Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγραμματος Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

θέμα :«Δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας : Επιπτώσεις στην Ιατρική Εκπαίδευση»

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα 12 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος 2010-2011 του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Την εναρκτήρια τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ που κήρυξε την έναρξη του προγράμματος.

Ο κ. Χ. Μουτσόπουλος, καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε την εναρκτήρια διάλεξη με θέμα «Δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας : Επιπτώσεις στην Ιατρική Εκπαίδευση». Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών συμβάλλει τα μέγιστα στη συνεχή ενημέρωση του προσωπικού, όχι μόνο του νοσοκομείου, αλλά και της υγειονομικής οικογένειας γενικότερα. Περιλαμβάνει δε την παρουσίαση θεμάτων γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, με τη μορφή διαλέξεων, στρογγυλών τραπεζιών, ενδοκλινικών μαθημάτων, από εκλεκτούς και διαπρεπείς ομιλητές, τόσο από τον ευρύτερο Πανεπιστημιακό χώρο όσο και από το Νοσοκομείο μας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ κου Α/ΓΕΝ

Κυρίες και Κύριοι,
Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ στη σημερινή εκδήλωση έναρξης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΝΝΑ, για το έτος 2010-2011 δεδομένου ότι είμαστε πάντοτε παρόντες και αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό των υπηρεσιών μας και ιδιαίτερα στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η συνέχιση της υψηλής αποστολής του ΝΝΑ, το οποίο παρέχει διαχρονικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε μια ευρεία κοινωνική ομάδα, αποτελεί για μένα ύψιστη προτεραιότητα καθ' όσον οι υπηρεσίες υγείας αποτελούν και ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα στελέχη μας, τα οποία γνωρίζουν ότι εκείνοι και οι οικογένειές τους θα βρίσκονται σε ικανά χέρια, εάν απαιτηθεί.

Η επίτευξη του σκοπού του ΝΝΑ δεν περνά μόνο μέσα από την προσπάθεια που καταβάλουμε όλοι μας για την άριστη κατάσταση των υποδομών, τον ιατρονοσηλευτικό εξοπλισμό, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των νοσηλευτικών πτερύγων, μια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για ολόκληρη τη χώρα, αλλά περνά οπωσδήποτε και από τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση του ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΎ προσωπικού μας. Εξάλλου η εκπαίδευση είναι η βάση για την απόδοσή μας, εκπαίδευση η οποία στην πραγματικότητα δεν σταματά ποτέ και δεν καθορίζεται από ηλικία. Δεν είναι σίγουρα υπερβολή να πούμε ότι στον τομέα της υγείας το ορθά εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελεί πολλαπλασιαστή ορθής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οφείλουμε να διαθέτουμε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό άρτια καταρτισμένο, σωστά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο στην εκτέλεση της εργασίας του. Η άριστη εκπαίδευση του προσωπικού του ΠΝ, αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για τη σωστή, επιμελημένη και επαγγελματική εκτέλεση των καθηκόντων του.

Όπως προανέφερα η εκπαίδευση του προσωπικού πρέπει να είναι συνεχής, η γνώση ποτέ δεν έχει οροφή και πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μάθησης. Μέσα από τέτοιες προσπάθειες είναι δυνατόν η ανεκτίμητη εμπειρία των στελεχών να γίνει κοινός τόπος για τους υπόλοιπους και σημαντική βοήθεια για την περαιτέρω βελτίωση όλων.
Επιπλέον, η ραγδαία εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας καθώς και οι σύγχρονες εφαρμογές στον τομέα της υγείας μας καθιστούν υπεύθυνους να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στη διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού.
Τελειώνοντας το σύντομο χαιρετισμό μου θα ήθελα να ευχηθώ να συνεχίσετε με την ίδια επιτυχία το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για τη διατήρηση και την εξασφάλιση παροχής υψηλού επιπέδου υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και για τη συνέχιση της παράδοσης του ΝΝΑ στο οποίο εκπαιδεύτηκαν γενιές επιστημονικά καταξιωμένων ιατρών. Απαιτείται φυσικά από όλους μας μέγιστη προσπάθεια και εμμονή στο σκοπό μας, για να επιτύχουμε το στόχο μας. Έργο δύσκολο και επίπονο, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα μας ανταμείψει ηθικά.
Κηρύσσω λοιπόν την έναρξη των εργασιών του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του ΝΝΑ, για το έτος 2010-2011 και εύχομαι καλή επιτυχία και ευόδωση όλων των εκπαιδευτικών στόχων.

Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ
Αρχηγός ΓΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: