Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η τουρκία θέλει(?) να διαγράψει απο το χάρτη το Καστελόριζο!!!

Γιατί δεν έχουν υποβληθεί χάρτες με τα υποθετικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ αν και η αρμόδια υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει ετοιμάσει τέτοιους χάρτες;

Διαβάσαμε σε εφημερίδα το Σαβκο (ο Κόσμος του επενδυτή) για τις (άλλη μια φορά) άγνωστες στο λαό διαπραγματεύσεις των κυβερνόντων(?) μας με τους "φίλους" μας τους τούρκους. Σε απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ(λέμε τώρα εξωτερικών) αποκαλύπτεται ότι
οι φίλοι μας απαιτούν το θέμα της υφαλοκρηπίδας της Ανατολικής Μεσογείου, να είναι ξεχωριστό από τη συζήτηση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. Έτσι γίνετε μια προσπάθεια από μέρους της Τουρκίας να αποσυνδέσει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να το παρουσιάσει ως αποκομμένες νησίδες που επικάθονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Τί συνεπάγεται αυτό??Πολύ απλά το ότι οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν το νομικό δικαίωμα αυτών των νησιών να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και άρα Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Δηλαδή, η Ελλάδα δεν θα μπορεί διεκδικήσει την εκμετάλλευση μιας μεγάλης θαλάσσιας έκτασης, στο υπέδαφος της οποίας θεωρείται πως υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Και ενώ η "φίλοι" μας πιέζουν παντού για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους, η ελληνική(?) κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στην ελληνική νομοθεσία ούτε τον σύγχρονο ορισμό της υφαλοκρηπίδας αν και έχει εθνικό συμφέρον και διατηρεί τον περιοριστικό ορισμό του 1958.


και επειδή ήμαστε τόσο...αργοί, ακόμα(!!!) δεν έχουν υποβληθεί χάρτες με τα υποθετικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ αν και η αρμόδια υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει ετοιμάσει τέτοιους χάρτες.
ΥΓ:Ο κος Νταβούτογλου παίζει χωρίς αντίπαλο....Διαφωνείτε???
/all-2-one.blogspot.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μα τι λέτε έχει αντίπαλο τον Δρούτσα...και ο ΓΑΠ τον Ερντογάν που έβαλε την Τουρκία στους G20 τώρα εμείς ας φάμε μια 10ετία τουλάχιστον.... ελέγχου από το ΔΝΤ μας έβαλαν και τους επιτηρητές στα υπουργείαγια να μη κουράζονται τα παλικάρια μας να προλαβαίνουν και κανένα γυμναστήριο μια χαρά ας αράξουμε τώρα..