Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Τελευταία Πτήση Αεροσκάφους Dornier Do-28

Αυλαία τέλους για το Dornier Do-28 στην Πολεμική Αεροπορία
Το πλήρωμα της τελευταίας πτήσης του αεροσκάφους Do-28. Κυβερνήτης Επισμηναγός (ΧΕΜ) Ν. Ζήσης, συγκυβερνήτης Επισμηναγός (Ι) Μ. Χατζηδημητρίου, ο Διοικητής της 355 ΜΤΜ Σμήναρχος (Ι) Μ. Κρασσάς με τον Διοικητή του Μουσείου Υποπτέραρχο (Ι) Ε. Ταγκαλάκη.

Tην Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η τελευταία πτήση του αεροσκάφους Dornier Do-28 της 355 ΜΤΜ από την 115 ΠΜ στο Μουσείο της ΠΑ στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι.

Με κυβερνήτη τον Επισμηναγό (ΧΕΜ) Ν. Ζήση, συγκυβερνήτη τον Επισμηναγό (Ι) Μ. Χατζηδημητρίου, Ιπτάμενο Μηχανικό τον Υποσμηναγό (ΤΜΑ) Π. Πασχαλίδη και επιβαίνοντα τον Σμήναρχο (Ι) Μ. Κρασσά Διοικητή της Μοίρας, το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Σούδα στις 11:30 και προσγειώθηκε για τελευταία φορά στο Τατόι στις 13:30. Στην υποδοχή του αεροσκάφους και του πληρώματος της τελευταίας πτήσης του παρέστη ο Διοικητής του Μουσείου, Υποπτέραρχος (Ι) Ε. Ταγκαλάκης μαζί με στελέχη του Μουσείου.

Η ΠΑ παρέλαβε από τη Γερμανική Αεροπορία 15 αεροσκάφη Do-28 το 1983 τα οποία εντάχθηκαν στη δύναμη της 355 ΜΤΜ. Στα συνολικά 27 έτη υπηρεσίας συμπληρώθηκαν παραπάνω από 26000 ώρες πτήσης ενώ εκτελέστηκε πλήθος αποστολών αεροδιακομιδών, μεταφορών προσωπικού και υλικών, Έρευνας-Διάσωσης και παράλληλα συνεργασίες με τον ΣΞ και το ΠΝ, ρίψεις αλεξιπτωτιστών και εφοδίων, πτήσεις επιτήρησης Αιγαίου, αεροναρκοθέτησης καθώς και άλλες τακτικές και έκτακτες αποστολές ημέρα και νύχτα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο γεγονός ότι τα αεροσκάφη Do-28 αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αξιόπιστα και ασφαλή αφού σε όλη τους την πτητική καριέρα με τα χρώματα της ΠΑ δεν σημειώθηκε κανένα μείζον ατύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: