Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Υπασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!

Ο υποπτέραρχος ε.α. και επίτιμος Υπαρχηγός του ΓΕΑ κ. Δημήτριος Γεωργιόπουλος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) μετά από την παραίτηση του σημερινού Γενικού Διευθυντή κ. Ευάγγελου Βασιλάκου. Ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ έχει διατελέσει Υπασπιστής του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν ήταν και Υπουργός Άμυνας στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, επίσης διετέλεσε πρώτος Μοίραρχος, της πρώτης Μοίρας των F-16 στην Ελλάδα το 1989, η οποία είχε αξιολογηθεί πρώτη στον κόσμο από την αμερικανική αεροπορία για την περίοδο 1989-90, καθώς επίσης και επιτελάρχης του ΑΤΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου έγινε αποδεκτή η παραίτηση που είχε υποβάλει από τις 21.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι λόγοι παραίτησης του κ. Βασιλάκου σχετίζονται με τον προγραμματισμό της νέας φάσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας, αφού ολοκλήρωσε έναν μακρύ κύκλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου παραμονής στη θέση του υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον κ. Βασιλάκο για τις υπηρεσίες που προσέφερε με στόχο την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και τον παρακάλεσε να παραμείνει στη θέση του από την ημέρα της υποβολής της παραίτησής του έως την ημέρα της επίσημης αποδοχής της.

Ο κ. Βασιλάκος είχε οριστεί στη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ τον Απρίλιο του 2006 , από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μετά από την κατάργηση της ΓΓΟΣΑΕ και του ΕΠΥΕΘΑ και τη σύσταση τριών νέων Γενικών Διευθύνσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης , της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων . Ο κ. Βασιλάκος διαδέχθηκε τον πρώην Εισαγγελέα κ. Γιώργο Ζορμπά και παρέμεινε στη θέση αυτή από το 2006 μέχρι και τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010.
www.i-reportergr.com

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ 1989 ΣΤΗΝ 330Μ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ; Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80. ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣ, ΝΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 330 ΜΟΙΡΑΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΚΟΜΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η 330Μ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ F-16 ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ . ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ COCA COLA ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ COCA COLA ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΙΝΕΙ COCA COLA H CC. . ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΘΑΨΑΝ ,ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΙΚΑΝΟΤΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός ότι στη συγκεκριμένη θέση χρειαζόταν ένα άτομο που να έχει επίγνωση των πραγματικών αναγκών των Ε.Δ. και να μπορεί να προωθήσει την υλοποίησή τους. Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία μέ ένα περίεργο και ακατανόητο κριτήριο τοποθετούσε άτομα τα οποία κατά κανόνα ευρίσκοντο σε διαρκή αντιπαλότητα με τα επιτελεία και ελάχιστη σχέση είχαν με το αντικείμενο πχ Βασιλάκος. Το θέμα με τη νέα επιλογή είναι κατά πόσο το άτομο που επιλέχθηκε θα λειτουργήσει με θετικό τρόπο για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών, οι οποίες πραγματικά έχουν βαλτώσει. Ο προβληματισμός έχει ως αφετηρία τη γνωστή συμπεριφορά του Υπτχου ε.α. Γεωργιόπουλου, ο οποίος πάντοτε λειτουργούσε ως τοποτηρητής της γνωστής κλαδικής του ΠΑΣΟΚ. Όπου τοποθετήθηκε δημιουργούσε μια λαίλαπα διωγμών προσηλιτισμού και λασπολογίας ικανότατων στελεχών που δεν επιθυμούσαν να προσδεθούν στο πράσινο άρμα. Σ΄ότι αφορά τις όποιες ικανότητές του, αυτές εκμηδενίζονται από την κομματική εμπάθεια την οποία έχει ανάγει σε μοναδικό τρόπο λειτουργίας και κριτήριο. Η συγκεκριμένη επιλογή, έχω την άποψη ότι συμπληρώνει το παζλ αναγέννησης της γνωστής πράσινης κλαδικής της ΠΑ (Παπανικολάου, Πριόνας, Σωτηρίου κλπ) και δυστυχώς θα δούμε πολλά έργα στις επόμενες κρίσεις. Άραγε ο Γιάγκος τι ρόλο παίζει και τι θέλει να παραδώσει; Έχει αρχίσει να τον απασχολεί η υστεροφημία του; Σ΄ότι αφορά τον ΥΕΘΑ ή δεν θέλει να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα των ΕΔ ή τελικά απότερος σκοπός είναι η πλήρης απαξίωση και η κομματικοποίηση και αυτά που λέει ο ΓΑΠ είναι παραμύθια της Χαλιμάς

Ανώνυμος είπε...

Ο Γεωργιόπουλος πράγματι υπήρξε πρασινοφρουρός, της Κλαδικής των Μικρών, με αίμα πράσινο και στο παρελθόν ήρθαμε σε σύγκρουση επειδή δεν προσχώρησα στο ΠαΣοΚ. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι απατεώνας ή τουλάχιστον δεν έδειξε τέτοια δείγματα όσο το ήξερα στην ενέργεια.
Γεγονός όμως είναι ότι το πασοκ χρησιμοποιεί δοκιμασμένους ανθρώπους σε αντίθεση με την προδοτική ΝΔ που γράφει κανονικά του ανθρώπους της και πειραματίζεται με λαμόγια και κεντροαριστερά αθύρματα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μείνει αντιπολίτευση στην αιωνιότητα.

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αετέ
Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εγώ (ανώνυμος 10:56) χαρακτήρισα απατεώνα το Γεωργιόπουλο. Επειδή όμως ξέρω πολύ καλά, όπως και εσύ, τις τάσεις του και τις αδυναμίες του, ελπίζω ότι:
- Δεν θα θελήσει να επιβάλει τις απόψεις του για προαγωγές, αποστρατείες, τοποθετήσεις με τους συνοδοιπόρους του, που ονόμασα.
- Ότι θα αφοσιωθεί στο αντικείμενο των καθηκόντων του και δεν θα καταρτίσει λίστες προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ προμηθευτών, αν και αυτοί κατά βάθος ως μόνο "πιστεύω" έχουν το χρήμα και τα συμφέροντα της εταιρείας που εκπροσωπούν (Δυστυχώς και πολλοί συναδελφοί μας ανάμεσά τους).
-Τέλος ότι θα προωθήσει την κάλυψη των αναγκών των ΕΔ και όχι τα συμφέροντα του κόμματος

Ανώνυμος είπε...

απο ποιο πρασινο σεντουκι τον ανεσυρες ρε ''μπενι'' τον κομματικο εγκαθετο γεωργιόπουλο;;;;
συνυπογραφω τα παραπανω γιατι ήμουνα και γω στην 111 Π.Μ τότε. Γιαννη Γιάγκο ήσουνα και συ τότε με το μοιραρχαρα της 330.Τον γνωρίζεις καλά. Για αυτο πριν αρχίζει και σου βαζει τρικλοποδιές τραβα σπίτι σου για να μην σε μπερδέψει. 1ος πασόκος καλός οργανωτής κοματικοποίησε για τα καλά την Πολ. Αεροπορια οσο ήταν ε.ε. και σε λίγο καιρό όλοι οι πράσινοι προμηθευτες του ΥΠΕΘΑ θα αρχισουν να κάνουν ''παρτυ'', γι αυτό Γιαννακη φύγε πρίν αρχίσει ο γεωργιόπουλος τα ''παιχνίδια του''

panos είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 10:56, δεν τον ξέρω τον κ. πτέραρχο. αλλά επειδή θα ξεχάσω και αυτά που ήξερα. Όλοι όσοι σχολίασαν συμφωνούν ότι ανοιχτά αυτός ο στρατιωτικός είναι : "τοποτηρητής του ΠΑΣΟΚ", "αφισοκολλητής", "πρασινοφρουρός" τι χειρότερο πρέπει να κάνει για να χαρακτηριστεί απατεώνας; κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον ή μας έχει φάει η αλλοτρίωση. Πάντως όπως σεις τον περιγράφετε έχει υποπέσει σε στρατιωτικό ποινικό αδίκημα. Εγώ να συζητήσω αν πρέπει ή δεν πρέπει να ασχολείται ο στρατιωτικός με την πολιτική. Εάν όμως επιτρέπετε να επιτρέπετε για όλους και όχι μόνο για μερικούς προύχοντες όλοι το ίδιο. Διαφορετικά όποιος στρατιωτικός ανοιχτά τάσσετε υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος είναι απατεώνας του κερατά. και σε όσο μεγαλύτερη θέση τόσο το χειρότερο και τόσο μεγαλύτερο το κακό. Ο κύριος αν είναι αλήθεια αυτά πυ λέτε, έτσι όπως όλοι εσείς τον παρουσιάζετε (χωρίς εγώ να τον ξέρω) είναι αρχιαπατεώνας.

Ανώνυμος είπε...

Που ήταν ο ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ και ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ όταν ΥΕΘΑ ήταν ο ΤΣΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ pano
Τόσο εγώ όσο και ο φίλος Αετός τον όρο "απατεώνα" τον κρατάμε για περιπτώσεις χρηματισμού, γιατί και αυτό το έργο δυστυχώς το έχουμε δει. Όχι ότι έχεις άδικο σ΄αυτά που λες, διότι ο καθ΄όλα έντιμος προσηλώνεται στο καθήκον, που απορρέει από τον όρκο που δώσαμε, αλλά ποιός τα θυμάται τώρα αυτά. Όμως περίμενε και θα βγουν πολλά στη φόρα. Γιάννη Γιάγκο μήπως έχει δίκιο ο 5:19;
Ανώνυμος 10:56

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Pano, τόσο εγώ όσο και ο φίλος Αετός τον όρο "απατεώνας" τον κρατάμε για τις περιπτώσεις χρηματισμού, γιατί έχουμε δει και τέτοια έργα. Όχι ότι έχεις άδικο σ΄ αυτά που γράφεις, διότι ο ὀρκος που δώσαμε ήταν στην πατρίδα και όχι στο κόμμα. Κάνε λίγο υπομονή και θα βγούνε πολλά στη φόρα, αν και θέλω να ελπίζω ότι επειδή πλέον έχουμε μεγαλώσει και η κοινωνία θέλει να απεξαρτοποιηθεί από τα πράσινα και μπλέ καφενεία θα επικρατήσει η λογική. Σε κάθε περίπτωση Γιάννη Γιάγκο λάβε σοβαρά υπόψη σου αυτά που λέει ο 5:19
Ανώνυμος 10:56

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, επαναλαμβάνω δυστυχώς ο Α/ΓΕΕΘΑ στον οποίο αναφέρεστε και επικαλείστε, δεν έχει το παράστημα για να αντιδράσει στον Γεωργιόπουλο. Εξ άλλου σε λίγο αποστρατεύεται και δεν είναι διατεθιμένος στο τέλος της σταδιοδρομίας του να μην πάρει τον τίτλο του επίτιμου, όπως ο Α/ΓΕΑ Παπανικολάου επί εμπαθούς Σπηλιωτόπουλου. Ο Γιάγκος ποτέ δεν υπήρξε αυτό που λέμε τσαμπουκάς. Πάντοτε ήταν εμπαθής και προσκολλημένος των εκάστοτε ισχυρών ενώ ειδικά επί πασοκ τον πατρωνάριζε ο Στ. Πετρουλάκης. Στη ΝΔ είχε πάντα προσβάσεις που ξεκινούσαν από το ότι είναι ανεψιός του γνωστού Σκρέκα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η κόντρα του με τον Συμεωνίδη για την ηγεσία και οι ανταλλαγές κατηγοριών μεταξύ τους, άφησε εποχή και κατέπληξε ακόμα και τους πιο κομματικούς δίπλα στον "αόρατο" Μεϊμαράκη. Μάλιστα κατά δήλωση στελέχους του υπουργείου, έγινε αρχηγός γιατί τους βόλευε άσχετα με τα κουσούρια που του καταμαρτυρούσαν για τις ιδιαιτερότητές του, από την εποχή ακόμα που ήταν διοικητής στην 111ΠΜ.
Αλήθεια είναι ότι όταν έγινε αργηγός δεν υπήρχε καταλληλότερος επειδή όσοι είχαν χαρακτηριστεί "δεξιοί" ή μη αρεστοί είχαν ήδη εξοντωθεί πριν το 2004 και είχαν απομείνει τα νεοδημοκρατικά σκύβαλα του τύπου Μελετίου, Παπασχάλη κλπ. Επίσης οποιοσδήποτε κατά τη γνώμη του μπορούσε να του δημιουργήσει εμπόδια στην ανέλιξή του φρόντιζε να εξωστρακιστεί.
Φίλοι όσοι πιστεύετε ότι θα αντιδράσει σε πιθανές περίεργες κινήσεις Γεωργιόπουλου πλανάσθε πλάνην οικτράν. Ρωτείστε επιτελείς του ΓΕΑ που υπηρετησαν υπό την αρχηγία του. Πάντως ως Α/ΓΕΕΘΑ συνέπλευσε αρμονικότατα με τον αγριόχοιρο υπουργό.

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ποιες ιδιαιτεροτητες ? ΑΕΤΕ γινε πιο σαφης

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΕ Η COCA COLA ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΝΕΙΣ COCA COLA Η ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΔΑΕ; ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ Ο ΜΠΕΝΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΘΑΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΗ ΠΟΚΟΠΙΚΟ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΣΕ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΒΙΔΑ; ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΕ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΟΙΡΑΡΧΕ ΤΗΣ 330Μ ΠΟΣΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΧΑΣΕ Η 330 ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ;ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αετέ, όντως έχεις γνώση των πραγμάτων. Κρίμα όμως και πάλι κρίμα για την ΠΑ και για όσα πιστέψαμε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι μην ζητάτε πράγματα που ξεφεύγουν της δεοντολογίας γιατί υπάρχει και ΕΣΡ. Οι "ιδιαιτερότητες" υπήρξαν γνωστές στους αξιωματικούς που συνυπηρέτησαν κατά καιρούς μαζί του. Πάντως αν επιμένετε, απευθυνθείτε στους αμέσως επόμενους διοικητές της 111ΠΜ, Συμεωνίδη που τον αντικατέστησε και Βυζάντιο. Επίσης ρωτήστε ανθρώπους του στρατιωτικού γραφείου του "αόρατου" να σας πουν σε τι "ιδιαιτερότητες" αναφερόταν ένα πλήθος σημειωμάτων που έλαβαν πριν τις κρίσεις αρχηγών και αφορούσαν τον εν λόγω.

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

... α, για να μην ξεχνάμε και να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Ο Γεωργιόπουλος όταν ήταν Σμηναγός έγινε αίτιος αεροπορικού συμβάντος(κόπηκε το κάθετο σταθερό αεροπλάνου Τ-33 στο οποίο ήταν κυβερνήτης) σε πρόσκρουση με σύρματα υψηλής τάσεως, από παράβαση πτήσεως. Λόγω του περιστατικού καταδικάστηκε από το αεροδικείο και επίσης του επιβλήθηκε διοικητική ποινή στέρησης βαθμού. Εννοείται πως μετά από αυτά η καριέρα του ήταν τελειωμένη.
Όλα όμως εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας με την εμφάνιση του πασοκ στην εξουσία και έτσι ο Μητσάρας έγινε με τιμή και δόξα υπασπιστάρα του ΥΠΕΘΑ Ανδρέα Παπανδρέου. Από τη στιγμή εκείνη άνοιξαν οι πόρτες της επιτυχούς σταδιοδρομίας, με κατάλληλες τοποθετήσεις (όπως εκπαιδευτής στη ΣΠΑ ή Μοίραρχος στα F-16), Σχολεία εξωτερικού κλπ, η οποία σταδιοδρομία κόπηκε απότομα με την αποστρατεία του το 2005 από τον ομοϊδεάτη μεν, πλην χεσμένο μη χάσει τη θέση του (κατά τα άλλα καλό ανθρωπάκι), Παπανικολάου.
Τότε έξαλλος πήγε στο γραφείο του αργηγού και προσφωνόντας τον με πλήθος κοσμητικά επίθετα, του πέταξε το διακριτικό ιπταμένου στο τραπέζι ενώ οι φωνές από τον καυγά τους, ακούστηκαν στο ισόγειο του ΓΕΑ.
Άξιος ο μισθός σου ως πρασινορούφης Μητσάρα.
Καλή επιτυχία πάντως στο έργο σου για το καλό των ΕΔ και επειδή σε ξέρω, είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον δεν θα μοιάσεις μ' αυτόν τον πανύβλακα "Τσετσένο", που παρουσιάστηκε σαν πρέσβης επί τιμή και πτυχιούχος, η αγράμματη αχρηστίλα του "αόρατου".

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

AETE ασε το ΕΣΡ και τις υπεκφυγες, πρεπει να ξεκαθαρισεις το θεμα της "ιδιαιτεροτητας".

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αετέ ξέχασες να γράψεις ότι στο γραφείο του τότε Α/ΓΕΑ, δεν πήγε μόνος ο Γεωργιόπουλος αλλά συνοδευόταν και από έναν άλλο σύντροφο και συνοδοιπόρο εξ Ανδραβίδας και αυτός υψηλό στέλεχος της πράσινης επετηρίδας. Ο δε Παπανικολάου τα άκουσε στερεοφωνικά. Εδώ που τα λέμε και οι δύο ήταν ανάκαθεν τα πρωτοπαλληκάρια του, αλλά δεν δίστασε να τους αποκεφαλίσει. Συμφωνώ και συνυπογράφω τη τελευταία παράγραφο του από 1:57 σχολίου σου
Ανώνυμος 10:56

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλεβίζος υπήρξε ανέκαθεν αυτό που λέμε "τσαμπουκάς" με την καλή έννοια πιστεύω. Ήταν από την αρχή πολιτικά τοποθετημένος στο πασοκ και δεν εντάχθηκε για να καλύψει πιθανά μειονεκτήματά του. Προσωπικά δεν γνωρίζω αν κατά τη διάρκεια της ισχύος του ενόχλησε κάποιον. Θυμάμαι όμως πως γενικά βοήθησε πολλούς άσχετα πολιτικής τοποθέτησης, αν τους "πήγαινε" αυτό που λέμε "γκλαβικά". Επίσης δεν θυμάμαι να υπήρξε εμπαθής όπως ο Γ.Γ.
Σκοτεινό σημείο της πορείας του, που δεν γνωρίζω αν οφείλεται στον ίδιο ή ήταν συγκυρία, αποτελεί το γεγονός της προσωρινής (για ένα έτος) στασιμότητας των αρχαιοτέρων του και η προαγωγή τους σε ταξιάρχους στις επόμενες κρίσεις. Κατ' αυτον τον τρόπο βρέθηκε 2ος στην 46η σειρά.

ΑΕΤΟΣ
ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Ή ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

Υ.Γ. Αν είσαι "υπερήφανος" κάνεις και παρέλαση άμα λάχει. Και ο νοών νοείτω.