Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ Π.Ν.

Πρωτοφανής επίθεση με στόχο το ηθικό των στελεχών!!

Μετά την οικονομική επίθεση που δεχόμαστε, την κοινωνική απαξίωση που προσπαθούν να επιβάλλουν στην οικογένεια των στρατιωτικών, εδώ και αρκετό καιρό δεχόμαστε και μια ανηλεή και πρωτοφανή επίθεση με στόχο το ηθικό μας.
Το μόνο πράγμα που δεν μπορούν να μειώσουν, να φορολογήσουν, να μας αφαιρέσουν.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα της όλης αυτής προσπάθειας (σε ότι αφορά το ηθικό και μόνο)είναι:
1.Ο ακρωτηριασμός, μέχρι την τελική κατάργηση των Παρελάσεων.
2.Η αφαίρεση των διακριτικών από τις στολές μας.
3.Η υβριστική επίθεση του υπουργού κατά της ηγεσίας!!!
4.Η ΄παραχώρηση΄ των στρατιωτικών νοσοκομείων.
Και πολλά άλλα που τα γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας.
Ένα ερώτημα που θα ήθελα να απευθύνω προς την ηγεσία και συγκεκριμένα τον κ. Α/ΓΕΝ είναι πόσα χρόνια έχουν να απονεμηθούν Μετάλλια Πολυετούς και Ευ δοκίμους Υπηρεσίας στις τάξεις Αξιωματικών του Π.Ν..
Μπορεί για όλους αυτούς να είναι μια τελευταία προτεραιότητα αλλά για όλους εμάς είναι θέμα τιμής και αναγνώρισης προσπαθειών, θυσιών και κόπων.
Την τελευταία εβδομάδα πήρα στα χέρια μου την Ναυτική Επιθεώρηση του μήνα. Είχε μέσα φωτογραφία των μελών του ΑΝΣ . Αυτό που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν ο Υ/ΓΕΝ, φορούσαν τις επίσημες Στολές μας και ο συγκεκριμένος δεν έφερε όλα τα προβλεπόμενα διακριτικά...
Μία απλή παρατήρηση που δηλώνει όμως μία νοοτροπία και μία συμπεριφορά προς την Στολή, τους ανωτέρους του, το θεσμό του ΑΝΣ και το ναυτικό γενικότερα.
Κύριοι το μόνο που απαιτούμε και ελπίζουμε όλοι εμείς οι <<μικρότεροι>> από εσάς είναι να κάνετε το καθήκον σας, με την υπερηφάνειά που αρμόζει στη θέση και το βαθμό σας.
Θα περίμενα (μάταια το ξέρω) μία απάντηση στο θέμα των Μεταλλίων Πολυετούς και Ευ δοκίμους Υπηρεσίας....

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H TORINH HGESIA TOY YPOYRGEIOY ETHNIKHS AMYNHS EINAI H PIO EMPATHIS STOYS STRATIOTIKOYS HGESIA POY EIDE H ELLADA.APORO O PROTHIPOYRGOS POS TO APODEXETAI.OI STRATIOTIKOI PLEON LEITOYRGOYN APO FILOTIMO KAI MONO.POSO AKOMA OMOS.OLA EXOY TA ORIA TOYS.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ???
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΣ ΣΤΟ 'ΑΒΕΡΟΦ' ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΕΔΩ.

Ανώνυμος είπε...

Να ήταν μόνο τα μετάλλια. Γιατί στούς ανθυποσμηναγούς εξ υπαξιωματικών δοθηκαν σπαθιά;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΡΑΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΡΑΣΣΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΑΛΛΑ ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΝΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σκοπεύω να γίνω εμπαθής με τον 1:41 και εξηγούμαι:
Τι να το κάνεις το σπαθί παληκάρι μου? Τα σπαθιά τα έχουν πάρει οι γυναίκες και απο Αρχικελευστίνες που ήταν να φτάσουν ως καταληκτικό βαθμό έγιναν και Υποπλοιαρχίνες! Αυτές μάλιστα!!! πήγαν μπροστά με το ....σπαθί τους!!!!!!! Σεις οι άνδρες τι τα θέλετε τα σπαθιά?? άχρηστα σας είναι!!

(ένας περαστικός........)

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΤΕ.
ΑΜΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΝΔΙΑΝΟΙ.
ΡΕ ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ'ΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠ' ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

κακομοιρη 8:04 ικανοποιημενοι θα ειμασταν αν δεν υπηρχαν ανθρωποι να σκεφτονται οπως εσυ. Εχεις ακουσει ποτε τιποτα για ιστορια,παραδωση, αξιες, ιδανικα?
Αντε κλαψου εσυ (που δεν εισαι ινδιανος, αλλα ανικεις στους πολυτισμενους που τους εξαφανησαν)για λιγα ευρουλακια και ασε εμας να απαιτουμε αυτα που αξιζουμε.
καταλαβαινουμε πολυ καλα ποσο θα τιμας και τη στολη σου, αν φορας....
εκτως βεβαια αν εισαι και εσυ απο αυτους που τα απαγορευσαν γιατι δεν ηταν ικανοι να τα παρουν ποτε.
κατι τυπακια σαν εσενα που βλεπαν πολυ περα απο τη μυτη τους μας φεραν σε αυτη την κατασταση.... Γιατι σε ολους αυτους δεν αρκουσαν οι αξιες, οι τιμες, και η υπερηφανια, προτιμησαν να κοιτουν την παρτη τους και να κατακλευουν το κρατος.
οχι 'φιλαρακο' προτημουμε υπερηφανοι και αξιοπρεπεις 'ινδιανοι' παρα λαμογια...
Τα σχολια σου κρατα τα για τον εαυτο σου....
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΦΙΛΕ 19 Οκτωβρίου 2010 12:42 π.μ.ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΜΠΑΘΗΣ ΜΕ ΤΟΝ 12:42 ΘΕΩΡΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.........
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ