Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Γιατί η Νέα Δημοκρατία αιμορραγεί ακατάπαυστα

Με ντιντίδες και διαδρομιστές τι μπορεί να περιμένει ο λαός από τον Αντώνη;
Ο (και πολιτικός) φίλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης έγραψε για …ντιντίδες και διαδρομιστές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά που έγραψε ο Κρανιδιώτης σαφώς φωτογράφιζαν κάποιους, και σαφώς εξέφραζαν πάρα πολύ κόσμο.


Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι από τους μικρόκοσμους των κομμάτων πιστεύουν ότι δεν φτάνουν στην κοινή γνώμη αυτά που κάνουν. Ο Κρανιδιώτης έχει απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφει, και αν θέλετε χωρίς ίχνος υπερβολής γράφει λίγα. Μέχρι στιγμής αποδεδειγμένα λάθος αποφάσεις του Σαμαρά οφείλονται σε ανάλογες επιρροές. Είναι συνήθης η πρακτική στην Ελλάδα γύρω από έναν ηγέτη από το επίπεδο του απλού στελέχους μέχρι και τον πρωτοκλασάτο επικοινωνιακά ή μη πολιτικό να δημιουργούνται αυλές, ντιντίδες, διαδρομιστές, παρατρεχάμενοι, σφουγκοκωλλάριοι, ικανοί αλλά και επικίνδυνα ανίκανοι, όπως και συμφεροντολόγοι.

Άνθρωποι που μεθοδεύουν την προσέγγιση και την επιρροή του ηγέτη ή των ανθρώπων που τον επηρεάζουν προκειμένου να καταλάβουν κομματικά οφίτσια για να εξασφαλίσουν τα σχέδιά τους την ώρα που η εξουσία θα έρθει στα χέρια τους. Είναι νωπά τα παραδείγματα της διακυβέρνησης Καραμανλή, με ουκ ολίγα τα κομματικά μπουμπούκια της Νέας Δημοκρατίας, αρκετά εκ των οποίων και σήμερα κατέχουν κομματικές θέσεις, που απολαμβάνουν τα ανταποδοτικά τέλη της διαπλοκής τους με μεγαλοκαρχαρίες από την εποχή που τους εξυπηρέτησαν από τις κρατικές θέσεις που κατείχαν.

Αυτούς τους ξέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς; Και αν τους ξέρει γιατί τους ανέχεται; Υπάρχουν και συνεχίζουν να δρουν στους κομματικούς κόλπους. Κάποιοι μάλιστα εκ των επί σειρά διαδρομιστών κάνουν και μυστικά ραντεβού σε πολυτελή ξενοδοχεία με ντιντίδες, αλλά και αλωνίζουν πουλώντας ποικιλότροπα κομματιλίκι και άκρες ανταποδοτικά, απολαμβάνοντας μάλιστα και απόλυτης …εμπιστοσύνης.

Η τακτική αρκετών από αυτούς Αντώνη Σαμαρά είναι να σπιλώνουν με λάσπη - και ό,τι άλλο εργαλείο διαθέτουν ή αναζητούν - προκειμένου να κρατήσουν μακριά ανθρώπους που έχουν στο DNA τους και στην διαδρομή τους την εντιμότητα. Με τους ντιντίδες και τους διαδρομιστές, αυτούς που φαίνεται προς τα έξω ότι επιχειρούν ακατάπαυστα να σε βάλουν σε γυάλα Αντώνη Σαμαρά, τι μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός;

Είναι γνωστές εδώ και πολύ καιρό οι έντονες αντιδράσεις σε κομματικό επίπεδο βουλευτών της Ν.Δ που δυσφορούν ακριβώς γιατί δεν μπορούν επί μήνες ούτε να μιλήσουν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φαήλο Κρανιδιώτη έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που γράφεις, και ακόμη χειρότερα. Γιατί σε όλους αυτούς δεν κόστισε τίποτα η απαξίωση και η τιμωρία της Νέας Δημοκρατίας από τον λαό. Αυτοί βολεμένοι ήταν και δυστυχώς εξακολουθούν να είναι.

Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία αιμορραγεί ακατάπαυστα.

Ωρολόγιος Δείκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: