Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΑΑΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Διαπιστώσεις-Σκέψεις-Προτάσεις για το μέλλον της ΕΑΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ μετά την εκλογή του πρέπει να δώσει το βάρος και θα ασχοληθεί με τα εθνικά θέματα. Θα αναλύσει την κατάσταση που υφίσταται στο Στρατό και θα ασκήσει κριτική στον Υπουργό για την διάλυση που μεθοδικά επιχειρείται στις Ε.Δ (Εν ενεργεία και εφεδρεία - απόστρατους)

Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να διακρίνεται για το θάρρος του, την αγωνιστικότητα του, την συναδελφικότητα του, την ευθυκρισία του και την ακεραιότητα του. Αν σε αυτά προσθέσουμε την προσαρμοστικότητα του στις νέες τεχνολογίες την και την απέραντη φιλοπατρία του, που είναι δεδομένη για όλους τους υποψηφίους, τότε έχουμε τον πρόεδρο που έχει τα εχέγγυα για να φέρει σε πέρας την δύσκολη αποστολή του.

Ο Νέος Πρόεδρος χρειάζεται πολύ όρεξη, καλό επιτελείο, σωστή οργάνωση, μηχανοργάνωση, εθελοντική βοήθεια και κυρίως νέους ανθρώπους

Ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί πρέπει να είναι έτοιμος να παραιτηθεί σε περίπτωση που του ζητηθεί να αποκρύψει ή να ενεργήσει κάτι αντίθετο από αυτό που επιτάσσει το σύνταγμα.  Αυτή πρέπει να είναι η συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων συναδέλφων. Αυτή είναι η απαίτηση των χιλιάδων συναδέλφων

Σημαντικό προσόν του νέου Προέδρου είναι να ενώνει και να αφουγκράζεται τους συναδέλφους. Τα κόμματα δεν έχουν θέση στην Ένωση μας.

Τα μοναδικό μέσο που διαθέτει η ΕΑΑΣ για να υπηρετήσει τα συμφέροντα και να διασφαλίσει τα δικαιώματα των αποστράτων, είναι η δυναμική που θα αναπτύξει στην αντιπαράθεσή της με τους όποιους κακόβουλους εκμεταλλευτές των αποστράτων.


ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ – ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ
Η ρεβανσιστική και άδικη αντιμετώπισή από την πολιτεία. Με απλά λόγια "δεν γουστάρουν" τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά τους βετεράνους αυτών...
Απαξίωση και απροθυμία ένταξης στην ΕΑΑΣ ,όλων των αποστράτων αξιωματικών. Από τις δεκάδες χιλιάδες , οι …μισοί περίπου είναι εγγεγραμμένοι.!

Απαξίωση και απροθυμία συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες της Ένωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έλλειψη στήριξης του χώρου από καταξιωμένα στελέχη , που και την πείρα και τη δύναμη είχαν (και έχουν;) κατά καιρούς (Αρχηγοί, Υπαρχηγοί, Σωματάρχες, Διοικητές Στρατιάς), να υλοποιήσουν ουσιαστικές παρεμβάσεις

Δόθηκε η "ευκαιρία" δημιουργίας πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων, με συνέπεια την έλλειψη συντονισμού και κατακερματισμό των προσπαθειών. Η διάσπαση προσπαθειών καταστρεπτική. Οι πολλές "νησίδες" δύσκολα επιβιώνουν" και στο τέλος γίνονται "γκρίζες ζώνες", αβέβαιων διαθέσεων από τους δυνατούς!

Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ -ΝΑΙ) Η ΕΑΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Α/ΓΕΣ  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ (ΚΟΙΝΗΣ) ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ (ΣΤΟ ΠΡΟΤΑΘΕΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ-ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟ ΝΙΜΤΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ;

Να οργανωθεί μία Ομάδα συναδέλφων και υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που έχουν το χρόνο, τις γνώσεις και τη διάθεση , ομάδα που να επεξεργασθεί συγκεκριμένες δυνατότητες δράσης , υλοποιήσιμες και με την οικονομική συμμετοχή , αν απαιτηθεί , των μελών.

Υποβολή μηνύσεων εναντίον απάντων που προσπαθούν με απαξιωτικούς λόγους να μειώσουν την αξιοπρέπεια και το ηθικόν των Αξιωματικών (αντιπαραγωγικοί, η Ελληνική Σημαία είναι ένα πανί που το πήρε ο αέρας κλπ.)

Πρέπει να καταλάβει ο Υπουργός ότι οι μηνύσεις για ανθελληνική πολιτική και την εγκατάλειψη του ζωτικού χώρου του Αιγαίου  μπορούν να οδηγήσουν το πολιτικό σύστημα σε στρατοδικείο.

Υποβολή μελέτης  της Ενώσεως για την κατάσταση στη Θράκη καθώς και τα προτεινόμενα μέτρα για την διάσωση της

Υποβολή προτάσεως της Ενώσεως για την ΑΟΖ και το Καστελόριζο. Προγραμματισμός εκδρομής.

Κάθε φορά που παραχωρείται στην Τοπική αυτοδιοίκηση κάποιο στρατόπεδο μέσα σε πόλη, να πωλείται το 20% του οικοπέδου στον ΑΟΟΑ, στην αντικειμενική του αξία

Συνεχής προσπάθεια για την αύξηση των μελών μας, ηλεκτρονική σύνδεση με το σύνολο των συναδέλφων.

Ηλεκτρονική Σύνδεση με όλες τις πατριωτικές οργανώσεις και Blogs.

Ενημέρωση των Ελλήνων της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας για τα Εθνικά μας θέματα.

Σύνδεση με την Ένωση Αποστράτων της Κύπρου, Euromil κλπ.

Οι παλαίμαχοι τιμώνται από όλες τις οργανωμένες χώρες. Η Ελλάδα δυστυχώς κυβερνάται από απάτριδες. Έχουμε ήρωες αξιωματικούς που πολέμησαν στην Κύπρο, όμως το σύστημα τους κρύβει.

Η Κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να καταλάβουν ότι οι δεσμοί των αποστράτων με τους ενεργεία είναι πολύ δυνατοί. Είμεθα ένα σώμα και κάθε επιτυχία των εν ενεργεία συναδέλφων μας γεμίζει χαρά και υπηρηφάνεια.
Η ΕΑΑΣ δεν πρέπει να δεχθεί οποιαδήποτε παρατυπία και αρνητική συμπεριφορά κατά των ενεργεία αξιωματικών.
Έτερος στόχος της ΕΑΑΣ πρέπει να είναι η αξιοκρατική εξέλιξη των Αξιωματικών μέχρι και την τελευταία βαθμίδα. Ο κομματισμός πρέπει να παταχθεί σε κάθε του μορφή.

Οι ενώσεις χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές οι οποίες θα δημιουργήσουν την ψυχολογία στο μέλος ότι οι κρατήσεις του υπέρ της Ένωσης έχουν ανταποδοτική σχέση. Η ανταπόδοση δύναται σε γενικές γραμμές να είναι:

1. Διαρκής παροχή οικονομικών υπηρεσιών στα μέλη (συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, φοροτεχνικολογιστικά, στεγαστικά, κλπ).

2. Διαρκής παροχή νομικών υπηρεσιών (προσφυγές, κληρονομικά, κλπ).

3. Διαρκής παροχή πρόσθετων υγειονομικών υπηρεσιών (βιβλιάρια, φάρμακα, συμφωνίες με Ιδιωτικό Τομέα, ψυχολογική στήριξη των γηραιότερων μελών, κλπ).

4. Διαρκής παροχή πολιτιστικών υπηρεσιών (προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων των μελών συγγραφέων - ποιητών - στρατηγικών αναλυτών,κλπ).

5. Και άλλα πολλά ανάλογα με τα προγράμματα των υποψηφίων Προέδρων.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

"Η οποιαδήποτε αλλαγή του Νομικού καθεστώτος των Ενώσεων Αποστράτων σημαίνει ότι το ΥΠΕΘΑ και η Κυβέρνηση επιλέγουν να απαξιώσουν και να αποδυναμώσουν μια κοινωνική ομάδα στην οποία στηρίχτηκε και πιθανόν να στηριχτεί όποτε απαιτηθεί, για τη σχεδίαση και εκτέλεση της αμυντικής αποστολής της Χώρας μας".
"Γιατί το ΥΠΕΘΑ και η Κυβέρνηση δεν επιλέγουν την ενδυνάμωση, το συντονισμό των Ενώσεων Αποστράτων και των επί μέρους συνδέσμων, προκειμένου να εκπληρώσουν τον «υγιή» συνδικαλιστικό τους ρόλο και το σκοπό ίδρυσης και ύπαρξής τους".

Ήμασταν κάποτε στρατιώτες ! Ας "παλέψουμε" να συναντηθούμε με τον εαυτό μας, με τις υγιείς και χρηστές επιθυμίες μας . Να συναντηθούμε με τους άλλους, μεταξύ μας , μακριά από γκρίζες κοινωνίες που κάναν και κάνουν το παν να επιβάλλουν αλλοτριωμένες πράξεις και πρακτικές, που επιβάλλουν βλέμμα κενό , αδιάφορο , ένοχο , χαμηλωμένο ή και …θρασύ.

Μία ισχυρή ΕΑΑΣ που δεν φοβάται και χαϊδεύει κανένα και εργάζεται για τα μέλη της  θα μπορέσει να υλοποιήσει πιο εύκολα τα δίκαια αιτήματα μας.

Οι Σύνδεσμοι πρέπει να αποτελέσουν τα ραχοκοκαλιά της ΕΑΑΣ. (όχι άλλων διαφόρων συμφερόντων φορέων). Δεν επιτρέπεται όμως σε κανένα Σύνδεσμο να θέτει ή να συζητά, χωρίς την άδεια της ΕΑΑΣ, θέματα που αφορούν όλες τις τάξεις. Υπάρχει κίνδυνος να κάνει ζημιά. Οι πρόεδροι Όπλων και Σωμάτων πρέπει να συμπληρώνουν τα κενά.
Στάθης Λέκκας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα με τον νέο πρόεδρο η ΕΑΑΣ θα λύση όλα τα προβλήματα -ακόμα και την ΑΟΖ.Παιδιά ...έλεος.Ξεχνάτε οτι η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και οι αποφάσεις δεν έρχονται απο κάποιο όργανο αλλά από τον ΥΕΘΑ που εποπτεύει.Για άλλη μία φορά βλέπομε τη σκιά μας και τη περνάμε για το μπόι μας.Ο πρόεδρος δεν θα κάνει τίποτα γιατί δεν μπορεί.Μόνο φιλολογικές συζητήσεις μπορεί να γίνουν και αυτές όχι επίσημα.Στο νέο πρόεδρο θέτω το ερώτημα πώς σχολιάζει τις φήμες για μετατροπή της ΕΑΑΣ σε ΝΠΙΔ αν και σε κάποια προεκλογικά ερωτήματα δεν πείραμε απάντηση.Θα δώσει τους ισολογισμούς στη δημοσιότητα?Θα δεχτεί τον έλεγχο των πεπραγμένων του από κάποιο όργανο ή θα συνεχίζετε το αποφασίζωμεν και διατάσωμεν από μια χούφτα που διαχειρίζονται τις κρατήσεις μας?

DATON είπε...

Στρατηγέ, λησμονείτε το αυτονόητο...το ότι δηλαδή οι Έλληνες συμφωνούν μόνο στο κατούρημα...απόδειξη; οι είκοση εφτά οργανώσειςπού έχετε!

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΣΟ ΗΣΟΥΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ...ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ!ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!ΕΘΝΙΚΑ ΚΛΠ!!ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΟΣΟ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ!ΜΑΛΛΟΝ ΛΕΓΑΤΕ ΠΟΛΛΑ YES SIR!ΤΟΝ ΔΕ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΠΟΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΤΗΣ.ΦΩΝΑΞΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!!!ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 27 ΧΡΟΝΙΑ!ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ...ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΣΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ!!ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ!!!!ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΤΣΑΓΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ!ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένεις απο τον Α/ΓΕΣ συνάδελφε να σε στηρίξει χαιρέτα μας τον πλάτανο. Πάνε οι στρατηγοί που βαράγαν το χέρι στο τραπέζι. Τώρα έχουμε άλλου είδους στρατηγούς. Θυμάστε απο παλιά τις ορντινάτζες; Άσχετο! Όσο για τον νέο πρόεδρο της ΕΕΑΣ αν δεν τον δω στα κανάλια και τις εφημερίδες να ξεβρακώνει αυτούς που πρέπει και να μάχεται για την ένωση θα καταλάβω ότι είναι μια απο τα ίδια. Γι αυτό απαξιώνουν την ένωση οι συνάδελφοι και δεν πάνε ούτε να γραφούν. Γιατί τόσα χρόνια έχουν σιχαθεί αυτούς που την λιμαίνονται

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΛΕΚΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΜΜΟΝΉ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ Η ΕΑΑΣ ΝΠΔΔ;; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΜΑΘΑΤΕ;;;ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΙΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΤΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΙΣΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΗ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΟΥ ΕΥΤΕΛΙΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΑΝΑΞΙΩΣ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ..;;;;ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΟΎΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ...

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΣΑ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι από τη στιγμή που βγαίνεις στη σύνταξη δεν μπορείς να ασκείς ούτε Εξωτερική Πολιτική, ούτε Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας. Τα θέματα αυτά ανήκουν στους εν ενεργεία αρμοδίους κρατικούς λειτουργούς. Ας ηρεμήσουμε λοιπόν και ας κοιτάξουμε να περισώσουμε ότι περισσότερο μπορούμε από τη σύνταξή μας (κύρια και επικουρική)!!!