Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Επιστολή χειριστού πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair


Είμαι ένα χειριστής πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.
Σας γράφω λοιπόν γιατί μόλις έμαθα κάτι από ένα γνωστό μου, σχετικά με τον 15ο και 16ο μισθό των υπαλλήλων της Βουλής.
Έμαθα λοιπόν ότι το (ο Θεός να το κάνει) "επίδομα" των υπαλλήλων της Βουλής ΠΕ είναι ... 14.000 ευρώ το χρόνο!!!
Εγώ που επίσης είμαι ΠΕ για να πετάω μέσα στις φωτιές, με όλα τα "συνεπακόλουθα" και που δεν είναι πιστεύω ώρα να τα απαριθμήσω, παίρνω (ή καλύτερα έπαιρνα πριν την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης) επίδομα ... 12.500 ευρώ!!!
Μικρότερο και από υπάλληλο της Βουλής!
Αν πλέον μου μένουν τα 8000 ευρώ θα λέω δόξα τω Θεώ...
Για να καταφέρει κάποιος που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά σε πυροσβεστικά να πάρει ίδιο επίδομα, θα πρέπει να πετάει περίπου ...40 χρόνια (!!!) δηλαδή ... ΠΟΤΕ!!!
Ο παραπάνω υπολογισμός έγινε με το δεδομένο ότι θα πετάει μέσο όρο στην σταδιοδρομία του μέσο όρο 100 ώρες τον χρόνο, πράγμα ήδη αισιόδοξο.
Απίστευτο ...
Φυσικά για όλα αυτά ευθύνεται και η ηγεσία της ΠΑ, που εξακολουθεί να θεωρεί την αεροπυρόσβεση λιγότερο σημαντική από μια πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους ή μια απλή πτήση IFR με μαχητικό.

Ας περάσουμε όμως και σε πιο ουσιαστικά θέματα.
Καλό θα είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τα τεκταινόμενα στην αεροπυρόσβεση.
Μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη κινητικότητα στα θέματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.
Και όλα αυτά εν αναμονή της πυροσβεστικής περιόδου!
Είμαστε παιδιά (ή μάλλον χειριστές) κατώτερου Θεού ...
Φυσικά αν πιάσουν μεγάλες φωτιές όλοι τους θα τρέξουν να φωτογραφηθούν μαζί μας, δεν πιστεύω να υπάρχει καμιά αμφιβολία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι φωτιές έχουν ξεκινήσει όπως γνωρίζετε.
Να ενημερώσω επίσης ότι η χρονιά φοβάμαι ότι δεν θα πάει καλά.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι μάλλον η πικρή αλήθεια.
Και αυτό γιατί το ηθικό είναι ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟ.
Όλοι θέλουνε να δώσουνε το 100% των δυνατοτήτων τους όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.
Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο πιστεύουμε.
Αλλά με χαμηλό το ηθικό και δυσμενείς τις συνθήκες διαβίωσης, τα όρια των χειριστών χαμηλώνουν αισθητά για τόσο επικίνδυνες επιχειρήσεις.
Μόνο για επαγγελματικά ή υπηρεσιακά θέματα δεν συζητάμε.
Γιατί πλέον έχουμε βασικότατο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ οικονομικό πρόβλημα.
Δεν μιλάμε για τις περικοπές μισθών και πτητικών, ή το να βγάλουμε λεφτά στις πλάτες άλλων.
Κανείς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.
Μιλάμε για τα οδοιπορικά μας, τα οποία λόγω της φύσης της δουλειάς είναι πολύ σημαντικά.
Και τα οποία δεν αποτελούν εισόδημα αλλά αποζημίωση, αναδρομική μάλιστα αφού πρώτα τα έχεις βάλει από την τσέπη σου.
Και δυστυχώς αντί να περικόψουν εκεί που πρέπει (ή καλύτερα να τα επιστρέψουν αυτοί που τα πήραν), ψάχνουν για εξιλαστήρια θύματα εκεί που δεν θα έπρεπε να αμφισβητούν καθόλου την προσφορά σου.
Αντί να προσφέρουν το μέγιστο δυνατό των πόρων που διαθέτει η πατρίδα.
Και δεν είναι μόνο η αποζημίωση των οδοιπορικών, αλλά και οι περικοπές σε ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις, φαγητό κτλ.
Για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν μιλάμε για ξενοδοχεία ή εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, αλλά για κάτι άθλια ενοικιαζόμενα (αφού μέχρι εκεί μας φτάνουν τα χρήματα που μας δίνουν) ή κάτι ερείπια στις μονάδες.
Το φαγητό δε ούτε ο σκύλος δεν το τρώει.
Αλλά σιγά μην πατήσει κανείς τους να φάει μαζί μας ... πτέραρχος εννοώ και όχι σκύλος ...

Σύντομα θα κληθούμε όπως κάθε χρονιά να διασκορπιστούμε σε όλη την Ελλάδα.
Και ενώ οι μέρες οδοιπορικών δεν θα μειωθούνε (κακώς μάλλον αφού λίγα οδοιπορικά θα σήμαινε λίγα δικά μας έξοδα) ακούγεται ότι θα γίνουν περικοπές στον τρόπο αποζημίωσης των οδοιπορικών.
Ήδη τα παλιότερα χρόνια τα φέρναμε βόλτα οριακά χωρίς να λάβουμε υπ' όψην τα πολλά δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα με τα οποία καταπονούσαμε τα ΙΧ μας, δηλαδή τις περιουσίες μας, για χάρη της υπηρεσίας.

Ρωτάω λοπόν;
- Πως θα (ακόμα και ... γιατί να) μετακινηθεί κάποιος με αυτή την τιμή βενζίνης;
Μετακίνηση με αυτοκίνητο δεν δικαιολογείται από την υπηρεσία (αν ήμασταν "εκλεκτοί" άλλων υπουργείων πιθανόν να δικαιολογούταν) και αν χρησιμοποιήσουμε τα καταπληκτικά ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς (που δεν σε φτάνουν ούτε μέχρι τα χωριά που εδρεύουν τα αεροδρόμια, για να μην πούμε τα ίδια τα αεροδρόμια) το σύστημα θα φτάσει στα όρια του πριν καν ξεκινήσει.
- Πως θα μετακινηθεί κάποιος με αυτά τα διόδια;
- Πως θα τα καταφέρουμε όλα αυτά όταν ήδη έχουμε μειώσεις στον μισθό (150 - 350 ευρώ);
- Πως θα τα καταφέρουμε όλα αυτά όταν ΗΔΗ έχουμε αναδρομικές κρατήσεις στον μισθό;
Και μάλιστα τους πιο κρίσιμους για εμάς μήνες, τους καλοκαιρινούς!
- Πως θα τα καταφέρουμε όλα αυτά όταν ήδη έχουμε χάσει το 35% των πτητικών μας;
- Πως θα τα καταφέρουμε όλα αυτά όταν ήδη έχουμε χάσει μεγάλο μέρος των Δώρων και Επιδομάτων Αδείας;
- Τι λεφτά ΛΟΙΠΟΝ θα αφήσουμε στην οικογένεια μας που θα μας δει μετά από 5 μήνες όταν δεν θα φτάνουν σε εμάς του ίδιους για να φτάσουμε στις αεροπορικές βάσεις και να ζήσουμε αξιοπρεπώς σαν άνθρωποι;
Όταν γυρίσουμε πίσω θα έχουμε σπίτι, ή θα έχουν πετάξει έξω τις γυναίκες και τα παιδιά μας;
- Πως θα ζήσουμε με όλα αυτά στο κεφάλι μας και πιθανόν στοιβαγμένοι σαν τα πρόβατα;
Και όλα αυτά όχι για να παρακολουθήσουμε κάποιο απλό σχολείο, αλλά σε καθαρά ολοήμερες επιχειρησιακές αποστολές.

Οι χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών έχουν αποδείξει στο παρελθόν πολλές φορές τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης.
Τώρα όμως τώρα όλοι οι έμπειροι θέλουν να αποστρατευτούν (ήδη έχει ξεκινήσει) και όσοι δεν μπορούν να φύγουν είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση που του τα δημιουργεί αυτός που έπρεπε να τους λύνει το πρόβλημα, δηλαδή η ίδια η ΠΑ!!!
Η μέριμνα προσωπικού σε χειριστές που καλούνται να πετάξουν σε πραγματικές επιχειρήσεις είναι μηδαμινή!
Αντί στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Πατρίδα, να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε που πρέπει να διοχετεύσουμε τους λιγοστούς μας πόρους, και η αεροπυρόσβεση είναι μάλλον ένας τέτοιος τομέας, αυτοί γίνονται συνεχώς χειρότεροι...

Ποτέ δεν σου δίνανε κάποιο κίνητρο για να πετάξεις ή για να κάνεις γύρω-γύρω με το αυτοκίνητο σου όλη την Ελλάδα, αλλά σου λένε ΤΩΡΑ να τα βάλεις και από την τσέπη σου.
Ενώ ήδη τα προηγούμενα χρόνια, με λίγο καλύτερο καθεστώς, οριακά τα φέρναμε βόλτα.
Εννοείται ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
Ας μας πηγαίνουν με τα οχήματα των ταξιάρχων τώρα που τους τα πήραν.
Εμείς τουλάχιστον ιδρώνουμε ...

Υπάρχει λύση ... ας μην μας στείλουν πουθενά (αναλαμβάνοντας την ευθύνη οι ίδιοι) ή ας βάλουμε χορηγό την SIEMENS επιτέλους!
Η δεύτερη λύση είναι πιο εφικτή λόγω εξοικείωσης των προϊσταμένων μας ...

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η "Δημοκρατία της Μακεδονίας"...

Δείτε το ..τελικά όπου και να πιάσεις ...λερώνεσαι

Της Ντίνας Ρωμύλου.
Προς τι οι προσπάθειες για ν΄ αλλάξουν τα δεδομένα στο σκοπιανό ; Προς τι τα τρεξίματα, οι πολιτικές, τα βέτο κι όλα τα υπόλοιπα;Προς τι οι κατηγορίες και τ΄ αναθέματα σ΄ όσους, ξένους, έχουν αναγνωρίσει το συνταγματικό τους όνομα; Ξένους; Μόνο ξένοι το έχουν αναγνωρίσει; Για ρίχτε μια ματιά στην αφίσα δίπλα;Ο λαλίλαστος κ. Τσίπρας δεν τα λέει αυτά, ευρέως. Γιατί;;;
Διαβάστε περισσότερα...

Ετήσια Εκδήλωση Υπέρ των Πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι ΒουλιαγμένηςTην Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της ΔΕΔ/ΓΕΣ στο Ηρώο των Λ.Ο.Κ. στο Καβούρι Βουλιαγμένης, μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Ετήσια σύσκεψη των Νατοϊκών Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Νοτίου Ευρώπης

Υπήρξαμε σκληροί με τον εκπρόσωπο τύπου του ΓΕΑ, αλλά ήταν της στιγμής. Ευχαριστούμε για την κατανόηση! Ο νοών νοείτω...

Από 27 έως 29 Μαΐου 2010, ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Κλόκοζας, συμμετείχε στην ετήσια σύσκεψη των Νατοϊκών Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών της Νοτίου Ευρώπης [Southern Europe Air Chiefs Conference (SEACC)], στην Φιλιππούπολη (Plodviv) της Βουλγαρίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι Α/ΓΕΑ της Νοτίου Πτέρυγας του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα της Αλβανίας, Βουλγαρίας, Κροατίας, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας.

Το θέμα της σύσκεψης ήταν ο Νατοϊκός "μετασχηματισμός" και οι επιπτώσεις του στο αεροπορικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.
Διαβάστε περισσότερα...

Άσκηση "ΑΕΤΟΣ 2010"


Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 θα διεξαχθεί άσκηση Έρευνας - Διάσωσης (ΕΔ) με την επωνυμία "ΑΕΤΟΣ 2010" υπό την εποπτεία του αεροπορικού τομέα του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή και αξιολόγηση της ικανότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας - Διάσωσης, καθώς και η αξιολόγηση της ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των δυνάμεων ΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε εικονικές καταστάσεις ανάγκης αεροσκαφών σε θαλάσσια περιοχή οι οποίες απαιτούν την ενεργοποίηση και κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ με παράλληλη διεξαγωγή επιχειρήσεων ΕΔ.

Η άσκηση θα διεξαχθεί μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και περιλαμβάνει ημερήσιο και νυχτερινό επεισόδιο Έρευνας - Διάσωσης. Από την ΠΑ θα συμμετάσχουν Ελικόπτερα Super Puma και ΑΒ-205 καθώς και αεροσκάφος C-130 τα οποία θα έχουν συνεργασία με Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων του Πολεμικού Ναυτικού και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Διεκόπη η κοινή Ελληνοϊσραηλινή άσκηση


Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ενημέρωσε την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ότι διακόπτεται η διεξαγόμενη στην Ελλάδα κοινή άσκηση των δύο αεροποριών.
Επ’ αυτού ο ΑΝΥΠΕΞ θα ενημερώσει τον Πρέσβη του Ισραήλ, ο οποίος θα κληθεί σε συνάντηση και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε περισσότερα...

«Βράζει» η Τουρκία για την ισραηλινή αιματηρή επιχείρηση
Αγκυρα, Τουρκία
Ραγδαία όξυνση και «ανεπανόρθωτες συνέπειες» στις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας φέρνει η αιματηρή ένοπλη επίθεση του ισραηλινού ναυτικού σε πλοία τα οποία μετέφεραν εφόδια στη Γάζα, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον δέκα επιβαίνοντες στα πλοία.

Τα νέα από την αιματηρή επιχείρηση στο τουρκικό πλοίο Mavi Marmara προκάλεσαν έντονες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές προσπάθησαν να καταλάβουν το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας. Φώναξαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και ζήτησαν την απελευθέρωση των πλοίων, αλλά και την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Γάζα.

Αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του Ισραηλινού πρέσβη, άλλοι στην Κωνσταντινούπολη, παρά τις εκκλήσεις για ηρεμία διαδηλώνουν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία Ταξίμ.

Ήδη το Ισραήλ προειδοποίησε τους πολίτες του να μην μεταβαίνουν στη Τουρκία, για να μην γίνουν στόχος επιθέσεων εναντίον τους. Στους Ισραηλινούς που διαμένουν στην Τουρκία συνιστά το αρμόδιο ισραηλινό γραφείο να μένουν σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγουν να μεταβαίνουν στα κέντρα των πόλεων και σε μέρη όπου γίνονται διαδηλώσεις και να παρακολουθούν τις εξελίξεις.


Δείτε την προειδοποίηση του ισραηλινού Ναυτικού προς το τουρκικό πλοίο Mavi Marmara

Στην πρώτη αντίδραση για τα γεγονότα η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε έντονα ζητώντας επειγόντως εξηγήσεις. «Η κατάληψη είναι απαράδεκτη», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών και συνεχίζει καταδικάζοντας «τις απάνθρωπες πρακτικές του Ισραήλ».

«Το λυπηρό αυτό επεισόδιο αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στις διμερείς μας σχέσεις», τονίζει η ανακοίνωση που αναφέρει ακόμα ότι «το Ισραήλ θα χρειαστεί να υποστεί τις συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς».

Εσπευσμένα επέστρεψαν από την Αίγυπτο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελίου, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ αλλά και ο υπουργός Άμυνας Γκιονούλ που βρισκόταν στη ΠΓΔΜ, αντίστοιχα. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μάλιστα ότι ακυρώνονται προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Τελ Αβίβ ενώ κλήθηκε ο πρέσβης του Ισραήλ στο υπουργείο για να δώσει εξηγήσεις.
Διαβάστε περισσότερα...

Χαμηλοί τόνοι Βενιζέλου - Σαμαρά για τα εθνικά θέματα

Εθνική συναίνεση για τα εθνικά θέματα και για τη διατήρηση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων εκφράστηκε τόσο από τον υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες σήμερα στο Πεντάγωνο.

Δεν μπορεί η οικονομική δυσπραγία να μειώσει το αξιόμαχο δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι δεν κάμπτεται η αμυντική και εξωτερική πολιτική για οικονομικούς λόγους.

"Πρέπει πάση θυσία να μην επηρεαστεί το αξιόμαχο από την οικονομική δυσπραγία. Απαιτείται συναίνεση και προσοχή" τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στο νόμο για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα περιμένει πρώτα τις γενικές ρυθμίσεις από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια από το υπουργείο Οικονομικών για τις ρυθμίσεις δημοσίων υπαλλήλων και μετά θα γίνουν οι ειδικές ρυθμίσεις για τους ένστολους καθώς είναι ειδική κατηγορία εργαζομένων.

Συνάντηση με τον ισραηλινό πρέσβη έχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και, σύμφωνα με πληροφορίες, ματαιώθηκαν όλες οι επαφές ισραηλινών αντιπροσωπειών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε περισσότερα...

"Tης Αμύνης τα παιδιά"


Χλιδάτες οικίες αξίας εκατομμυρίων ευρώ και off-shore για τον πρώην υπουργό άμυνας

Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που ανάμεσα στα άλλα πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, η κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου μεταγράφεται από offshore εταιρεία στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, στο χρώμα της ώχρας, στέκει για πάνω από 60 χρόνια στην καρδιά ενός από τους πιο ακριβούς πεζοδρόμους της Ευρώπης – στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ενα σπίτι στον δρόμο αυτό, σαν αυτό στον αριθμό 33 που βρέθηκε στην ιδιοκτησία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 15867, έχει μία από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτήν τη χώρα: είναι η δεύτερη υψηλότερη αντικειμενική αξία στο κέντρο της Αθήνας, 7.000 ευρώ/τ.μ.

Με θέα την Ακρόπολη

Από το μαρμάρινο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, βλέπει σχεδόν στην ευθεία, το νότιο κομμάτι της Ακρόπολης, ενώ τις καλοκαιρινές νύχτες είναι σίγουρο ότι ακούει τις μελωδίες που αντηχούν μια ανάσα πιο πέρα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στο εσωτερικό, ο πρώην υπουργός απολαμβάνει την άνεση 209 τ.μ. της κύριας κατοικίας, που περιλαμβάνουν -σύμφωνα με το συμβόλαιο στον τόμο 4248 του υποθηκοφυλακείου Αθηνών- ένα σαλόνι, πέντε κύρια δωμάτια, μία κουζίνα, ένα λουτρό, το αποχωρητήριο των ξένων, μία αποθήκη, διάδρομο και φυσικά χώρο υποδοχής.

Ομως, ούτε η καλή διάθεση που μάλλον προκαλεί η καθημερινή απόλαυση της ειδυλλιακής θέας του Ιερού Βράχου ούτε και τα επιπλέον 202,21 τ.μ. του δώματος και τα 209,69 τ.μ. του υπογείου με τις 8 αποθήκες και τον φωταγωγό, ήταν ικανά να συγκρατήσουν τη δυσαρέσκεια του κ. Τσοχατζόπουλου το 2007, όταν δημοσίευμα εφημερίδας τον έφερε να έχει προβεί στην αγορά τής εν λόγω κατοικίας. Τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριζε ότι την κατοικία αυτή την ενοικίαζε. Αν αυτό ίσχυε, τότε θα έπρεπε να τη νοικιάζει από την offshore εταιρεία Nobilis International LLC, που εδρεύει στην πόλη Cheyenne της πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, η οποία διέθετε τους τίτλους από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στη σύζυγό του. Μάλιστα, τα αμερικανικά αρχεία δείχνουν ότι, παρόλο που η offshore Nobilis είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του πρώην υπουργού προς 136 εκατομμύρια δραχμές, πλήρωνε κατά μέσον όρο φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων τον χρόνο!

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, βρίσκεται στον αμέσως προηγούμενο ιδιοκτήτη, που όχι μόνον είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του κ. Τσοχατζόπουλου στη διπλάσια τιμή μόλις δύο χρόνια πριν -ήτοι 300 εκατομμύρια δραχμές το 1999-, αλλά βρέθηκε και υπόλογος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου! Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν άλλος από την εταιρεία TORCASO Investments Ltd, που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα επειδή πούλησε το 2007 δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Στην έρευνα που ακολούθησε, η TORCASO εμφανίστηκε ξαφνικά -κατά δήλωση του ιδίου- να ανήκει από το 2006 στον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Σαχπατζίδη.

Οσο για το αν Σαχπατζίδης και Τσοχατζόπουλος γνωρίζονται; Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γνωριμία τους πάει πολύ πιο πίσω από τις ημέρες που η TORCASO αγόραζε τη σημερινή κατοικία του πρώην υπουργού. Οποιο και αν είναι το πραγματικό φυσικό πρόσωπο πίσω από τις εταιρείες TORCASO και Nobilis, στα τέλη του περασμένου μήνα, η επιθυμία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου να αγοράσει το σπίτι αυτό φαίνεται πως ήταν μεγάλη. Για χάρη του, παρόλο που είχε ήδη πληρώσει μετρητά 450 χιλιάδες ευρώ στην offshore Nobilis και επρόκειτο να πάρει δάνειο για μόνο 650 χιλιάδες ευρώ, η συγγραφέας κ. Βίκυ Σταμάτη παίρνει την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, που αφορά τη φορολόγηση offshore εταιρειών, δύο δάνεια συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων ευρώ. Ετσι καταφέρνει να αποκτήσει -από μία offshore- ένα «παλάτι», που όπως λένε στην «Κ» ειδικοί στον χώρο των ακινήτων, ενδέχεται να έχει εμπορική αξία πολλές, πολλές φορές πολλαπλάσια.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη άσκηση του Αττίλα


Στις παρυφές της Κυθρέας και στον κάμπο της Μεσαορίας ο Αττίλας διεξάγει μεγάλη διακλαδική άσκηση με τη συμμετοχή πεζικού και αρμάτων μάχης.

Η άσκηση παρακολουθείται στενά από την Εθνική Φρουρά και υπάρχει σχετική συγκέντρωση πληροφοριών από τοπικές πηγές παρατήρησης.

Οι Αττίλες χρησιμοποίησαν πολλά άρματα μάχης σε χώρους όπου το 1974 έγιναν εκτελέσεις αιχμαλώτων.
Την ίδια ώρα που τα άρματα έκαναν κυκλωτικές και άλλες κινήσεις, οι Τουρκοκύπριοι θέριζαν τα σπαρτά. Ένα σύννεφο σκόνης που ξεσήκωναν τα άρματα έσμιγε με τα άχυρα που άφηναν στο διάβα τους οι θεριστικές μηχανές, σε ένα θέαμα μακάβριο.

Η πολεμική μηχανή της Τουρκίας να βρυχάται σε γη ελληνική, σε κουρσεμένα χωράφια που τα φύτεψαν και τα θερίζουν σφετεριστές.

Η περιοχή Μεσαορίας

Πηγές του στρατεύματος δήλωσαν στη «Σ» ότι ο στρατός κατοχής θεωρείται στρατός πρώτης γραμμής και διαξάγει πυκνές ασκήσεις για να διατηρείται σε ετοιμότητα. Σε καμιά περίπτωση, μας δήλωσαν, οι Αττίλες δεν εφησυχάζουν. Όλες οι μονάδες τους ασκούνται σε συχνά-πυκνά διαστήματα και υπάρχει για τούτο σχετική παρατήρηση από την πλευρά μας για ευνόητους λόγους.
Ο στρατός κατοχής φοβάται την περιοχή της Μεσαορίας σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης. Αυτό που έχει σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ποιος κερδίζει πρώτος το στρατιωτικό πλεονέκτημα και σε αυτό το σενάριο κινήθηκε η τελευταία τουρκική άσκηση.

Υποστήριξη από την Τουρκία

Η αποκάλυψη της «Σ» ότι ο Αττίλας στην Κύπρο έχει δυνάμεις βάθους στην Αττάλεια, Άδανα και Μερσίνα, δείχνει ότι η αποχώρηση του στρατού κατοχής δεν αλλάζει δραματικά τα στρατιωτικά δεδομένα. Δηλαδή ο αριθμός στρατιωτών που θα μείνουν εδώ, θα καθοδηγήσουν από ασφαλή χώρο την έλευση και των υπολοίπων αν κάτι πάει στραβά στην υλοποίηση τής τυχόν λύσης. Η θέση αυτή δικαιώνει αυτούς που λένε ότι είναι ψευδαίσθηση η αποστρατιωτικοποίηση, γιατί αυτό που κάνει, είναι μόνο ξεγύμνωμα της ελληνικής κυπριακής πλευράς. Ο Αττίλας είναι εδώ με 41 χιλιάδες στρατό, με 6 χιλιάδες Τουρκοκυπρίους και με 80 χιλιάδες στρατό υποστήριξης στα Άδανα και τη Μερσίνα.

Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, διερωτώνται κάποιοι, με αυτά τα καταθλιπτικά δεδομένα. Η απάντηση έρχεται από την ίδια την Ευρώπη, που καλεί την Κύπρο να συμμετάσχει με όλες τις δυνάμεις της στο στρατιωτικό της γίγνεσθαι. Μόνο έτσι η κυπριακή άμυνα θα αποκτήσει βάθος στήριξης και ελπίδα κάποτε να αλλάξει το σύστημα ασφάλειας της περιοχής, προς όφελος του λαού της χώρας.

Προς το παρόν, θα καταγράφουμε και θα παρακολουθούμε τις ασκήσεις του Αττίλα που μας απειλούν, μας προσβάλλουν και αποτελούν ξένο σώμα στη γη μας...
sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...

Μαραθώνια συνάντηση Βενιζέλου με ΣαμαράΜαραθώνια ήταν η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Πεντάγωνο σήμερα το πρωί. Η συνάντηση συνέπεσε και με τη γνωστοποίηση του τραγικού αποτελέσματος της επιδρομής Ισραηλινών στρατιωτών σε πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα και έλαβε τον χαρακτήρα ενημέρωσης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το συγκεκριμένο περιστατικό.

«Δεν είναι καλή ημέρα η σημερινή» ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Βενιζέλος υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά στο γραφείο του, σχετικά με τις εξελίξεις.

Η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον αρμόδιο υπουργό ήταν εφ’ όλης της ύλης πάντως για τα θέματα εθνικής άμυνας και αφορούσε από την αμυντική πολιτική και τα εξοπλιστικά προγράμματα μέχρι το μισθολογικό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αλλάξει τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας. Με τη θέση αυτή συμφώνησε ο Α. Σαμαράς αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να καμφθεί το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων», σχετικά με τις επιπτώσεις των αλλαγών σε μισθούς και συντάξεις.
Star.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κόβουν το ρεύμα στο 401 ΓΣΝΑ!
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ" 2 ΔΙΣ. ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ 401

Εφτά μόνο από τα 14 κτίρια του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου στις παρυφές του Λυκαβηττού κηρύσσονται διατηρητέα. Τα υπόλοιπα θα τα... φάει η διαπλάτυνση της Δεινοκράτους

Με «ακρωτηριασμό» απειλείται το πρώην 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στις παρυφές του Λυκαβηττού, αν εφαρμοστεί η απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, με την οποία κηρύσσονται διατηρητέα μόνον 7 από τα 14 κτίρια που απαρτίζουν το ξεχωριστό οικιστικό σύνολο.
Η κίνηση Monumenta, που από το 2002 δραστηριοιποείται για τη διάσωση και ανάδειξη των κτιρίων, προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας τη συνολική προστασία του χώρου.

Η όαση των 11 στρεμμάτων βρίσκεται πίσω από το πάρκο Ελευθερίας και ορίζεται από τις οδούς Δεινοκράτους, Ιατρίδου και Σουηδίας. Χαρακτηρίζεται από την πλούσια βλάστηση, στην οποία κυριαρχούν αιωνόβια δέντρα, που διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Τα κτίρια, κατασκευές του 1882, θεωρούνται ισάξια με αυτά της σχολής Ευελπίδων και στέγαζαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία από το 1904 ώς το 1971, οπότε μεταφέρθηκαν στην Κατεχάκη. Προηγουμένως ήταν έδρα του 1ου Συντάγματος και στρατιωτικό σχολείο. Εκτός από το «άρωμα ιστορίας» που προσδίδει η περίθαλψη των τραυματιών των Βαλκανικών Πολέμων, του Μακεδονικού Αγώνα, της Μικρασιατικής Εκστρατείας, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και του Εμφυλίου, το συγκρότημα έχει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία. Τα κτίρια είναι λιτά, χάρη τις επεξεργασμένες πέτρες και τους γωνιόλιθους, αλλά ξεχωρίζουν με τους γωνιακούς τους πύργους και τις τοξωτές καμάρες, που παραπέμπουν στη νεογοτθική αρχιτεκτονική.

Από το 1971 ανήκουν στην Εκκλησία, στην οποία περιήλθαν μέσω ανταλλαγής ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Λέγεται πως το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι η αιτία που είχαν εξαιρεθεί από την απόφαση του 1987, που χαρακτήριζε διατηρητέα τα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, τα οποία ανήκουν στο ίδιο οικιστικό σύνολο. Από το 2002 έχουν διαρρεύσει μεγαλεπήβολα σχέδια για την κατεδάφισή τους και την κατασκευή κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, που είχαν προωθηθεί με το μανδύα της «ολυμπιακής προετοιμασίας». Μάλιστα, είχε εκδοθεί απόφαση του συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού που πρότεινε να χαρακτηριστούν διατηρητέα μόνο 3 κτίρια και το μισό από ένα ακόμη!

Με την απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος μπορούν να κατεδαφιστούν πέντε, μονώροφα στην πλειοψηφία τους, λιθόκτιστα κτίρια που βρίσκονται προς την πλευρά της Δεινοκράτους και θα επιτρέψουν την διαπλάτυνση του δρόμου, που σε αυτό το τμήμα στενεύει. Το έκτο κτίριο αφορά το παλιό εστιατόριο, που έχει από χρόνια κατεδαφιστεί. Γειτονεύει όμως, με το επίσης απροστάτευτο λιθόκτιστο χειρουργείο και δημιουργεί μια έκταση που προσφέρεται για σχέδια real estate. Να σημειωθεί ότι και στα υπόλοιπα επτά κτίρια, που χαρακτηρίζονται διατηρητέα, προστατεύονται μόνο οι αρχικές κατασκευές και όχι οι μεταγενέστερες προσθήκες, ενώ επιτρέπεται η συμπλήρωσή τους με νέες πτέρυγες, έπειτα από έγκριση της αρμόδια υπηρεσίας του υπουργείου.
Χ.ΤΖ.
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

Οταν ο ΧΑΡΥ ΚΛΙΝ σχολιάζει...

Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!

. Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!

. Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!

. Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.

. Μη στεναχωριέστε καλοί φίλοι, κανένας δεν έχει ποτέ παραπονεθεί γιατί δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του: «καλή μας ελεύθερη πτώση».

. Τα φτηνά χέρια δίνουν ακριβό ξύλο!

. Γιωργάκης Παπανδρέου... Ανοιχτό μυαλό, σαν κονσέρβα! Δέκα χρονών είπε μπαμπά και φωταγωγήθηκε το Καστρί!

Ποιος υπαρκτός σοσιαλισμός? Η Ελλάδα έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι η μοναδική χώρα στην οποία εφαρμόζεται ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός

. ΓΑΠ: O μόνος αριστερός(?) πολιτικός που όλα του πάνε δεξιά!

. 18-3-10 Ο Παπακωνσταντίνου στην TV αναγγέλλει το νομοσχέδιο. Mόλις τον είδα, αγριεύτηκα. Πίσω τα γυναικόπαιδα φώναξα, ο χάρος βγήκε παγανιά!

Το ΠΑΣΟΚ Είναι σαν τον κουρασμένο σαραντάρη. Στην εφηβεία ήθελε να αλλάξει τον κόσμο και στα σαράντα θέλει να αλλάξει τα έπιπλα στη βίλα του.

Αισχροκέρδεια, κλεψιά και τω θεώ δόξα H γυναίκα μου νομίζει πως μισό κιλό φέτα ζυγίζει τριακόσια γραμμάρια!

Στο σπίτι δεν τρώμε. Κατεβάζουμε τις μπριζόλες από το ιντερνέτ. Στην κόρη μου που μένει στην Αγγλία στείλαμε μια σπανακόπιτα με e-mail.

. Ούτε κενό εξουσίας, ούτε κενό οικονομίας ΚΕΝΟ ΛΑΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

. Η μόνη φορά που πάμε μπροστά στην Ελλάδα είναι όταν βάζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά!

. Aυτή η κυβέρνηση έχει ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

.Πρέπει να το παραδεχτούμε ο Παπανδρέου κάνει ότι μπορεί... Kι αυτό ρε παιδιά, είναι εκείνο που με ανησυχεί.

Όσο πάει και παχαίνει το φιλαράκι μου ο 'Πάγκαλος. Tις προάλλες στο λεωφορείο, ευγενικός σηκώθηκε και παραχώρησε τη θέση του σε 4 κυρίες... Σε όλα τα ασανσέρ που υπάρχουν στο υπουργείο έχουν κρεμάσει ταμπέλες: ΑΤΟΜΑ 5, ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ.

. Ο μικρός μου ο γιος είναι φτυστός εγώ, αλλά δεν πειράζει, αρκεί που το παιδί έχει την υγειά του.

. Αν σκεφτεί κανείς πόσο στοίχισε στον Αδάμ και στην Εύα ένα μήλο, τα φρούτα σήμερα είναι πάμφθηνα.

. Πρέπει να μου έχει γίνει μεγάλη πλύση εγκεφάλου. Αφού να φανταστείτε ότι τα όνειρά μου διακόπτονται από διαφημιστικές σφήνες.

. Ένα μυστήριο... Έρχεσαι από το σούπερ μάρκετ με δυο τσάντες και το βράδυ έχεις τρεις σακούλες σκουπίδια!

. Οι μόνοι που έχουνε μετρητό σήμερα, είναι οι ζητιάνοι.

. H κατάστασή μας έχει φτάσει στο απροχώρητο... Χθες σφάξαμε το γουρουνάκι-κουμπαρά της κόρης μου!

. Τις προ άλλες πήγα σε ένα διαγνωστικό κέντρο για τσεκ απ και το πρώτο πράγμα που μου εξετάσανε ήταν το πορτοφόλι μου!

. Ένα φίλος μου αγόρασε μια 600άρα Μερσεντές τοις μετρητοίς. Την βενζίνη αγοράζει με δόσεις!

. O Δαρβίνος έκανε λάθος, προσπαθώντας να αποδείξει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο. Από τον γάιδαρο μάλλον κατάγεται...
. Μην πετάτε άσκοπα τα λεφτά σας από δω κι από κει, φυλάξτε τα. Ίσως κάποτε πάρουν αξία

. Aν έχετε αναπνευστικά προβλήματα θα σας συμβούλευα αντί σε γιατρό να πάτε καλύτερα σε συνεργείο αυτοκινήτων!

. Στον καιρό που ζούμε το πιο εύκολο πράγμα είναι να βγάλεις λεφτά. Και το πιο δύσκολο να ζήσεις με αυτά που βγάζεις

. Από εγκληματικότητα, αφήστε το καλύτερα. Παλιά φωνάζαμε, «αστυνομία Βοήθεια», τώρα φωνάζουμε, «βοήθεια η αστυνομία!»

. Τι γίνεται, ρε παιδιά, μ' αυτά τα χημικά και τα φυτοφάρμακα; Χθες έπλυνα μια ντομάτα και ξέβαψε!

. Υπάρχουν πολιτικοί που δεν τους άλλαξαν χαρακτήρα τα βουλευτιλίκια και τα υπουργιλίκια. Kαραγκιόζηδες ήταν και καραγκιόζηδες παρέμειναν...

. Αν νομίζεις ότι όλοι σε έχουν ξεχάσει, άφησε για δύο μήνες απλήρωτη την πιστωτική σου κάρτα.

. Ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οξυγόνο κάποια λεπτά, χωρίς νερό μέρες, χωρίς τροφή εβδομάδες και χωρίς ηθικούς φραγμούς μια ολόκληρη ζωή!

. Το έλεγα και δε με πίστευε κανένας, η χώρα δεν κινδυνεύει από τους συνήθεις υπόπτους, κινδυνεύει από τους συνήθεις πρωθυπουργούς!.

. Καλά έκανε ο ΓΑΠ και πήγε στις Ινδίες... Το άσκημο είναι που θα ξαναγυρίσει...

. Oι ηλίθιοι πολιτικοί και οι βλάκες ψηφοφόροι είναι γεννημένοι ο ένας για τον άλλον..

. Βρε τον Παπακωνσταντίνου ! Κάνει δηλώσεις στο Υπ. Οικονομικών και μοιράζουνε στους δημοσιογράφους τον καφέ της παρηγοριάς και παξιμαδάκια !

. Το χα πει εγώ. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις είναι σαν τους θανατοποινίτες. Με το που βγαίνουνε ζητάνε χάρη.

. Τι γίνεται ρε παιδιά; Δεκάδες θυμάτων σε κάθε έξοδο! Kι άν κατά τύχη δεν έχουμε θύματα ένα Σαββατοκύριακο, θα κάνουμε τζάκ πότ στο επόμενο!

. Η διαφορά μεταξύ ελληνικής οικονομίας και Τιτανικού: Στον Τιτανικό είχε και ορχήστρα

. Ελλάδα, η χώρα των δυο ταχυτήτων... Νεκρά και όπισθεν!

. Αν οι Έλληνες θέλουν να έχουν αυτά που δεν έχουν, πρέπει να κάνουν αυτά που δεν κάνουν...

. Όταν λέμε ακρίβεια, εννοούμε ακρίβεια! Nα φανταστείτε εμείς το ψυγείο μας, το κάναμε παπουτσοθήκη!

. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟ Β: Παρκόμετρα στα σπίτια μας... Θα ρίχνεις 2 ευρώ για κάθε μισή ώρα που θα μένεις μέσα!

. Ο ΓΑΠ ποτέ δεν πίνει καφέ το πρωί... Φοβάται μην τον κρατήσει ξύπνιο όλη τη μέρα.

. Oι επιχειρήσεις βουλιάζουν. Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες.

. Γιωργάκης μου θυμίζει τον δύτη που την ώρα που ανεβαίνει στην επιφάνεια, βλέπει το καράβι του να πηγαίνει στον πάτο!

. Ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι να κάνουν οι πολιτικοί λιγότερες δηλώσεις.

. Παπανδρέου: Θέλει να χτίσει τη νέα Ελλάδα, γι αυτό κατεδαφίζει την παλιά!!!

. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί: 5.100 δημόσιοι υπάλληλοι στην κρατική ραδιοτηλεόραση χωρίς να υπάρχει κρατική ραδιοτηλεόραση!

. Δημόσιες υπηρεσίες: Τόσος πολύς κόσμος, που προσφέρει τόσα λίγα, ζητώντας διπλάσιο μισθό για να κάνει τη δουλειά του ακόμα χειρότερα!

. Κύριε Παπανδρέου, κύριε Σαμαρά από τα κόμματά σας να αρχίσετε τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, αυτά είναι που κυβερνούν τριάντα χρόνια τώρα.

. Άνθρωπος πάνω από 60 κιλά, μπαίνει πια στο πόθεν έσχες...

. Μόλυνση Θερμαϊκού: Σε 2-3 χρόνια δε θα θεωρείται θαύμα να περπατάει κάποιος στην επιφάνεια της θάλασσας. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να το κάνει.

. Παπακωνσταντίνου: Εξυπνότερος του Αϊνστάιν. Tον Αϊνστάιν βρεθήκανε και δέκα άνθρωποι που τον καταλάβανε, αυτόν δεν τον κατάλαβε ακόμα κανείς!

. Για έναν πολιτικό που με τις μεθόδους του χθες υπόσχεται ένα καλύτερο σήμερα, φυσικό είναι να μην υπάρχει αύριο.

. Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει η κυβέρνηση!!!

. Επιστήμονες της NASA, προκειμένου να μελετήσουν τα όρια της αντοχής του ανθρώπου, ζήτησαν δείγμα Έλληνα συνταξιούχου!

. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Ξέρετε πόσο στοιχίζει μία κηδεία σήμερα;

. Θα ήθελα να σας πω την ιστορία για τους 40 κλέφτες, αλλά προφανώς δεν σας ενδιαφέρει η πολιτική...

. Mακάριοι όσοι υπόσχονται πολλά και θυμούνται λίγα...

. Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα από χώρα σε χώρα. Στην Αμερική ονομάζεται ΜAΦΙΑ, στην Ιταλία ΚΑΜΟΡΑ και στην Ελλάδα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

. Γιωργάκης: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα;
-- Τα πλήθη: Βαρβαρότητα, Βαρβαρότητα

. Δεν υπάρχουν πλέον αριστεροί και δεξιοί. Εργαζόμενοι και άνεργοι υπάρχουν.

. Καιρός να καταλάβουμε ότι το μόνο που έχει μείνει όρθιο σ' αυτόν τον τόπο είναι τα ερπετά.

. Πρώτη φορά αποκτήσαμε δύο πρωθυπουργούς χωρίς να μπούμε στο κόπο να τους ψηφίσουμε! Και τα ονόματα αυτών Ντομινίκ Στρος Καν και Όλι Ρεν.

. Είμαι ευτυχής που ζω σε μια δημοκρατική χώρα, όπου μπορεί κανείς να κάνει ελεύθερα οτιδήποτε θελήσει το ΔΝΤ !

. Εμείς χρωστάμε, οι επιχειρήσεις χρωστάνε, το κράτος χρωστάει. -- Τελικά που πήγαν τα λεφτά ρε παιδιά;
schizas.com
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς η Ντόρα έφερε τους Τούρκους στην ΑδριατικήΗ κ. Μπακογιάννη αρνήθηκε να δώσει συμφωνημένα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Δυρράχιο και τα Τίρανα στράφηκαν στην Αγκυρα.

Το «κενό», που με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε η χώρα μας στην Αλβανία, έρχεται να καλύψει τώρα η Τουρκία υλοποιώντας στρατηγικό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με τα Τίρανα, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στην αμυντική διάταξη της χώρας.

Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «Eθνος της Κυριακής», η αδράνεια του τότε υπουργού Aμυνας Β. Μεϊμαράκη και κυρίως η απόλυτη άρνηση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, εμφάνισαν την Ελλάδα αφερέγγυα και ασυνεπή έναντι των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τουρκία να προσφέρει αυτή τα κονδύλια και να βάλει «πόδι» στην Αδριατική και στο Ιόνιο.

Ενα πρώτο απτό αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας» ήταν και η απόφαση την οποία έλαβε η αλβανική Βουλή την περασμένη Τρίτη για να δοθεί άδεια εισόδου και προσωρινής παραμονής στα αλβανικά χωρικά ύδατα 5 τουρκικών πλοίων και των 1.125 μελών των πληρωμάτων τους για «εξοικείωση με νατοϊκά λιμάνια». Ενα από τα λιμάνια στα οποία θα καταπλεύσουν τα τουρκικά πλοία είναι φυσικά και το Bisht Palla.

Ο τουρκικός στολίσκος που θα καταπλεύσει στα αλβανικά χωρικά ύδατα στις 22 Ιουνίου θα περιλαμβάνει και δυο από τα πιο σύγχρονα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις φρεγάτες Gaziantep και Giresun (εξοπλισμένες με το σύστημα Genesis), και η παρουσία του στα νερά της Αδριατικής και του Βορείου Ιονίου προκαλεί ανησυχία, καθώς εκπέμπεται το μήνυμα της δυνατότητας πρόκλησης αντιπερισπασμών και δημιουργίας «ρήγματος» στη μέχρι τώρα ελεγχόμενη και ασφαλή δυτική πλευρά των συνόρων. Η τουρκική στρατιωτική και ιδιαίτερα η ναυτική παρουσία στην Αλβανία διευκολύνθηκε όμως και από σοβαρότατα λάθη και απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ηδη από τις 30 Δεκεμβρίου 2002 είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Αμυνας της Ελλάδας και της Αλβανίας (η οποία τέθηκε σε εφαρμογή του 2004) που προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει τα αναγκαία έργα υποδομής και αναβάθμισης της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο.

Τουρκική σφήνα
Το συνολικό κόστος έφθανε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και προβλεπόταν να καλυφθεί από τις πιστώσεις της αναπτυξιακής βοήθειας του ΥΠΕΞ μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης ΥΔΑΣ που κάθε χρόνο διαθέτει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ (ενώ πόροι θα μπορούσαν να εξασφαλισθούν και από τα περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ των απόρρητων κονδυλίων που έχει στη διάθεσή του κάθε χρόνο ο ΥΠΕΞ και καταλήγουν σε ασαφείς παραλήπτες).

Δύο χρόνια αργότερα, και ενώ καμία κίνηση δεν είχε γίνει για την εκταμίευση των κονδυλίων και την έναρξη των εργασιών, η αλβανική κυβέρνηση προσπαθούσε όλο και πιο πιεστικά να διερευνήσει τις ελληνικές προθέσεις.

Η Τουρκία, μπαίνοντας σφήνα στην υπόθεση όμως, προσέφερε τα κονδύλια για την ανέγερση και εξοπλισμό κτιρίου εντός του Λιμανιού με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως Διοικητήριο (υποχρέωση που περιλαμβανόταν στη συμφωνία με την Ελλάδα).

Την ίδια περίοδο άρχισε ο «βομβαρδισμός» του γραφείου του τότε ΥΠΕΘΑ Β. Μεϊμαράκη από τη διεύθυνση διεθνών σχέσεων του υπουργείου.

Το Υπηρεσιακό Σημείωμα που έφθασε στο γραφείο του υπουργού αφού περιέγραφε την ενόχληση της αλβανικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι 4 χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας δεν είχε γίνει η οποιαδήποτε κίνηση, προειδοποιούσε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου:

1 Πλήττει την αξιοπιστία του ΥΠΕΘΑ και το κύρος της χώρας γενικότερα, καθόσον η εκτέλεση του έργου απορρέει από διακρατική συμφωνία.

2 Δημιουργεί ρωγμές στην εικόνα της κυρίαρχης οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης των Βαλκανίων που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα, κάτι που μπορεί να τύχει κακόβουλης εκμετάλλευσης τόσο από αλβανικά στοιχεία όσο και από λοιπές χώρες με ανταγωνιστικές προθέσεις.

3 Πλήττει τις διμερείς αμυντικές σχέσεις με την Αλβανία ενώ ενδέχεται σε περίπτωση ακύρωσης ή μεγάλης καθυστέρησης του έργου να επιδιώξει την ανάληψή του η Τουρκία με σκοπό την εξασφάλιση φιλικού περιβάλλοντος για την επέκταση του πεδίου δράσης του Πολεμικού Ναυτικού της.

4 Η διμερής αμυντική συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας κυμαίνεται ήδη σε υψηλά επίπεδα και η Τουρκία εκτός από τη συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και την παροχή αμυντικού υλικού, έχει αναλάβει: Τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Ακαδημίας στον Αυλώνα, τον εκσυγχρονισμό της επισκευαστικής μονάδας του Ναυτικού στο Pasha­liman του Αυλώνα, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου στο Kucove και του εργοστάσιου πυρομαχικών στο Polican.

Εστω στο παρα 5'
Δραματική επιστολή Μεϊμαράκη για υλο­ποίηση της συμφωνίας
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες συγχρόνως ζητούν την άμεση αποδέσμευση τουλάχιστον του μισού ποσού από τον αρχικό προϋπολογισμό (3,2 εκατομμύρια ευρώ) καθώς αναμενόταν να τεθεί το θέμα από αλβανικής πλευράς κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε στα Τίρανα ο υπ. Εθνικής Αμυνας 9-10 Μαΐου 2006. Ενώ αρχίζει και αφυπνίζεται το στενό επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη και οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ και της ΥΔΑΣ (της οποίας προΐστατο ο στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη, σημερινός ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης) αρχίζουν να... συζητούν την αποδέσμευση ενός ποσού σημαντικά μικρότερου από αυτό που προβλεπόταν από τη διμερή συμφωνία.

Σαν λύση ανάγκης προτείνουν στον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει τουλάχιστον την καταβολή από το ΥΠΕΞ του μισού προβλεπόμενου ποσού (3,2 εκατ. ευρώ) κατανεμημένου έστω σε δυο έτη (από 1,6 εκατ. για το 2006 και το 2007) ώστε να ξεκινήσει το έργο. Αν και ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνεται με επιστολή στην κ. Μπακογιάννη εξηγώντας την επείγουσα μορφή που είχε πάρει το θέμα, η απάντησή της για τη «διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης αναπτυξιακής βοήθειας προς υλοποίηση της δέσμευσης ΥΠΕΘΑ για την εκτέλεση έργων υποδομής-αναβάθμισης της Ναυτικής Βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο» ήταν αρνητική...

Η αρνητική αυτή απάντηση και ο απαράδεκτος χειρισμός του θέματος από την προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησαν και σε άδοξο τέλος το ελληνικό σχέδιο για εμπέδωση και προώθηση της Ναυτικής Συνεργασίας με την Αλβανία, που τουλάχιστον θα δυσχέραινε, εάν δεν έκλεινε εντελώς τον δρόμο για τη «θεσμική» παρουσία των Τούρκων και στα δυτικά θαλάσσια σύνορά μας.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr-EΘΝΟΣ


Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

Νέο προκλητικό ξεσάλωμα των τουρκοφρόνων στον Εχίνο!Είναι λογικό. Από τη στιγμή που είναι τέτοιο το έλλειμμα κράτους και…εθνικής κυριαρχίας στην ελληνική (;) Θράκη και από τη στιγμή που είναι τέτοια και η χυδαιότητα ή ο ραγιαδισμός ή η βλακεία (ή και όλα μαζί) όσων παριστάνουν τον τοπικό πολιτικό κόσμο, τα φασιστόμουτρα της άλλης πλευράς θα ξεσαλώνουν κατά τρόπο ολοένα και πιο αναίσχυντο. Και η κατάσταση θα εκτραχύνεται συνεχώς.

Την Κυριακή λοιπόν 23-5-2010 (ανήμερα δηλαδή της ημετέρας Πεντηκοστής) έγινε στο τζαμί του μειονοτικού χωριού Εχίνος της Ξάνθης μία τελετή χάτιμ. Σας έχουμε γράψει κι άλλες φορές για τα χάτιμ (τις τελετές δηλαδή περάτωσης των ετήσιων μαθημάτων Κορανίου) και για το τι συνήθως διαμείβεται στη διάρκειά τους, οπότε δεν νομίζουμε ότι συντρέχει λόγος να επεκταθούμε ξανά σε λεπτομέρειες από τι είπαν μέσα στο τζαμί τα κεντρικά (και πάλι) πρόσωπα, δηλαδή ο ψευτομουφτής Ξάνθης και εκλεκτός της Άγκυρας Αχμέτ Μέτε και ο Τούρκος πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς.

Εκείνο στο οποίο επικεντρώνουμε σήμερα είναι κάτι διαφορετικό. Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν πάνω από 15 άτομα που κυκλοφορούσαν με την μπλούζα που βλέπετε στην κάτω φωτογραφία. Η μπλούζα αυτή από μπροστά έχει, όπως παρατηρείτε, τη σημαία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Δ. Θράκης»! Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε και την πίσω μεριά αυτής της μπλούζας με την φράση ¨Νεολαία του Λαλά Σαχίν Πασά¨, δηλαδή του Οθωμανού στρατηγού που είχε κατακτήσει την περιοχή τον ύστερο 14ο αιώνα!

Και βεβαίως για το ποιο κλίμα κυριαρχεί στα άντρα των εκτουρκισμένων γενιτσάρων της Θράκης, όπως το (πρώην) πομακοχώρι του Εχίνου, γνωρίζαμε καλά από καιρό. Σε λίγο όμως, όπως πάμε, όλοι ετούτοι οι χυδαίοι φασιστολακέδες της Άγκυρας θ’ αρχίσουν να μας ανεμίζουν τη σημαία της…Ανεξαρτησίας τους και μες στα μούτρα! Και περαιτέρω, εύλογα ασφαλώς και τα ερωτήματα: Υπάρχουν επιτέλους νόμοι στη γελοία αυτή περιοχή και κυρίως υπάρχει έστω ένας που θα τολμούσε να τους εφαρμόσει; Θα κατανοήσουν κάποια στιγμή επιτέλους τα τοπικά δημαρχονομαρχίδια, καθώς και τα εν Αθήναις καρτούν που παριστάνουν τις κυβερνήσεις του χυδαίου ψευδοκράτους της Μελούνας, προς τα πού οδεύουμε ή θα συνεχίσουν να εκλαμβάνουν ες αεί τη ροχάλα ως ψιχάλα; Ρητορικά ερωτήματα θέτουμε (και πάλι) ασφαλώς…

Διαβάστε περισσότερα...

Απαξίωσαν τον ΣΥΣΜΕΔ

ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ απαξίωσαν φέτος την εκδήλωση του ΣΥΣΜΕΔ

Απόντες φέτος από την εκδήλωση του ΣΥΣΜΕΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ. Πέρυσι στην ίδια αίθουσα είχαν παραβρεθεί εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κα Βάσω Παπανδρέου και εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Γραμματέας της ΚΕ και ο Γραμματέας της ΟΚΕ Εθνικής Αμύνης του ΛΑΟΣ. Φέτος αν και έχει πολλές φορές φιλοξενήσει σε εκπομπές του ο Γραμματέας της ΟΚΕ Εθνικής Αμύνης του ΛΑΟΣ Αντώνης Μυλωνάκης τον ΣΥΣΜΕΔ,δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση η οποία συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό στελεχών τα οποία γέμισαν την αίθουσα.Όλοι οι παρευρισκόμενοι κρεμάστηκαν στην κυριολεξία από τα χείλη του γνωστού εργατολόγου καθηγητή κου Μητρόπουλου.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ παρακάτω:
Με απόλυτη επιτυχία έλαβε χώρα την 30-5-2010 και από ώρα 10.00΄ έως 13.30΄ η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΣΜΕΔ στον πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά, με θέμα: «Μισθολογικό, συνταξιοδοτικό – Το σήμερα και το αύριο. Μύθοι και πραγματικότητα. Η ομηρία της στρατιωτικής οικογένειας από την αβεβαιότητα του αύριο. Ποιος ευθύνεται και πώς μας επηρεάζει στο εργασιακό και οικογενειακό πεδίο; Συμπεράσματα και προτάσεις». Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πολυχώρου με την παρουσία πάνω από 350 μελών του ΣΥΣΜΕΔ και στελεχών των ΕΔ, ανέπτυξαν το ως άνω θέμα οι ομιλητές αυτού, κ.κ. Β. Λιώρης, Υποπλοίαρχος ε.α. ΠΝ, Ι. Αντωνιάδης, Πλοίαρχος (Ο) ΠΝ και ο καθηγητής του εργατικού δικαίου Α. Μητρόπουλος. Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων όπως αποτυπώθηκε στα ερωτήματα που ακολούθησαν των ομιλιών ήταν μεγάλο και διαφάνηκε η ανάγκη για περαιτέρω πληροφόρηση, με τη διοργάνωση νέων εκδηλώσεων και συναντήσεων. Με την παρουσία και το χαιρετισμό τους μας τίμησαν ο Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Θανάσης Παφίλης, ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Π. Πλούμης, ο Ειδικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), κ. Πρεμετής Β., ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ), κ. Παντελεάκος Φ. και ο Γενικός Γραμματέας του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών του ΠΝ (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), κ. Ποιμενίδης Φ., τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Με δοξολογία ( σήμερα 10,30΄) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Ελληνικής Αστυνομίας,κατάθεση στεφάνων και ομιλίες στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης , έγινε και φέτος ο εορτασμός της ημέρας προς τιμή των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας.
taxalia
Διαβάστε περισσότερα...

Νόμιμη έκρινε το ΣτΕ τη μείωση του ύψους των γυναικών για την είσοδό τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ. αριθμ. 59/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης με το οποίο μειώθηκε από 1,65 σε 1,60 το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος των γυναικών για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές.

Παράλληλα, με το ίδιο σχέδιο ΠΔ ανακαθορίστηκε ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) των υποψηφίων για μεν τους άνδρες μεταξύ των ορίων 19 - 27, για δε τις γυναίκες εντός των ορίων 18 - 25. ΔΜΣ είναι το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου ή της υποψηφίας σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα.

Όπως αναφέρεται στην γνωμοδότηση του ΣτΕ, από έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και ειδική μελέτη, προκύπτει ότι με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου ΠΔ η διάκριση ως προς το ύψος μεταξύ των δύο φύλων εξομαλύνεται, κατόπιν και των σχετικών παρατηρήσεων του Συνήγοροι του Πολίτη και διευρύνεται η κλίμακα του ΔΜΣ, προκειμένου «να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μειώσεως των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές».

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτικό ανέκδoτο..


Γίνεται λοιπόν συνεδρίαση στην Βουλή, μετά την ανακοίνωση των σκληρών οικονομικών μέτρων και λέει ο Παπανδρέου

ότι πρέπει να πάρουν μέτρα για την τόνωση του ηθικού των βουλευτών για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα.

Λέει λοιπόν ότι πρέπει να αλλάξουν τις μοκέτες στην Βουλή από κόκκινες να τις κάνουν μπλε.

Ψηφίζουν και το αποφασίζουν.

Προτείνει ο Σαμαράς να στολιστεί η...

αίθουσα της Βουλής με Ελληνικές σημαίες για να ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα.

Ψηφίζουν και το αποδέχονται.

Προτείνει τέλος ο Καρατζαφέρης πριν από κάθε συνεδρίαση της Βουλής να παίζει ο Εθνικός ύμνος.

Ψηφίζουν και αυτό και το κατοχυρώνουν.

Όση ώρα ψηφίζουν τις αλλαγές, είναι μια γριούλα, καθαρίστρια στην Βουλή, που κάθεται στην πόρτα

και κοιτάζει με απορία και απόγνωση τον Παπανδρέου.


Ο Γιώργος την βλέπει και αφού τελειώνει η ψηφοφορία, πηγαίνει προς το μέρος της και την ρωτά....

"Γιαγιούλα, γιατί όση ώρα ψηφίζαμε για τις αλλαγές στην Βουλή εσύ με κοιτούσες με απορία;;;"

Και με άνεση η γριούλα απαντά:

"Πριν διοριστώ με μέσον στην Βουλή, ήμουν καθαρίστρια σε ένα μπουρδέλο.

Όταν οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, αλλάζαμε τις πουτάνες όχι τις μοκέτες!" ...
Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ '67
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΨΕΥΣΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ
Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Διαβάστε περισσότερα...