Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Και «πράσινα» παράθυρα στις μεταθέσεις

ΜΟΝΙΜΑ στελέχη δύο κατηγοριών, «πατρικίους» και «πληβείους» δημιουργεί το νέο, υποτίθεται «αδέκαστο», σύστημα μεταθέσεων με μόρια που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ισχύει εδώ και μερικές μέρες, καθώς αφήνει ένα τεράστιο παράθυρο εξαιρέσεων σε... ημετέρους!
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 της υπουργικής απόφασης που δημοσιεύτηκε στο... ΦΕΚ (τεύχος Β', 378/09-03-2011) για «Συγκρότηση και λειτουργία κατά Κλάδο συμβουλίων μεταθέσεων, εξειδίκευση κριτηρίων και λοιπών θεμάτων, σχετικά με τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων δυνάμεων», σημειώνονται επί λέξει τα εξής: Οι μεταθέσεις στελεχών στην Προεδρία της Δημοκρατίας και στα Στρατιωτικά Γραφεία του Πρωθυπουργού, του Υπουργού και των Αναπληρωτών ή Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, καθώς και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και στις διευθύνσεις ή Υπηρεσίες που υπάγονται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξαιρούνται του συστήματος των κριτηρίων».

Οι αδικίες

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, όταν ένας αξιωματικός ή άλλο στέλεχος τρώει ολόκληρο το «κουπί» σε μία μονάδα εκστρατείας των πρόσω, είτε στον Έβρο είτε στα νησιά, σε μία μοίρα μαχητικών ή σε ένα πολεμικό πλοίο, υπάγεται κανονικά στην κατηγορία των μορίων για να πάρει μετά οποιαδήποτε μετάθεση, την ίδια ώρα ο ομοιόβαθμος του και πιθανόν συμμαθητής του, ο οποίος είχε τον γνωστό «θείο» ή κομματικό παράγοντα και μετατέθηκε σε μία από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες, μετά τα 2-3 (τουλάχιστον) ξεκούραστα χρονάκια που θα περάσει εκεί κοντά στο «δόντι» του, θα μπορεί να πάει ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΑ, όπου θέλει, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, για να συνεχίσει τις διακοπές και την απολαβή των επιπλέον... μπόνους του, έστω και περικομμένων λόγω Μνημονίου και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτό το εξόφθαλμο «παράθυρο» δημιουργεί στην πράξη στελέχη δύο κατηγοριών, προκαλεί μείζον θέμα ηθικής τάξης και υποσκάπτει το ηθικό των μόνιμων στελεχών όλων των Κλάδων σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία (οικονομική, κοινωνική, εθνική) για τη χώρα.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 06/04/2011 - ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ)
(Σ.Λ.)http://staratalogia.blogspot.com/2011/04/blog-post_6136.html


3 σχόλια:

Periklis είπε...

Επιτέλους τα περιβόητα 'ΠΛΑΓΙΑ ΜΕΣΑ' κυρώθηκαν και με ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Μη τολμήσει κανείς αρχηγός να βγάλει διαταγή να μη χρησιμοποιούνται θα του τρίψω στη μούρη την απόφαση.

Για όλα τα θέματα και τις αδικίες που τίθενται από την απόφαση ο ΣΥΣΜΕΔ έστειλε 18 σέλιδη επιστολή καταπέλτη
(http://www.sysmed.gr/cms/images/stories/ervthmata/82-2011____.pdf)

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ. ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞΑΙΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Συνήθως οι χειριστές μεταθέσεων εκτελούν άνωθεν εντολές και η απόσταση ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη είναι τεράστια,γι αυτό μη εμπιστεύεσαι τι σου λένε .

ΑΝ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΆΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΡΟΥΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΝΤΛΟΥΜΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.