Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Πικρίες από έναν απόστρατο


Διαβάζω καθημερινά τα προβλήματά στο στράτευμα και ειδικότερα στο ΠΝ. Είμαι ευαίσθητος με το Ναυτικό. Τυχαίο::: οχι βέβαια...30 και πλέον χρόνια ειναι αυτά.
Αποστρατεύτηκα το 2004 (τσιμπητός που λένε ) γιατι ........ποιος ξέρει τώρα. Ήλθαν καινούργια (τοτε ειπαν) ήθη και έθιμα. Παρέμεινα λοιπον έκτοτε ενεργός μόνον με το πνεύμα. Περίμενα.. Ήλθαν οι νεοι κυβερνώντες και χάρηκα. Αντε είπα θα φτιάξουν τα πράγματα.... νόμιζα όμως.
Έτσι και αλλιώς .... φτάσαμε σήμερα. Ανησύχησα που ειδα επιστροφές αποστράτων(αδόκιμος ο όρος της επιστροφής αλλα δυστυχώς τους θεωρώ σαν κενές συσκευασίες). Δεν μπορουν να γίνονται αυτα πίστεψα.... κακοήθειες ειπα. Δεν μπορει να μην έχεις υπηρετήσει σε μάχιμη μονάδα ποτέ.... να παραλαμβανεις μια Φ/Γ και να τη γνωρίζεις καλά οπως δήλωσες (θυμασαι Νικολακη)...δεν μπορει κατα τη διαρκεια της καριερας σου να εχεις κάποιους θανάτους και να ξεγλιστράς (θυμάσαι Βαγγελάκη)... ή εσυ ωραίε Ποριώτη να αδιαφορεις..... και σημερα ολο το ΠΝ να ασχολείται αρνητικα μαζί σας. Θα ηθελα να πιστεψω στην επαναφορά σας , εαν εβλεπα οτι προσπαθειτε για το μελλον, για τους συναδελφους, για το περιεργο νομοσχεδιο, για το μπερδεμα που αρχιζει να διαγραφεται με τα Μετοχικα Ταμεια,για τα Στρατιωτικα νοσοκομεια, για για για....
Αντίθετα, τοποθετήσατε εαυτόν σε θέσεις κλειδιά, ελέγχετε το σύστημα (κάκιστα), καλύπτετε αποφασεις δυσκολες για τους ενστολους..κλπ. Εσεις που εχετε αποδεδειγμένα ισχύ στη Πολιτική ηγεσία θα έπρεπέ να εισασταν οι μπροστάρηδες στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλα φαίνεται οτι η καρέκλα ειναι γλυκιά και τη γλυφετε.
Βεβαια δεν ειναι χωρις ευθυνες και ο ( πιθανόν και συμμαθητής μου ) Αρχηγός Δημήτρης. Δημητρη μου μια συμβουλη με αγαπη.... Καλυτερα τα επομενα χρονια της ζωης σου να τα περασεις με την αγαπη και σεβασμο ολων των Μονιμων του ΠΝ, παρα τα δυο (ακουσα και ειναι σιγουρο ...ενα) χρονια με την υποκρισία κάποιων.
Ευχαριστώ που με διαβάσατε.
Ενας Ναύαρχος στα χαρτιά.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ναύαρχε πολύ καλά τα γράφετε αλλά δυστυχώς δεν ακούει κανείς. Πολύ καλά το επισημαίνετε ότι η καρέκλα είναι γλυκιά αλλά δεν είναι για πάντα και να μην ξεχνούν αυτοί που είτε επανήλθαν είτε συνέχισαν να υπάρχουν, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, μεθαύριο να τους βλέπουν οι υφιστάμενοί τους στο δρόμο και να τους "κοιτάνε με μισό μάτι"
Και εμείς περιμέναμε και περιμένουμε ακόμα από τον Αρχηγό μας (ΓΕΣ), να κάνει κάποια πράγματα, γιατί χωλαίνει το σύστημα σε πολλούς τομείς και κυρίως η οικονομική εξαθλίωση των εν ε.ε και ε.α στελεχών, είναι το πλέον βασικό πρόβλημα.
Δεν νομίζω να είναι τυχαίο το γεγονός της παραίτησης ανωτέρων και ανωτάτων Αξκών, που θα κορυφωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω από όσα δικαιούμαστε και κυρίως ζητάμε τη φροντίδα και τη μέριμνα των προϊσταμένων μας, που αποτελούν την ηγεσία.

Ανώνυμος είπε...

Με σεβασμό στην υποτιθέμενη πικρία που σίγουρα είναι επειδή φύγατε Ναύαρχος στα χαρτιά και όχι στις τοποθετήσεις του Νίκου, Βαγγέλη και Τάσου και στο έργο τους 4 μόνο μήνες τώρα.

Γιατί μην μου πείτε ότι με τις προηγούμενες Ηγεσίες του ΠΝ από το 2004 μέχρι το 2010 λειτουργούσαν όλα τέλεια και ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι και μέσα σε 4 μήνες τα κάναν όλα μπάχαλο? Αντιθέτως είναι τεκμηριωμένο μέχρι κεραίας ότι η κατάσταση Καραμαλίκη ακόμη δεν μπορεί να μαζευτεί με τίποτα σε όλους τους τομείς.

Τώρα όσον αφορά τον νυν Αρχηγό να ξέρετε ότι είναι πανέξυπνος και δεν έχει ανάγκη συμβουλών τετοιου είδους.
Έχει πλήρη συνεργασία από ότι δείχνει με όλους, είναι αγαπητός στο προσωπικό και θέλει το χρόνο του για να δείξει το έργο του.

Καλό δε θα είναι, όλοι οι απόστρατοι ναύαρχοι που ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι είναι απόστρατοι να αφήσουν το παραγοντισμό και το να έχουν λόγο σε κάθε τι που νομίζουν σαν να είναι εν ενεργεία αν πραγματικά αγαπούν το ΠΝ και θέλουν το καλό του.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε κύριε Ναύαρχε, κι εγώ απόστρατος του Ναυτικού είμαι, και έχω φάει το στόλο με το κουτάλι, 17 χρόνια συνεχόμενα, και τα υπόλοιπα στο Αρχηγείο.. Με λίγα λόγια συνέχεια μάχιμος....Εκεί που διαφωνώ μαζί σας και αναρωτιέμαι είναι στο ότι τώρα ανακαλύψατε την αναξιοκρατία που επικρατεί στο Ναυτικό??? Τώρα ανακαλύψατε πως προχωρούν αυτοί που ήταν σε γραφεία και δίπλα σε πολιτικά κόμματα εις βάρος εμάς, που είμασταν σε μάχιμες μονάδες??? Τωρα δηλαδή διαπιστώνετε ότι μόνο οι αξιωματικοί του γλυκού νερού και οι γυναίκες προχωρούν στο ΠΝ??? Συνέβαινε και τον καιρό που εισασταν εν ενεργεία.. δεν λέω πως δεν το αντιληφθήκατε, δεν είστε αιθεροβάμων-για να μην πω άλλη λέξη- απλά δεν σας απασχολούσε. Κανείς σας δεν έχει κάνει τίποτα για την αξιοκρατία στο ΠΝ. Προσπαθείτε όμως να προχωρούν οι σαλίγκαροι αντί των αετών.. Χαίρομαι που και μετά από τόσο καιρό ΄΄αντιληφθήκατε΄΄ εντός εισαγωγικών τι συμβαίνει.. Σας ευχαριστώ κι εγώ και σας τιμώ με το σχόλιό μου..
Ένας απ΄τους πολλούς

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΤΟΥ Κου ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ?

ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΗΡΑΤΕ Κε ΝΑΥΑΡΧΕ ΕΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΜΕΛΙΩΘΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΣΤΙΣ Ε.Δ.:

-Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
-Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
-Η ΔΙΚΑΙΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
-Η ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
-Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
-ΑΞΙΠΡΕΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ.
-ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΙ ΜΕΤΡΑ ΠΗΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΙΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΦΙΛΤΑΤΗ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΣΤΑΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΥΝ ΑΡΧΗΓΟ...
ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?
ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΔΩΡΑ,ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ....
ΤΙ ΧΡΟΝΟ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΑ????

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βασίλη εσύ προσωπικά δεν θα έπρεπε να βγάλεις τέτοια πικρία. Έζησες το προηγούμενο σύστημα πολύ καλά στο πετσί σου και ήσουν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα του πρώτου μετεκλογικού ΑΝΣ (2004). Βέβαια είχες απαξιωθεί από το 2003 όταν ο τότε ΔΚΒ αντί να σε τοποθετήσει Β3 σε τοποθέτησε κάπου παροπλισμένο στη ΔΕΞ, επιλέγοντας τον Γιαννάκη ο οποίος παρέμεινε Β3 για 3 μέχρι το 2006. Η όλη κατάσταση όμως σου βγήκε σε καλό διότι καταπιάστηκες με δουλειά και επέτυχες.
5 χρόνια όμως δεν σε ενόχλησε τίποτα που μέχρι τελευταία στιγμή χειρουργικά άφησαν στην ενέργεια τους κομματικά εγκάθετρους??
Τα ονόματα που αναφέρεις γλύτωσαν την καρατόμηση από την καρμανιόλα Καραμαλίκη λόγω εκλογών. Απλά εσύ στάθηκες άτυχος. Δεν πρέπει να κατακρίνεις την τύχη των άλλων. Όσον αφορά τις γνώσεις μην ξεχνάς κι εσύ από Κυβερνήτης Τ/Α και Α/Γ βρέθηκες αλεξιπτωτιστής στη Φ/Γ που την είχες δει μόνο σε Φωτογραφία. Μην ξεχνάς 2 φορές στο Εξωτερικό, (θα έχανες και το χεράκι σου στη Νάπολη όταν σου φάγανε το Rolex οδηγώντας), άρα κι εσύ ευννοημένος από το δικό σου σύστημα. Τι περιμένεις να σου κάνουν 4 άτομα σε 4 μήνες όταν ο Καραμαλίκης 2 χρόνια τα είχε διαλύσει όλα?
Για τον πρώην ΑΣ και συμμαθητή σου που κατ' απαίτηση του Καραμαλίκη έκανε το μαύρο άσπρο και δεν περπάταγε ούτε ΒΒ δεν έχεις να πεις τίποτα??
Για τον συμμαθητή σου τον Νικολάκη τον κοντό που ή μόνη του αρμοδιότητα από τον Καραμαλίκη ήταν να μεταθέτει κανέναν ναύτη στη ΝΑΞΟ δεν έχεις να πεις τίποτα?? Για τον χοντρό ΔΚΒ που κομματικοποίησε το σύμπαν και για 3 μήνες πληρωνόταν και σαν ΑΚΑΜ και σαν ΔΚΒ δεν έτρεξε τίποτα? Για τον άλλον τον συμμαθητή σου στη ΔΝΕ που τα έκανε όλα σε όλους και συνέφερε διαλύοντας τις νευραλγικές υπηρεσίες από τις κομματικές μεταθέσεις των Υπαξ/κων.. δεν παρατήρησες τίποτα έτσι??
Μόνο τον μονοδικό Αρχηγό συμμαθητή σου πήρες τηλέφωνο να ψέξεις και να τον πανικοβάλεις και καλά για τον συμφέρον του ΠΝ ώστε να μην αποδεχτεί τις ΕΠΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ και όχι τις επαναφορές όπως αναφέρεις, αντί να του δώσεις κουράγιο και δύναμη να αναστυλώσει το διαλυμένο Σώμα που παρέλαβε.
Κρίμα Βασίλη που σε τύφλωσε η πικρία σου κι έριξες το επίπεδο σου εκεί που ούτε εσύ θα μπορούσες να φανταστείς, ασχολούμενος μετά από 6 χρόνια με το ΠΝ κατακρίνοντας επί δικαίων και αδίκων.
Ένας Φίλος από τα παλιά...

Ανώνυμος είπε...

στον 8:30 μ.μ.

Το θέμα των μειώσεων των επιδομάτων και την περικοπή των δώρων δεν έχει σχέση με κανέναν Αρχηγό. Τι ήθελες να παραιτηθούν όταν δεν διαμαρτυρήκε ουσιαστικά κανένας ανά την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι τη επομένη δεν θα μπορέσει να καταβληθεί κανένας μισθός και καμία σύνταξη??
Αλήθεια ποιό ΝΝΑ μας πήραν? πήγες τώρα τελευταία και δεν ήταν εκεί??

Μήπως λες για τα φορτηγά των φαρμακευτικών εταιρειών που τον Ιούλιο του 2009 πήγαν και άδειασαν όλες τις αποθήκες του ΝΝΑ από υλικά και φάρμακα λόγω των υπέρογκων χρεών που υπήρχαν προς αυτές από το 2005???

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι έχει επανδρωθεί πλήρως το πράσινο ξιφιογραφείο προπαγάνδας.
Τα ξιφιοπαίδια κοιμούνται με το πληκτρολόγιο στο χέρι, έτοιμα να πέσουν για το κόμμα.
Μόλις γράψει κάτι κάποιος επώνυμα ή σχεδόν επώνυμα, αρχίζει ο οχετός 'πληροφοριών' τύπου Α2.
Με μοναδικό στόχο βέβαια την απαξίωση του αρθρογράφου και προστασία του μνημονικακού καθεστώτος.
Καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε 9 Σεπτεμβρίου 2010 8:35 π.μ.έπεσες από την καρέκλα ή σου την πήρανε και έβαλες τα κλάματα.Μη ξεχνάς ότι καμμία καρέκλα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.Αν το καταλάβεις αυτό θα ηρεμήσεις.

Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 11:16 μ.μ. θα ηθελα να σε παρακαλεσω να παρεις πισω αυτα που γραφεις για τον τοτε ΔΝΕ γιατι ολοι εχουν να πουν για το ηθος του και την ανθρωπια του.Ουτε υπηρεσιες διελυσε , ουτε υπαξιωματικους της ΣΜΥΝ μετεθεσε σε γραφεια να κανουν τις γραμματεις , αποποιουμενες την ειδικοτητα τους , και εκανε τοσα πολλα εργα που αναμορφωσε τις υπηρεσιες που διοικουσε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ????

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον παραπάπω ανώνυμο που αναφέρεται στον πρώην ΔΝΕ και θέλω να συμπληρώσω ως άνθρωπος πρώτα και μετα ως στρατιωτικός (ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ)
οτι με τον πρώην ΔΝΕ έχω συνυπηρετήσει την περίοδο που ήταν Ναύαρχος ΔΝΕ και θέλω να συμπληρώσω τοσο για το ήθος,την αξιοπρέπεια και την ευαισθησία του στη λύση κοινωνικών θεμάτων που αφορούσαν το προσωπικό (ανεξαρτήτου χρώματος),καθώς και στην αναβάθμιση των σχολών,της εκπαίδευσης και τέλος στην εκτέλεση έργων υποδομής και ασφάλειας που δεν είχαν πραγματοποιηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες αναβαθμίζοντας το χώρο του Σκαραμαγκά.Καλό είναι να κρίνουμε τους ανθρώπους σύμφωνα με τα έργα τους και ΟΧΙ με κομματικά κριτήρια.....

Ανώνυμος είπε...

Αν και λατρευω το ναυτικο και τις Ε.Δ. δυστηχως πρεπει να σας πω οτι εχω σιχαθει τα παντα και σχεδον πολλου απο εμας. Σε αυτην την χωρα και στις υπηρεσιες της τιποτα δεν θα αλλαξει προς το καλο γιατι απαρτιζεται απο εμας γι'αυτο επειδη εχω την δυνατοτητα σε 3 χρονια να αποστρατευτω, θα παρω οτι παρω και θα παω στο εξωτερικο οπου επισης εχω την δυνατοτητα να παω εγω και η οικογενεια μου μπας και τα παιδια μου γλυτωσουν απο αυτη την μιζερια. Κοιταξτε τα σχολια σας για να καταλαβετε, σε λιγο μια συζητηση θα καταληξει σε καυγα, μεχρι εκει ειστε ικανοι και εγω δεν θελω πλεον να ειμαι κομματι αυτου του συστηματος καληνυχτα. Αξιωματικος εν ενεργεια.

Ανώνυμος είπε...

"Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον παραπάπω ανώνυμο που αναφέρεται στον πρώην ΔΝΕ και θέλω να συμπληρώσω ως άνθρωπος πρώτα και μετα ως στρατιωτικός (ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ)
οτι με τον πρώην ΔΝΕ έχω συνυπηρετήσει την περίοδο που ήταν Ναύαρχος ΔΝΕ και........."

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΝΕ ΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΕΝΟΙΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ,ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ. ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.