Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο

Βενιζέλος: "Η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και κυρίως η δίκαιη κατανομή της ευθύνης σε όλους μας, σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανάλογα με το επίπεδο το θεσμικό στο οποίο κινείται ο καθένας."
Μήπως εννοείται κι εσείς ότι έχουμε όλοι ευθύνες κε υπουργέ;
Όχι κε Βενιζέλο. Κερδίσατε τις εκλογές λέγοντας ψέματα στον Ελληνικό λαό.
Θα το πιείτε όλο το ποτήριο τούτο ή.. θα φύγετε!
Ήμαρτον και συγχώρεση δεν θα υπάρξει.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση εδώ και 18 μήνες κάνει μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνον η Κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την Κυβέρνηση. Περιλαμβάνει την Αντιπολίτευση. Περιλαμβάνει τα Συνδικάτα, περιλαμβάνει την Κοινωνία των Πολιτών, περιλαμβάνει άλλες εξουσίες, όπως η δικαστική εξουσία, περιλαμβάνει την τοπική αυτοδιοίκηση.

Άρα, πέρα από την Κυβέρνηση και το έργο της Κυβέρνησης και την προσπάθεια της Κυβέρνησης, υπάρχει και αυτό που λέγεται πολιτική διεύθυνση της χώρας, προκειμένου να πετύχουμε μία εθνική συστράτευση, προκειμένου να πετύχουμε σε μία εθνική προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης και ανασυγκρότησης του τόπου μας.

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου που πρέπει να θέσουμε ως πρώτο ζήτημα.

Η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και κυρίως η δίκαιη κατανομή της ευθύνης σε όλους μας, σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανάλογα με το επίπεδο το θεσμικό στο οποίο κινείται ο καθένας. Εάν παραμείνει η εντύπωση ότι υπάρχει μόνο η Κυβέρνηση που πρέπει να σύρει ένα τεράστιο κάρο δεν θα καταλήξουμε πουθενά.

Η Κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει το καθήκον της. Θα επιτελέσει την αποστολή της. Αλλά επαναλαμβάνω την έννοια, πρέπει να συμπράξουν όλοι όσοι συνδέονται με αυτό που λέγεται πολιτική διεύθυνση του τόπου. Είναι μία πολύ ευρύτερη έννοια και εκεί ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός, γιατί η Αντιπολίτευση δεν είναι απλά για να ασκεί κριτική. Η Αντιπολίτευση έχει και την υποχρέωση συναίνεσης. Δεν θέλω να δω μεθαύριο στο Ζάππειο τον κ. Σαμαρά έμμεσα να επιχαίρει για προβλήματα ή έμμεσα να ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας. Πρέπει και αυτός να στρατευτεί γιατί και αυτός ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι τμήμα αυτού που εννοώ πολιτική διεύθυνση της χώρας».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΕΡΙΤΖΗΣ-ΑΕΡΟΛΟΓΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΑΔΑΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ.

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ ύψους 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΑΣΕ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΚΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ.