Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

LA TRAVIATA – ΜΕΡΟΣ 3ο

«Ο ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΠΑΡΑΓΚΕΣ” ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ»
Η Τρίτη Πράξη της φημισμένης όπερας ξεκινά με την καταπληκτική χορωδία των Βοημών και στη συνέχεια ακολουθεί το φινάλε. Σ’ αυτό λαμβάνει χώρα η συγκινητική ρομάντζα της Βιολέτας με τον τίτλο «Αφήνω γειά σ’ ότι έχω αγαπήσει», έπεται ο χορός των μεταμφιεσμένων «Τριάστερων» και τελειώνει με τη διωδία Αλφρέντο – Βιολέτας. Τώρα αρχίζει δυστυχώς φίλτατοι το κλάμα……

αυτό, αφορά όσους - στα σχόλια που έγραφαν στα προηγούμενα μέρη της Όπερας - αδημονούσαν να κλάψουν!!!
Επειδή το φινάλε είναι από τις πλέον συμπαθέστερες εμπνεύσεις του Βέρντι, θα κινηθούμε κι εμείς στο ίδιο μήκος κύματος και θα κάνουμε ένα δυναμικό φινάλε με πραγματικά γεγονότα, όπως σας είχαμε εξάλλου υποσχεθεί από την Πρώτη Πράξη της Όπερας και που δυστυχώς θα στενοχωρήσουν αρκετά στελέχη!! Η αλήθεια είναι πικρή και πονάει……
Καταρχήν, η χορωδία έχει ήδη ξεκινήσει να «τραγουδάει» για τις επερχόμενες κρίσεις του Μαρτίου 2011. Σχέδια επί σχεδίων έχουν αρχίσει να καταστρώνονται, τα «αλληλοκαρφώματα» δίνουν και παίρνουν, ενώ οι περισσότεροι «Τριάστεροι» που επιθυμούν να λάβουν τον τίτλο του Αρχηγού, έχουν αρχίσει ένα «γλοιώδες» και «αδιάκοπο» γλείψιμο της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Ευτυχώς, που ανάμεσα στους εν ενεργεία Τριάστερους, υπάρχουν και ΔΥΟ περιπτώσεις, που είναι μετριοπαθείς και έχουν αποστασιοποιηθεί τέτοιων ενεργειών!! Είναι καθήκον της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να τους εντοπίσει και να τους ανταμείψει, τόσο για τη στάση τους, όσο και τα υπηρεσιακά τους προσόντα. Πρέπει κάποτε να δημιουργηθεί μία ΕΛΙΤ στελεχών, ικανών να βγάλουν τα «κάστανα» από τη φωτιά και να είναι πάνω από κόμματα και «παράγκες». Εάν έχουμε Αρχηγούς «οσφυοκάμπτες» και «τακουνοκρούστες» θα πάμε κατά Διαβόλου………και μάλιστα πολύ σύντομα……!!!!
Για τους υπόλοιπους «Τριάστερους», δεν θα αναφέρουμε τώρα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά…… Εάν βέβαια προκληθούμε, θα βγάλουμε όλα τα άπλυτά τους στη φόρα!!! Και για να μην νομίζουν ότι, τα παραπάνω είναι λόγια του αέρα, θα γράψουμε λεπτομερειακά για τις μυστικές συναντήσεις μιας ομάδας σε Ιερά Μονή της Δυτικής Μακεδονίας, όπως και για τις επαφές άλλου «Τριάστερου» με Ηγούμενο Ιεράς Μονής πλησίον των Τεμπών (κοντά στην έδρα του) και η οποία ανήκει στο Οικουμενικό, κλπ….. Αλήθεια, κύριοι, ποιος σας είπε ότι, η επαφή σας με το Εκκλησιαστικό κατεστημένο, θα σας εξασφαλίσει την «μακροημέρευσή σας» στην εξουσία; Δεν είστε Ιεράρχες!!! Μήπως έχετε μπερδέψει τα ράσα, με τα γένια και τα χτένια; Επίσης, έπεσε στην αντίληψή μας αριθμός στρατιωτικών οχημάτων, που ξεφόρτωναν διάφορα υλικά σε Μοναστήρια, όπως κι άλλων πολιτικού τύπου φορτηγών, που ξεφόρτωναν σε Μονάδες οικοδομικά υλικά για «Θεάρεστα» έργα……Με τι χρήματα και ποιός έδωσε την εντολή γι’ αυτά;
Όμως, ας επιστρέψουμε αγαπητοί αναγνώστες στην λατρεμένη μας Όπερα και ας αναφερθούμε στις τελευταίες πράξεις της Βιολέτας, του Αλφρέντο και του χορού των νυν «Τριάστερων», αλλά και μερικών «Δυάστερων» στις περσινές κρίσεις Ανωτάτων.
Η Βιολέτα λοιπόν μόνη και έρημη, ως ήταν μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, αποφάσισε να στραφεί στην αγκαλιά του Αλφρέντο για να βρει στοργή και προστασία!! Προστασία από τι άραγε; Ουδείς ακόμα δεν έχει καταλάβει……!!! Έτσι, πριν ξεκινήσουν οι κρίσεις, η Βιολέτα δούλεψε σκληρά τη λίστα με τα προς «κόψιμο» ονόματα Ανωτάτων, αλλά επειδή δεν μπορούσε να βγάλει άκρη σε αρκετά απ’ αυτά, ζήτησε τη συνδρομή του Αλφρέντο. Συναντιόντουσαν λοιπόν τις απογευματινές ώρες, για σχεδόν 2 ώρες. Αυτές οι συναντήσεις ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 2 Φεβ 2010. Βέβαια, η Βιολέτα, προκειμένου να αποφύγει τον «εντοπισμό» της είχε φροντίσει να έχει και την κατάλληλη «κάλυψη»……εξάλλου, το καμουφλάζ, το ξέρουν καλά οι Καταδρομείς!!! Επίσης, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια κάποιων υποψιασμένων, δεν δίστασαν να τα πούνε και εκτός γραφείου με τον Αλφρέντο, σε οίκημά του στο Κέντρο της Αθήνας.
Ο Αλφρέντο ως δυναμικός ανήρ που είναι, κατάλαβε ότι, η Βιολέτα έχει αφεθεί στα στιβαρά του μπράτσα και αποφάσισε πως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να «κάψει» αυτούς που ήθελε και εκείνους που φυσικά του δημιουργούσαν πρόβλημα!!! Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε ότι το πέτυχε σε ποσοστό άνω του 90% και μόνο 1 περίπτωση Τριάστερου και 2-3 περιπτώσεις Δυάστερων δεν του πέρασαν. Για τον πρώτο «διασωθέντα» είχε φροντίσει το Σύστημα Ρηγίλλης να βάλει πλάτη (γι’ αυτό και τρέχει τώρα στα Πατριαρχικά Μοναστήρια των Τεμπών), ενώ για τους Δυάστερους τόσο η ουδέτερη στάση τους (αν και μετριοπαθείς «δεξιοί»), όσο και η επαγγελματική τους επάρκεια τους έσωσε, από το «κάψιμο».
Έτσι, λοιπόν, ο Αλφρέντο έσυρε πρώτος τον χορό των Κρίσεων και έκανε ότι του «καπνίσει»!!!! Η Βιολέτα – Μαριονέτα απλά εκτελούσε τα κελεύσματά του, χωρίς καμία αντίρρηση και με ιδιαίτερη θέρμη……εξάλλου, η σχέση τους είχε αρχίσει από τότε να γίνεται εξαιρετικά «ερωτική» σε σημείο μάλιστα απόλυτης αλληλεξάρτησης!!! Οι υπό προαγωγή Τριάστεροι φίλοι του Αλφρέντο είχαν αρχίσει να προβάρουν τις στολές τους από της 19 Φεβ 2010. Ήξεραν για τα αποτελέσματα των Κρίσεων σχεδόν 2 εβδομάδες πριν αυτές πραγματοποιηθούν!!!! Αξιοκρατία εεεε;;;;
Εδώ ένας κακοπροαίρετος και πονηρά σκεπτόμενος, θα έλεγε: «Πως είναι δυνατό να συμβαίνουν όλα αυτά; Ιδιαίτερα, όταν είναι γνωστές οι πολλές υποχρεώσεις του Αλφρέντο…… Πότε πρόλαβε και έβαλε κάτω τη λίστα με όλα τα ονόματα Ανωτάτων και έκανε το ξεκαθάρισμα;»
Αγαπητοί αναγνώστες, τη «βρώμικη δουλειά» ΠΟΤΕ δεν την κάνει ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ……αλλά αφήνει άλλα «παιδιά» της «ΠΑΡΑΓΚΑΣ» να κάνουν το «ξεκαθάρισμα». Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ απλά παρείχε «διευκρινήσεις» επί των «δύσκολων περιπτώσεων»!!!! Η ομάδα εργασίας (Working Group – είναι της μόδας ο «όρος») αποτελείτο από ΔΥΟ Δυάστερους – αγαπημένα «παιδιά» του Αλφρέντο – και οι οποίοι φυσικά και ανταμείφθηκαν για τις υπηρεσίες που παρείχαν!!!! Ανταμείφθηκαν λοιπόν με τοποθετήθηκαν σε 2 νευραλγικές Μεραρχίες, οι οποίες αποτελούν τις «καυτές» επιθυμίες πολλών Ανωτάτων!!!!
Οι δύο αυτοί «κύριοι» πριν τοποθετηθούν εκεί και λόγω της συνυπηρέτησής τους στο Λεκανοπέδιο, είχαν όλη την ευχέρεια και άνεση να «μαγειρέψουν» τις κρίσεις, κυρίως σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Αλφρέντο, ελαχίστως της Βιολέτας, αλλά και με βάση τις δικές τους επιθυμίες, σχέσεις με συμμαθητές και με υφισταμένους τους. Τους έδωσε λοιπόν ο Αλφρέντο το «πεπόνι» και το «μαχαίρι», και έτσι οι φίλτατοι «συνάδελφοι» άρχισαν την «σφαγή»!!! Η εντολή ήταν σαφής!!! Σε 10 ημέρες έπρεπε να παραδώσουν έτοιμη τη λίστα προαγωγών και αποστρατειών όλων των Ανωτάτων. Η εργασία απ’ ότι καταλαβαίνεται, ήταν επίπονη και απαιτούσε αρκετές ώρες συνεύρεσης……Αυτά τα πράγματα, δεν γίνονται από το τηλέφωνο!!!! Οπότε, ο ένας εκ των δύο, έφερνε τον έτερο «Καπαδόκι» στο γραφείο του στη Μεσογείων τις απογευματινές ώρες και αφού προηγουμένως, είχε φροντίσει να διώξει όλο το υφιστάμενο προσωπικό του!!!!
Οι λίστες λοιπόν, καλά δουλεμένες και με όλες τις αναγκαίες τροποποιήσεις που είχε επιβάλλει το «ζεύγος» (Αλφρέντο – Βιολέτα) ήταν έτοιμες από της 20 Φεβ 2010. Εδώ, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι, οι δύο «εκτελεστές» εκτός της ανταμοιβής της τοποθέτησης στις θέσεις που επιθυμούσαν………εξασφάλισαν και την υπόσχεση του Αλφρέντο, ότι θα τους προάγει στις επερχόμενες κρίσεις του Φεβ 2011, αρκεί βέβαια «να είναι ακόμα στα πράγματα», εννοώντας ότι, την μεταπήδησή του στον 5ο Όροφο της Μεσογείων!!!
Αυτές οι συμπεριφορές και οι κινήσεις που θυμίζουν «ΠΑΡΑΓΚΑ» χειρίστου είδους, έλαβαν χώρα στις περσινές κρίσεις Ανωτάτων Αξκών του ΣΞ. Ελπίζουμε, η Πολιτική Ηγεσία φέτος να κάνει μία ορθή επιλογή Αρχηγού, που θα ξεβρομίσει την λίστα της στρατιωτικής ιεραρχίας από τέτοια…………….(δεν υπάρχει κατάλληλο επίθετο για να τους χαρακτηρίσουμε) και θα κάνει αξιοκρατικές κρίσεις. Αυτό φίλοι αναγνώστες μπορεί να είναι ένα όραμα, αλλά δεν παύει όμως ο τίμιος και σωστός Έλλην Αξκός να ελπίζει στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ στις ΕΔ!!!! Εμείς, θα είμαστε εδώ για να καταγράψουμε και σχολιάσουμε ό,τι καλό ή κακό γίνει πριν και κατά τη διάρκεια των επερχόμενων κρίσεων!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τίποτα !!! Θα είχε κάποια αξία το κείμενο αν, πέρα απο τους 2-3, καταλαβαίναμε κάτι και οι υπόλοιποι....
Αλλως, φαντασία και μυθιστόρημα !
Δωσε κάτι παραπάνω, για να ταυτίσουμε τα πρόσωπα !
Ετσι κι αλλιώς, ανωνυμος είσαι...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ? ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ.......

Ανώνυμος είπε...

Τι ασυναρτησίες!!!! Δεν κατάλαβα τίποτε, μήπως ρε παιδιά κάποιος, εφυέστερος εμού, δύναται να μου ερμηνεύσει τι λέει ο ποιητής;

Ανώνυμος είπε...

E ! Kαποιος να κοψει και να ξαναμοιρασει !!!!

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν δυο περιπτώσεις ή εγώ είμαι ηλίθιος και δεν καταλαβαίνω τίποτε,ή ο συντάκτης απευθύνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν όμως νομίζει οτι πρέπει να ενημερωθούμε και εμείς οι πτωχοί τω πνεύματι ......."σπάστα και ξαναρίχτα" Πλαστήρας