Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή ΑΝΕΑΕΔ προς Πρόεδρο και Δ.Σ. Μ.Τ.Σ.

Μόνο παραφιλολογία δεν αναπτύσσεται στα ΜΜΕ περί ΜΤΣ.
Παραδόξως λένε τα πράγματα με το ονομά τους..

Προς: – Πρόεδρο Μ.Τ.Σ.

Κοιν: – ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Οι παρακάτω υπογράφοντες απευθυνόμαστε σε εσάς με την διπλή ιδιότητά μας, αφ ενός ατομικά ως μερισματούχοι του ΜΤΣ, αφ ετέρου συλλογικά, ως Μέλη του ΔΣ της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων που εκπροσωπεί και Μέλη – Μερισματούχους του ΜΤΣ.

Είναι γεγονός πως οι αρνητικές εξελίξεις στο Ταμείο μας, σε συνδυασμό με την παραφιλολογία που αναπτύσσεται στα ΜΜΕ και τις ασαφείς δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, έχουν δημιουργήσει εντονότατη ανησυχία και προβληματισμό μεταξύ όλων των αποστράτων συναδέλφων, που απευχόμαστε να λάβει στο εγγύς μέλλον διαστάσεις απελπισίας και οργής.

Προς αποφυγή οποιασδήποτε μορφής ακραίων καταστάσεων, εμείς οι μερισματούχοι του ΜΤΣ, πιστεύουμε πως μπορούμε να συνδράμουμε στην εξεύρεση λύσεων και σταδιακής εξόδου από το δρόμο της ισοπέδωσης και απαξίωσης, που όλα δείχνουν πως οδηγείται το Ταμείο.

Για να καταστεί όμως αυτό εφικτό, απαιτείται η εκ μέρους του ΜΤΣ ουσιαστική και ειλικρινής ενημέρωση των μετόχων και μερισματούχων, αναφορικά με την όποια θετική ή αρνητική πορεία και προοπτική του Ταμείου, καθώς και τις εξεταζόμενες κατά περίπτωση λύσεις. Θεωρούμε ότι αυτή η ενημέρωση είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και υποχρέωσή σας σύμφωνα με το Άρθρο 10 του Συντάγματος της Ελλάδος, καθώς και του Άρθρου 4 του Ν. 2690/1999. Υποχρέωση την οποία φάνηκε να αρνείστε, παραπέμποντας τους μερισματούχους στην πλήρως αναρμόδια ΕΑΑΣ για ενημέρωση σχετικά με την καταβολή του ΒΕΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της 15/9/2010 στην επίσημη ιστοσελίδα του ΜΤΣ.

Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως, εντός των σχετικών χρονικών ορίων που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, επί των παρακάτω:

Ø Ποια τα αίτια της σημερινής καταστάσεως του Ταμείου, καθόσον σε όλη τη διάρκεια της σχέσης μας με το Ταμείο είμαστε απολύτως συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις μας προς αυτό.

Ø Ποιες οι λύσεις που εξετάζονται με σκοπό την ουσιαστική βιωσιμότητα του Ταμείου, ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη καταβολή των Συνταγματικά κατοχυρωμένων μερισμάτων.

Ø Ποιοι οι λόγοι της υπέρμετρης καθυστέρησης (υπερημερίας) καταβολής του ΒΕΑ στους δικαιούχους που έχουν κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλει εγκαίρως τις προβλεπόμενες αιτήσεις.

Ø Ποιο το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταβολής του ως άνω δικαιούμενου βοηθήματος.

Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι αναμένουμε λύσεις που εξασφαλίζουν την μακρόχρονη βιωσιμότητα του Ταμείου και όχι εμβαλωματικές και προσωρινές λύσεις οι οποίες απλώς μεταθέτουν το πρόβλημα.

Θεωρούμε πως όταν θα χορηγηθούν τα ετεροχρονισμένα επιδόματα (ΒΕΑ), αυτά θα καταβληθούν «αυτούσια» και όπως προβλεπόταν τη στιγμή γεννήσεως της σχετικής απαιτήσεως, εφαρμόζοντας πλήρως τους ισχύοντες νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσετε άμεσα την επίσημη ιστοσελίδα του ΜΤΣ ώστε να υπάρχει απ’ ευθείας πληροφόρηση για όλα τα θέματα, όπως και την ημερομηνία καταβολής του τρέχοντος μερίσματος, που καθυστερεί για ακόμα μία φορά, παρ ότι αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ ως ημερομηνία καταβολής η 5/10/2010.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να θέσουμε στη διάθεσή σας τις απόψεις και τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την βιωσιμότητα των Μ.Τ. (http://www.aneaed.gr/?page_id=492), και να σας βεβαιώσουμε πως θα μας βρείτε συμπαραστάτες σε όποιες θετικές διαρθρωτικές κινήσεις προβείτε, για την «ορθοπόδηση» του Ταμείου και την αποφυγή λήψης μέτρων στέρησης μερισμάτων των δικαιούχων.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία μπορείτε να καλείτε στο τ/φ: 6948963823 ή το fax:2109646113

Οι Μερισματούχοι Μέλη του ΔΣ της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Υποστράτηγος ε.α. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Σταύρος του Ιακώβου

Υποστράτηγος ε.α. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος του Ηλία

Συνταγματάρχης ε.α. ΡΕΠΠΑΣ Μιχαήλ του Κωνσταντίνου

Συνταγματάρχης ε.α. ΦΙΑΜΠΟΛΗΣ Παναγιώτης του Σπυρίδωνος

Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Σαρτζετάκης Εμμανουήλ

Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Πρόεδρος ΔΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΑΕΔ!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει που βρίσκεται το θέμα πληρωμής του μερίσματος ?
Λεφτά υπάρχουν ?
Θα πληρωθούμε και πότε ?
Μπορεί ο πρόεδρος του ΜΤΣ, τώρα που πήρε και την επιστολή από την ΑΝΕΑΕΔ, να μπεί στον κόπο και να κάνει μια ανακοίνωση δέκα λέξεων, για να ενημερωθούν οι απόστρατοι συνάδελφοι ?

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε όλοι να στείλουμε ενα email διαμαρτυρίας στον Δντη του ΜΤΣ.

Μπράβο στην ΑΝΕΑΕΔ.

Αν και απο τα πρώτα της μέλη όμως δεν ενημερώθηκα και θα ήθελα η επιστολή να έχει και το δικό μου όνομα απο κάτω ... κρίμα.

Και πάλι μπράβο ...

Ανώνυμος είπε...

ολοι αυτοι οι στρατηγοι, οταν ητανε εν ενεργεια ,αραγε θυμηθηκαν τα προβληματα των αποστρατων ,η ητανε γλυκια η καρεκλα???

Ανώνυμος είπε...

Μιλούν τη γλωσσα της αλήθειας και εχουν αγγιξει το προβλημα, ενω παραλληλα παρουσιάζουν και προτασεις.Τους ακούει όμως κανείς?

Ανώνυμος είπε...

Κυριοι
επι δυο χρονια περιμενω η ΕΑΑΣ να λυσει ενα απλο θεμα τροποποιησης της ΠΔ περι ΚΑΑΥ ωστε να μπορουν να δηλωνουν συμμετοχη για παραθερισμο ε.α συναδελφοι που στη περιοχη που διαμενουν δεν υπαρχει σχηματισμος με κεντρα παραθερισμου.Αυτοι οι συναδελφοι ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΑΥ.
Αφου δε μπορουν να λυσουν αυτο θα λυσουν σοβαροτερα θεματα?

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος θέτει τα σωστά ερωτήματα...Μπράβο στην ΑΝΕΑΕΔ!!!
ΥΓ: Είμαστε μαζί σας και έτοιμοι για οποιεσδήποτε μελοντικές κινήσεις. Ας δώσουμε ένα τέλος στις αθλιότητες.

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμος είπε...
ολοι αυτοι οι στρατηγοι, οταν ητανε εν ενεργεια ,αραγε θυμηθηκαν τα προβληματα των αποστρατων ,η ητανε γλυκια η καρεκλα???"

Για ξανακοιτα τη διαρθρωση του Δ.Σ. μηπως δεν υπαρχουν στρατηγοί?
Οσο για τους υποστρατηγους που υπογραφουν, αν ανηκεις στο χωρο θα ξερεις, πως δεν μπορείς να παιρνεις αποφασεις επι παντος επιστητού, αν δεν ανηκεις σε χωρο που καταπιανεται με παρομοια θεματα.Και για να σε προλαβω και μην πεις γιατι δεν παραιτουντο τοτε, κοιταξε αν θες τους βαθμους που "παραιτηθηκαν" τα περισσοτερα μελη της ΑΝΕΑΕΔ και μετα ισως καταλαβεις και μερικους από τους λογους που παραιτηθηκαν....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μου φαίνεται οτι μονοι σας στελνετε μηνύματα αγαπητοι της ΑΝΕΑΕΔ; Ολοι συμφωνούμε σε αυτά και ειναι χιλιοειπωμένα, περιμενα απο εσας δράση και οχι λόγια. Χορτάσαμε απο λόγια, φτάνει πια, δεν θελουμε μια απο τα ίδια. Εχετε κατι το καινουργιο να πείτε;κάποια πρόταση για να σταματήσουμε αυτό που έρχεται; Τα δελτια τυπου πρέπει να δηλώνουν πρόθεση για αγώνα και οχι να θυμιζουν κομματικά δελτία τύπου. Καληνυχτα σας

Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ είπε...

http://www.aneaed.gr/?p=590

http://www.aneaed.gr/?page_id=492

Δεν χρειάζεται να "τζουβαλιάζουμε" τα πάντα κε συνάδελφε.Και προτάσεις έχουμε και συναντησεις επιδιωκουμε και κάνουμε και στη Βουλή έχουμε αναζητησει μέσω διαλογικών συζητησεων, το δίκαιο των αιτημάτων μας και με τα θεματα εχουμε ασχοληθεί επισταμένως.
Το καληνυχτα μονο σε μας δεν ταιριάζει (ευτυχώς δηλαδή γιατι η διαδρομή καθενός μας ειναι καταγεγραμμένη).
Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Ιδρ.Μελος ΑΝΕΑΕΔ