Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κρουαζιέρα: Στα άκρα για την υποστολή σημαίας

ΥΘΥΝΑΛ: «Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός ούτε εκβιάζονται ούτε απειλούνται. Γνώμονάς μας είναι το δημόσιο συμφέρον». Louis: «Η αλλαγή σημαίας επιβάλλεται, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση της παρουσίας μας στο χώρο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα».
Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση σε δηλώσεις κ. Γιάννη Διαμαντίδη.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν σήμερα στην ακόλουθη δήλωση :


«Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του κινήματος των Μνημονίων, όπως αυτές του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, για το τομέα της κρουαζιέρας, χαρακτηρίζονται αποκλειστικά και μόνον από έπαρση και ανευθυνότητα.

Δεν προλαβαίνουμε πλέον τον κ. Διαμαντίδη ο οποίος κάθε μέρα που περνά καταγράφει και νέο ρεκόρ γκαφών που δυστυχώς, εκτός από τον ίδιο, εκθέτουν και τη χώρα. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως η άγνοια του σε βασικά θέματα του χαρτοφυλακίου του, το οποίο ας σημειωθεί πως ακόμη ψάχνει, είναι παροιμιώδης.

Θα ήταν πολλαπλώς χρήσιμο, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για την Ελληνική ναυτιλία, να αφήσει ο κ. Διαμαντίδης στην άκρη τους ανέξοδους παλληκαρισμούς και να κατανοήσει επιτέλους πως είναι υπουργός και πρέπει να ασκήσει κάποτε τα καθήκοντα του.

Θα ανέμενε συνεπώς κανείς από τον κ. Διαμαντίδη, αντί να αναλώνεται σε επικοινωνιακά τρυκ της περασμένης δεκαετίας, να είχε συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη, για να βρει τις λύσεις εκείνες που απαιτούνται ώστε να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας Έλληνα ναυτικού στην κρουαζιέρα. Αλλά τι τον νοιάζει τον κ. Διαμαντίδη ; Μήπως αυτός θα είναι άνεργος σε λίγο;

Τέλος, θα ήμασταν ευγνώμονες στον κ. Υπουργό αν είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει επιτέλους για τις αρμοδιότητες του, διότι έχουμε μπερδευτεί και δεν ξέρουμε σε ποιον πρέπει να απευθυνόμαστε για τα θέματα της ναυτιλίας. Σε αυτόν ή τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή»;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΕΙΜΕΝΕΤΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΛΟ;....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑ........