Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Κύριοι, δεν θα καταντήσετε λινάτσα τον ελληνικό στρατό

ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη αν καούν στρατιώτες καθότι είναι πανάσχετοι για αυτή τη δουλειά?
ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος στρατιώτης τραυματιστεί κατά την συλλογή απορριμάτων ή μολυνθεί;

Κάποιοι πολιτικοί θεωρούν ότι ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να αποτελέσει τον ιατρό για πάσα νόσο και μακακία.

Ο Ελληνικός Στρατός καλείται να σβήσει τις φωτιές και να κάνει τον Πυροσβέστη ή…ΔασοΠυροσβέστη.

Τώρα μάθαμε ότι ο Ελληνικός Στρατός μπορεί να κληθεί για να καθαρίσει τα σκουπίδια της…Θεσσαλονίκης.

Αύριο ποιος ξέρει; Μπορεί να τους πάρουν στα σπίτια τους για εσωτερικούς υπηρέτες.

Κύριοι, ως εδώ!

Ο Ελληνικός Στρατός είναι για την φύλαξη των συνόρων και την προστασία της Αξιοπρέπειας της Πατρίδας.

Μην τους εξευτελίζεται άλλο. Δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση, εκπαίδευση, εμπειρία και εξοπλισμό γι΄αυτές τις εργασίες. Και πως θα ήταν δυνατό άλλωστε.

Και θέτω ευθέως τα ερωτήματα:

ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη αν καούν στρατιώτες καθότι είναι πανάσχετοι για αυτή τη δουλειά?

ΠΟΙΟΣ θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιος στρατιώτης τραυματιστεί κατά την συλλογή απορριμάτων ή μολυνθεί;

Η συμπεριφορά αυτή, απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, είναι απαράδεκτη.

Πόσο μάλλον όταν πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για το ΠΟΥ και ΠΟΣΟ υπηρέτησαν κάποιοι πολιτικοί…

http://papaioannou.wordpress.com/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ O ΛΑΟΣ ΚΑΙ O ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι, τέλη της δεκαετίας του 80, την εποχή της "μεγαλουργίας" του πατρός Παπανδρέου, φρέσκος από την Στρατιωτική Σχολή, υπηρετούσα πέριξ της Θεσσαλονίκης, σε μαχιμότατο Τεθωρακισμένο Σχηματισμό -νιώθοντας ευνοημένος από την υπηρεσία διότι βρισκόμουν εκεί- όταν ο τότε Διοικητής του Γ'ΣΣ (και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Κυριάκος Σπυριούνης, διέταξε όλες τις Μονάδες να προσφέρουν "κοινωνικό έργο".
Εκείνο το χειμώνο, δεν σας περιγράφω, πόσα κυβικά πάγου έσπασα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πόσο χιόνι έσπρωξα στο Δερβένι, πόσα σκουπίδια φόρτωσα και πέταξα στις χωματερές, πόσες γιαγιάδες και παππούδες ανέβασα στην καρότσα του STEYER (με εκείνες τις υπέροχες αυτοσχέδιες σκάλες), πόσες νύχτες πέρασα στα ρουμάνια της Χαλκιδικής σβήνοντας φωτιές.
Το επόμενο καλοκαίρι, αφού ο εν λόγω Σωματάρχης αποστρατέυτηκε και ακολούθησε την πολιτική του καριέρα, ένιωσα ανακουφισμένος όταν πήρα φύλλο πορείας για τον Βόρειο Έβρο και πιο πολύ όταν εκεί που πήγα, κατάλαβα επιτέλους τι επάγγελμα κάνω.
Είναι λυπηρό, στο τέλος αυτής της συναρπαστικής διαδρομής μου στο Στρατό, 30 σχεδόν χρόνια μετά, να διαπιστώνω ότι αυτή η -κατά Πάγκαλον αντιπαραγωγική- οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, χρησιμοποιείται ακόμη με τις ίδιες και απαράλλαχτες συνταγές του παρελθόντος και τελικώς απαξιώνεται και κοινωνικά και επαγγελματικά.
Ο στρατιωτικός, υπηρετεί. Ορκίζεται να φυλλάτει πίστην εις την Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμ και τους Νόμους, υποταγή στους ανωτέρους του.
Οι "ορθοτομούντες τον λόγον" του Ελληνικού Συντάγματος, θεωρούν ότι η "υποταγή" σημαίνει "δουλία" και η "υπακοή" σημαίνει "αβουλία". Έτσι, ο Αξιωματικός, ο Υπαξιωματικός, ο Οπλίτης, εύκολα και δωρεάν γίνεται "απεργοσπάστης" μεταποιούμενος σε οδοκαθαριστή, πυροσβέστη, οδηγό και εισπράκτορα αστικής συγκοινωνίας, και πλήθος άλλων επαγγελμάτων, καταφανώς άσχετων με την φύση της αποστολής τους.
Κύριοι κυβερνώντες. Στην δύσκολη στιγμή, ο Έλληνας ένστολος, έχυσε, χύνει και θα χύσει το αίμα του "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος" προασπιζόμενος την εθνική ανεξαρτησία και την εδαγφική ακεραιότητα της Πατρίδας του. Πότε θα το αντιληφθείτε επιτέλους για να τον περιβάλετε με την ανάλογη τιμή? Μήπως η συμπεριφορά σας, είναι αποτέλεσμα ενός φοβικού "μεταπολιτευτικού" συνδρόμου που θέλει τον ένστολο ως "εν δυνάμει" κίνδυνο κατάλησης του πολιτέυματος? Μήπως με τις απαξιωτικές σας ενέργειες εναντίον του, περνάτε σε όλη την κοινωνία το μήνυμα, ότι στην μηχανή του Κιμά που λέγεται "Μνημόνιο" έχετε παντελώς διαγράψει τις έννοιες "εδαφική ακεραιότητα" και "εθνική ανεξαρτησία" έναντι χρεωλυσίων αδιαφανώς διαχειρισθέντων?
Μήπως τελικά, αυτό θέλετε να μας πείτε?
Ότι θα αποτελέσετε παγκόσμιο ιστορικό φαινόμενο κυβέρνησης δημοκρατικά εκλεγμένης, που εκχώρησε σε μια νύχτα όλα τα ιστορικά-κοινωνικά-εθνικά δικαιώματα ενός έθνους και κατέλυσε το Σύνταγμα μιας χώρας για "διακανονισμό οικονομικών χρεών"?
Αν ναι, σας υπενθυμίζω, ότι θα βρείτε απέναντί σας, κριτές νεκρούς - ζωντανούς και αγέννητους Έλληνες, και στην πρώτη γραμμή τους ομόσαντες τον Στρατιωτικό Όρκο.

ΙΛΑΡΧΟΣ είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΚΑ ΛΗΣΤΕΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ 2500 ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΠΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΟΥΝΑ ΠΟΡΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι οτι η Θεσ/νικη είναι η πόλη που εκλέγει τον Μπένυ. Ποιό κοινωνικό έργο και σαχλαμάρες. Το θέμα είναι να εξυπηρετηθεί η εκλογική πελατεία. Οι στρατιωτικοί κρύβονται πίσω απο τις εντολές της ''πολιτικής ηγεσίας''. Τι να κάνουν τα παλληκάρια οι στρατηγοί μας, να παρακούσουν τον πολιτικό τους προιστάμενο;

Ανώνυμος είπε...

"...Τι να κάνουν τα παλληκάρια οι στρατηγοί μας, να παρακούσουν τον πολιτικό τους προιστάμενο;..."

Προαλείφονται για μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ στη χειρότερη, η για Πρόεδροι ΔΕΚΟ στην καλύτερη!!

Θα το γράψω για μία τελευταία φορά:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΛΠ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

...όπως θάκανες εσύ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

οι στρατιωτες....θα; μαζευουν και τα σκουπιδια απο τα κρουασανακια και τα κ....χαρτα των λαθροπακιστανων....
ερε γλεντια....
να θυμησουμε πως σκοτωθηκε ο καλιγουλας????
επειδη καποιοι λογω ονοματος και ογκου,εχουν ιδεες αυτοκρατορικου μεγαλειου.....καλο ειναι να διαβασουν λιγο ιστορια