Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κι εσύ λαέ.. ταλαιπωρημένε κάθεσε και τους κοιτάς!

Η ανακοίνωση Λεονταρίδη
Η απάντηση Βενιζέλου

Η ανακοίνωση ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010
Με αφορμή την νέα εμπλοκή στην υπόθεση της πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην αναβολή της παράδοσης-παραλαβής του Υποβρυχίου «Παπανικολής», ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει από την νέα εμπλοκή στο θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την ThyssenKrupp στην Abu Dhabi Mar και στην παράδοση-παραλαβή του Υποβρυχίου «Παπανικολής», που η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει «μετά βαΐων και κλάδων», ότι θα πραγματοποιούνταν στις 15 Οκτωβρίου 2010.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, τόσο για τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο ο αρμόδιος υπουργός χειρίστηκε το θέμα, όταν μάλιστα προ ολίγων ημερών, με την κύρωση της Βουλής, η Συμφωνία έγινε νόμος του Κράτους.
Είναι αυτονόητο ότι περιμένουμε πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση για ένα θέμα που εκθέτει τη χώρα διεθνώς και το οποίο θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί και ρυθμιστεί εγκαίρως».


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έσπευσε να κάνει ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θ. Λεονταρίδης για την εφαρμογή της πρόσφατης σύμβασης για τα ΕΝΑΕ και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού που κυρώθηκε με το ν. 3885/2010, δήλωσε τα εξής:....

«Την ώρα που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά ώστε η έναρξη εφαρμογής της σύμβασης για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του ΠΝ να γίνει όπως προβλέπει ο ν. 3885/2010 και όπως επιβάλλει το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου, η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να υιοθετήσει ένα ανυπόγραφο «ενημερωτικό σημείωμα» που δείχνει να απηχεί τις απόψεις της ADM, αλλά, όπως μου δήλωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της ADM, ούτε προέρχεται ούτε υιοθετείται από αυτόν! (ΥΕΝΕΔ: Γιατι απαντησατε τοτε;;; Δεν ξερατε; Γιατι δεν ρωταγατε;;; Και αν δεν απηχει τις αποψεις του ΣΑΦΑ, μηπως απηχει τις αποψεις των αλλων μετοχων;;; Τα ζητηματα ειναι πραγματικα; Οι δεσμευσεις που ελαβε δημοσια το υπουργειο ΙΣΧΥΟΥΝ;;;;)
Πρόκειται συνεπώς για αδικαιολόγητη επιπολαιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπενθυμίζει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ διαχειρίστηκε ως Κυβέρνηση τα θέματα αυτά με τα γνωστά αποτελέσματα, τα οποία αγωνιζόμαστε να διορθώσουμε.
Επί της ουσίας, αρκούν όσα περιλαμβάνονται στην χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που είμαι βέβαιος ότι διάβασαν με προσοχή όλοι οι ενδιαφερόμενοι εντός ή εκτός Ελλάδας και οι νόμιμοι ή αυτόκλητοι εκπρόσωποί τους».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kirie leodaridofage pare ton xondro ben kai ai ston diaolo

Ανώνυμος είπε...

Παράκληση να μας πει ο ΥΠΕΘΑ τι ακριβώς σημαίνει ο όρος στη σύμβαση με τους Καταριανούς, ότι δηλαδή υπάρχει περίπτωση τα ναυπηγεία να περάσουν στο μέλλον υπό τον έλεγχο ιδωτικής εταιρίας. Μήπως εννοεί offshore, και αν ναι, μήπως σ' αυτήν συμμετέχει και η οικογένεια Παπανδρέου;

Γιώργος Αιγάλεω

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗ ΠΑΛΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ