Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Διχασμός για το συνδικαλισμό

Διχάζονται στον Αρειο Πάγο οι εισηγήσεις γύρω από τη συνταγματικότητα και τη δυνατότητα δημιουργίας συνδικαλιστικών ενώσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Διχάζονται στον Αρειο Πάγο οι εισηγήσεις γύρω από τη συνταγματικότητα και τη δυνατότητα δημιουργίας συνδικαλιστικών ενώσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις. Χθες δόθηκε «μάχη» ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για το στρατιωτικό συνδικαλισμό και για το αν θα επιτραπεί η ίδρυση σωματείου στρατιωτικών, που θα υπερασπίζεται τα επαγγελματικά, οικονομικά κ.λπ. συμφέροντά τους.

Στη δίκη που έγινε με τη συμμετοχή 43 μελών της πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, την ευνοϊκή για το στρατιωτικό συνδικαλισμό εισήγηση του αρεοπαγίτη Χ. Δημάδη αντέκρουσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες, που δέχθηκε ότι δεν πρέπει να αναγνωριστεί το σωματείο γιατί δεν είναι νόμιμο το καταστατικό του, αφού δείχνει την πρόθεση των ιδρυτών του να αναμειγνύονται στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι φοβούνται από τον συνδικαλισμό σε μια "αντιπαραγωγική τάξη δημοσίων υπαλλήλων" οι δικαστικοί; Μήπως και διεκδικήσουν οι στρατιωτικοί συσχέτιση του μισθολογίου τους με αυτό των δικαστικών, όπως ήταν πιο παλιά;

Ανώνυμος είπε...

Μήπως φοβούνται ότι το μόνο υγιές(ακομμάτιστο) κομμάτι του άκρατους αλωθεί από τους γυμνοσάλιαγκες του συνδικαλισμού;
Και εάν κρίνω από τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής των διάφορων ενώσεων προβλέπω διάλυση όπως κάποιοι επιθυμούν....

Ανώνυμος είπε...

Στην εποχή του Internet είναι καλύτερα να απευθύνεσαι για να λύνεις τα προβλήματα στο συνδικαλιστικό σου φορέα που εσύ επιλέγεις παρά να βρίθει κατηγοριών και ασυναρτησιών το διαδίκτυο. Βλέπεις άλλον να γράφει πλην των στρατιωτικών;; και μη μου πεις να απευθύνεσαι στον διοικητή σου γιατί πολλές φορές αυθαιρετεί για να εξυπηρετηθεί είναι ο εργοδότης. Αν θέλουν στρατό να πληρώσουν. Διαφορετικά να τον διαλύσουν γιατί τώρα δεν έχουμε. Γιαυτό μας κοροϊδεύουν οι Τούρκοι μας πήραν χαμπάρι και χάνουμε ζωές μόνο εμείς.
Δηλαδή φοβούνται τον συνδικαλισμό και δεν φοβούνται τον Ακη ή τον Πάγκαλο; Αυτοί δεν ήταν και είναι στο ΚΥΣΕΑ; Με τον Πάγκαλο δεν χάσαμε τα Ιμια;;και τα παλικάρια;; Δεν θέλουν συνδικαλισμό γιατί δεν θέλουν αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις.
Μπορεί να γίνει συνδικαλισμός χωρίς τα λάθη της αστυνομίας.