Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφί μύθον ακούσεις…

Επί τέλους το ζήσαμε κι αυτό ! Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, όπως νεκροί είναι και ένας από του γιους του Καντάφι, καθώς και 2 ή 3 μικρά εγγόνια του! Και μαζί με αυτούς και εκατοντάδες άλλοι ανύποπτοι άνθρωποι, που έτυχε να βρίσκονται εγγύς των «επιλεγμένων» στόχων.

Και όλοι τους είναι νεκροί, όχι με φυσιολογικό τρόπο, αλλά με βίαιο και ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών και πολεμικών επιχειρήσεων που έχουν εξαπολύσει φιλεύσπλαχνες χώρες και οργανισμοί, που ενδιαφέρονται για το καλό της ανθρωπότητας.

Και όλα αυτά εν ονόματι της Δημοκρατίας και του πολέμου που έχουν κηρύξει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και σχεδόν όλος ο κόσμος ενάντια στην τρομοκρατία και τα δικτατορικά καθεστώτα, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων εναγκαλίζονταν όλοι οι παραπάνω και τα θεωρούσαν συμμαχικά και φιλικά τους, οσάκις εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος ή θαυμαστής κανενός από τους παραπάνω, απλά διερωτώμαι γιατί αυτοί που οργάνωσαν τις επιχειρήσεις τους και την στιγμή μάλιστα που γνώριζαν τον τόπο διαμονής τους, δεν φρόντισαν να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν ενώπιον ενός ανεξάρτητου διεθνούς δικαστηρίου, το οποίο θα αποφάσιζε για την περαιτέρω τύχη τους;

Ποιος δίνει το δικαίωμα να δολοφονούνται εν ψυχρώ άνθρωποι, ανεξάρτητα αν κατηγορούνταν ότι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;

Και γιατί αυτή η μονομερής απόδοση δικαιοσύνης είναι επιλεκτική;
Γιατί δεν εφαρμόζεται και στη περίπτωση των ηγετών της Τουρκίας που από το 1974 και μετά εξακολουθούν, παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, να «σφυρίζουν» αδιάφορα, για την εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους ενός ανεξάρτητου κράτους όπως είναι η Κύπρος;

Οι πρόγονοί μας που δίδαξαν πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε τους αρέσει είτε όχι, είπαν : «ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ» και στις προκείμενες περιπτώσεις, είτε πρόκειται για τον Μπιν Λάντεν , είτε για τους συγγενείς του Καντάφι, αλλά πολύ περισσότερο για τα αθώα θύματα που ως παράπλευρες απώλειες, έχασαν τη ζωή τους, η παραπάνω ρήση δεν εφαρμόσθηκε.
http://www.elzoni.gr/html/ent/058/ent.9058.asp

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άκου φίλε μου δε ξέρω τι πρεσβευεις και τι επαφύεσαι , εγώ ξέρω πως , ναι έτσι αποδόθηκε δικαιοσύνη.Και προσωπικά γουστάρω πολύ να αποδίδεται γη δικαιοσύνη που αρμόζει στους κάθε λογείς δολοφόνους του χειρίστου είδους.Και γουστάρω πολύ, από τη στιγμή που οι ίδιοι δε σέβονται δημοκρατικές αρχές , δικαστικές εξουσίες κλπ και δικάζουν και σκοτώνουν -δολοφονούν μόνοι τους αποφασίζοντες, να τους αποδίδεται με τον ίδιο τρόπο δικαιοσύνη.Και γουστάρω πολύ που το καθίκι που δολοφ΄'ονησε 2 αστυνομικούς πριν 2-3 χρόνια όταν δραπε΄τευσε στη συνέχεια βρέθεικε , "αυτοκτονημένος " στα βουνά.
Και γουστάρω ατελείωτα όταν ο ''Σορίν Ματέι'' πεθαίνει για παθολογικούς λόγους μετά από όσα προκάλεσαι.
ΑΝτίθετα θλίβομαι πάρα πολύ που ο Πάσσαρης βρίσκεται ακόμα ζωντανός , σε φυλακές στη Ρουμανία.
Δε ξέρω τι ακριβώς , ξαναλέω , πρεσβεευεις και θεωρείς και αντιπροσωπεύεις , αλλά ναι έτσι αποδίδεται η διακαιοσύνη από τις απαρχές της ιστορείας της ανθρωπότητας και εις τον αιώνα τον άπαντα, και εσύ κ,μαι οι υπόλοιποι ψευτοεκπολιτισμένοι , μπορείς να πας να βρεις τις οικογένειες των νεκρών της Μαρφίν και να τους πρηγορήσεται .Αυτά.
ΆΙντα ποια σας έχουμε σιχαθεί.

Ανώνυμος είπε...

Θα μας τρελάνεις ρε αδερφέ, πολύ καλά ξηγήθηκαν τα αμερικανά. Οι εχθροί του έθνους (τους) μπαμ και κάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ των 5:07 και ΑΔΕΡΦΕ των 6:41
Να δω τι θα λέγατε αν οι Αμερικάνοι βομβάρδιζαν ολόκληρη την γειτονιά σας για να σκοτώσουν τον υποτθιθέμενο τρομοκράτη που κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται.
Αυτοί οι υπάνθρωποι έχουν αποδείξει με την ιστορία τους (αλλά αμφιβάλω οτι εσεις διαβάζετε ιστορία) οτι δεν λογαριάζουν τίποτα επειδή μπορούν ως υπερδύναμη που είναι.
ΙΡΑΚ 1991 επί υπουργίας Ωλμπράϊτ δεν δίστασαν να σκοτώσουν εκατοντάδες παιδιά με τις λεγόμενες "έξυπνες βόμβες" προκειμένου να ξετρυπώσουν οπλαρχηγούς του Σαντάμ. Στο ίδιο πόλεμο χρησιμοποίησαν βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίας σκοτώνοντας ταυτόγχρονα δεκάδες δικούς τους στρατιώτες από την διαρρέουσα ραδιενέργεια των βλημάτων.
ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 1999 επαναλαμβάνεται το σκηνικό με τους βομβαρδισμούς αμάχων γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να ξετρυπώσουν τα άρματα των Σερβων.
ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ δεκαετία 1950 δοκιμάζουν το λεγόμενο orange agent στις κομωπόλεις και τα χωριά (αμερικάνικα χωριά)γύρω από το πεδίο βολής white sands.
Να σας θυμίσω οτι ποτέ η οργάνωση του Οσάμα δεν ανέλαβε επίσημα την ευθύνη για το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους.
Να σας διαφωτίσω λέγοντας οτι η δομή της οργάνωσης αυτής είναι οριζόντια κατανεμμημένη με πολλούς πυρήνες σε πολλά κράτη και σκοτώνοντας τον Λάντεν σκοτώσανε μόνο ένα σύμβολο για τους απανταχού φονταμενταλιστές μουσουλμάνους. (και τον κάνανε και μάρτυρα σύμφωνα με το κοράνι)
Κλείνω λέγοντας οτι δεν περίμενα ποτέ να υπάρχουν "άβουλοι πολίτες" κατευθυνόμενα από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ στην Ελλάδα, αλλά από ότι φαίνεται κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 8:27

Η συλλογιστική σου έχει χρεωκοπήσει μαζί με την οικονομία της Ελλάδος. Να σκεφτώ τι θα γινόταν αν οι Αμερικάνοι βομβάρδιζαν τη γειτονιά μου αλλά να μη σκεφτώ αν τα παιδιά μου ταξίδευαν στο αεροπλάνο που αποφάσιζε να "καταλάβει" ο κάθε μαχητής του χαλιφάτου κλπ κλπ. Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί και όλα τ' άλλα είναι σαχλαμαρίτσες αριστερής υποκουλτούρας.

Ανώνυμος είπε...

Ἀγαπητοὶ φίλοι, ὡραῖος ὁ τίτλος τῆς ἀναρτήσεώς σας, γράψετέ τον ὅμως καὶ σωστά: "Μηδενὶ δίκην δικάσῃς πρὶν ἀμφοῖν μῦθον ἀκούσῃς".

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 5:07 δεν περίμενα οτι θα "τσιμπήσεις" και θα μου απαντήσεις αλλά το έκανες και βασικά με απογοήτευσες.
Δεν αντικρούεις κανένα από τα γεγονότα που σου αναφέρω.
Το χειρότερο όμως είναι οτι ενστερνίζεσαι την ηθική των ανθρώπων που κατηγορείς (των ζηλωτών μουσουλμάνων) λέγοντας "Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί.."
Κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα 3 λαλούν και 2 χορεύουν!!
Ήτοι, μήπως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση όλων αυτών που γράφτηκαν, γράφονται και θα γραφούν στο μέλλον από την ιστορία;

Από το Λαζόπουλο ένα πράγμα έχω κρατήσει (ξέρω ξέρω καλό λαμόγιο και αυτός θα πουν ορισμένοι) : αν ηρεμήσουμε λίγο και δούμε τα πράγματα με ψυχραιμία και με τη μέση λογική (βέβαια με όποιο μυαλό μας έχουν αφήσει), τότε θα αρχίσει να φαίνεται σιγά σιγά η αλήθεια.

Και για αρχή της σκέψης, λάβετε υπόψη :

1. Ποιός ή ποιοί βγήκαν τελικά κερδισμένοι από τις καταστάσεις;;

2. Πως ξεκίνησαν και προς τα που βαδίζουν τα πράγματα (δλδ. κάτι σαν το πόθεν έσχες);;

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί. ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Hercules είπε...

Σαφώς & θάπρεπε να τον συλλάβουν & να τον φέρουν ενώπιον δικαστηρίου, αντί να τον εκτελέσουν σαν δολοφόνοι- εκτελεστές.
Εδώ, εκτός του δικαιώματος να δικαστεί κάποιος, τίθεται θέμα του τι θ'ακουγόταν στη δίκη, τι θ'απεκαλύπτετο, τίθεται θέμα ποιός τον χρηματοδοτούσε, τίθεται θέμα καλύψεως βρώμικων λεπτομερειών, καθώς & αν υπήρξε καν Μπιν Λάντεν..
Μόνο όταν θέλει κάποιος να συγκαλύψει & να κρύψει αλήθειες ή βρώμικες υποθέσεις "αυτοκτονεί" ο στόχος, ή χάνονται στο εξωτερικό τα ίχνη του, ή εκτελέιται από πράκτορες ή ειδικές δυνάμεις..
Δηλαδή, συγνώμη.. Τρία ελικόπτερα εισχώρησαν στο βάθος του Πακιστάν, έφεραν εις πέρας ολόκληρη μυστική επιχείρηση, έκαναν rapelling μέσα σε μια βίλλα, εισχώρησαν μέσα στη μονοκατοικία, έφτασαν εκεί που κοιμόταν ο Λάντεν, έφτασαν στα 3 μέτρα μπροστά του σκοτώνοντας τη γυναίκα του, αλλά δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν ζωντανό στο τέλος;
Σας φαίνεται τόσο αληθοφανές αυτό;

Ανώνυμος είπε...

O ΛΑΝΤΕΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!