Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΚΕΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ,ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΞΑΝ ΝΕΟ ΚΕΝ ......ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΤΖΑΚΡΗ

Το καλό παράδειγμα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, αποδεχόμενος στο Συμβούλιο Άμυνας να κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Κορίνθου, δηλαδή του νομού στον οποίο εκλέγεται και το οποίο αποτελούσε πηγή οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή, αλλά πλέον στο νέο σχεδιασμό του υπουργείου δεν έχει θέση.
ΑΛΛΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ

Tο ΓΕΣ ενώ αρχικά είχε περιλάβει το στρατόπεδο της Κορίνθου σε αυτά που θα έκλειναν, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από την περιφέρεια του υπουργού και το πήραν πίσω. Ο ΑΝΥΕΘΑ αντιλήφθηκε όμως ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε αρνητικές επιπτώσεις επικοινωνιακά, αφού θα περνούσε το μήνυμα "Κλείνουν τα στρατόπεδα στους νομούς των βουλευτών και όχι των υπουργών" και εξ αυτού του λόγου έλαβε την δύσκολη απόφαση.

Αλλά ο Βενιζέλος και η Τζάκρη άνοιξαν νέο στρατόπεδο εκπαιδεύσεως πυροβολικού στα Γιαννιτσά βλέπεις είναι μακριά η Θήβα από την Θεσσαλονίκη και για προσλάβουμε και μερικούς δικούς μας ανοίγουμε και ένα μουσείο
ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ
Ο Βενιζέλος ανακοινώνει τη δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού στα Γιαννιτσά
Το είπε και το έκανε ο υπουργός εθνικής άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος. Θα θυμάστε βέβαια,που είχε υποσχεθεί στον πρώην δήμαρχο στους βουλευτές Πέλλας και σε εκπροσώπους φορέων της πόλης, το περασμένο καλοκαίρι ότι θα φέρει στο στρατόπεδο Φιλιππάκου την παραπάνω στρατιωτική μονάδα. Όπως επίσης θα θυμάστε και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας τόσο για τη μεταφορά της 34η Ταξιαρχίας στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης, όσο και για την ενδεχόμενη μετατροπή του στρατοπέδου σε Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Ο «Βαγγέλας» λοιπόν πού έχει οικογενειακές ρίζες στα Γιαννιτσά τήρησε την υπόσχεσή του και τον άλλο μήνα θα επισκεφθεί την πόλη όπου και θα ανακοινώσει επίσημα πλέον τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Αναμφισβήτητα αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη και μια θετική είδηση και δίνει μια νότα αισιοδοξίας στην τοπική κοινωνία που αναζητά διεξόδους από τα πολυποίκιλα προβλήματα της…Προσοχή όμως στην πολιτική εκμετάλλευση του θέματος, γιατί κάτι μου λέει ότι τα «κατόπιν ενεργειών μου..» θα πέσουν βροχή!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΖΑΚΡH
Επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλου στα Γιαννιτσά
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, επισκέφθηκε σήμερα τα Γιαννιτσά, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΓΕΣ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τον κ. Βενιζέλο υποδέχθηκαν στα Γιαννιτσά η Υφυπουργός Εσωτερικών, κα Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας και βουλευτές του Νομού. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο κ. Βενιζέλος είχε μία σύντομη συνάντηση στο στρατόπεδο «Καπετάν Άγρα», κατά την οποία ο ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της 162 Α/Κ ΜΒΠ από τον διοικητή της και τα υπόλοιπα στελέχη του ΓΕΣ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Γιαννισών, όπου ανακοίνωσε την ίδρυση Κέντρου Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού δυναμικότητας 350 στρατιωτών και 50 στελεχών, το οποίο θα λειτουργήσει από τον προσεχή Ιούλιο, την μετατροπή της Λέσχης Αξιωματικών σε στρατιωτικό Μουσείο, τα εγκαίνεια του οποίου θα γίνουν σε τρεις μήνες και την παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου “Καψάλη” στον Δήμο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σχετικά:

«Χαίρομαι πολύ που επισκέπτομαι τα Γιαννιτσά, με τα οποία με συνδέουν στενοί προσωπικοί και οικογενειακοί δεσμοί. Χαίρομαι, επίσης, γιατί βρίσκομαι σε μια πόλη που έχει παραδοσιακούς δεσμούς με τον ελληνικό στρατό. Στην πόλη των Γιαννιτσών θα εγκατασταθεί από τον Ιούλιο ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων Πυροβολικού που θα δώσει ζωή σε ένα από τα στρατόπεδα της πόλης, εκεί όπου είναι εγκαταστημένη σήμερα και η μονάδα μας του πυροβολικού. Επίσης πήραμε την απόφαση, εδώ στο κτίριο της Λέσχης της Φρουράς των Γιαννιτσών, να οργανωθεί στον ισόγειο χώρο ένα στρατιωτικό μουσείο αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους, στη Μάχη των Γιαννιτσών. Έχουμε τη δυνατότητα με αυτεπιστασία, με τις δυνάμεις που έχει ο Ελληνικός Στρατός και με επιστημονικό σύμβουλο έναν έμπειρο ιστορικό, τον Β. Νικόλτσιο, που είναι και απόστρατος αξιωματικός, να εγκαινιάσουμε σε τρεις μήνες αυτό το μουσείο που θα είναι ένα σημείο αναφοράς για όλα τα παιδιά της περιοχής. Θέλουμε το μουσείο αυτό να λειτουργεί ως μουσείο-σχολείο εδώ στο κέντρο των Γιαννιτσών.
το είδαμε:http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/04/blog-post_2879.html
trikalagr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ράβε ξήλωνε...Α ρε ελληνικέ στρατέ !

Ανώνυμος είπε...

δεν πειραζει θα το χωνεψεις
φτανει δεν χορτασατε;
ο παπους μου παρουσιασθηκε στην κορινθο ,το ιδιο και ο πατερας μου , το ιδιο και εγω ,το ιδιο και ο εγγονος μου , κανε τις πραξεις μονος σου για να υπολογισεις τα καλα χρονια , δεν πειραζει να κανει και κανενας μακεδονας εξοχικο και να παρει καλο αυτοκινητο

Ανώνυμος είπε...

Σκεφθείτε τη σοβαρότητα των μελετών του ΓΕΣ, που ανοίγουν και κλείνουν ΚΕΝ, κατά πως θέλουν οι πολιτικάντηδες.
Σκεφθείτε πόσο σοβαρό είναι το ΓΕΣ που ενδίδει σε τέτοιες επιθυμίες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του επιχειρησιακούς και μόνο παράγοντες.
Σκεφθείτε τη σοβαρότητα του Στρατιωτικού Συμβουλίου, που απλώς επικυρώνει αποφάσεις που λαμβάνονται εκτός στρατού.
Σκεφθείτε όλοι αυτοί που τώρα έχουν τα γαλόνια και υποκύπτουν σε πολιτικές σκοπιμότητες για να κρατήσουν τις καρέκλες, οτι δεν αντιλαμβάνονται οτι οι μικρότεροι καταλαβαίνουν τη σαπίλα. Απλώς δεν μιλούν.
Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σ' αυτόν τον τόπο. Γι' αυτό και βουλιάζει αργά και σταθερά.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και ένα κέντρο εκπαιδεύσεως στην Κεντρική Μακεδονία. Σε μια περιοχή φτωχή με τεράστια ποσοστά ανεργίας, που οι προηγούμενες κυβερνήσεις της είχαν γυρίσει την πλάτη, παρόλο που η θέση της είναι ιδιαίτερης οικονομικής σημασίας. Επιτέλους τα παιδιά της Β. Ελλάδας δεν θα αναγκάζονται ξενιτευονται στα κέντρα της Ν. Ελλάδας για να στέλνουν οι οικογένειες τους ένα σωρό λεφτά που στην ουσία συντηρούν τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής. Μπράβο στον Βενιζέλο και τον Α/ΓΕΣ. Περιμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον γιατί ο Στρατός πρέπει να είναι εγκατεστημένος στο Βορρά. Εδώ χρειάζεται. Λγος Ν.Γ.

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις ,φτιαξτε καμμια στολη μεγαλυτερη ,εκεινος εκει ο κρεμανταλας,θα φυγει κανα κουμπι και θα βγαλει κανα ματι