Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΜΑΓΚΕΣ και ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ που δεν θέλουν να καταντήσουν επαίτες στην ίδια τους την χώρα.

Δεν είναι μισθοφόροι ούτε κύκλωμα είναι απλοί εργαζόμενοι που δεν αντέχουν πιά να δουλεύουν για 1000€ το μήνα που κοστίζει η μία μέρα ενός εκ των μεγάλων μας πολιτικών. Το δημοσίευμα θα προτιμούσε τους γενναίους άνδρες του λιμενικού σώματος να δουλεύουν στην Ελλάδα για 1000€ και να συμπληρώνουν το εισόδημά τους παρακαλώντας για ένα μεροκάματο delivery για σουβλάκια, πίτσες και security.




Να είναι σίγουροι όσοι τους διαβάλουν ότι θα προτιμούσαν να αμοίβονται από το κράτος με αξιοπρέπεια για ότι προσφέρουν παρά να παίζουν με την ζωή τους στον Ινδικό Ωκεανό. Ξεχνά η αρθρογράφος ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που την 25 Μαρτίου 2010 κατά την παρέλαση για την Εθνική μας Εορτή διώχθηκαν από το ίδιο το κράτος του νέου πατριωτισμού για τα πιστεύω τους. Πήραν λοιπόν το μύνημα και χάραξαν άλλη πορεία εφόσον τους έγινε γνωστό ότι είναι ανεπιθύμιτοι ως πατριώτες παλαιού τύπου στη νέα διακυβέρνηση της επικράτειας που απομειώνεται καθημερινά. Ξεχνά η αρθρογράφος την μείωση 30% στα εισοδήματά τους που αν και πολύ πρόσφατη έχει λησμονηθεί από τα ΜΜΕ.

Δείτε τους ως εν δυνάμη μετανάστες, συγκρίνετε τους αν σας επιτρέπεται με τον καθημερινό Έλληνα Πολίτη. Δεν θα βρείτε διαφορές. Είναι ένα και το αυτό. Είναι εσύ, είναι αυτός, είναι εμείς, είναι αυτοί είναι όλοι μας. Μη σπεύσουν οι γνωστοί υπερασπιστές της νέας τάξης πραγμάτων και την παγκόσμιας διακυβέρνησης να κατηγορήσουν τους έλληνες εφοπλιστές σαν το ξένο κεφάλαιο. Έχουν την ίδια υπόσταση που θα είχε ο οποιοσδήποτε επιχειρηματίας που θα προσέφερε εργασία σε ένα από αυτά τα παιδιά εδώ στην Ελλάδα μας.




Αναρωτιέμαι ποιόν ενόχλησαν αυτά τα παιδιά και τους κατηγορούν ως άξιους να προσφέρουν υπηρεσίες στον οποονδήποτε και οπουδήποτε. Ποιός ενοχλήθηκε και γιατί; Μήπως κάποιος που θα ήθελε να απαξιώσει πιο πολύ τις ΕΔ και τα ΣΑ για τις δυνατότητες που διαθέτουν. Τώρα για το ποιός είναι αυτός ξέρετε πολύ καλά και εάν όχι είμαι σίγουρος ότι θα το μαντέψετε σύντομα μετά από έναν λογικό συνειρμό. Οι ΕΔ και τα ΣΑ καθημερινά αποδεικνύουν πως εάν τους το επιτρέψουν οι φυσικοί τους ηγέτες διαπρέπουν γιατί δεν έχουν δομηθεί με το ρουσφέτι αλλά με αίμα και δόξα, μέσα από αγώνες εκατονταετιών.

Τέτοια στελέχη στερείται κάθε μέρα η Πατρίδα μας. Τέτοιους άνδρες και γυναίκες που είναι άξιοι για την άλλη άκρη της γης αλλά όχι για το Αιγαίο μας ή ότι έμεινε από αυτό μέχρι τον 25ο μεσημβρινό. Δεν φάγανε με τον αντιπρόεδρο τίποτα, και με την αξία τους που αποδεικνύεται, αξίζουν πολλά περισσότερα από όσα τους αμοίβει η κλίκα του κάθε αντιπροέδρου. Προσβάλλονται όταν τους συγκρίνουν με τους υπολοίπους που αρχίζουν και τελειώνουν την ζωή τους πίσω από ένα γραφείο περιμένωντας την ώρα να περάσει για να επιστρέψουν στην ασφάλεια του σπιστιού τους.

Θα τολμήσω να προτείνω σε όλους των ΜΜΕ να ψάξουν για κυκλώματα αλλού μέσα στο ΛΣ ή καλύτερα μέσα στα ΜΜΕ στα οποία δουλεύουν ή ακόμη καλύτερα στην κεντρική εξουσία. Τους διαβεβαιώ ότι εκεί έχει πολύ μεγάλα ψάρια (λαβράκια κ.α) και να αφήσουν την μαρίδα να συνεχίσει το δύσκολο καθημερινό αγώνα για επιβίωση. Δεν θα βρείτε πολλά παλικάρια να τολμούν όσα οι ΟΥΚ του ΛΣ. Αν νομίζει κάποιος ότι οι συνάδελφοι του ΛΣ πήγαν στην Σομαλία για να γίνουν πλούσιοι μάλλον κάπιο λάθος κάνει και άλλα είναι τα κίνητρά του. Να εκδιωχθούν όλα τα άξια στελέχη από τις ΕΔ και τα ΣΑ. Είναι πλέον σαφές. Δεν κρύβονται οι δελφίνοι και φαύλοι της εξουσίας.

Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε μια φωνή και ενημέρωση στο φιμωμένο στέλεχος, στον συνάδελφο που αγανακτεί, στον αξιωματικό που προσβάλλονται τα ιδανικά του, στο άνθρωπο που βλέπει την χώρα του να καταρρέει χωρίς λόγο και αιτία, στο ένστολο πολίτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, στον καθένα που θίγεται η αξιοπρέπεια του ως ένστολος εργαζόμενος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός οτι το σύστημα διακυβέρνησης στην Ελλάδα είναι τελείως διαφθαρμένο. Η κυβέρνηση σχεδίασε την μύωση των μισθών και συντάξεων προκειμένου να ενισχύσει όπως η ίδια είπε τα ασθενέστερα στρώματα. Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει τα ονόματα που δόθηκαν τα χρήματα από αυτές τις περικοπές διότι όσο και αν ψάξαμε δεν υπάρχει ούτε ένα που να πήρε ένα ευρώ παραπάνω άρα το ερίτιμα που τίθεται είναι που πάνε τα χρήματα από τις περικοπές και γιατί ψεύδεται η κυβέρνηση. Το δεύτερο θέμα που τίθεται είναι γιατί σε κάθε υπογραφή των επιτροπών οι βουλευτές παίρνουν 300 ΕΥΡΩ ανά υπογραφή ποιόν κοροϊδεύουν τελικά. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι μεν αλλα...

οποιος δεν θελει απλως παραιτειται και τοτε πλεον ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να κανει ο,τι θελει.

Ως ΕΝ/ΕΝ δεν επιτρεπεται αυτο που γινεται (γιατι προφανως γινεται και μαλλον οχι μονο στο ΛΣ)

ΚΑΗΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Αφού είμαστε τόσο "μπουνταλάδες" που θα λέγανε και οι "φίλοι και γείτονες και σύμμαχοι" ώστε να εκπαιδεύουμε κόσμο και μετά να τους κατηγορούμε για "εθνικιστές" καλά κάνουν και πάνε και δουλεύουν στους εφοπλιστές. Αν είμασταν μάγκες θα ήταν πάλι εκεί, να τους πληρώνουν τα οδοιπορικά οι εφοπλιστές (με απόσπαση από την υπηρεσία) και το εθνόσημο στο μπράτσο. Αλλά ........ οι μάγκες μας δεν είναι σίγουρα οι πολιτικοί μας :(

Ανώνυμος είπε...

«Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στο αίμα και στη βρωμιά.» (Κ. Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», 1ος τόμος)
Γιατί φωνάζετε φίλοι του ARMY ALERT;
Έχουμε ελεύθερη αγορά! Καπιταλισμό! Ανταγωνιστική κοινωνία!
Δεν διαχωρίζεται σήμερα το κεφάλαιο σε ντόπιο και ξένο.
Δεν έχει πατρίδα, θρησκεία, ηθική, αισθήματα, ευαισθησίες, ιδανικά…
Είναι απλά κεφάλαιο. Έχει μόνο συμφέροντα.
Υπολογίζει και συγκινείται μόνο από τα κέρδη.
Αυτά πρέπει να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο.
Τι θα πει ξένο και ντόπιο…
Συγκοινωνούντα δοχεία είναι.
Έχουμε παγκοσμιοποίηση το ξεχάσατε;
Τι και αν Έλληνες υπηρετούν ξένους;
Αντίστοιχα ξένοι φουκαράδες υπηρετούν έλληνες.
Ρατσιστές θα γίνουμε;
Το κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται αν εκμεταλλεύεται αξιωματικούς, στρατιώτες, εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, τίμιους ή άτιμους.
Αρκεί να του δίνουν αυτό που θέλει: Φθηνή εργασία. Υπεραξία.
Να νη μπερδεύεται με συνδικάτα, διεκδικήσεις, δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, συντάξεις, περίθαλψη που απομειώνουν τα κέρδη.
Η εξαθλίωση των εργατών, των μισθωτών, των μικροεπιχειρηματιών, είναι μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για ξεζούμισμα.
Για μαύρη εργασία. Κακοπληρωμένη, ανασφάλιστη, τριτοκοσμική.
Ένα θείο δώρο που επ’ ουδενί πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτο.
Μα γι’ αυτό γίνονται όλα…
Μειώσεις μισθών, μνημόνια, φόροι, απολύσεις, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων διάλυση ταμείων, συστήματος υγείας…
Αυτό που λέμε … ανταγωνιστικότητα.
Γι’ αυτό αγωνίζεται η κυβέρνηση.
Δεν το καταλάβατε;
Όσο πιο εξαθλιωμένος είναι ο άλλος τόσο πιο φθηνά θα πουλήσει το τομάρι του.
Κοψοχρονιά!
Και αν έχει οικογένεια παιδιά δάνειο υποχρεώσεις…
Ακόμα καλύτερα.
Αν η μοναδική του «ιδιοκτησία» είναι η εργατική του δύναμη τότε είναι για το κεφάλαιο ο «ιδανικός εργαζόμενος».
Τα κάνει όλα και συμφέρει. Άνευ αντιλογίας. Επικίνδυνα ή ακίνδυνα. Νόμιμα και παράνομα.
Προσφέρει στην οικονομία μας. Την ελεύθερη αγορά. Τον ανταγωνισμό.
Έπειτα αν σαν σύστημα δεν δώσουμε διέξοδο, με το αζημίωτο βέβαια, στους νεόπτωχους, τους άνεργους, τους εξαθλιωμένους τι θα γίνουν;
Να ξυπνήσουν θέλετε, να αποκτήσουν ταξική συνείδηση, να οργανωθούν και να τα πληρώσουμε μαζεμένα.
Δεν ακούτε τι τους φωνάζει ακόμη και από τον τάφο του ο άλλος;
ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ARMY δεν είναι ούτε παλληκάρια ούτε μάγκες.
Κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι είναι που ακολουθούν την προδιαγεγραμμένη πορεία που τους επιφυλάσσει το σύστημα.
Που τους οδηγεί αν θέλεις…
Θύματα είναι που προσπαθούν να τα κουτσοβολέψουν…
Να επιβιώσουν…
Να γλυτώσουν τη ζητιανιά όπως λες…
Με κίνδυνο της ζωής τους…
Για τα συμφέροντα των εφοπλιστών!
Φτηνό κρέας.
Όπως και οι ναυτικοί μας.
Ξέρεις πόσα εκατομμύρια κερδίζουν οι πλοιοκτήτες από την …προσφορά των φουκαράδων αυτών.
Τι θα γίνουν οι οικογένειες τους αν προκύψει μια στραβή…
Χάριν των κερδών του κεφαλαίου.
Άλλο ο κίνδυνος για την πατρίδα....
Παλληκάρια θα ήταν, ή καλύτερα θα είμαστε, αν…………….
Άσε να μη σε εκνευρίσω βραδιάτικα.
Τι τα ανεβάζεις και εσυ...

Ανώνυμος είπε...

Οι καταραμένοι πολιτικάντηδες, γιατί εκτός από βολευτές εξασκούν και το επάγγελμά τους; Τα παπαγαλάκια είναι διορισμένα σε 42 θέσεις το καθένα. Τους πείραξε ότι οι λιμενικοί στις άδειες τους παίζουν τη ζωή τους για να βγάλουν πέντε παράδες για τις οικογένειές τους; Ανάθεμά σας χιμπατζήδες σας έχω χεσμένους πατόκορφα. Θα έρθει η ώρα που θα σκούζετε σαν ποντίκια.

Γιώργος Αιγάλεω