Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι

Αποστολή εικονικής προσβολής του Αγαθονησίου εκτέλεσαν –σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας- τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16 και ακόμη τέσσερα F-4 (Phantom) πέταξαν συντεταγμένα πάνω από το Φαρμακονήσι. Παραβίαση του FIR Αθηνών από σχηματισμό οκτώ τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας, τα τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών νότια της Χίου, στις 10:00.

Στις 10:18 τα αεροσκάφη του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος από 7.500 έως 30.000 πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 10:20.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια τακτική.

Newsroom ΔΟΛ
Η σημερινή εικονική προσβολή του Αγαθονησίου είναι η έβδομη πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικό νησί από την αρχή του 2010.

Η προηγούμενη πτήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος καταγράφηκε στις 20 Ιουλίου και πάλι στο Αγαθονήσι.

Τουρκικά μαχητικά είχαν και πάλι πετάξει πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων στις 7 και στις 14 Ιουλίου, ενώ οι υπόλοιπες επιθετικές πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά εδάφη ήταν στις 5 Ιουλίου πάνω από τους Καλόγερους, στις 21 Μαρτίου και στις 9 Φεβρουαρίου πάνω από το Φαρμακονήσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: