Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η νεα επιστολή της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. προς Μ.Τ.Σ.

Εκείνο όμως που συστηματικά αγνοείτε, είναι η υποχρέωση της διοικήσεως του ΜΤΣ να ενημερώσει πλήρως τους μετόχους για την κατάσταση του Ταμείου, τα πραγματικά αίτια κατάρρευσης και τα προτεινόμενα μέτρα διάσωσης.

Αρ. Πρωτ. : 262/2010

Πειραιάς 13/12/2010

Προς: – Πρόεδρο Γενικό Διευθυντή Μ.Τ.Σ.

Κοιν: – Πρόεδρο ΜΤΣ

- ΔΣ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

- Πρόεδρο ΕΑΑΣ

Σχετ.: α) Επιστολή ΑΝΕΑΕΔ με αρ. πρωτ. 069 από 11/10/2010

β) Επιστολή ΑΝΕΑΕΔ με αρ. πρωτ. 249 από 11/11/2010

γ) Επιστολή ΜΤΣ Φ.900/32/31600 Σ. 3943 από 6/12/2010

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ Διευθυντά,

Αντιπαρερχόμενοι το γεγονός ότι απαιτήθηκαν δύο ολόκληροι μήνες για να λάβουμε απάντηση στην αρχική μας επιστολή, θα θέλαμε να κάνουμε τις παρακάτω γενικές παρατηρήσεις:

* Δυστυχώς αν και είμαστε σίγουροι ότι διαβάσατε την σχετική (α) επιστολή μας τεχνηέντως δεν απαντήσατε στα τεθέντα ερωτήματα.
* Εάν πραγματικά οι προσπάθειες που καταβάλλει το ΜΤΣ για επίλυση των προβλημάτων, είναι στα πλαίσια που αφήνει να διαφανεί η απάντηση σας, τότε ούτε σχέδιο υπάρχει, ούτε πρόθεση να επιλυθεί κάτι.
* Τα αναγραφόμενα στην απαντητική επιστολή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα ο Πρόεδρος του ΜΤΣ μας έχει προφορικά ενημερώσει, κατά την διάρκεια των τριών συναντήσεών μας, τις 15/10, 19/11 και 8/12 τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα:

* Η έλλειψη ταμειακής ρευστότητας δεν είναι προφανώς το αίτιο, αλλά το αποτέλεσμα των γενεσιουργών αιτίων του προβλήματος, όπως φυσικά το αίτιο δεν θα μπορούσε να είναι μόνο το αναγραφόμενο στην απάντηση σας. Ο κ. Πρόεδρος έχει αναφέρει όλο αυτό το διάστημα αρκετούς άλλους παράγοντες που καμία σχέση δεν έχουν με τον προαναφερθέντα.
* Στο ερώτημα μας «Ποιες οι λύσεις που εξετάζονται με σκοπό την ουσιαστική βιωσιμότητα του Ταμείου, ώστε να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη καταβολή των Συνταγματικά κατοχυρωμένων μερισμάτων», δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αισθανθεί κάποιος ικανοποιημένος με την δοθείσα απάντηση ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι ενήμερη. Προφανώς ενήμερη ήταν και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. όταν το ΒΕΑ καταχρηστικά χρησιμοποιείτο για την κάλυψη καταβολής του μερίσματος, αλλά δεν έλαβε κανένα μέτρο. Αν πάλι δεν είχε ενημερωθεί, θα έπρεπε για ένα λόγο ακόμα να είχε παρέμβει η δικαιοσύνη.
* Στο ερώτημα μας «Ποιοι οι λόγοι της υπέρμετρης καθυστέρησης (υπερημερίας) καταβολής του ΒΕΑ…» δεν μπήκατε καν στον κόπο να αναφέρετε κάποιον από αυτούς.
* Το χρονοδιάγραμμα καταβολής των μερισμάτων το γνωρίζαμε, παρά το ότι τους τελευταίους μήνες έχει καταστρατηγηθεί πλήρως. Το ερώτημα μας όμως ήταν ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα καταβολής του ΒΕΑ.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα εισπρακτικά μέτρα δεν πρόκειται να διασώσουν το ΜΤΣ. Η λύση του προβλήματος απαιτεί πολιτική βούληση και ανάληψη των ευθυνών που η πολιτεία και οι Διοικήσεις του ΜΤΣ έχουν διαχρονικά.

Όπως είναι γνωστό οι προτάσεις που σας έχουν υποβληθεί τόσο από την ΑΝΕΑΕΔ όσο και από άλλους συνδέσμους και ενώσεις, είναι ενδιαφέρουσες και βοηθούν στη βιωσιμότητα του Ταμείου σε βάθος χρόνου.

Εκείνο όμως που συστηματικά αγνοείτε, είναι η υποχρέωση της διοικήσεως του ΜΤΣ να ενημερώσει πλήρως τους μετόχους για την κατάσταση του Ταμείου, τα πραγματικά αίτια κατάρρευσης και τα προτεινόμενα μέτρα διάσωσης. Επίσης θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν υποψίες για παραλείψεις, αμέλεια ή κακοδιαχείριση, να ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να διασφαλισθούν τα δικαιώματα των Μερισματούχων. Σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς η παρούσα διοίκηση καθίσταται συνένοχος και υπόλογος έναντι των Μετόχων του ΜΤΣ.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε, αμαχητί, οποιαδήποτε εισπρακτικά μέτρα τα οποία, ως μόνο σκοπό έχουν, την χρονική μετάθεση κατάρρευσης του Ταμείου. Ενός Ταμείου του οποίου οι δικαιούχοι κατέβαλαν στο ακέραιο τις εισφορές τους, χωρίς να απολαμβάνουν σήμερα των δικαιωμάτων τους και οι εν ενεργεία συνάδελφοι καταβάλουν εισφορές για ένα Ταμείο χωρίς προοπτική.

Στο πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και γενικότερα των Μετοχικών Ταμείων, εμείς οι μερισματούχοι δεν είμαστε συνένοχοι, διότι απλά δεν είμαστε συμμέτοχοι.

Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Σαρτζετάκης Εμμανουήλ

Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Πρόεδρος ΔΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μία απορία όσον αφορά το ΜΤΣ.
Γιατί εξακολουθούν να συμμετέχουν οι αστυνομικοί ενώ:
1. Δεν έχουν προσφέρει σε αυτό
και
2. Έχουν ανοίξει δικό τους μετοχικό ταμείο όπου βάζουν σημαντικό ποσό (ανάμεσα στα άλλα έχουν και το 10% από όσα εισητήρια κόβονται στα γήπεδα). Δεν μπορεί αυτό το ποσό να δίδεται στο ΜΤΣ;
Τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σου, δικά μας;

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος της 10.06 Π.Μ. φαίνεται πως είναι νέος επισκέπτης του έγκυρου ιστολογίου σας. Διαφορετικά δεν θα ήταν ΑΔΑΗΣ και ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ. Και τούτο γιατί θα γνώριζε:
1.Ότι το Μ.Τ.Σ. τό ίδρυσε η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ το 1853.
2.Το ποσοστό από τα εισιτήρια των γηπέδων είναι 5% και όχι 10%.
3.Ποσοστό 10% υπέρ του ΕΤΕΧ αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.
4. Αποτελούν ουσιαστικά τους μοναδικούς κοινωνικούς πόρους του ΕΤΕΧ (επικουρικό χωρ/κής)και το σπουδαιότερο έχουν καθαρά ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ χαρακτήρα.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ το ποσό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβλεπόταν από το Νόμο να διανέμεται ως ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ στους αστυνομικούς που θα εκτελούσαν υπηρεσία στους αγώνες (όταν εμείς θα τον βλέπαμε από τον καναπέ του σαλονιού μας). Όμως, επειδή πρακτικά αυτό ήταν αδύνατο, αφού δεν μπορούσε να καθορισθεί η συμμετοχή του κάθε αστυνομικού,ΑΛΛΑΞΕ ο Νόμος καιτο ποσό αυτό πήγε ως πόρος στο ΕΤΕΧ,ώστε να μην υπάρχουν προστριβές και να επωφελούνται όλοι οι αστυνομικοί, αφού στο σύνολό τους απασχολούνται στα γήπεδα. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία. ΜΟΙΡΑΡΧΟΣ.

ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ είπε...

Οι απορίες αυτές υπάρχουν αγαπητέ ανώνυμε της 10:06, επειδή, δυστυχώς, οι καθ' όλα αγαπητή διαχείριση του armyalert,απέφυγε; να δημοσιεύσει την αίτηση-εξώδικη διαμαρτυρία προς το Μ.Τ.Σ. που της κοινοποίησαν και φέρει την υποηραφή 150 ανώτατων απόστρατων στελεχών της τέως Χωροφυλακής. Θα σας διαφώτιζε επαρκώς για τους πραγματικούς ιδρυτές και ιδιοκτήτες του Μ.Τ.Σ., τους επί 157 έτη ''αιμοδότες'' του Ταμείου, για την ευθύνη της διαχείρισης του Ταμείου από το στρατό ξηράς, τη σύσταση του αντισυνταγματικού και παράνομου ΕΚΟΕΜΣ και για άλλα πολλά, που πέραν των πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΕΘΑ, θα κληθούν να λογοδοτήσουν, αν εξακολουθεί και λειτουργεί η ανεξάρτητη; δικαιοσύνη, οι στρατηγοί του στρατού που διοίκησαν το Μ.Τ.Σ. τα τελευταία 15 χρόνια (για τους προγενέστερους τα κακουργήματα έχουν παραγραφεί για τη δικαιοσύνη, όχι όμως και από τη συνείδησή μας). Πληροφορικώς, το εξώδικο έχουν ακόμη νομικώς προθεσμία και το μελετούν στην Κολοκοτρώνη. Το σχόλιο αυτό, αφορά ηγεσίες και ιθύνοντες και παρακαλώ να μην εκληφθεί ως ένδειξη ''αντιπαλότητας'' προς τους συναδέλφους στρατιωτικούς μετόχους και μερισματούχους τους οποίους υπολείπτομαι. Όμως φίλος ο Πλάτων, φίλτατη η αλήθεια. Ενωμοτάρχης

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά γρηγορείτε...θα τα φάνε όλα και μετά θα βγαίνουν αναίσχυντα και θα λένε μαζί τα φάγαμε...ΑΕΝΑΕΔ προχωρήστε μπροστά σε εσας ελπίζουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το πράγμα είναι πολύ απλό.
Δεδομένα 1ο Ήταν υγιές το Ταμείο;
2ο Που χάθηκαν τα χρήματα;
3ο Θέλουμε στρατό με ηθικό;
Τότε να πληρώσουν η ΔΕΗ ο ΟΤΕ, κλπ, κλπ γιατί χωρίς στρατό με επιτελή, με πιλότο, με ναύτη, με ηθικό, με άρμα, με πυροβολητή, με............κλπ κλπ δεν θα υπάρχει ούτε ΔΕΚΟ ούτε Κόμματα ούτε συνδικαλιστές ούτε κοινοβούλιο.
Εκτός και να μου πει κάποιος Παν κάλος ότι δεν χρειάζεται στρατός γιατί θα μας προστατέψει η Τουρκία που δεν είναι εθνικιστές και είναι καλή χώρα για να μπει στην Ευρώπη. Όμως μας είπε ότι δεν είμαστε παραγωγικοί, άρα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο (για να γίνουμε;) ίσως εννοεί να μη βγαίνουμε καν από το στρατόπεδο ή να μη κάνουμε καν οικογένεια και παιδιά. Προδότες έφτασε η ώρα σας.

@rmy @lert είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΑ, ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΣΤΕΙΛΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ,ΑΡΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΨΑ

ΕΝΩΜΟΤΑΡΧΗΣ είπε...

Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία. Επικοινώνησα με τους συντάκτες προκειμένου να σας ξανασταλεί με mail. Και οι ίδιοι δέχονται ότι το κείμενο ήταν εξαιρετικά μεγάλο και ενδεχομένως γι' αυτό ή λόγω της ηλεκτρονικής μορφής που σας το έστειλαν σε συνάρτηση με το πρόβλημα του ιστολογίου τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, να υπήρχαν δυσχέρειες στη δημοσίευση. Επίσης, ενόψει της αυριανής συμμετοχής, στη συγκέντρωση και των αποστράτων Ε.Δ. & Σ.Α.κρίνουν σκόπιμο να αναρτηθεί στο ιστολόγιο αργότερα, θέση που αποτελεί και προσωπική μου παράκληση. Με ιδιαίτερη εκτίμηση. Ενωμοτάρχης

Ανώνυμος είπε...

κυριοι μη " τσιμπάτε¨"..δεν ειναι προς ωφελό μας η αντιπαλότητα..άλους εξυπηρετεί και ξέρεετ πολύ καλά ποιους.. όλοι μαζί ενωμένοι....να πληρώσουν οι ένοχοι και να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ενωμοτάρχα μου που είναι η ενημέρωση που θα βλέπαμε για την ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κ.λ.π που έκαναν οι συνάδελφοί μας στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού (Μ.Τ.Σ.); Μας δουλεύεις και εσύ; Που είναι ο σεβασμός στην είδηση-ενημέρωση που υποτίθεται ότι υπηρετούν οι φίλοι σου του ιστολογίου; Με σεβασμό. Πρώην υφιστάμενός σου ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ.