Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Τα κόκκινα αυγά ταξιδεύουν γρηγορότερα…

Εδώ και πολλές μέρες υπάρχει μια πολεμική εναντίον των Blogs και όσων γράφουν την άποψή τους σε αυτά…..

Η βασική επιχειρηματολογία τους στηρίζεται στην ανωνυμία του κάθε αρθρογράφου καθώς και του κάθε Bloger ίσως και του κάθε απλού σχολιαστή…..

Υπάρχει όμως μία λεπτή κόκκινη γραμμή που διαχωρίζει την δημοκρατική από την φασιστική αντίληψη περί ανωνυμίας και το αντίθετο….

Ας πάρουμε και τις δύο απόψεις και την υπέρ της ανωνυμίας αλλά και της εναντίον της θέσης και ας εξετάσουμε τις δύο αυτές εκδοχές βάσει των δημοκρατικών θεσμών του κοινοβουλευτικού μας συστήματος….

Πρώτη άποψη…… Να καταργηθεί η ανωνυμία…. Ποιοί την ζητάνε;

Αυτοί που έχουν μυστική ψηφοφορία στην Βουλή και τρέμουν όταν γίνεται ονομαστική ψηφοφορία μην τυχόν και ξεφύγουν από την «δημοκρατικότητα» της κομματικής γραμμής που δεν θυμάμαι να αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα της Ελλάδος…

Αυτοί που δυσκολεύονται να κατανοήσουν η μάλλον βολεύονται να μην μπορούν να ξεχωρίσουν το «Ισότιμο» των τριών εξουσιών …

Αυτοί που ψηφίζουν μυστικά μέσα σε γραφεία στη βουλή για να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν χωρίς «διαρροές» στην κανονική ψηφοφορία της βουλής….

Αυτοί για τους οποίους ισχύει το «όποιος βγαίνει από το κοπάδι τον τρώει ο λύκος» …..

Αυτοί που ψηφίζουν μυστικά για τους πρόεδρους είτε στην Βουλή είτε στο κόμμα τους….

Αυτοί που αν κάνουν οποιοδήποτε αδίκημα έχουν άσυλο και πρέπει το αίτημα της άρσης της ασυλίας τους να περνά από μυστική πάλι ψηφοφορία…..

Αυτοί που έχουν κάνει μπράβους τους την Ελληνική Αστυνομία επειδή θεωρούν ότι η άποψη τους είναι η σωστή με το «έτσι θέλω»…..

Αυτοί που ξέρουν ΟΛΟΙ ποιοι έχουν κλέψει από αυτούς αλλά κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν καταδικάζουν ποτέ κανέναν αλλά από το 1974 και μετά κατηγορούν μονίμως ο ένας τον άλλο ότι «ρήμαξαν»….. «έκλεψαν»…. «τα έφαγαν»….. παρέδωσαν «καμένη γη»… «καίγανε τα χαρτιά στα υπουργεία τους πριν την παράδοση – παραλαβή»…… πρωθυπουργοί ονόμαζαν άλλους πρωθυπουργούς « Αρχιερείς της διαπλοκής»….. και άλλα τέτοια γραφικά και δεν σκέφτονται ότι εμείς τους πιστέψαμε και θεωρούμε ότι όλα αυτά που λέγανε τόσο καιρό είναι αλήθεια και ότι τώρα πρέπει να το αποδείξουν και οι ίδιοι ότι ισχύουν αυτά που κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο…..

Αυτοί που έχουν ψηφίσει τον κατάπτυστο νόμο «περί ευθύνης υπουργών»….

Αυτοί που αντί να ψηφίζουν τα νομοσχέδια που πρέπει να εκτελεί η κυβέρνηση, τους λέει η κυβέρνηση τι να ψηφίσουν στην κατάθεση των νομοσχεδίων……

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για ΙΜΙΑ – ΣΑΜΙΝΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ – ΟΜΟΛΟΓΑ - ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ - ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ – SIEMENS – ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ – ΔΝΤ - ΣΟΡΟΣ και όλες τις γνωστές υποθέσεις …..

Αυτοί θέλουν να μην υπάρχει ανωνυμία…..

Η άλλη πλευρά τώρα….. Αυτοί που ζητάνε την ανωνυμία…..

Εδώ οφείλω να παραδεχτώ ότι η επώνυμη άποψη είναι πιο βαρύνουσα…. αλλά με μία βασική λεπτομέρεια ότι πρέπει να προστατεύεται και όχι να απειλείται…..

Όταν θα αλλάξουν όλα τα παραπάνω και είναι όλοι οι Έλληνες πραγματικά ίσοι σε όλα και υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη τότε και φυσικά να συζητηθεί και η επώνυμη άποψη στα blogs….

Οπότε μέχρι να συμβεί αυτό, δικαίως θα ζητούν την ανωνυμία των blogs οι υπερασπιστές της ανωνυμίας…

Αλλά εκείνη την μέρα δεν θα είναι κανένας από όλους αυτούς τους πολέμιους της ανωνυμίας στην εξουσία…..

Οπότε συνεχίστε με τις μυστικές ψηφοφορίες σας προς το παρόν και αφήστε μας ανώνυμα να γράφουμε αυτά που πιστεύουμε αλλά και αυτά που εμείς ακούμε αυτά που ο καθημερινός Έλληνας κραυγάζει ακόμα και μέσα από τα μάτια του….

Έτσι κι αλλιώς φροντίσατε να κλείσετε τα αυτιά σας ώστε να μην ακούτε τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων….

κρατείστε τουλάχιστον τα μάτια σας ανοιχτά όχι μόνο για να διαβάζετε και καμιά διαφορετική άποψη υπάρχει κι άλλος λόγος…..

βλέπετε…… τα κόκκινα αυγά που περίσσεψαν από την Μ. Εβδομάδα είναι σφιχτά …..

…..και σε σύγκριση με τα γιαούρτια……. ταξιδεύουν γρηγορότερα…….

ΙΩΑΝΝΗΣ

2 σχόλια:

Hercules είπε...

Έγραφε ένας συνάδελφος στις 17 Mar 2005 στο Όμηροι gr:
(προσέξτε την προ- τελευταία του πρόταση)
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

• Γιατί με μεταθέτουν κάθε τρία χρόνια χωρίς να με ρωτήσουν πράγμα που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο δημόσιο υπάλληλο.
• Γιατί δεν μπορώ να κατοικήσω σε δικό μου σπίτι (πληρώνοντας στεγαστικό δάνειο αντί για ενοίκιο) αλλά νοικιάζω το «αχούρι» του καθενός που καραδοκεί να πλουτίσει από το στρατό.
• Γιατί αδιαφορούν αν στην ερημιά που θα με μεταθέσουν υπάρχει διαθέσιμη κατοικία για την στέγαση της οικογένειά μου, σχολείο για τα παιδιά μου και γιατρός.
• Γιατί παρά το γεγονός ότι μετατίθεμαι ακούσια, μου καλύπτουν μόνο τα μισά έξοδα.
• Γιατί τα παιδιά μου μεγαλώνουν με ψυχολογικά προβλήματα λόγω των συχνών μεταθέσεων μου και της απουσίας μου λόγω υπηρεσιών και ασκήσεων.
• Γιατί ο κόσμος με θεωρεί «κακό» εφόσον καλούμαι να «τυραννήσω» τους στρατιώτες εφαρμόζοντας τους νόμους που άλλοι ψηφίζουν.
• Γιατί σε όλη μου τη ζωή αισθάνομαι φιλοξενούμενος, ξένος σε κάθε πόλη – χωριό, προσωρινός, χωρίς ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες.
• Γιατί δεν έχω κατοχυρωμένο ωράριο, αλλά απασχολούμαι σύμφωνα με τις ορέξεις του εκάστοτε, προσωρινού διοικητή μου, μέχρι και 100 ώρες εβδομαδιαία.
• Γιατί υποτίθεται ότι πληρώνομαι για να κάνω μια συγκεκριμένη εργασία, ενώ με βάζουν να κάνω άλλες εκατό άσχετες με την ειδικότητά μου.
• Γιατί είμαι ο μόνος εργαζόμενος στο δημόσιο χωρίς καθηκοντολογία, αλλά υποχρεώνομαι να εκτελώ κάθε ανοησία που θα σκεφτεί ο εκάστοτε διοικητής μου.
• Γιατί αν διαμαρτυρηθώ για κάποια αυθαιρεσία που γίνεται σε βάρος μου, με απειλούν με δυσμενή μετάθεση στον Έβρο.
• Γιατί όταν καίγονται τα δάση στέλνουν εμένα να τα σβήσω, χωρίς εξοπλισμό και χωρίς να πληρώνομαι ενώ οι δασοπυροσβέστες που πληρώνονται για τη δουλεία αυτή κοιτάνε από μακριά.
• Γιατί όταν χαθούν ορειβάτες πρέπει να τρέξω να τους βρω με κίνδυνο να χάσω και τους στρατιώτες μου.
• Γιατί όταν βλέπω τους άλλους συνδικαλισμένους δημοσίους υπαλλήλους και τα σώματα ασφαλείας να παίρνουν το «Ολυμπιακό» επίδομα εγώ τινάζω τις άδειες τσέπες μου.
• Γιατί με αποκαλούν «στέλεχος» αλλά με πληρώνουν ως υπάλληλο.
• Γιατί με αποκαλούν Αξιωματικό (δηλ. έχω αξίωμα) αλλά με κατάντησαν γύφτο (μόνο που οι γύφτοι φεύγουν όταν αυτοί θέλουν και πάνε όπου αυτοί θέλουν - κοινό μας σημείο: εμείς σχοινάκια αυτοί τσαντίρι)
• Γιατί σε όλες τις επίσημες αργίες που οι εργαζόμενοι κάθονται στο σπίτι με τις οικογένειές τους εγώ είμαι υποχρεωμένος να παρευρίσκομαι σε τελετές και παρελάσεις..
• Γιατί δεν μπορώ να πάρω την άδειά μου όποτε εγώ θέλω αλλά όποτε το επιτρέψουν οι «υπηρεσιακές ανάγκες».
• Γιατί μου λένε ότι δεν εξασκώ επάγγελμα άλλα λειτούργημα, δηλαδή να δουλεύω πολύ να πληρώνομαι λίγο και να μην διαμαρτύρομαι.
• Γιατί λένε ψέματα στον κόσμο ότι είμαι υψηλόμισθος ανακοινώνουν αυξήσεις που ποτέ δεν δίνουν και εγώ δεν μπορώ να τους διαψεύσω.
• Γιατί ενώ πληρώνω κρατήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν έχω το δικαίωμα να εξετασθώ από ιατρό της αρεσκείας μου αλλά μόνο σε στρατιωτικό νοσοκομείο.
• Γιατί οι ιδιώτες ιατροί και φαρμακοποιοί αποφεύγουν τις συμβάσεις με το στρατό, αφού τους «βγάζει το λάδι» για να πάρουν τα ελάχιστα χρήματά τους.
• Γιατί οι στρατηγοί γλύφουν τους πολιτικούς για να γαντζωθούν όσο μπορούν στην εξουσία και τους παχιούς μισθούς, και αδιαφορούν για τους υφισταμένους τους.
• Γιατί οι πολιτικοί ενδιαφέρονται μόνο για την επανεκλογή τους.
• Γιατί αν μάθουν ποιος είμαι με αυτά που γράφω εάν δεν με αποστρατεύσουν θα με μεταθέσουν μέχρι να αποστρατευτώ σε μια βραχονησίδα.
• Να γιατί είμαι ευτυχισμένος που είμαι Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού !!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΥ ΚΛΥΝΝ,

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΤΥ ΧΕΣΜΕΝΟΙ!