Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η ανυπακοή στην αδικία τιμωρείται?....

Σκέψεις που αφορούν το συνταξιοδοτικό.

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι θα πρέπει να παραμείνω"όμηρος" της υπηρεσίας για άλλα 15 χρόνια τουλάχιστον!!!
Μετά με έπιασε πανικός...Θεέ μου αναρωτήθηκα άλλες 6 μεταθέσεις? 53 ετών θα κοιμάμαι έξω κάνοντας ασκήσεις? Θα έχω συναδέλφους με προέλευση ΕΠΟΠ που θα είναι στα 50 και Αρχιλοχίες ? τι απαιτήσεις θα μπορώ να έχω από αυτούς?
Ως πότε θα με σύρει η υπηρεσία όπου της αρέσει με τα πιο τρελά κριτήρια...ως πότε εφ όσον άλλαξαν τα χρόνια παραμονής μου θα αντέχω να δουλεύω πέραν του ωραρίου...ως πότε θα είμαι αυτός που δεν δουλεύει <<δια βιοποριστικούς λόγους αλλά ως λειτούργημα...Με τι κουράγιο να συνεχίσω να είμαι παραγωγικός, από την στιγμή που μου κλέβουν κάθε ελπίδα να μπορώ να ονειρευτώ το μέλλον το ΔΙΚΟ μου και όχι όπως το έχει φανταστεί η υπηρεσία για μένα...
Αναπάντητα ερωτήματα...Πριν 22 χρόνια ξεκινούσα με φιλοδοξίες και όνειρα μια επαγγελματική ζωή, πού να φανταστώ πως δεν ξέρω σήμερα πότε θα τελειώσει? Δεν ξέρω πλέον τι λύσεις μπορώ να έχω που να περιλαμβάνουν τον όρο αξιοπρέπεια. Στο δρόμο δεν θα κατέβω...Με εμποδίζει αυτό που ορκίστηκα...."υπακοή εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους... Η ανυπακοή στην αδικία τιμωρείται?....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο συνάδελφος έχει 22 χρόνια,
τότε συμπληρώνει 25 το 2013,
άρα θα μπορεί να φύγει στα 29,5 και κυρίως με τα υφιστάμενα δεδομένα υπολογισμού σύνταξης.

Δεν λέω ότι η παράταση είναι καλή ή και κακή αλλά ας αναλογιστεί ότι υπάρχουν και συνάδελφοι με 20 χρόνια(2 λιγότερα χρόνια) όπου τους πιάνει το ασφαλιστικό και τρώνε στο καπάκι άλλα 15 χρόνια και κυρίως ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνεται με το φρούτο αναλογική-κύρια,δηλαδή μείωση έως 30% από τα σημερινά δεδομένα.

Και ας μην ξεχνάμε όλοι μας: δυστυχώς χρεωκοπήσαμε και μπροστά μας έρχονται ακόμα πιο δύσκολες εποχές.
Υπεύθυνοι για αυτό είμαστε και εμείς διότι ως λαός βγάζαμε τους πολιτικούς που αξίζαμε, ηγέτες εθισμένους στην λαμογιά και στην διαφθορά. Ακόμα και σήμερα τα ίδια γίνονται (προσλήψεις στην Βουλή, παιδιά πολιτικών σε Μουσεία κλπ).

Υπολοχαγός από ΣΜΥ.

Ανώνυμος είπε...

Υπολοχαγέ μου τον έδεσες τον τον γάιδαρο σου .......
Και έξω από τον χορό ξέρεις ποσά τραγούδια ξέρω να σου πω εγώ?

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε που διαφωνείς;
δεν κατάλαβα την ειρωνία σου.

Υπολοχαγός από ΣΜΥ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί ΕΜΕΊΣ που τα φέρομαι τα γαλόνια με αξία και τιμή και τιμάμε τη ΣΤΟΛΉ σαν ΓΝΉΣΙΟΙ απόγονοι του ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ και της ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΊΝΑΣ ιδού πεδίο λαμπρό:από το βράδυ της παραμονής της ψήφισης του Νομοσχεδίου καθιστική διαμαρτυρία έξω από την ΒΟΥΛΗ!Κανείς βουλευτής να μη μπορέσει να μπεί μέσα !Που θα το ψηφίσουν στα νέα γραφεία του ΔΝΤ στο Κολωνάκι?Για το ΜΕΛΛΟΝ το ΔΙΚΟ μας και των ΠΑΙΔΙΩΝ μας! Ωρα να αφήσουμε τις διχόνοιες!