Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Επίθεση των ΜΑΤ και προσαγωγές στον Βωμό των 12 θεών στο Μοναστηράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πριν κάποια ώρα προχώρησε σε προσαγωγή ατόμων τα οποία έκαναν καθιστική διαμαρτυρία, σχετικά με την υπόθεση του θαψίματος του αρχαίου βωμού που βρέθηκε, προκειμένου να ... περάσουν από επάνω, οι ράγες του τραίνου. Εδώ και αρκετό καιρό αρκετοί άνθρωποι,άλλοι για πολιτιστικούς και άλλοι για θρησκευτικούς λόγους, βρίσκονται στον χώρο περιφρουρώντας τον, προκειμένου να μην θαφτεί αυτό το τόσο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα.


Σήμερα λοιπόν το πρωί και ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν ενοχλούσαν κανέναν, δέχτηκαν επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες αφού έδιωξαν αρκετούς από τους παριστάμενους, με ιδιαιτέρως βίαιο τρόπο, προσήγαγαν αρχικά δύο άτομα, εναντίον των οποίων κατατέθηκαν μηνύσεις από την αρμόδια "αρχαιολόγο", ενώ αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαγωγές οκτώ ακόμη ατόμων, εναντίον των οποίων κατατέθηκαν μηνύσεις.
Αυτό που προκαλεί όμως την περισσότερη εντύπωση ήταν η συμπεριφορά των ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν δίχως λόγο, με υβριστικό και βίαιο τρόπο εναντίον ανθρώπων οι οποίοι προάσπιζαν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.
Και αυτά από την κυβέρνηση, η οποία θέλει να μετατρέψει την ... σπιναλόγκα σε "αρχαιολογικό χώρο", ενώ δεν διστάζει να καταχώσει τα πραγματικά αρχαία στο θησείο για τις γραμμές του τραίνου, αλλά και στην λαυρεωτική για τα ΧΥΤΑ, προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα των διαφόρων εργολάβων.
elkosmos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για θρηδκευτικούς λόγους;;;
Δηλαδή;; Τι εννοεί ο ποιητής;;
Ποιά θρησκεία απειλείται;
Μήπως χρειάζεται και ψυχίατρος;
Και αφού προστάτευαν, όπως λέει το άρθρο, την πολιτιστική κληρονομιά, γιατί τους έκανε μήνυση η "αρχαιολόγος";; Έτσι της κάπνισε; Αυτή δεν είναι η αρμόδια; Βρε μπας και δε μας τα λέει καλά το άρθρο και μας τα λέει οπως βολεύει μερικούς.
Διότι μπορεί όντως να ισχύουν αυτά περί θαψίματος των αρχαίων, αλλά μηπως όλη η Αθήνα δεν είναι χτισμένη πάνω σε αρχαία;
Τώρα θυμήθηκαν μερικοί τους εργολάβους; Κάτι μυρίζει και όταν κάτι μυρίζει μακριααααα