Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"Συνάδελφοι" ...

Αν υπάρχουν "συνάδελφοι" που σκέφτονται έτσι όπως σκέφτεται ο Ξιφίας στο τελευταίο φύλο τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Καλά μας κάνουν όταν μας ξεφτιλίζουν μας ποδοπατάνε και μας απαξιώνουν. Πιόνια πολιτικών τοποθετήσεων και σκοπιμοτήτων, πότε πράσινα, πότε μπλέ, πότε θα καταλάβετε ότι το ΠΝ και οι ΕΔ γενικότερα δεν πρέπει να χρωματίζονται και να μην στρέφονται οι μεν εναντίον των δε; Στα ίδια πλοία δεν ήμασταν, τα ίδια σκοπούντα δεν φάγαμε στο κεφάλι, τις ίδιες αποστολές? Με τα ίδια όνειρα και προσδοκίες δεν μπήκαμε στις στρατιωτικές σχολές ή είμαι τόσο αφελής που πίστευα και πιστεύω οτι το ΠΝ είναι μια οικογένεια?
Το ΠΝ είναι ιδέα! Εγώ έτσι μεγάλωσα, αυτά μου έμαθαν αυτά πρεσβεύω και αυτά διδάσκω στους επόμενους. Μια ιδέα που μετράται μόνο με το αίμα και τις θυσίες των προγόνων μας που κράτησαν την σημαία των πλοίων μας ψηλά και που δεν χρωματίζεται δεν πουλιέται και δεν σέρνεται πίσω από κανένα πολιτικό σχήμα. Δεν το έχουμε ανάγκη. Δείχτε το ήθος και την δουλειά σας, μην αδικείτε κανένα και μην έχετε ούτε παρωπίδες ούτε αυταπάτες ότι οι νέοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί σας βλέπουν και σας κρίνουν καθημερινά και δυστυχώς απορρίπτουν αυτά που πρεσβεύεται και μαζί με εσάς και το ΠΝ και την δουλειά τους γενικότερα.
Όλοι εμείς είμαστε συνυπεύθυνοι στο γεγονός της απαξίωσης του επαγγέλματός μας από τους νέους. Ακούω πολλές φορές ότι οι "δόκιμοι/σημαιοφόροι/κελευστές είναι στον κόσμο τους" και λέω "Εμείς φταίμε" που τους δείξαμε και τους δείχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας και την σιωπή μας ότι στο ΠΝ προοδεύεις μόνο αν έχεις μέσον αλλιώς σε τρώει η μαρμάγκα. Ε λοιπόν δεν είναι έτσι, δεν θέλω να είναι έτσι, δεν θέλω να πιστέψω ότι είναι έτσι και δεν πρέπει να το πιστέψουν και αυτοί. Γιατί τότε το ΠΝ θα πάψει να είναι η ιδέα τους και θα γίνει ένα απλό βιοποριστικό μέσο. Θα γίνουν απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και θα δικαιώσουν απόλυτα τους επικριτές των ΕΔ που θέλουν τους Αξιωματικούς απλούς διεκπεραιωτές καταστάσεων με νοοτροπία αργόμισθου δημόσιου υπαλλήλου. Ιδεαλιστής, αθεράπευτα ρομαντικός ή "στον κόσμο μου" δεν ξέρω αλλά εγώ αυτά πιστεύω και θλίβομαι όταν βλέπω πόσο εύκολα τα ξεπουλάει κανείς για μια θεσούλα ή την "εύνοια" κάποιου θλιβερού υπαλληλίσκου ενός πολιτικού γραφείου. Αξίζουμε πολλά περισσότερα. Αιδώς!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΣΤΗ ΦΥΛΑΔΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΩΝ.... ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ...