Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

''ΧΩΚ'' ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ Ή ΤΑ ΕΧΟΥΝ (ΠΑΡΕΙ) ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ;

Ο ΕΣ στέλνει προς πώληση μεταξύ εκατοντάδων αρμάτων μάχης και το αμερικανικής προέλευσης αντιεροπορικό σύστημα τύπου Improved Hawk, το οποίο έχει πάνω από δέκα χρόνια επιπλέον επιχειρησιακή ζωή και για το οποίο ο φορολογούμενος πλήρωσε πολλά χρήματα μόλις πριν μερικά χρόνια, για να αναβαθμιστεί.

Το αντιεροπορικό σύστημα αναβαθμίστηκε (Phase III) για 135 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τουλάχιστον 22 εκατομμμύρια δολάρια κόστισε το πρόγραμμα εργοστασιακής ανακαίνισης. Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μόλις πριν τέσσερα χρόνια, το 2006.
Ο ΕΣ διαθέτει τουλάχιστον επτά πυροβολαρχίες του τύπου. Αποκτήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πρωτοεντάχθηκαν σε υπηρεσία μέσα της δεκαετίας του 1960, συγκροτώντας την 180 ΜΚ/Β. Σήμερα, οι 42 εκτοξευτές είναι κατανεμημένοι σε δύο Μοίρες, 180 και 181.
Σύμφωνα με μια σειρά δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου, τα οποία επικαλούνται πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, το εν λόγω αντιεροπορικό σύστημα είναι στο σημερινό πεδίο μάχης τεχνολογικά ξεπερασμένο!!!!

Μόλις πριν μερικά χρόνια, οι τότε επιτελείς έσκιζαν ιμάτια για την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού του εν λόγω συστήματος, επειδή θεωρούσαν πως ακριβώς αυτή η αναβάθμισή του, το καταστούσε ικανό στο σύγχρονο πεδίο μάχης. Υπογραμμίζεται ότι το επίπεδο της τουρκικής εναέριας απειλής δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια δραματικά, ως προς το είδος της τεχνολογικής απειλής που συνιστά.
/trikalagr.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΩΣΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΕΘΑ ΚΑΙ Ο SAKIS.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο όμως θάφτηκε, αλλιώς θα έπρεπε όλοι οι ΠΒ Αρχηγοί/ΓΕΣ των τελευταίων ετών, μαζί με άλλους (πάνω και κάτω), να πάνε ...............

Και δεν κόστισε η όλη ιστορία εκατομμύρια αλλά δισ.!!!!!!!!!!

(και συ τώρα δεν έχεις να πάρεις μέρισμα)

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα μπορούν να λέγονται και τα πάντα μπορούν να πουληθούν.Αυτό είναι το μόνο σίγουρο εδώ που μας έφτασαν.
Σίγουρα κάποιοι άσχετοι μπορεί να το επιχειρήσουν να πουλήσουν το αντιεροπορικό σύστημα τύπου Improved Hawk phase ΙΙΙ αγνοόντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες που έχει.Ειδικά μετά και την τελευταία αναβάθμισή του που το καθιστά αξιόπιστο,αξιόμαχο και μοντέρνο.
Δες σχόλια του Ελληνικού και ξένου τύπου για την άσκηση SPOW 2009 NA.M.F.I στο Π.Β.Κ όπου ένας ουλαμός πυρός HAWK phase ΙΙΙ συμμετείχε στις επιχειρήσεις χωρίς να έχει να ζηλέψει σε οτιδήποτε τα PATRIOT pack ΙΙΙ των Ολλανδών-Γερμανών-Ελλήνων.Αντίθετα,είναι πιό δοκιμασμένο και πιό γνωστό στο επιχειρησιακό και τεχνικό πρωσωπικό που το χειρίζεται.Χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας Κεντρο Διευθύνσεως Πυρων FDC(σίγουρα πιό εξελιγμένο από το αντίστοιχο των PATRIOT PACK ΙΙΙ)με έγχρωμες οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης,μοντέρνους υπολογιστές με software LINOYX και real time computers,επικοινωνίες καλύτερες από των PATRIOT και δυνατότητα διασύνδεσης με όλη την υπόλοιπη αεράμυνα.Με ελάχιστες τροποποιήσεις μπορουν οι εκτοξευτές του να βάλλουν πύραυλους Amraam.

Ανώνυμος είπε...

και ποίοι είναι οι άσχετοι παρακαλώ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 2.49 ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ ΤΟΥ 2003 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση απ' όσους γνωρίζουν, διότι πάντα θεωρούσαμε ότι τα ΧΩΚ είναι το καλίτερο σύστημα αεράμυνας της χώρας και κυρίως η ασπίδα του λεκανοπεδίου.
Πέστε και κανένα όνομα έστω και κωδικοποιημένο για να καταλάβουμε τους ....μιζαδώρους.

Ανώνυμος είπε...

ΠΒ Α/ΓΕΣ των τελευταίων 10 ετών δεν σου φτάνει 11:21;;;;


όσο για τα αποτελέσματα των ασκήσεων .......... όσοι γνωρίζουν ξέρουν!!!

αααααα, υπάρχουν και κάποιες συνεδριάσεις ΣΑΣΠ και ΑΣΣ που κάποιοι φώναζαν και τσακωνόντουσαν για την όλη φάση - οι συμμετέχοντες ξέρουν!!!!!!!(και δεν έχουν περάσει 100 χρόνια)


Βοήθειά μας μόνο μήπως κάποτε χρειαστούμε Α/Α κάλυψη!!!!!!!!!

Αλήθεια γιατί τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ΕΣ συμβαίνουν με οπλικά συστήματα του ΠΒ (ΧΩΚ, TOR M1, ΑΡΤΕΜΙΣ, εκείνα τα τσέχικα τα Α/Κ κλπ ) μπορεί να μου πει κανείς;;;;
Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

διότι οι πυροβολητές και οι των Ειδικών Δυνάμεων (υπάρχουν και εξαιρέσεις που φροντίζουν να τις εξοντώνουν) είναι συνεργάσιμοι....