Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Παράδοση και παραλαβή Διοικήσεως Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων

Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και υπερηφάνειας, με τις ευλογίες της εκκλησίας χοροστατούντος του π. Αθανασίου Χρυσούλα, παρουσία του ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστρατήγου κ. Βασιλείου Ρέππα και συναδέλφων, έγινε την Πέμπτη 17/3/2011 στο ΚΕΤΘ, η παράδοση από τον αποχωρώντα Υποστράτηγο (ΤΘ) κ. Θεμιστοκλή Αναγνωστόπουλο και παραλαβή από τον Ταξίαρχο (ΤΘ) κ. Βασίλειο Δοκμετζόγλου της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων.

“Με αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας παραδίδω τα καθήκοντα του Διοικητού του ΚΕΤΘ στον Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Δοκμετζόγλου” σημείωσε στην ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής ο αποχωρών κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος αναλαμβάνει τη Διοίκηση της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας με έδρα την Καβάλα (στην παλιά 11η Μεραρχία).

“Είμαι υπερήφανος για την τιμή που μου έγινε να Διοικήσω το “φυτώριο των Μαυροσκούφηδων” Αξιωματικών και οπλιτών” τόνισε ο παραλαμβάνων τη Διοίκηση του ΚΕΤΘ Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Δοκμετζόγλου, ο οποίος μέχρι τώρα είχε τα καθήκοντα του Διοικητού της Σχολής των Τεθωρακισμένων. “...Να προσέχουμε το σπίτι του όπλου μας που είναι το ΚΕΤΘ και η ΣΑΤ” τόνισε χαρακτηριστικά ο ΔΙΤ/ΓΕΣ κ. Ρέππας στο σύντομο χαιρετισμό του, υποσχόμενος κάθε βοήθεια στον παραδίδοντα και παραλαμβάνοντα.

Η συνέχεια εντός της Λέσχης Αξιωματικών του στρατοπέδου, όπου εδόθησαν αναμνηστικά στον αποχωρήσαντα κ. Αναγνωστόπουλο από τους Αξκους του ΚΕΤΘ και στον κ. Δοκμετζόγλου για την παραλαβή επίσης. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας Υποστράτηγος ε.α. κ. Χρ. Παπαδογεωργόπουλος επέδωσε στον κ. Αναγνωστόπουλο αναμνηστικό και δίπλωμα σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την μέχρι τώρα βοήθεια του στον ΣΑΑΙΤΘ, ευχόμενος καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Στη συνέχεια, παρατέθηκε δεξίωση στους παριστάμενους εν ενεργεία και αποστρατεία συναδέλφους με πλούσιο μενού.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, έδωσαν το παρόν: ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα και Μαλακάσας κ. Γεώργιος Παπαγιάννης, οι Διοικητές Ταξιάρχοι των Πεζοναυτών και ΚΕΠΒ, καθώς και συνάδελφοι ε.α. Τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων εκπροσώπησαν οι: Πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Παπαδογεωργόπουλος Χρ., ο Γεν. Γραμματέας Αντιστράτηγος ε.α. Κατσάρης Θεόδωρος, ο Αντιπρόεδρος Αντιστράτηγος ε.α. κ. Σπυρίδων Δημήτριος και ο Πρόεδρος της Συντακτικής Επιτροπής του Περιοδικού “Ιππικό – Τεθωρακισμένα” κ. Τριανταφύλλου Ιω. Κωνσταντίνος. Επίσης, μεταξύ άλλων ήταν και ο Αντιστράτηγος ε.α και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδος κ. Παπαργύρης Γεώργιος, ο Αντιστράτηγος ε.α και Δήμαρχος Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνο κ. Τετριμίδας Ευάγγελος, μέλη και παλαιοί συνάδελφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: