Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ - ΜΤΣ - ΕΑΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά από κάποιες προφορικές πληροφορίες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 25ης Νοε 2010 στο Πεντάγωνο και δημοσιεύματα σε blogs (armyalert) που αφορούσαν τον νυν πρόεδρο της ΕΑΑΣ και τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Τράπεζας σε συνδυασμό με την έντεχνη "κλοπή" της τράπεζας από την αντίστοιχη Γαλλική έψαξα και βρήκα τα εξής, που σας παραθέτω παρακάτω:

1. Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Γενικής Τράπεζας της 29ης Ιουνίου 2010, όπου:
α. Στο διοικητικό συμβούλιο ως αντιπρόεδρος είναι ο πρόεδρος του ΜΤΣ κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος (παράγραφος 7) όπως ήταν και ο πρώην πρόεδρος κ. Ηλίας Σιακαβέλλας. Φαίνεται ότι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΜΤΣ είναι και αντιπρόεδρος στο ΔΣ της Γενικής. Είναι το μόνο που μας έμεινε φαίνεται από την Τράπεζα. Έχουν ή δεν έχουν ευθύνη όλοι οι πρόεδροι του ΜΤΣ; Το λιγότερο που θα μπορούσε να τους καταλογισθεί είναι η ανικανότητα να καταλάβουν την "κλοπή". Το 35,4% που είχε το ΜΤΣ στη Γενική τράπεζα έχει σχεδόν μηδενισθεί.
β. Τοποθετείται ως μέλος ο νυν πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Κοράκης Γεώργιος (παράγραφος 7). Γιατί δεν το μάθαμε μέχρι σήμερα; Πως αξιολογήθηκε η συμμετοχή του; Ποιος τον πρότεινε; Γιατί; Είχε κάποια ιδιαίτερα προσόντα; Θυμάμαι ότι το μήνα εκείνο έκανε περιοδεία ανά την Ελλάδα σε όλα τα Παραρτήματα, 10/6 ήταν στη Λάρισα, στις 11/6 στο Βόλο κλπ.
γ. Οι θέσεις αυτές είναι με αμοιβή και αποζημίωση (παράγραφος 3). Πόσα € έπαιρναν και παίρνουν από τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια της γενικής τράπεζας όλοι αυτοί οι ...καλοί συνάδελφοι; Γιατί εγώ δεν το ήξερα; Τι άλλα δεν ξέρω; Απαιτείται ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και άμεσα.
δ. Στην παράγραφο 6 τους δίνεται η άδεια να συμμετέχουν και σε άλλα διοικητικά συμβούλια (κι άλλες αμοιβές; κι άλλες αποζημιώσεις;).
2. Αλλαγή στη σύνθεση του ΔΣ της 27ης Μαίου 2010 και της 29ης Νοε 2007, όπου φαίνεται ότι από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι και το Μάιο του 2010 ο κ. Κοράκης δεν ήταν στο ΔΣ. Τι άλλαξε και τοποθετήθηκε την 28η Ιουνίου 2010; Να πιστέψω τον τίτλο "Τα 30 αργύρια του προέδρου της ΕΑΑΣ" του armyalert;

Μήπως θα πρέπει οι νέες ενώσεις (ΑΝΕΑΕΔ, ΑΚΙΣ, Σύνδεσμοι κλπ) πρέπει να απευθυνθούν σε δικηγόρους να εξεταστεί τυχόν ποινική ευθύνη αυτών που τόσα χρόνια έπαιρναν αποφάσεις για εμας χωρίς εμάς. Και δύο θέματα ακόμα.
1. Παρακρατήθκε από ΜΤΣ έσοδα ΕΑΑΣ για τα έτη 2009 και 2010 ποσό ύψους 2,14 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Δηλαδή κάθε χρόνο η ΕΑΑΣ διαχειρίζεται 1,07 εκατομύρια ευρώ;
2. Ποιος έδωσε το ΟΚ να παρακρατηθούν έσοδα 34 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ του ΕΚΟΕΜΣ (χρήματα αξκων ΣΞ) από το ΜΤΣ και να μοιρασθούν ως μέρισμα στους αξκους και της Αστυνομίας; Αυτό δεν είναι βλακεία. Είναι έγκλημα.

Με αγανάκτηση
Αποστόλης Παπαπαρίσης

 

Αθήνα, 29.6.2010 Αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Geniki Bank 28.06.2010

Η Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοινώνει τα ακόλουθα: Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας , η οποία συνεδρίασε στις 28 Ιουνίου 2010 και στην οποία παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή διά αντιπροσώπου 39 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 200.529.779 μετοχές, επί συνόλου 354.998.669, ήτοι ποσοστό 56,49% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε τα εξής: Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 5 του Καταστατικού, η Γενική Συνέλευση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη αυξημένη απαρτία των 2/3 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου για την εξέταση των θεμάτων υπ αριθμ. 9, 10, 11 της ημερησίας διατάξεως, κατόπιν αυτού αναβλήθηκε η συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων αυτών σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 6 του καταστατικού για την Επαναληπτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την 9η Ιουλίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 π.μ. στο ισόγειο αμφιθέατρο του κτιρίου Διοίκησης της εταιρίας επί της Λεωφ. Μεσογείων 109-111, Αθήνα 115 10, χωρίς δημοσίευση νέας πρόσκλησης (εφόσον είχε ήδη ανακοινωθεί στην πρόσκληση της παρούσας Συνέλευσης). H απαρτία που συγκεντρώθηκε επέτρεψε στην Γενική Συνέλευση να αποφανθεί επί των λοιπών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Ειδικότερα οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης επί των λοιπών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων και των εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών για τη οικονομική χρήση 2009 (01.01.2009 μέχρι 31.12.2009) σε εταιρική και ενοποιημένη βάση.

2. Την απαλλαγή των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρικής χρήσης 2009.

3. Την έγκριση των αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εκτελεστικών και μη, για την εταιρική χρήση 2009, σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 2 του Κ.Ν. 2190/1920 και 5 του Ν. 3061/2002 και προέγκριση τους για τη χρήση 2010. Έγκριση αποζημιώσεων μελών της Επιτροπής Ελέγχου για τη χρήση 2009 και προέγκριση αυτών για τη χρήση 2010.

4. Την επικύρωση της εκλογής των μελών του Δ.Σ. κ.κ. Βernard David, Christian Celin , και Francois Turcot σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων κ.κ. Jean Louis Mattei, Eric Bellaiche και Patrick Cousté αντίστοιχα.

5. Την εκλογή ελεγκτών της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών "DELOITTE Χατζηπαύλου, Σοφιανός και Καμπάνης Α.Ε." για τον τακτικό έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων της Τράπεζας και των Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων του Ομίλου των Εταιρειών της για τη χρήση 2010 και την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό της αμοιβής τους.

6. Την παροχή αδείας, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του Κ.Ν. 2190/1920 και το άρθρο 24 του Καταστατικού, σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντές ή Υπάλληλους της Τράπεζας να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιριών του Ομίλου που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς.

7. Την εκλογή Νέου Διοικητικού Συμβουλίου με θητεία μέχρι την τακτική Γ.Σ. των Μετόχων του έτους 2014, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα σε συνεδρίασή του αμέσως μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης) ως ακολούθως:

o κ. Τρύφων ΚΟΥΤΑΛΙΔΗΣ, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Χαράλαμπος ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Francois TURCOT, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

o κ. Emmanuel MARTIN, Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

o κ. Δημήτριος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

o κ. Jean-Didier REIGNER, μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Bernard DAVID μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Christian CELIN μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Αλέξιος ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ , μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Χρήστος ΑΚΚΑΣ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

o κ. Γεώργιος ΚΟΡΑΚΗΣ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος



8. Ορισμός των μελών της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 3693/2008:

· Χρήστος Ακκάς, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. - Πρόεδρος,

· Αλέξιος Αδαμόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. - μέλος ,

* Γεώργιος Κοράκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ. – Μέλος.

Αθήνα, 27.5.2010 Αλλαγή στη σύνθεση Δ.Σ.

Η GENIKI Bank γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στη Συνεδρίασή του της 26ης Μαΐου 2010 αποφάσισε: Την αντικατάσταση του παραιτηθέντος σήμερα κ. Patrick Cousté από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας από τον κ. François Turcot. O κ. François Turcot ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο και συγκροτήθηκε σε σώμα έχει ως εξής:

* κ. Τρύφων Κουταλίδης: Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
* κ. Ηλίας Σιακαβέλλας: Αντιπρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος
* κ. François Turcot : Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικός
* κ. Emmanuel Martin: Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικός
* κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος: Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικός
* κ. Jean – Didier Reigner: Μη Εκτελεστικό Μέλος
* κ. Christian Celin : Μη Εκτελεστικό Μέλος
* κ. David Bernard : Μη Εκτελεστικό Μέλος
* κ. Ηλίας Καλύβας: Μη Εκτελεστικό Μέλος
* κ. Χρήστος Ακκάς: Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος
* κ. Δημήτριος Γκουλούσης: Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος



Αθήνα, 29/11/2007 Αλλαγή στη σύνθεση Δ.Σ.

Η GENIKI Bank γνωστοποιεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στη Συνεδρίασή του της 29ης Νοεμβρίου 2007, αποφάσισε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος σήμερα κ. Μελετίου Ρόκα από το νέο Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας κ. Ηλία Σιακαβέλλα. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

· κ. Τρύφων Κουταλίδης: Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

· κ. Ηλίας Σιακαβέλλας: Αντιπρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος

· κ. Patrick Couste: Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικός

· κ. Emmanuel Martin: Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικός

· κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος: Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικός

· κ. Jean – Didier Reigner: Μη Εκτελεστικό Μέλος

· κ. Marc Breillout: Μη Εκτελεστικό Μέλος

· κ. Jean – Louis Mattei: Μη Εκτελεστικό Μέλος

· κ. Ηλίας Καλύβας: Μη Εκτελεστικό Μέλος

· κ. Χρήστος Ακκάς: Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

· κ. Δημήτριος Γκουλούσης: Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος



Τέλος, το ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Ακκάς ορίστηκε ως Πρόεδρος της προβλεπόμενης από την ΠΔΤΕ 2577/2006 Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee), σύμφωνα και με το Νόμο 3016/2002 όπως ισχύει σήμερα, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Μελετίου Ρόκα. Μετά από αυτό, η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου (Audit Committee) της Τράπεζας είναι η ακόλουθη:

· κ. Χρήστος Ακκάς, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ως Πρόεδρος.

· κ. Δημήτριος Γκουλούσης, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ως μέλος.

· κ. Ηλίας Καλύβας, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., ως μέλος.

9 σχόλια:

www.epirus-our-homeland είπε...

Aγαπητέ κ. Παπαπαρίση.
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ είναι μέλος της ΓΤΕ λόγω θέσεως. Το θέμα είναι τι προσφέρει στον εαυτό του και τι στην ΕΑΑΣ. Ο προηγούμενος πχ δικαιολογούσε προσωπικά τρεις αποκλειστικές πληρωμένες από το ΜΤΣ (όλες συγγενείς του), υπηρεσιακό αυτοκίνητο κτλ. Ο Κοράκης αποδείχθηκε απλά κατώτερος των περιστάσεων.Τώρα γιατί εσύ δεν ξέρεις ορισμένα πράγματα είναι θέμα δικό σου. Ψάξε και μάθε και πρόσεξε τι θα ψηφίσεις για το νέο συμβούλιο της ΕΑΑΣ.

Apostolos είπε...

Κύριε ....ανώνυμε,
δεν κάνατε τον κόπο δυστυχώς να διαβάσετε τι γράφω.
Αν ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ είναι μέλος της ΓΤΕ λόγω θέσεως γιατί δεν ήταν από το 2007 μέχρι Ιούνιο 2010?
Όσον αφορά για αυτά που εσύ ξέρεις και δεν μας τα έχεις πει σε τοποθετεί στην ίδια κατηγορία.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όσοι δε μιλούσαν ή δε μιλούν ...είχαν το λόγο τους.
Απόστολος Παπαπαρίσης

Ανώνυμος είπε...

τέτοιοι που είμαστε καλά μας κάνουν και χειρότερα μας αξίζουν....να κοπούν τελείως όλα..τα παραδικαστικά και τα παραστρατιωτικά τα καλύπτουν όλα

http://www.epirus-our-homeland είπε...

κ.Παπαπαρίση, λίγη ηρεμία δεν β λάπτει. Ανώνυμος δεν είμαι και έχω δημοσιεύσει πολλά, πάρα πολλά σε διάφορα ιστολόγια (και στο army...). Πάντως η συμβουλή μου ισχύει. Ψάξε και θα μάθεις. Άρχισε από τα μέλη της ΕΑΑΑΣ (το τρίτο "Α" αφορά τους αναπήρους εγκεφαλικά αποστράτους).

Apostolos είπε...

Κύριε ανώνυμε, η ηρεμία, μου τελείωσε. Οι ψεύτες και τα λαμόγια να φύγουν από τη ζωή μας. Άσε τα υπονοούμενα και αν έχεις θάρρος and b@lls πες μας με ονοματεπώνυμο τι ξέρεις. Αν όχι κράτα τις συμβουλές για τον εαυτό σου.
Τελικά επιμένεις, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ είναι λόγω θέσης στο ΔΣ της Γενικής?
Περιμένω απάντηση, όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή μου άρεσε το www.epirus-our-homeland.
.

Ανώνυμος είπε...

O Δ. Γκουλούσης ειναι απόστρατος υποστράτηγος, εκλεκτος της ΝΔ, γιαυτό και ειχε την θεση στο ΔΣ της Γενικής που κανονικά έπρεπε να έχει ο πρόεδρος του ΜΤΣ....

Μάθετε τα "υπόγεια" και μετά τα λέμε....

Isonomos

Apostolos είπε...

Isonomos, ...είναι μία πρόοδος. Φίλε μου, μάλλον εσύ δεν τα ξέρεις καλά ή δεν σου τα λένε καλά. Έψαξα λοιπόν και βρήκα ότι απλά είχα δίκιο. Από 29-11-2007 μέχρι 27-05-2010 ήταν στο ΔΣ της Γενικής και ο πρόεδρος του ΜΤΣ Ηλίας Σιακαβέλας και ο Δ. Γκουλούσης και ακόμα ένας ε.α. Αντιστράτηγος Ηλίας Καλύβας. Η ερώτηση είναι τι έκαναν όλοι αυτοί και μας "έφαγαν" οι Γάλλοι την Τράπεζα. Για το αληθές, ρίξε μια ματιά παρακάτω:

Αθήνα, 29.11.2007
κ. Ηλίας Σιακαβέλας, Υποστράτηγος ε.α.: Αντιπρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Ηλίας Καλύβας, Αντιστράτηγος ε.α.: Μη Εκτελεστικό Μέλος
κ. Δημήτριος Γκουλούσης, Αντιστράτηγος ε.α.: Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αθήνα, 27.05.2010
κ. Ηλίας Σιακαβέλας, Υποστράτηγος ε.α.: Αντιπρόεδρος, Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Ηλίας Καλύβας, Αντιστράτηγος ε.α.: Μη Εκτελεστικό Μέλος
κ. Δημήτριος Γκουλούσης, Αντιστράτηγος ε.α.: Ανεξάρτητο, Μη Εκτελεστικό Μέλος
ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΩ ΤΗΝ ...ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΔΕ ΜΟΥ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ. ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΑΣ. ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

....με τι γνώσεις και ικανότητες ρε;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ τι φταίω για να στερηθώ τη δόση του στεγαστικού δανείου. Να μου πάρουν το σπίτι;ΕΛΕΟΣ!!!!!!!ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ.