Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η Τουρκία εξοπλίζεται

Η Τουρκία δοκίμασε στις 31 Δεκ 2010 το πρώτο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο μπορεί να ίπταται για 14 λεπτά έχει βάρος 600 κιλά κλπ.
Αυτό για τον Κύριο Πάγκαλο που στην πρώτη συνάντηση με τον Ερντογάν απόρησε γιατί οι προηγούμενες Ελληνικές Κυβερνήσεις δαπανούσαν χρήματα για να εξοπλισθούν εναντίον της φιλειρηνικής Τουρκίας.



Το ερώτημα κύριε Πάγκαλε είναι γιατί οι πολιτικοί αγόραζαν συστήματα που δεν τα ήθελαν οι ηγεσίες των ΕΔ, γιατί τα συστήματα στοίχιζαν πολύ περισσότερα από τις κανονικές τιμές και γιατί δεν αξιοποιούσατε τα Αντισταθμικά Ωφελήματα όπως έκαναν οι Τούρκοι.

Αν αγαπούσατε την Ελλάδα και αν είχατε λίγη αξιοπρέπεια θα γνωρίζατε τι σημαίνει ηθικό για κάποιο που ασκεί λειτούργημα. Να είσθε βέβαιος ότι δεν είμεθα όλοι ίδιοι.


Turkey's 1st MALE UAV Makes Test Flight
ANKARA - Turkey's first medium-altitude, long-endurance UAV made its first test flight Dec. 31.

Dubbed the ANKA, the 600-kilogram UAV flew for 14 minutes, said officials from Turkish Aerospace Industries (TAI), Turkey's main aerospace company and the UAV's developer.
They said a total of 180 engineers have been working since 2005 on the ANKA, which was unveiled last summer.

Powered by a 155-horsepower diesel engine, the UAV has a wingspan of 17.3 meters and a composite body eight meters long.

TAI officials said the ANKA would eventually fly up to 23,000 feet for 23 hours.

Turkey has made smaller UAVs, but this is the first drone in the MALE category. Turkish procurement officials aim at full self-sufficiency over the next several years after having bought Israeli-made Heron MALE drones last year.

In the meantime, Turkey also is seeking to buy armed MQ-9 Reaper drones from the United States, but it has not received U.S. approval for the sale.

Turkey's military has used the UAVs mostly against Kurdish separatists operating in the country's southeast bordering Iraq and Iran.
http://www.defensenews.com/story.php?i=5366657&c=AIR&s=TOP

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Έχει τους 1.000+ ιπταμένους που λαμβάνουν πτητικό επίδομα από το γραφείο.

Πάντα άξιοι και αυτοί και οι πολιτικοί που τους προστατεύουν.

Ο υπόλοιπος ελληνικός λαός ας παρακολουθεί τις επιτυχίες του τούρκικου κράτους και να μην απορεί αφού τους ανέχεται όλους αυτούς...

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι το πτητικό επίδομα που χαράσσει την εθνική πολιτική τότε μάλλον μιλάμε σε λάθος επίπεδο...εμείς είμαστε ειρηνική χώρα και βασιζόμαστε στους "καλούς" συμμάχους μας όταν μας την "πέσουν" οι εχθροί...αυτό περιμένουμε να γίνει και πάλι στο τέλος αυτής της κατάστασης που βιώνουμε, αίσχος μας! Με δανεικά λεφτά δεν θα επιβιώσουμε ποτέ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, σε μια βαθυστόχαστη ανάλυση το πτητικό επίδομα είναι εκείνο που έδωσε το δικαίωμα σε στυγκεκριμένους να κάνουν ότι κάνουν σήμερα: την διάλυση των ΕΔ και κατά κάποιο τρόπο επηρεάζει την εθνική πολιτική.

Όσο για το σχόλιο "Με δανεικά λεφτά δεν θα επιβιώσουμε ποτέ!!!" και πάλι το πτητικό φταίει που η ΠΑ είναι μόνο καταναλωτής, που δεν δόθηκε η ευκαιρία στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία να ενσωματώσει τεχνογνωσία που τόσο ακριβά αγοράζει η χώρα.

Άμα έχει απορίες κανείς για τα παραπάνω, τουλάχιστον μπορεί να ενημερώσει τους υπόλοιπους τι δουλειά έχει το ΓΕΕΘΑ να ανακοινώνει τις παραβάσεις και παραβιάσεις;

Μπορεί να μας το εξηγήσει κάποιος φοβερός και τρομερός αεροπόρος γιατί μια ανακοίνωση επιπέδου ΑΤΑ να γίνεται από το ΓΕΕΘΑ, γιατί όλοι οι υπόλοιποι είμαστε χαζοί...