Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Έγραφε ένας συνάδελφος στις 17 Mar 2005 στο Όμηροι gr:
(προσέξτε την προ- τελευταία του πρόταση)

• Γιατί με μεταθέτουν κάθε τρία χρόνια χωρίς να με ρωτήσουν πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο δημόσιο υπάλληλο.
• Γιατί δεν μπορώ να κατοικήσω σε δικό μου σπίτι (πληρώνοντας στεγαστικό δάνειο αντί για ενοίκιο) αλλά νοικιάζω το «αχούρι» του καθενός που καραδοκεί να πλουτίσει από το στρατό.
• Γιατί αδιαφορούν αν στην ερημιά που θα με μεταθέσουν υπάρχει διαθέσιμη κατοικία για την στέγαση της οικογένειά μου, σχολείο για τα παιδιά μου και γιατρός.
• Γιατί παρά το γεγονός ότι μετατίθεμαι ακούσια, μου καλύπτουν μόνο τα μισά έξοδα.
• Γιατί τα παιδιά μου μεγαλώνουν με ψυχολογικά προβλήματα λόγω των συχνών μεταθέσεων μου και της απουσίας μου λόγω υπηρεσιών και ασκήσεων.
• Γιατί ο κόσμος με θεωρεί «κακό» εφόσον καλούμαι να «τυραννήσω» τους στρατιώτες εφαρμόζοντας τους νόμους που άλλοι ψηφίζουν.
• Γιατί σε όλη μου τη ζωή αισθάνομαι φιλοξενούμενος, ξένος σε κάθε πόλη – χωριό, προσωρινός, χωρίς ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες.
• Γιατί δεν έχω κατοχυρωμένο ωράριο, αλλά απασχολούμαι σύμφωνα με τις ορέξεις του εκάστοτε, προσωρινού διοικητή μου, μέχρι και 100 ώρες εβδομαδιαία.
• Γιατί υποτίθεται ότι πληρώνομαι για να κάνω μια συγκεκριμένη εργασία, ενώ με βάζουν να κάνω άλλες εκατό άσχετες με την ειδικότητά μου.
• Γιατί είμαι ο μόνος εργαζόμενος στο δημόσιο χωρίς καθηκοντολογία, αλλά υποχρεώνομαι να εκτελώ κάθε ανοησία που θα σκεφτεί ο εκάστοτε διοικητής μου.
• Γιατί αν διαμαρτυρηθώ για κάποια αυθαιρεσία που γίνεται σε βάρος μου, με απειλούν με δυσμενή μετάθεση στον Έβρο.
• Γιατί όταν καίγονται τα δάση στέλνουν εμένα να τα σβήσω, χωρίς εξοπλισμό και χωρίς να πληρώνομαι ενώ οι δασοπυροσβέστες που πληρώνονται για τη δουλεία αυτή κοιτάνε από μακριά.
• Γιατί όταν χαθούν ορειβάτες πρέπει να τρέξω να τους βρω με κίνδυνο να χάσω και τους στρατιώτες μου.
• Γιατί όταν βλέπω τους άλλους συνδικαλισμένους δημοσίους υπαλλήλους και τα σώματα ασφαλείας να παίρνουν το «Ολυμπιακό» επίδομα εγώ τινάζω τις άδειες τσέπες μου.
• Γιατί με αποκαλούν «στέλεχος» αλλά με πληρώνουν ως υπάλληλο.
• Γιατί με αποκαλούν Αξιωματικό (δηλ. έχω αξίωμα) αλλά με κατάντησαν γύφτο (μόνο που οι γύφτοι φεύγουν όταν αυτοί θέλουν και πάνε όπου αυτοί θέλουν - κοινό μας σημείο: εμείς σχοινάκια αυτοί τσαντίρι)
• Γιατί σε όλες τις επίσημες αργίες που οι εργαζόμενοι κάθονται στο σπίτι με τις οικογένειές τους εγώ είμαι υποχρεωμένος να παρευρίσκομαι σε τελετές και παρελάσεις..
• Γιατί δεν μπορώ να πάρω την άδειά μου όποτε εγώ θέλω αλλά όποτε το επιτρέψουν οι «υπηρεσιακές ανάγκες».
• Γιατί μου λένε ότι δεν εξασκώ επάγγελμα άλλα λειτούργημα, δηλαδή να δουλεύω πολύ να πληρώνομαι λίγο και να μην διαμαρτύρομαι.
• Γιατί λένε ψέματα στον κόσμο ότι είμαι υψηλόμισθος ανακοινώνουν αυξήσεις που ποτέ δεν δίνουν και εγώ δεν μπορώ να τους διαψεύσω.
• Γιατί ενώ πληρώνω κρατήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν έχω το δικαίωμα να εξετασθώ από ιατρό της αρεσκείας μου αλλά μόνο σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
• Γιατί οι ιδιώτες ιατροί και φαρμακοποιοί αποφεύγουν τις συμβάσεις με το στρατό, αφού τους «βγάζει το λάδι» για να πάρουν τα ελάχιστα χρήματά τους.
• Γιατί οι στρατηγοί γλύφουν τους πολιτικούς για να γαντζωθούν όσο μπορούν στην εξουσία και τους παχιούς μισθούς, και αδιαφορούν για τους υφισταμένους τους.
• Γιατί οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους.
Γιατί αν μάθουν ποιος είμαι με αυτά που γράφω εάν δεν με αποστρατεύσουν θα με μεταθέσουν μέχρι να αποστρατευτώ σε μια βραχονησίδα.
• Να γιατί είμαι ευτυχισμένος που είμαι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού !!!

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα Που ξέρετε? Ο τότε γράφων είναι δυνατόν να βρίσκεται σήμερα σε γραφείο υπουργού και η διαταγή που έχει λάβει να είναι η τακτική και ανελλειπής παρακολούθηση του διαδικτύου για τα κακώς κείμενα του ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ!!!!!! χαχαχαχαχα

tasulis είπε...

Μηπως να πουμε οτι ΟΛΑ αυτα ειναι και για τους Υπαξκους???

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΟΤΕ .

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα είπες καλέ μου φίλε.όταν υπηρετούσα στη Λήμνο,η μητέρα της σπιτονοικοκυράς μου είπε το εξής συνταρακτικό στη σύζυγο μου:Αν δεν ήταν ο στρατός εμείς θα ήμασταν Μύκονος.Φυσικά δεν έμεινε αναπάντητη η πρόκλητική της παρατήρηση,γιατί πολλύ απλά αν δεν υπήρχε στρατός στη Λήμνο,πρώτον οι Τούρκοι θα μπαίναν νύχτα και δεύτερον θα βρωμίζαν τα χνώτα τους απο την πείνα.Περιτό να σα πώ και τα αχούρια που θέλανε να μας νοικιάσουν,όταν μου έδειξαν σπίτι με την τουαλέττα....έξω,ξέρετε αυτές με την λαμαρίνα την πλιθιά και το καρφί για να βάζεις εφημερίδες για να σκουπιστείς.Χώρια οτι ζη΄ταγαν οτι θέλαν απο ενοίκιο κι όταν διαμαρτυρόσουν,πολιτισμένα πάντα για την τιμή γιατί το σπίτι δεν το άξιζε,η απάντηση ήταν μία:Αν σ' αρέσει ,αν δε σ' αρέσει υπάρχει κι άλλος ενδιαφερόμενος.
Λοιπόν κύριοι,αν δε μας θέλετε γιατί σας χαλάμε την πιάτσα,κάντε καμμιά πορεία διαμαρτυρίας να φύγουμε απο τα μέρη σας για να μη ταλαιπορήστε κι εσείς να μη ταλαιπορούμαστε κι εμείς.
Ά ξέχασα να σας πω οτι για το αχούρι μου ζητήσανε 50.000 δραχμές,με ένα δωμάτιο-κουζίνα παρακαλώ και ένα κλειστό δωμάτιο που αν τα βρίσκαμε θα μου έκανε τη χάρη να το αδειάσει και να το ανοίξει.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασε να προσθέσει ότι με σχεδόν μηδενικά προσόντα έχει σταθερό μισθό και ασφάλιση από τα 18 του, βρέξει-χιονίσει και ακόμα και στην περίπτωση που είναι ανεπαρκέστατος στη δουλειά του, την ώρα που συμπολίτες τους με διδακτορικά και μεταπτυχιακά ψωφάνε από τη ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση φτύνουν αίμα και περνάνε κάθε μέρα από εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα για 700 ευρώ το μήνα.
Τα μισά μόνο μας είπε λοιπόν ο φίλος...

Ανώνυμος είπε...

μπορεί αυτός με τα μεταπτυχιακά και τα πολλά προσόντα να πάει στον στρατό αν επιθυμεί να παίρνει περισσότερα χρήματα και να ζει καλύτερα ( όχι ΕΠΟΠ που θέλει μέσον αλλά από τις πανελλαδικές με βαθμολογία)

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 1:13!!!!!!!!!!!!ΦΙΛΕΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ Αυτό μόνο έχω να σου πω!!!!!!!!!!!! Όταν εγώ μπήκα στον Στρατό αυτοί που εσύ λες τώρα ότι παίρνουν 700 ευρώ ξέρεις τι μου έλεγαν το 1995 ???????ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ θα πας και θα γίνεις ??????ΤΩΡΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε και τους τοτε επαρκέστατους φοιτητές ποσο αγώνα κάνανε. Όπως λέει
και το λαικό άσμα μ΄αργιλέδες με τσιμπούκια μ΄αγκαλιές και με φιλιά. Φτύναν σπερμα αγαπητέ μου. Με το συμπάθειο.

Ανώνυμος είπε...

Τα εκ παραγωγικών σχολών στελέχη επιτύχαιναν σε πανελλαδικές εξετάσεις για να εισέλθουν σε στρατιωτικές σχολές. Όσο για τους ΕΠΟΠ , αξιοσημείωτος αριθμός είναι απόφοιτος ΑΕΙ, ΤΕΙ ,ΤΕΕ κλπ και για αυτά που τραβάνε δε νομίζω οτι πληρώνονται αρκετά. Αν θες έλα και εσυ στο στρατό να διορθώσεις τα κακώς κείμενα και να λάβεις τις καλές αποδοχές που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί.

Ανώνυμος είπε...

προσπαθηστε να κανετε ΣΟΑ παντου να μην χρειαζονται τα στελεχη να πληρωνουν ενοικια σε τεμπελχαναδες που εχουν απο 10 σπιτια ο καθενας, και εκμεταλευονται τα στελεχη στην αναγκη που εχουν για σπιτι, η κοψτε τις μεταθεσεις,α και κατι αλλο καντε την παραμονη στα ΣΟΑ 3 χρονια οσος ειναι και ο χρονος παραμονης καποιου που δεν ειναι η φρουρα συμφεροντων του.

Ανώνυμος είπε...

εμενα ο σπιτονοικοκυρης μου εδω στην χιο εχει 29 διαμερισματα και τα νοικιαζει 450 ευρω το ενα αν θελεις να βαζεις και το αμαξι σου στο υπογειο της πολυκατοικιας του για παρκινγκ πρεπει να του δινεις αλλα 50 ευρω το μηνα, σκετη εκμεταλευση δεν μιλαμε για την ζωη στην χιο που ενω εχουν καθεστως με μειωμενο ΦΠΑ τα παντα ειναι πανακριβα ακομα και σε σχεση με την υπολοιπη ελλαδα που εχει 23% ΦΠΑ ολοι αισχροκερδουν στην πλατη των στρατιωτικων κοιταζουν πως να πλουτησουν απο εμας μας βλεπουν καθαρα σαν χρημα,την διαφορα απο το ΦΠΑ την βαζουν στην τσεπη τους οι εμποροι καποιος πρεπει να δει τι γινεται στα νησια γενικοτερα υπαρχει οργιο φοροδιαφυγης και ασυλο νεοπλουτων.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΙΛΟΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΡΕΝΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΘΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο φιλος ειπε τα μισα, ελατε εσεις που ξερετε τα αλλα μισα να καλοπερασετε!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε @1:24

Βαριέμαι να ασχοληθώ......

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε 1:24, οφείλω να σε ενημερώσω, αν και δεν τους γουστάρω και πολύ τους αξιωματικούς, ότι πλέον η ΣΣΕ ανήκει στα ΑΕΙ άρα πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Πες μου εσύ αν ξέρεις κανέναν συμπολίτη όπως λες που να είναι υποχρεωμένος να τελειώσει τις σπουδές του σε 4 χρόνια και παραμένοντας εσώκλειστος για 4 από τα καλύτερα του χρόνια λόγω ηλικίας μέσα σε μία σχολή. Τα διδακτορικά και τα μεταπτυχιακά σίγουρα από μόνα τους δεν θα σου βρουν δουλειά αφού το αντικείμενο το οποίο σπούδασες δεν θα είναι κάτι το εξείδικευμένο με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες με το ίδιο πτυχίο με σένα.

Hercules είπε...

Όταν φίλε μου ανώνυμε της 06Μαϊ1:24μμ εσύ στα 18 σου & στα 22 σου γυρνούσες στα μπαράκια με τις φοιτήτριες που στη συνέχεια τις πήγαινες στο κρεβάτι σου, εμείς για να ήμαστε ασφαλισμένοι απ'τα 18μας, παρατηρούσαμε καθημερινά ο ένας τα τριχωτά μπούτια του αλλουνού.
Αυτό το βρέξει χιονίσει που αναφέρεις, εσύ να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει. Εμείς φίλε μου, έχουμε βρεθεί στο βρέξει χιονίσει με θερμοκρασίες -18 να έχει γίνει το μουστάκι βελόνα & το σαγόνι νάχει κρεμάσει, καθώς στις τρεις το πρωί βρισκόμασταν με τους στρατιώτες μας στη γραμμή εξορμήσεως με χιονοθύελα γύρω, ν'αναρωτιώμαστε αν πρέπει ν'ακυρωθεί η νυκτερινή επίθεση & να έρχεται ο επιλοχίας (ο έφεδρος) του λόχου & να σου λέει στ'αφτί "ούτε να το σκέφτεσαι κυρ λοχαγέ.. Θα επιτεθούμε να καταλάβουμε το λόφο.."
Εσύ φίλε μου δεν έχεις συνοδεύσει στρατιώτη σου στην κηδεία του γιατί στα 18του πήρε άδεια απολύσεως για να σκοτωθεί με το μηχανάκι του & συγκρατώντας με κόπο τα δάκρυα στα μάτια σου ν'ακούς τη μάνα του να σου λέει "γιατί του την έδωσες την άδεια λοχαγέ, γιατί;"
Αν φίλε μου υπάρχει ανεργία κει έξω & δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου με τα μεταπτυχιακά σου, ο μόνος που δε σου φταίει είναι ο Αξκός, ή ο Υπαξκός! Να ξέρεις όμως ότι έχω καθήσει στα θρανία γύρω στα 5 χρόνια μετά τη Σχολή, συνολικά δηλαδή 9 χρόνια τουλάχιστον..
Να ξέρεις φίλε μου ότι κάποια απ'τα σχολεία- μεταπτυχιακά όπως τα λες εσύ, μόνο σε κλιπάκι αν δεις πως τα περνάμε, θα πάθεις!
Μη γενικεύεις φίλε μου παίρνοντας αφορμή από κάποιες κακές εμπειρίες.
Νάσαι σίγουρος ότι ο υγειής & ολοκληρωμένος Αξκός & Υπαξκός του Στρατού μας είναι εκεί μόνο & μόνο για να κάνει το καθήκον του.
Μη συγχέεις τις πολιτικές σου πεποιθήσεις με την αναγκαιότητα υπάρξεως των ΕΔ. Στο κάτω κάτω άλλοι αποφασίζουν. Εμείς απλά ενταχθήκαμε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

γιατι οταν απευθυνομαι στην δικαιοσυνη για καποια αδικια της διοικησης εις βαρος μου,ειναι σιγουρο οτι η διοικηση επικοινωνει με τον δικαστη για να με χαντακωσει

Ανώνυμος είπε...

6 Μαΐου 2011 1:24 μ.μ. που ξέρεις εσύ, ότι έχει μηδενικά προσόντα;;;Θα πρέπει να ¨καλοπέρασες¨ κατά τη διάρκεια της θητείας σου!(αν υπηρέτησες βέβαια!!!)

Ανώνυμος είπε...

1:24 λες βλακειες ας πηγαινες και εσυ στον στρατο απο τα 18 σου, να εχεις μισθο και ασφαλιση απο τα 18 σου βρεξει χιονισειοπως εσυ λες, αλλα εσυ προτιμησες σπουδες χωρις να σκεφτεις αν εχεις επαγγελματικη αποκατασταση σε αυτο που διαλεξες, και οταν εγω εκανα ασκησεις στην βροχη στο χιονι και στο κρυο και στην ζεστη, εσυ εκανες φοιτητικη ζωη με τα λεφτα του μπαμπα ειχες αγκαλια το γκομενακι βολτες στα κλαμπακια φραπε πρωι μεσημερι βραδυ και δεν σε ενοιαζε τιποτα ισα ισα που κοροιδευες οταν εβλεπες στρατιωτικους με την στολη και ελεγες τι μαλακες χαραμισανε την ζωη τους στον στρατο,και τωρα ερχεσαι και κλαιγεσαι γιατι δεν εχεις δουλεια, και εγω σου λεω ελα στον στρατο και αυτο επαγγελμα ειναι εκτος αν δεν σου αρεσει το ζορισμα και εισαι γεννημενος για διευθυντης.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 06 ΜΑΙΟΥ 1:24
Αν έχεις την εντύπωση οτι κάποιος που δείνει πανελλαδικές και matrix test EINAI MΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ τότε πρέπει αγαπητέ να αμφιβάλεις και για τα δικά σου διδακτορικά και μεταπτυχιακά προσόντα, όμως τι να κάνουμε αγαπητέ έξω απο τον χορό λέμε μεγάλες κουβέντες

Ανώνυμος είπε...

Dear 6 Μαΐου 2011 1:24 μ.μ.

Αν και δε σου αξίζει σου παραθέτω τα παρακάτω:

Έγραψες (κυριολεκτικά)"σχεδόν μηδενικά προσόντα": Μας δουλεύεις ή σε βάλανε να μας δουλεύεις; Ποιός σου είπε ότι όλλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μηδενικά προσόντα;

Έγραψες (πάλι) "σταθερό μισθό"; Τι μας λες; Μήπως σου είπαν ότι τους τον χαρήσανε; Έχεις καταλάβει, ξέρεις, αντιλαμβάνεσαι τι αναφέρεις;; Ποιόν κοροιδεύεις;

Έγραψες "βρέξει-χιονίσει": ουδέν σχόλιον. Δεν αξίζει να σου απαντηθεί.

Έγραψες: "συμπολίτες τους με διδακτορικά και μεταπτυχιακά ψωφάνε από τη ανεργία"
"ή στην καλύτερη περίπτωση φτύνουν αίμα", μάλιστα. Αναφέρεσαι στους κοματικοποιημένους φοιτητές των "έτοιμων" όπως φημολογείται (...) θεμάτων που λαμβάνουν στις (ο θεός να τις κάνει) εξεταστικές, σε αυτούς που ορίζουν και ως εκ τούτου κατά μία έννοια "χρηματοδοτούν" πρυτάνεις κ.λ.π ή στο 10% που αποφοιτούν επειδή όντως τους αξίζει 100%;
Τα μισά θες να ακούς. Έτσι σας βολεύει μάλλον.
Αν αυτός ο τόπος ποτέ βγάλει το διχασμό από μέσα του χαιρετίσματα. Ενδεχομένως τελικά το ΔΝΤ και αυτά που θα ακολουθήσουν (διότι θα ακολουθήσουν διδακτορικέ τύπε και τότε να δω που στην ευχή θα είναι τα δικτατορικά σας - που ήταν μέχρι τώρα- για να σώσουν τη χώρα και τους πολίτες της-) να μας αξίζουν. Ελλάδα. Ένας τόπος γεμάτος ΕΦΙΑΛΤΕΣ. Τι περιμένεις.
Σιχαμάρα.........αηδία.....Αντίο

Ανώνυμος είπε...

File, synadelfe, sygrafea, eimai mesa se ola ayta poy eipes . DEN ANEXTIKA POTE NA STADIODROMISW POLITIKA. KAI GIA TON LOGO AYTO TRAVAW AKRIVOS , MA AKRIVOS TA IDIA. O PONOS KAI H PSIXIKH PAIDIA POY EXOYME KAI OI DYO MAS EINAI AYTA POY MAS KANOYNE NA EIMASTE APEXTHEIS. KAI STO KOINONIKO SYNOLO ALLA AKOMA KAI MESA STIN IDIA MAS THN OIKOGENNIA. POTE KAI KANENAS GONIOS MOY DEN YPERIFANEFTHIKE GIA EMENA POY EIMAI AKSIOMATIKOS. TO MONADIKO IDANIKO POY EXW GIA NA KRYPSW AYTON TON PONO EINAI TA PAIDIA MOY , POY ME KANOYN YSTERA APO 23 XRONIA YPHRESIAS NA ME AGALIAZOYN , NA MOY DINOYN DYNAMH ,KAI TO KYRIOTERO NA YPERIFANEVONTAI GIA EMENA. XARIKA PARA POLY POY AKOYSA MIA FONH NA LEEI THN ISTORIA MOY SAN HMEROLOGIO THS ZWHS MOY. SE EYXARISTW.

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε παιδια ασχολειστε με τον ..... που 8α μας μιλησει για τουα αιονιους φοιτητες και τα οργια που κα΄νουν στις φοιτητικεε εστιες που τα εχουν ολα πληρωμενα και ξυνονται απο το πρωι μεχρι το βραδυ...ελλαδα η μονη χωρα των αιωνιων φοιτητων και θελουν και ασυλο τα μαλακισμενα

Periklis είπε...

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥ.....ΧΕΣΜΕΝΟΙ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ που τόσο κόπτεσαι για τους έχοντες μεταπτυχιακά θέλω να ρωτήσεις τον εαυτό σου ποιός είναι αυτός που κυβερνάει την πατρίδα μέσω ΔΝΤ?Ποιός είναι αυτός που κατάντησε έτσι την χώρα?Ποιός είναι αυτός που καταπατεί το Σύνταγμα της Ελλάδος με το έτσι θέλω?Ποιός είναι αυτός που στο όνομα της Δημοκρατίας ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα?Μήπως το στέλεχος των ΕΔ?Ή μήπως οι έχοντες διδακτορικά , μεταπτυχιακά κ.λ.π που προέρχονται από την λεγόμενη γενιά του πολυτεχνείου?Οι εποχές αλλάζουν.Τα στελέχη των ΕΔ έχουν φωνή και θα μας ακούτε θέλετε δεν θέλετε γιατί το μάτι μας έχει γυαλίσει περισσότερο από ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

ενας μαλακας ο 1:24 καταφερε να σας κανει να ασχοληθειτε μαζι του και δεν αναφερατε παραπονα που εχετε απο την υπηρεσια πλην 2-3 ατομων οι υπολοιποι ασχολιθεικατε με τον βλακα που ειπε την μαλακια του για να κανει χαβαλε.

Ανώνυμος είπε...

@7 Μαΐου 2011 1:01 μ.μ.
Αν ταυτίζεις την μόρφωση και την καλλιέργεια με την διαφθορά της χώρας, είναι απλά προφανώς για να δικαιολόγήσεις την δική σου την αμορφωσιά.
Και άστα τα περί του έχετε φωνή. Μια ζωή προσοχές θα βαράτε και θα στρέφεται κεφαλί προς τα δεξιά σε όσους σας πατάνε κάτω.

Υ.Γ. Συνάδελφοι σου δεν είναι αυτοί στη Συρία που βγαίνουν στους δρόμους και τουφεκίζουν πολίτες;

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς το ασφαλέστερο συμπέρασμα που βγαίνει από τα σχόλια των περισσότερων είναι ότι για λόγους επαγγελματικής αποκατάστασης κατατάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις, για τον απολύτως λάθος λόγο δηλαδή.
Και δεύτερον , όπως εσείς απαντάτε στους εκτός στρατού "να γινόσασταν και εσείς καραβανάδες να είχατε τώρα να φάτε"(λες και άλλο όνειρο δεν μπορεί να έχει ένας νέος άνθρωπος από το να βαράει προσοχές μέχρι τα 50 του), πολύ εύκολα μπορούν και αυτοί να σας απαντήσουν "γιατί γκρινιάζετε για χαμηλούς μισθούς, μεταθέσεις, άσχημες συνθήκες; Επιλογής σας δεν ήταν το επάγγελμα αυτό; Γνωστές δεν ήταν οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτό; Ας γινόσασταν γιατροί ή ελεύθετοι επαγγελματίες να καθαρίζατε 4 και 5 χιλιάρικα το μήνα".
Είδατε τι εύκολα μπορούν να υπάρξουν απαντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

@6 Μαΐου 2011 3:09 μ.μ.
Μα πόσα κόμπλεξ και αποθημένα μπορείς να κουβαλάς για να χαίρεσαι με το αδιέξοδο των άλλων; Και σε τελική δίκιο δεν είχαν οι συμαθητές σου; Καραβανάς δεν έγινες; Σε χάλασε που άλλοι βγάζουν τώρα κάτι χιλιάρικα το μήνα μήπως, ενώ εσύ ακόμα βαράς προσοχές για 1000 ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

Η περιβόητη γενιά του πολυτεχνείου έσωσε την Ελλάδα....ρε Παπαδόπουλο που θέλετε να σας βάλει στη γραμμή και να συμμαζέψει αυτή τη χώρα που οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί την έκαναν ξέφραγο αμπέλι....κομπλεξικά στην αρχαία Σπαρτη θα σας ειχαν πετάξει στον ΚΕΑΔΑ....αλήτες..

Ανώνυμος είπε...

@7 Μαΐου 2011 8:00 μ.μ.
Στρατιωτικός είσαι αγαπητέ και μάλιστα παλαιότερος μήπως; Φαίνεται....

Ανώνυμος είπε...

ε ρε και να ερθει μια χουντα να δω που θα κρυφτειτε και που θα βρειτε ασυλο αιωνιοι φοιτητες,εχει να πεσει ντουφεκι!!!!!

Ανώνυμος είπε...

@12.57
Περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαίς; Είσαι από αυτούς που βλέπουν με συμπαθεία τους στρατιωτικούς στη Συρία που βγαίνουν και σκοτώνουν τον κοσμάκη; Κατάντιες ανθρώπων...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι, μην προσπαθείτε να πείσετε τον κάθε πολίτη για το τι κάνουμε και τι περνάμε. Κατά τη γνώμη μου και εμείς κακώς κλαιγόμαστε καθώς τα χειρότερα είναι για την οικογένειά μας! Δέκα ξυλιές σε ξένο πωπώ δεν πονάνε. Μόνο η γυναίκα μας και τα παιδιά μας καταλαβαίνουν τι λέμε. Όσο αφορά ότι δεν έχουμε πποσόντα, πραγματικά δε ξέρω ποιος είναι πιο βλάκας. Αυτός που το πιστεύει ή εμείς που με ΣΣΕ, Ξένες Γλώσσες, Η/Υ και άλλα πτυχία ΑΕΙ επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αμοίβεται με αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη?
Όσο αφορά τις παραμεθόριες περιοχές, ο φίλος έχει δίκιο. Είμαστε οι τουρίστες του ΈΒΡΟΥ και των ξερονήσων. Προσωπικά μακάρι να φύγει ο στρατός και από έβρο και από τα νησιά (να μειωθούν οι Μονάδες) εννοώ. Όχι για να καταλάβουν τα λαμόγια τι σήμαινε στρατός, αλλά για να τρώνε λιγότερες ''ξυλιές'' τα παιδιά μου και η γυναίκα μου.
Πολύ φοβάμαι όμως οτι σε δέκα χρόνια το πού, με την απαξίωση που επικρατεί, το αμύνεσθαι περί ΠΑΡΤΙΣ δεν θα αργήσει να γίνει το νέο Δόγμα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 8 Μαΐου 2011 7:45 π.μ.δεν είμαστε από αυτούς που βλέπουν με συμπαθεία τους στρατιωτικούς στη Συρία που σκοτώνουν τον κοσμάκη, προς Θεού!Το να επιβληθεί όμως δικτατορία στη σημερινή Ελλάδα, το θεωρούν απαραίτητο και το αναφέρουν πάρα πολλοί πολίτες στη χώρα μας, στρατιωτικοί και μη. Πιστεύω ότι και εσύ θα το σκέφτηκες μερικές φορές από μέσα σου, βλέποντας την κατάντια(όπως αναφέρεις) των ανθρώπων στην πατρίδα μας!Μιλάμε όμως για μια δικτατορία που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι των ΗΠΑ και των μυστικών υπηρεσίων τους!

Periklis είπε...

ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ? ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΠΗΓΕΣ, ΔΕΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΜΑΣ.

ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ?

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΑΒΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ.

V.Solegna είπε...

Αγαπητέ αρθρογράφε (υποθέτω είσαι συνάδελφος)
Τα παράπονά σου είναι δικαιολογημένα αλλά πρέπει να ψάξεις και εσύ και όλοι οι ε.ε. συνάδελφοι να βρείτε την αιτία και να αλλάξετε τα πράγματα.
Κάποτε (1981) ένας συνάδελφος δίδασκε την αλήθεια (αυτή που σήμερα είναι αποδεκτή από όλους) στη Σ.Σ.Ε. και βρέθηκε 940 χιλ. μακριά με αποτέλεσμα να διαλυθεί οριστικά η οικογένειά του.
Κάποτε (1989-1990) ένας συνάδελφος προσπαθούσε (στη Α.Σ.Π. όπου φοιτούσε) να κάνει ένα ξεκίνημα για συνδικαλισμό στον Ε.Σ. και βρέθηκε (αν και από τους πρώτους στην τάξη του) να είναι ο πρώτος ‘βλάκας’ αξιωματικός που απεφοίτησε από την Α.Σ.Π. με επίδοση ‘καλώς’ (14.482).
Κάποτε ………..
Κάποτε ………..
Κάποτε ………..
Κάποτε ………..
Κάποτε παραιτήθηκε προστατεύοντας την προσωπικότητα και την ιστορία του.
Σήμερα είναι υπερήφανος αλλά μακριά απ’ ό,τι έχει σχέση με Ε.Δ.
(Η οποιαδήποτε βελτίωση έρχεται μόνο μέσα από τους ε.ε. συναδέλφους πληρώνοντας και το ανάλογο τίμημα. Οι ε.α. –όπως έλεγε ο ΄παππούς’ Καραμανλής- είναι ‘στημένα λεμόνια’)