Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Κινητοποιήσεις Αστυνομικών

και ξανά στο «τρεις κι εξήντα..»;
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΑ ΤΟΥ ΝΥΧΤΟΚΑΜΑΤΟΥ
Λες να γίνει του "Ισημερινού"!!

Όλες οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας επιβεβαιώνουν την γενικευμένη ανησυχία και αναστάτωση που επικρατεί στα μέλη τους.

Η μη καταβολή με την μισθοδοσία, των δεδουλευμένων της νυχτερινής εργασίας και η μη διασφάλιση τους μέχρι σήμερα και για τους επόμενους μήνες του 2010, είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο.
Οι περικοπές τελευταία και στις λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών που πλήττουν την αποτελεσματικότητά τους αλλά και η οικονομική αφαίμαξη στις απολαβές μας, υπερβαίνουν τις αντοχές του καθενός.

Η αγανάκτηση και η οργή των εργαζομένων στην ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπισή τους από την συντεταγμένη Πολιτεία, με αφορμή και τα τελευταία δρώμενα των περικοπών, έχει αγγίξει τα όρια της αντοχής.

Προς τούτο η Ομοσπονδία πέραν των άμεσων παρεμβάσεών της και του κύκλου επαφών και διαβουλεύσεων, τις προσεχείς ημέρες προετοιμάζεται για συγκεκριμένες μορφές κινητοποιήσεων.
Σ’ αυτές θα κληθούν να συμμετάσχουν και κλιμάκια των Ευρωπαϊκών Αστυνομικών Συνδικάτων με το Προεδρείο της EuroCop και επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής κ. Kiefer.

Στις μέρες μας αναστάτωση επικρατεί και στα Αστυνομικά Συνδικάτα των Ευρωπαϊκών Χωρών, με την πραγματοποίηση ένστολων διαμαρτυριών, ως «ένα καζάνι που βράζει».
Ιδιαίτερα έντονες ήταν αυτές που έλαβαν χώρα στην Τσεχία, στη Λιθουανία και πριν λίγες μέρες στην Ρουμανία, όπου 10.000 αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν ένστολοι στο κέντρο του Βουκουρεστίου, διαμαρτυρόμενοι κατά του Προέδρου και της Κυβέρνησης της Χώρας τους για τις κατά 25% περικοπές στους μισθούς τους, οδηγώντας σε παραίτηση τον Υπουργό Εσωτερικών.

Οι εξελίξεις στην Ελληνική Αστυνομία με τα νυχτερινά και πενθήμερα -επιπλέον των άλλων περικοπών - να τελούν υπό αμφισβήτηση, δρομολογούν την εκδήλωση δυναμικών αντιδράσεων.

Ο εμπαιγμός και ο ευτελισμός δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστούν.
Μοναδικός δρόμος ο αγώνας. Με τη συμμετοχή όλων και τη συστράτευση και των Ευρωπαίων συναδέλφων θα υπάρξει τελικά δικαίωση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Στους Αστυνομικούς και στην Αστυνομία αξίζουν καλύτερες μέρες


Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος
ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: