Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα προς τους Στρατιωτικούς Ηγέτες μας!

Όποιος Έλληνας φοράει την Στρατιωτική στολή, είναι σαν να φοράει και τα σάβανα των πεθαμένων αγωνιστών, τις μάχες, τους αγώνες των προγόνων μας.

θέλω να θυμίσω τα παρακάτω στους Στρατιωτικούς ηγέτες μας (γιατί μάλλον τα ξεχνούν):
Η στολή που φοράτε δεν είναι μια ενδυμασία που σας εντάσσει απλά σε ένα σύνολο. Στολή φοράνε και αυτοί που εργάζονται σε εταιρείες, σε τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, σε εταιρείες security σε αεροπορικές εταιρείες.
Εσείς φοράτε ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ η οποία είναι κάτι παραπάνω από μια ενδυμασία είναι ένα Εθνικό Σύμβολο. Με αυτό το σύμβολο το οποίο είναι το μόνο που έχει ποτιστεί με αίμα, κάθε έθνος εκφράζει την αγωνιστική του θέληση για ελευθερία και ανεξαρτησία. Την στολή αυτή φόραγαν οι πατεράδες μας οι παππούδες μας και οι προγονοί μας που έχυσαν το αίμα τους και έχασαν την ζωή τους για την πατρίδα μας.
Όποιος Έλληνας φοράει την Στρατιωτική στολή, είναι σαν να φοράει και τα σάβανα των πεθαμένων αγωνιστών, τις μάχες, τους αγώνες των προγόνων μας. Πάνω στη Στρατιωτική στολή, οι Έλληνες βλέπουν τον Ηλιάκη, τον Σιαλμά και τόσους άλλους ήρωες παλιούς και νέους.
Αυτός που αναλαμβάνει την τιμή να φοράει την Στρατιωτική στολή πρέπει με τις πράξεις του να είναι ικανός, αφενός μεν να μπορεί να μεταφέρει το φορτίο αυτό αφετέρου δε, να γίνει και αυτός ήρωας αν απαιτηθεί. Για να τον βλέπει ο λαός και να αισθάνεται περήφανος για την πατρίδα του. Για να τον βλέπει ο λαός και να είναι έτοιμος να αγωνιστεί αν χρειασθεί.

Οι πράξεις – ενέργειές σας κύριοι, δείχνουν ότι μάλλον δεν φοράτε τέτοια στολή. Μάλλον πιστεύετε ότι ανήκετε σε μια κοινωνική ομάδα που απλά φοράει στολή. Να πούμε κάτι σαν υπάλληλοι σε μια κρατική εταιρεία.

Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν επίσημα στον αέρα οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών μας και να μην κόβονται κεφάλια. Αν ήταν ιδέα ένστολου τότε ζήτω που καήκαμε. Αν ήταν ιδέα πολιτικού εσείς κύριοι τι κάνατε? Αρμενίζατε? Δεν έχετε θεσπίσει διαδικασίες για θέματα εθνικής ασφάλειας? Σε κάθε περίπτωση είστε την παρούσα φάση πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης (στρατιωτικός ή πολιτικός) θα έπρεπε τώρα να περίμενε τις κυρώσεις του νόμου για προδοσία

Ξέρω, έτσι μάθατε να λειτουργείτε, είναι καιρός όμως αυτό να αλλάξει και πρέπει να αλλάξει γιατί αλλιώς δεν έχουμε μέλλον. Είδατε πως τα κατάφεραν οι πολιτικοί (που τόσα χρόνια το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να εκλεγούν), με την οικονομία, βαλτώσαμε – χρεοκοπήσαμε. Μην ακολουθείτε τα βήματά τους και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το πως θα φτάσετε σε υψηλά αξιώματα, σκεφτείτε ότι φοράτε στρατιωτική στολή, σκεφτείτε το βάρος που κουβαλάτε.

Φτιάξατε Ιεραρχικό νομοσχέδιο. Και μην μου πείτε ότι το επέβαλε ο ΥΕΘΑ, εσείς αναλάβατε με επιτροπή να το φτιάξετε και να το εισηγηθείται. Και σας ερωτώ πήγατε να δείτε τι κάνουν οι άλλες χώρες? ή προσπαθήσατε να ξανά εφεύρετε το τροχό. Θεσπίσατε αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια ? ή τα μπουρδουκλώσατε όπως σας βόλευε.
ΚΡΙΜΑ άλλη μια ευκαιρία πήγε χαμένη. Με τις υγείες σας και αλίμονό μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν πυροβολήσεις το παρελθόν με πιστόλι, το μέλλον θα σε εκδικηθεί με κανόνι.
Α. Γκαφούροφ*

Ανώνυμος είπε...

Φτιάξατε Ιεραρχικό νομοσχέδιο. Και μην μου πείτε ότι το επέβαλε ο ΥΕΘΑ, εσείς αναλάβατε με επιτροπή να το φτιάξετε και να το εισηγηθείται...XAXAXAAAAAAAAAAAAAA

ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ "ΕΦΤΙΑΞΕ" ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΩΝ...

ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΝΙΣΑΝ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΑ

ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΛΗΡΩΦΟΡΗΤΟΣ ΑΚΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ

Γιάννης Παπανικολάου είπε...

Ολο εξυπνάδες!!! και... ανοησίες.
Οσοι αποφάσισαν να φορέσουν τη στολή το έκαναν γιατί πίστευαν ότι έτσι θα βοηθούσαν την πατρίδα. Και τόσα χρόνια δέχονταν τα πάντα. Αγγόγυστα. Πίστευαν ότι και η πατρίδα τους εκτιμά. Γι αυτό δέχονταν την υπερωριακή εργασία (νυχτερινά, αργίες κλπ) χωρίς αμοιβή, τα εκπαιδευτικά 10ήμερα με υποτυπώδη αμοιβή, τις μετακινήσεις και τη ταλαιπωρία της οικογένειάς τους, την πολλαπλή αλλαγή σχολείου των παιδιών χωρις αυτα να μπορουν να ανηκουν σε καποια ειδικη κατηγορια για εισαγωγή στα ΑΕΙ, την ύπαρξη σε ένα χώρο που τα ελληνόπουλα δεν μπορουν να ζήσουν ούτε 9 μήνες, τον περιορισμό συνταγματικά κατοχυρωμένων ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ (εκλέγεσθαι, έκφρασης, επιδιωξης βελτιωσης των οικονομικων και των συνθηκων εργασίας ...) κ.α.
Και η ελληνική κοινωνία (μέσω των κυβερνήσεων που εκλέγει) μας παίζει μπαλάκι. Οταν έπαιρναν αυξήσεις ή επιδόματα (π.χ παραγωγικότητας, πληροφορικής, πτυχίου, ξένης γλώσσας κλπ) οι δημόσιοι υπάλληλοι εμας δε μας εδιναν γιατι ειμαστε στρατιωτικοι. Οταν ζηταγαμε για εμας πάλι δεν μας έδιναν γιατι δεν το έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Ουτε το όνομάς μας δεν αντέχετε να λέτε. Δεν είμαστε στρατιωτικοί, αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί, αλλά ένστολοι. Οπως οι σεκουριτάδες, οι πορτιέρηδες των ξενοδοχείων, οι σχολικοί τροχονόμοι, οι ιπτάμενοι φροντιστές κ.α. Εμεις αποφασίσαμε να φορέσουμε το "σάβανο" όπως λες αλλα οι οι οικογένειές μας τι φταίνε να ταλαιπωρούνται? Γιατί η γυναίκες μας να μην μπορούν να δουλέψουν εξαιτίας των μετακινήσεων ή αν δουλεύουν να τεμαχίζεται η οικογένεια για να τα βγάλουμε πέρα? Εσεις μας το κανετε αυτό. Εσεις που δέχεστε ένας λοχίας στον Εβρο να πρέπει να ζήσει με 800ευρω, ένας συνταγματάρχης να παίρνει όσα και ενας νεοεισερχόμενος ΠΕ στη Βουλή και ο αρχηγός να αμοίβεται λιγότερο απο ενα σύμβουλο της ΕΡΤ ή έναν εργάτη στο λιμάνι του Πειραιά.
Για αυτό πριν ξαναπροσπαθήσεις να μας κάνεις κήρυγμα, κοίτα τον ευατό σου στο καθρέφτη και σκέψου τις δικές σου ευθύνες για τη στάση και συμπεριφορά που μας αποδίδεις.
Γιάννης Παπανικολάου

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ''HOBY'' ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ . ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΣ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΗΚΟΥΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ . ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΡΑΤΟΚΑΒΛΟΣ . ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ....ΙΛΑΡΧΟΣ.....