Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Tήν ίδια στιγμή που ο ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλος από το Προεδρικό Μέγαρο δηλώνει σεβασμό του Ελληνικού FIR από τους συμμάχους, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο

2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από 16 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας και 3 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. 8 από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική!!!

Αυτές ήταν μόνο οι χθεσινές εκδηλώσεις σεβασμού του Ελληνικού FIR από τους Τούρκους!
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στη Λιβύη και για το επίπεδο συμμετοχής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι προφανές ότι η διπλωματική και πολιτική θέση της χώρας μας αναδεικνύεται και ενισχύεται. Θα επισημάνω ένα μόνο στοιχείο, το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ κρίσιμο: Τηρούνται, από όλα τα αεροσκάφη που μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του συνασπισμού δυνάμεων που δρα στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή, οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, ένα ζήτημα που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ σε σχέση με το FIR Αθηνών. Ένα ζήτημα ιδιαίτερης ευαισθησίας για την ελληνική κοινή γνώμη. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ένα κεκτημένο. Και επίσης, οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ όταν πρόκειται για πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και όχι για ασκήσεις γίνονται με άλλα κριτήρια και με άλλες προτεραιότητες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο, όχι μόνο της δικής μας εθνικής κυριαρχίας και των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την γενικότερη κατάσταση της χώρας, γιατί -όπως είπα και χθες- πόλεμο δεν έχουμε μόνο στη Λιβύη. Έχουμε έναν πόλεμο εδώ για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, για την ανασυγκρότηση του κράτους, για να ξαναποκτήσει η χώρα ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική. Πρέπει να ξεπεράσουμε την γενικευμένη αμφισβήτηση και πρέπει να ξαναβρούμε έναν στόχο. Αυτή είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, αυτή είναι η προτεραιότητα της χώρας μας. Πρόκειται για μια εθνική υπόθεση. Αυτή η ευθύνη δεν βαραίνει μόνον εμάς που αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Βαραίνει τους πάντες, όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά και την Κοινωνία των Πολιτών και την Δικαιοσύνη και την Διοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, όλους τους πολίτες. Γιατί μόνον όλοι μαζί, υπηρετώντας αυτό το σχέδιο της εθνικής ανασυγκρότησης και της εθνικής ελπίδας, μπορούμε να αποδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της ανήκει μέσα στον κόσμο και μέσα στην Ευρώπη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ( Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική!!!).
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ....@@.
ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ.
1.ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
2. ΑΝΑΧΑΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡEΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ KILL.
3. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ LOCK ON ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ.
4. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.