Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2010

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για την 50η Επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που βρίσκεται στην Κύπρο...

ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον εορτασμό για την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η 50ή επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας την βρίσκει υπερήφανη αλλά ακρωτηριασμένη. Ευχή μας και στόχος μας είναι η 51η επέτειος να βρει την Κύπρο ενωμένη και ευημερούσα προς όφελος όλων των πολιτών της, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Και ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε το στόχο αυτό είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η αποδοχή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η Ελλάδα είναι απολύτως αλληλέγγυα με την Κυπριακή Δημοκρατία. Το πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, είναι και δικό μας πρόβλημα, στο πλαίσιο της μόνιμης διαρθρωμένης, αμυντικής συνεργασίας που έχουμε η Ελλάδα και η Κύπρος, δύο ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη-μέλη του ΟΗΕ και της ΕΕ, στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον κ. Δημήτριο Χριστόφια, για όλα τα λόγια αναγνώρισης και τιμής που είπε προηγουμένως στην επίσημη δήλωσή του, αυτή την πανηγυρική μέρα, για την Ελλάδα και τον ρόλο της, για την ενότητα, την αλληλεγγύη και την συμπαράταξη, για τις ευχαριστίες που απηύθυνε προς τις ελληνικές κυβερνήσεις και προς τον ελληνικό λαό.
Από τη μακρά συζήτηση που είχα μαζί του σήμερα το πρωί, έφυγα με την καθαρή εντύπωση ότι αυτό που είπε στις ΗΠΑ είναι ότι το πραξικόπημα της χούντας σε βάρος του νομίμου πολιτεύματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου και Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που πλήγωσε την καρδιά της Κυπριακής Δημοκρατίας και που όλοι καταδικάζουμε, ήταν το πρόσχημα που χρησιμοποίησε η Τουρκία για την εισβολή, για τον Αττίλα και για την συνεχιζόμενη έως σήμερα στρατιωτική κατοχή ενός μεγάλου τμήματος της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτά είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα πράγματα και ο πατριωτισμός μας πρέπει να βασίζεται στην καλή και απροκατάληπτη γνώση της ιστορίας και στην καλή κατανόηση του συσχετισμού των δυνάμεων.Σας ευχαριστώ πολύ».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ο λόγος να αναρτάται τις δηλώσεις του κάθε υπουργού σχετικά με το Κυπριακό αφού όλοι τους είναι πουλημένα τομάρια και δεν τους καίγεται καρφάκι για το θέμα..Κοινότυπες δηλώσεις έτσι για να πουν ότι κάτι είπαν για το θέμα..Για μένα προσωπικά δεν είναι καν δηλώσεις αλλά σκόρπια λόγια του αέρα..Δήλωση θα ήταν αν ακούγαμε να δίναν τελεσίγραφο στους Τούρκους να αποχωρίσουν..Αλλά από Τουρκόσπορους τι να περιμένει κανείς..

Ανώνυμος είπε...

Κοίταξε φίλε,
εφημερίδες δεν παίρνουμε (για να εξοικονομήσουμε κανά €), ειδήσεις κλπ στη TV δεν βλέπουμε για να μην συγχυζόμαστε, άσε κανα blog να βγάζει καμιά ειδησούλα τζάμπα στον αέρα για να ενημερωνόμαστε και εμείς!!!

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ