσφατο παρελθόν, να μην κοσμούσαν τη Διεύθυνση Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ τα πιο ικανά ρασοφόρα στελέχη, όμως τη Διεύθυνση αυτή στελεχώνει ένας σημαντικός αριθμός νέων ιερέων που έχουν γνώσεις, επίπεδο, ψυχικά αποθέματα και ικανότητες να φέρουν τα στελέχη και τους οπλίτες πιο κοντά στο Θεό. Αυτό, η στρατιωτική ηγεσία είτε δεν το βλέπει, είτε δεν την ενδιαφέρει η επικοινωνία με το Θεό…..Κατά καιρούς, έχουμε ακούσει μερικούς Αρχηγούς να θεωρούν τιμή τους που ήταν Άθεοι και άλλους (μεταξύ των οποίων και 2 από τους σημερινούς) να θεωρούν τιμή τους και καμάρι τους, που είναι πιστά προσκολλημένοι στο ράσο. Αλήθεια, πότε το έδειξαν αυτό με έργα;

Από την άλλη, η πολιτική ηγεσία έχει δείξει 2 διαφορετικά πρόσωπα. Εξαιρετικά θετικά είναι τα σχόλια που ακούγονται από την πλειονότητα των μελών της Ιεράς Συνόδου για τον Αναπληρωτή ΥΕΘΑ, ενώ για το κ. ΥΕΘΑ υπάρχουν αρκετά παράπονα ΚΑΙ λόγω και της στάσης που κράτησε σχετικά με την θεσμοθέτηση θέσεως εν ενεργεία Ταξιάρχου για το Διευθυντή Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ. Εμείς, δεν θα πούμε, εάν είναι σωστό ή όχι, να έχουν καταληκτικό βαθμό Υποστρατήγου ο Στρατολόγος και ο Στρατιωτικός Νομικός Σύμβουλος και Ταξίαρχου ο Στρατιωτικός Δικαστικός Γραμματέας απόφοιτος ΑΕΙ, ενώ από την άλλη ο απόφοιτος ΑΕΙ Στρατιωτικός Ιερέας να έχει καταληκτικό βαθμό Συνταγματάρχη, αλλά θα αφήσουμε εσάς να βγάλετε συμπέρασμα για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιες αποφάσεις!

Τόσο πολύ απαξιώνεται κ. ΥΕΘΑ και κ. Αρχηγοί το θεσμό του ιερέα και μέσω αυτού της θρησκείας μας, με την οποία η πλειονότητα των στελεχών έχει ιδιαίτερα δυνατούς δεσμούς; Εμείς κ.ΥΕΘΑ και Αρχηγοί, θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να είχατε προχωρήσει στη θεσμοθέτηση αυτής της θέσης.

1) Με τον καταληκτικό βαθμό του Συνταγματάρχη, συνεχίζεται μία αδικία του προηγούμενου Νόμου, δηλαδή του αποκλεισμού του Διευθυντή Θρησκευτικού από τα Συμβούλια Κρίσεων και Επανακρίσεων των Αξιωματικών του Θρησκευτικού Σώματος, όπως και τον αποκλεισμό του από τις διαδικασίες πρόσληψης νέων στρατιωτικών ιερέων, λόγω βαθμού (απαιτείται Ανώτατος Αξκός και όχι Ανώτερος). Ο άμεσα εμπλεκόμενος δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ!!!

2) Οι Διευθυντές όλων των Θρησκευτικών Υπηρεσιών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ (όλων των Δογμάτων), όπως και οι Διευθυντές των νεοπαγών Ορθόδοξων Θρησκευτικών Υπηρεσιών των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης φέρουν το βαθμό τουλάχιστον του Ταξιάρχου. Η συμμετοχή του Διευθυντή Θρησκευτικού της Ελλάδος σε διάφορες Συνάξεις και Συνέδρια έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία αρνητικής εικόνας για τη θρησκευτική εκπροσώπηση της χώρας μας και τη σημασία που δίνουμε γι’ αυτήν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

3) Τα άλλα ένστολα Σώματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Αστυνομία και Λιμενικό) έχουν θεσμοθετήσει θέση εν ενεργεία Ταξιάρχου.

4) Η Διεύθυνση Θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ απαρτίζεται από ιερείς που στην πλειονότητά τους είναι απόφοιτοι ΑΕΙ και η θεσμοθέτηση αυτής της θέσης, θα αποτελούσε όχι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική αναβάθμιση της Υπηρεσίας Θρησκευτικού.

Κύριε Υπουργέ, έστω και καθυστερημένα, μπορείτε να προβείτε στη διευθέτηση αυτής της αδικίας!!! Δεν νομίζουμε ότι, η θεσμοθέτηση μίας τέτοιας θέσης θα επιβαρύνει οικονομικά τόσο πολύ τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ. Εξάλλου, είναι μια ευκαιρία να δείξετε κι εσείς ότι, δεν είστε αδιάφορος για τα θρησκευτικά τεκταινόμενα (εντός και εκτός του χώρου αρμοδιοτήτων σας)…...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ.ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ,ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ .ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ.ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ,ΕΝΩ ΒΟΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.ΤΙΣ ΤΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ; ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΑΡΥΤΕΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!!ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ;ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ!!ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!!

Γεώργιος Ντόνας είπε...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ 2:56, ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ "ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ".ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ;(!!!) ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΙΕΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΙΣ Ε.Δ., ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.